Melyik a rosszabb?(motornak minden papirja rendben, rendszám minden.RS125 2008)
Minden rendben van a motorral 125ccm rendszám biztositás stb, 50ccms jogsi.
Vagy.
Kamu 50es adásvételi, rendszám le, 50es biztosítás.50es jogsi.
És reménykedni hogy 50esnek nézi.
Tudom.Én most A1-et akartam lerakni és venni egy 125ös endurot aztán két év múlva menni rendes A-ra de így nemnyerő........hameg Akorl-ra mennék akkor tuti 250-es endurot vennék ami megint nemjó mert azmár majdnem 40ló körül van.......áhh ennyi hülyeséget etz-t nemnagyon akarok más meg mivan ami normális és nemlépi túl a teljesítményt?Mindenképp valami endurot akarok.....
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, de konkrét választ nem találtam sajnos a kérdésemre, ami így szól: Hogyan lehet levizsgáztatni egy 125ccm-is motort (Honda NS), aminek 50-es papírjai vannak? Elvileg csak egy adás-vételi szerződés van hozzá.
Előre is köszönöm a segítséget!
Értem.Akkor ha Akorl. teszem le annál ugyanúgy nemvehetek 250est......... ekkora baromságokat rájöhetnének már hogy egy mostani új 125ös lazán van 30paci........
"125 cm3 hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár."
Tehát nem mehetsz vele. Az igazoltató rendőrön múlik hogy beleköt-e vagy sem. Ha mégis így közlekedsz, és baleset részese leszel, akkor Te leszel a hibás. Ennyi.
Ha megvan az A1-es jogsim akkor azzal mehetek pl egy 125ös enduroval? Mert ha jóltudom A1 az max 11kW-ig jó viszont egy rendes enduro majdnem hogy 20kW is van....... Ezzel szoktak foglalkozni vagy elnézik? Elég érdekes ez a 125 és max 11kW.... kb még az mz-s időkből való törvény
A motort valószínűleg elkobozzák, a jogosítványodat bevonják, eltiltanak pár évre, a rendőrség feljelent közúti veszélyeztetésért(és amiért még tud), és az összes anyagi kárt és perköltséget rajtad verik le. Hát motorozzatok bátran 50-es papírral...
Szerintem több a 15 éves mint gondolnád. A feljelentették vezetés közbeni telefonálásért, mikor meg akarták ölni, na ez tipikus agyarország. Egyébként meg nem csodálom hogy a kissrác le akart lépni, mert az ismerős 120 kilós kigyúrt kopasz. Lehet hogy én is léptem volna...
ez már nagyon extrém... 15éves egy 600as motorral :D gondolom itt senki nincs 15 éves... de érdekes sztori... emg h mér jelentették fel testi sértésért... ez olyan, mint amikor egyik tv stábot üldözték a cigányok, és közbe telefonált a rendőröknek h kb meg akarják ölni őket.. utána a tvseket jelentették fel h telefonáltak vezetés közbe... na midnegy.. :D
sehogy mert az alvázszám alapján betelefonálnak a központba és akkor a központi computer kiadja hogy milyen moci valójában és itt akkor szopás van meg ha elfelxelitek akkor is szopás lesz mert akkor lopottnak vognak nézni.
szal nem érdemes!
Szerintem meg a legegyszerűbb az, ha 50-es jogsid van, akkor 50-es motort használj. Mert az egy dolog hogy magadat töröd össze egy nagyobb motorral, mert ugye ezt ki nem sza...a le, max a szüleid fognak bánkódni kicsi fiuk miatt. Nade ha balesetet okozol, és netán betalálsz egy olyan "állatot" mint az egyik ismerősöm... Kb. 2 hónapja ez az ismerős piros lámpánál állt autóval, és csak egy nagy csattanást hallott, mikoris kiszállt és egy kis takony gyerek (15éves!) szépen a kocsi hátuljában landolt, egy 600-as sportmotorral. Az ismerősnek rögtön feltűnt hogy igencsak fiatal a srác, a motoron meg egyértelműen rajta volt hogy 600ccm. Megkérdezte a fiúcskát hogy jól van-e, továbbá megkérdezte hogy ugyan van-e neki erre a gépre jogsija. A fiúcska persze hebegni kezdett, és kinyögte hogy nem neki csak 50-es jogsija van. Miközben ismerős hívta a rendőröket, a kiscsávó feltápászkodott, és meg akart lépni. Ismerős rászólt hogy ne próbáljon elmenni a helyszínről, de a kiscsávónak sikerült beindítani a motort és szépen elindult. Ismerős az autó elejét megkerülve, szemből úgy orrbavágta a srácot, hogy a bukó plexije átszakadt, és a kiscsávónak orrcsont törése lett. Közben kiértek a rendőrök, és persze tisztázták az ügyet, a kiscsávó kórházba került, és még úgy néz ki hogy az ismerősnek kell szaladgálnia a rendőrségre, mivel a motoron persze biztosítás sem volt. Persze közben őt is feljelentették testi sértésért, de őt ez nem hatotta meg, azt mondta hogy ha a biztosító nem fizet, a gyerekből fogja kiverni a pénzt. Nos, ezt ki is nézem belőle. Tehát lehet motorozni 50-es papírral, csak ne találkozzatok össze ilyen ideges emberkékkel.....
Sziasztok! EGY 125ös NSF-em van 50-es papírokkal és volt egy balesetem 23-án azóta ugye intézgettem a biztosítást és ma hívott a biztosító, hogy ez biza 25ös. Most szerintetek ez után merre megy tovább az ügy, vagy mit lehetne csinálni?
hát jah nem bontja le a motort csak ha kifgosz egy motorbuzi rendőrt ráadásul paraszt kedvébe van egyből kapja a telefont és hívja a közlekedési hatóságot v ki a rákomat.. :D szal nagyon kicsi az esély... de ha megbuktatnak akkor okirat hamisítás, jogsi nélkül vezetés, hülyére vetted a rendőrt... :D nem lennék iylen helyzetbe vhogy...
ienkor még ott a hiszékeny vásárló joga,ami azt jeleniti hogy te megbíztál az eladóban mivel ő azt mondta hogy 50-es a motor,és nem lessznek vele gondok.Én is jártam már így egyszer egy rx125-öselés azt mondta hogy száljak le és toljam haza,igaz hogy a következő sarkon már fülig érő szájjal 1kerekeztem.az előző tulajt meg úgy veszik elő ahogy akarják ezek után.meg nem fogja azt mondani a rendőr hogy bontsd le a gyorsaságidat hogy megnézze a blokkszámot s egyebeket.a biztosan biztos-úr meg nyaljon ki.
Minden rendben van a motorral 125ccm rendszám biztositás stb, 50ccms jogsi.
Vagy.
Kamu 50es adásvételi, rendszám le, 50es biztosítás.50es jogsi.
És reménykedni hogy 50esnek nézi.