Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Melyik a rosszabb?(motornak minden papirja rendben, rendszám minden.RS125 2008)
Minden rendben van a motorral 125ccm rendszám biztositás stb, 50ccms jogsi.

Vagy.

Kamu 50es adásvételi, rendszám le, 50es biztosítás.50es jogsi.
És reménykedni hogy 50esnek nézi.
Szépen visszafojtod 11 KW-ra.
Köszi urak! Akkor inkább nem veszem meg azt a mocit! Pedig nagyon fáj érte a szívem! Inkább ősszel leteszem A korlátozottra vagy A1-re
Tudom.Én most A1-et akartam lerakni és venni egy 125ös endurot aztán két év múlva menni rendes A-ra de így nemnyerő........hameg Akorl-ra mennék akkor tuti 250-es endurot vennék ami megint nemjó mert azmár majdnem 40ló körül van.......áhh ennyi hülyeséget etz-t nemnagyon akarok más meg mivan ami normális és nemlépi túl a teljesítményt?Mindenképp valami endurot akarok.....
ne keverd a szezont a ...al

kW != Le

A1: 125 ccm és maximum 11kW
Ak: 25kW / 0,16 kW/kg nincs ccm korlát
A: nincs semmilyen korlát
Tudom hogy elég azért (etzm van) de endurot akarok venni amit átalakítok supermoto-nak de nemtudok mitcsinálni vele ha van benne 28 paci........
azé jó a 11kw, mer úgy éppcsak mennek 110-120akat (valós) ezek a motorok, annyi meg akinek a1-e van elég is, hogy kitanulja az ipart.
sehogy
sehogy
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, de konkrét választ nem találtam sajnos a kérdésemre, ami így szól: Hogyan lehet levizsgáztatni egy 125ccm-is motort (Honda NS), aminek 50-es papírjai vannak? Elvileg csak egy adás-vételi szerződés van hozzá.
Előre is köszönöm a segítséget!
Értem.Akkor ha Akorl. teszem le annál ugyanúgy nemvehetek 250est......... ekkora baromságokat rájöhetnének már hogy egy mostani új 125ös lazán van 30paci........
Áhh ilyen kicsibe 4T nekem nemkell nemjó kb semmire.
attól függ mi van a forgalmiban. Egyébként meg vegyél 4t-t, azok 11kw szoktak lenni.
"125 cm3 hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár."
Tehát nem mehetsz vele. Az igazoltató rendőrön múlik hogy beleköt-e vagy sem. Ha mégis így közlekedsz, és baleset részese leszel, akkor Te leszel a hibás. Ennyi.
Sziasztok!

