Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Oké értem Csak mert Akorl-ra akarom letenni és két év múlva majd A-ra de ha találok most ilyen kamu forgalmis 600-ast akkor megveszem most és az jópár évig megis maradna.
Frászt veszik.
Csak sok píz és idő a pótvizsga.
engem még semmiből de haver akar motorjogsit, aztán fosik nehogy elvegyék a b kategóriát mert avval keresi a betevőt...
Mibű húztak meg?
20 éve még így volt... azóta nem jártam ilyen helyeken
Nem hinném.
ha már megvan egy jogsi kategória és az ember másikra vizsgázik és meghúzzák a vizsgán akkor korlátozzák a másik kategóriát amíg sikeres vizsgát nem tesz?
És ha a szerződésbe nincs beleírva, a jármű típusa(smkp,motorkerékpár) se a köbcenti, csak azonosításhoz szükséges adatok, úgy már nem minősül okirathamisításnak igaz? Végülis nincsen benne semmi valótlan.
igen használhatod. Az a lényeg ami a papírra van írva.
nemhiszem hogy gond lesz vele. nem is fogják kiszúrni.
Olyan böszme nagy 6személyes robogókkal mennek rendszám nélkül hogy bexarás:)
motorszámot ne írd be ...húzd ki.
Sziasztok! Lassan szeretnék venni egy KTM EXC 125-őt Rendőr mentes helyen használnám terepen ott nem szólnak érte és azért, hogy még ne szóljanak írunk egy 50cc adásvételit amiben a 125ős motor alváz és motor számát kell beírni csak?
Sziasztok!
Valaki segítsen. A minap vettem egy peugeot speedfight 100as gépet. Persze rendszám nélkül. Kinézetre ugyan olyan mint az 50-es, csak kicsit mélyebb a hangja, meg 140ig van a kilóméteróra skálázva. Szerintetek a rendőr kiszúrja, ki lehet valahogy dumálni az ilyet? Mit mondjak neki, ha kérdezi, hogy mekkora? Hozzáteszem, hogy az adásvételibe nem írtuk bele, hogy mekkora. Csak alvázszám, motorszám meg a neve van benne.
Magyarországon még nem volt forgalomba helyezve, akkor is le tudják ellenőrizni?

Köszi előre is a segítséget.
Ha olyan motort veszek aminek a forgalmiba pl 20kW van de maga a motor jóval több akkor azzal nincs baj simán használhatom Akorl jogsival?
De honnan tudom meg kinek a tulajdona is papír szerint? Vagy az mind1 csak adásvételi legyen?
Papírozni adásvételivel.
És még egy kérdés.A1-el mennyire necces egy 25ös crm-mel menni?
Sziasztok!

Nem pont a témába vág de hátha itt valaki tud válszolni.Ha blokkcserés volt a motor akkor utána hogyan tudom papirozni? Megnézik gondolom a motorszámot és kiderül kinekvolt a nevén.Ha nekem attól a személytől nincs a blokkról adásvételim akkoris meglehet oldani? És egy ilyen blokkcsere kb milyen árban van?Esetleg új rendszám........
Rendőrtől függ hogy mit tesz, de mivel ZÉRÓ tolerancia, nagy eséllyel megbüntet. Ha Neked ez megéri, vagy Fater bírja zsebpénzzel, akkor hajrá...
Asszem már leírtam....
mivel szerepel a rendszerben, az alváz vagy motorszám alapján azonnal bukod. És még van hozzá egy okirathamisításod is.
Második esetben ha megállít a rendőr?
(kamu 50)

Egyálltlán megállítanak?(Eddig egyszer állítottak meg 140es pitbikeval, 50es jogsival minden nélkül, annyit mondtak hgy legközelebb legyen bizosítás, (faterral megbeszélték.. )

Májusba töltöm 16ot, előtte elkezdem 125öt.
Első esetben garantált hogy megba....sz a rendőr, mivel nem azt a kategóriát használod amelyikre van jogosítványod. Második esetben akkor van baj, ha valami kárt okozol, vagy Neked okoznak kárt. Ebben az esetben természetesen megvizsgálják a motort, és kiderül a turpisság. Biztosítási csalás, közúti veszélyeztetés, jogosítvány nélküli vezetés. Természetesen a jogosítványodat bevonják, eltiltanak pár évre, és az összes anyagi kárt és perköltséget rajtad verik le. Mindenképpen Te leszel a hibás, még azért is ha pl. egy őzet ütsz el, és az őznek nem volt világítása...
így van
felénk is inkább enduro-t használják így...igaz 3-500m kell menni csendes,nem forgalmas utcán és pálya...de cserébe semmi közút
ha így megéri....

rs-nél már más a téma persze
rosszabnak az "50"-es a motorod verzió

én inkább mennék M jogsival rendszám minden rendben úgy