Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Arra azért egyszer tényleg kíváncsi lennék,hogy kiknek volt ebből ténylegesen problémájuk! Nem egy rendőr ismerősömtől kérdeztem ugyan ezt és nem tudtak ilyenről! Lehet nagy vétség ez, de én inkább sokkal nagyobb vétségnek tartom a közúton 200fölött szaladgálókat és hogy miért vesz vki 300as végsebességgel rendelkező motorokat...akiknek kicsi a hatszázas r6 és veszik az r1 et...Jóval nagyobb felelőtlenség!
Nem a saját igazát.....

Van az, amit szabad és van az, amit nem!
Ez olyan kérdés, hogy el kell dönteni mi igaz vagy mi nem.
Lehet ezen csámcsogni! Valóbban szabályellenes, mindenki maga tudja Ő mennyire "szent" és ki milyen vétségeket követ el a közlekedésben! Nekem csak az nem tetszik,hogy már tényleg évek óta ebben a fórumban senki nem jutott düllőre,mindenki a saját igazát írja ...
Szabad a frászt.
Van egy Törvény röviden Kresz amibe pontosan le van írva minden.
Áthágni lehet de akkor tényleg viselni kell az esetleges következményeket.
És ha ez nem teccik a Böszme után szabadon "e lehet menni"
Monyuk Ugandába.
ebben részben van igazad
mindenki azt tesz amit akar, már ha nem ütközik az érvényben lévő szabályokkal
én is évekig használtam 50esként egy 600ast (mert ugye amin nincs rendszám az 50es)
de mivel egyre nagyobb a rendőri aktivitás úgy döntöttem, hogy évi 20 pénz spórolás nem ér meg ennyi kockázatot
125-re meg nem kell röntgen meg ilyenek, 99% simán ki lehet szúrni hang alapján

én mindig azt mondtam aki tökös az szabálytalankodjon, de vigyorogjon akkor is amikor tágítják a végbelét
Ezt is csak a magánterületén, másokat nem veszélyeztetve.....
Ahogy a közúton teszi, már nem azt tesz, amit akar. Hanem azt tesz, amit nem szabad! Tehát szabályt, törvényt sért...... csak vállalja a következményeket is!
Ne az legyen a takaró, hogy tanulok, úgysincs pénzem.... miből fizessek, majd elengedik....stb.
"Szabad ország,mindenki azt tesz amit akar!" Ezt konkrétan erre értettem: 125/50
Ki mondta, hogy a rendőrnél van a röntgen?
Ez úgy működik, hogy ha kicsit is gyanús lesz..... le is foglalhatja ott, nem ám majd valamikor berendelik ellenőrizni az NKH-hoz.... (addig meg meg meg lehet bőrözni....) ...majd ott megnézik.

Rosszul látod te ezt, már ne haragudj!
Nem tesz mindenki azt, amit akar! Szép is lenne!
A közúti közlekedésnek vannak törvényei, szabályai. Aki részt akar venni benne, akárhogy...ezeket el kell fogadnia! Ha részt vesz benne, akkor azzal elismeri, hogy elfogadta..... ha hibázik, na akkor is legyen nagy fiú!
Nem sok rendőr hordozhat magával röntgent! Na mind1....Ez is túl lesz ragozva mint az egész fórum! Részemről tök hülyeség egyesek megkérdezik,hogy nagy merészség e 125/50el szaladgálni,van aki ellene van aki mellette érvel! Szabad ország,mindenki azt tesz amit akar!
Nekem nincs szándékomban ilyenre vetemedni! Vki korábban kérdezte...Te válaszoltál rá neki, én meg szintén:)
Szerinted, meg szabad szemmel.....

Nem szerettek nyugodtan aludni?

Érdekes a mi időnkben eszünkbe sem jutott ilyenekkel még csak elméletben sem játszani....nehogy ilyet csinálni!
Az egyedi gyártás az más.
Én is ütöttem már be, mert a mozaik utcában ezt kérték és erről és így írtak papírt..... az is utánfutó volt.
Hidd el, autónál, motornál nem ütnek be kézzel alvázba és motorblokkba sem számot!
Még azt is meg tudják röntgenezni, hogy egyforma erővel vannak-e beütve a számok és ha nem, bukta...mert ugye a gép egyszerre üti be mindent, ráadásul valahol megadják a mélységet is.
Nem beszélve arról, hogy egy röntgennel a régi számot is ki tudják olvasni.....