Ha megvan az A1-es jogsim akkor azzal mehetek pl egy 125ös enduroval? Mert ha jóltudom A1 az max 11kW-ig jó viszont egy rendes enduro majdnem hogy 20kW is van....... Ezzel szoktak foglalkozni vagy elnézik? Elég érdekes ez a 125 és max 11kW.... kb még az mz-s időkből való törvény
A motort valószínűleg elkobozzák, a jogosítványodat bevonják, eltiltanak pár évre, a rendőrség feljelent közúti veszélyeztetésért(és amiért még tud), és az összes anyagi kárt és perköltséget rajtad verik le. Hát motorozzatok bátran 50-es papírral...
Ezek után, szépbarátom az összes balhét Te fogod elvinni...
Szerintem több a 15 éves mint gondolnád. A feljelentették vezetés közbeni telefonálásért, mikor meg akarták ölni, na ez tipikus agyarország. Egyébként meg nem csodálom hogy a kissrác le akart lépni, mert az ismerős 120 kilós kigyúrt kopasz. Lehet hogy én is léptem volna...
ez már nagyon extrém... 15éves egy 600as motorral :D gondolom itt senki nincs 15 éves... de érdekes sztori... emg h mér jelentették fel testi sértésért... ez olyan, mint amikor egyik tv stábot üldözték a cigányok, és közbe telefonált a rendőröknek h kb meg akarják ölni őket.. utána a tvseket jelentették fel h telefonáltak vezetés közbe... na midnegy.. :D
sehogy mert az alvázszám alapján betelefonálnak a központba és akkor a központi computer kiadja hogy milyen moci valójában és itt akkor szopás van meg ha elfelxelitek akkor is szopás lesz mert akkor lopottnak vognak nézni.
szal nem érdemes!
Szerintem meg a legegyszerűbb az, ha 50-es jogsid van, akkor 50-es motort használj. Mert az egy dolog hogy magadat töröd össze egy nagyobb motorral, mert ugye ezt ki nem sza...a le, max a szüleid fognak bánkódni kicsi fiuk miatt. Nade ha balesetet okozol, és netán betalálsz egy olyan "állatot" mint az egyik ismerősöm... Kb. 2 hónapja ez az ismerős piros lámpánál állt autóval, és csak egy nagy csattanást hallott, mikoris kiszállt és egy kis takony gyerek (15éves!) szépen a kocsi hátuljában landolt, egy 600-as sportmotorral. Az ismerősnek rögtön feltűnt hogy igencsak fiatal a srác, a motoron meg egyértelműen rajta volt hogy 600ccm. Megkérdezte a fiúcskát hogy jól van-e, továbbá megkérdezte hogy ugyan van-e neki erre a gépre jogsija. A fiúcska persze hebegni kezdett, és kinyögte hogy nem neki csak 50-es jogsija van. Miközben ismerős hívta a rendőröket, a kiscsávó feltápászkodott, és meg akart lépni. Ismerős rászólt hogy ne próbáljon elmenni a helyszínről, de a kiscsávónak sikerült beindítani a motort és szépen elindult. Ismerős az autó elejét megkerülve, szemből úgy orrbavágta a srácot, hogy a bukó plexije átszakadt, és a kiscsávónak orrcsont törése lett. Közben kiértek a rendőrök, és persze tisztázták az ügyet, a kiscsávó kórházba került, és még úgy néz ki hogy az ismerősnek kell szaladgálnia a rendőrségre, mivel a motoron persze biztosítás sem volt. Persze közben őt is feljelentették testi sértésért, de őt ez nem hatotta meg, azt mondta hogy ha a biztosító nem fizet, a gyerekből fogja kiverni a pénzt. Nos, ezt ki is nézem belőle. Tehát lehet motorozni 50-es papírral, csak ne találkozzatok össze ilyen ideges emberkékkel.....
Sziasztok! EGY 125ös NSF-em van 50-es papírokkal és volt egy balesetem 23-án azóta ugye intézgettem a biztosítást és ma hívott a biztosító, hogy ez biza 25ös. Most szerintetek ez után merre megy tovább az ügy, vagy mit lehetne csinálni?
hát jah nem bontja le a motort csak ha kifgosz egy motorbuzi rendőrt ráadásul paraszt kedvébe van egyből kapja a telefont és hívja a közlekedési hatóságot v ki a rákomat.. :D szal nagyon kicsi az esély... de ha megbuktatnak akkor okirat hamisítás, jogsi nélkül vezetés, hülyére vetted a rendőrt... :D nem lennék iylen helyzetbe vhogy...
ienkor még ott a hiszékeny vásárló joga,ami azt jeleniti hogy te megbíztál az eladóban mivel ő azt mondta hogy 50-es a motor,és nem lessznek vele gondok.Én is jártam már így egyszer egy rx125-öselés azt mondta hogy száljak le és toljam haza,igaz hogy a következő sarkon már fülig érő szájjal 1kerekeztem.az előző tulajt meg úgy veszik elő ahogy akarják ezek után.meg nem fogja azt mondani a rendőr hogy bontsd le a gyorsaságidat hogy megnézze a blokkszámot s egyebeket.a biztosan biztos-úr meg nyaljon ki.