Látod, ebből is látszik, hogy nem érted miről van szó....csak az ellenpéldát keresed.
Felültet simán meg lehet oldani,hogy nem látszik semmi,az nem gond! ég a végén úgy tűnik,hogy én erre biztatok vkit,pedig nem!
Persze előtte nem árt gyakorolni,azonos erővel megütni,hogy azonos mélységű legyen...
Nekem van egy barátom,utánfutókat gyártanak alvázszámot itt is kézzel ütik be! Húzol egy vízszintest ahoz szépen be lehet üti!
Persze, hogy nem mondják be így a híreket.... mert mire kiderül, már nem írnak róla....
Mellesleg hidd el, nem a nagy motorosok okoznak sok balesetet!

Ahol volt a motorok, a rendőrségi telepen (ide vitték be a balesetem után)...... 90% -ban robogó és rendszám nélküli segédmotor volt ott letéve, leállítva, ami balesetből került oda.
Barátomék megszámolták, 30 db motorból az enyémmel együtt volt 3 (!) azaz három darab "nagy" motor!
Szóval ne csak azt lássátok, hogy okoskodik az ember.....
Te kézzel, egyenként nem fog tudni úgy beütni számot, ahogy a géppel egyszerre beütik....sőt, sok helyen már "pontozzák", na olyat tuti nem csinálsz.... mellesleg sima felületet is kell előtte csinálnod, ott meg már látszik a köszörülés...stb.
Nem kell ezt a témát szerintem se túlragozni.
Amíg nem keveredsz balesetbe vagy nem fogsz ki egy hozzáértő yardot nincs gond.Ha meg esetleg lebuksz nem rinyálni és "szemétsünözni" kell majd,hanem tökös gyerekként viselni a következményeket.
Ennyi.
Ha valaki arra vetemedik,hogy alváz és motorszámot hamisít...habokra beüt vmit(számbeütővel)...Igazoltatják,bemondják a számot,ellenőrzik,természetesen nem lesz nyilvántartásban! Én úgy vélem nem lesz semmi gond belőle!
Érdekes,már mióta megy tényleg ez a téma... Úgy sincs senkinek azonos véleménye! Mindig lesznek érvek és ellenérvek! Túl van ragozva! Mindenki saját felelőségre úgy használja ahogy akarja! Példámból kiindulva,nekem addig kell 125/50 amég eljutok az 1-2 km re lévő földutakra(netán igazoltatnak,lehet van esélyem minthogy absz semmi papír),városban én sem szaladgálnék így! Sajnos a jogsi ár közel egy motor ára és nem mindenki teheti meg,hogy erre is fordítson x összeget! Persze most írják párank,hogy akk ne motorozzon..persze persze,sztem ha sokan magukban néznek gondoljanak csak bele,hogy a seggrakétájukkal hányszor és hányszor átlépték a sebességhatárt! Ezt csak azért írom,mert érdekes mód még egyszer sem hallottam a hírekben,hogy xy nevezetű egyén 125/50ként használt motorjával balesetet szenvedett! Mivel van tele? Na mivel...itt a "nagyok" okosságokat mondanak,közbe meg temérdek szabálysértést követnek el! Tisztelet a kivételnek!
Persze......elírod, rosszul ütöd bele, nem párhuzamosak a betűk, számok.....stb.
Aztán meg jól megbüntetnek hamisításért, csalásért, visszaélésért, okirathamisításért....stb.

Simán kiderül, már egy kézben hordható röntgennel is!
sziasztok. az lenne a kérdésem hogy motorszám átütésböl lehet valami probléma?
Szerintem ettől független akár, hogy akarjuk csavarni a témát a végeredmény marad.
Ha valaki A1 kategóriába tartozó motort szeretne vezetni az még jó ideig nem vezetheti más jogsival csak amivel most.
állati erő van a 125-ös be is simsonhoz képest
Nem , valóban nem így de valami állati erő az szerepel benne. Most nem megyek ki előkeresni a vezetői engedélyben.