hello
bocsi hogy beleszólok, de nem csak csekk lenne, hanem akit éppen hazudtál hogy az övé valószínűleg elő vennék, vezetés tiltott átengedése miatt. de bocs ha tévednék és nem így van
kurva egyszerű.. akkor azt modnod, hogy bocsi csak kipróbáltam apám gépét, nem okiratot hamisítasz, és nem akarod hülyének nézni a rendőrt.. csupán ennyi... legrosszabb esetben pénzbüntit kapsz, nem fognak feljelenteni okirathamisításért, és nem lesz belőle bírósági ügy, szimplán csak egy sárga csekk..
Sziasztok! Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy melyik lenne a megúszósabb?
Ha 50-esként használom a 125-öt, érvényes 50es papírokkal (biztosítás, jogsi stb...) , vagy ha érvényes 125-ös papírokkal, rendszám nélkül/VAGY/rendszámmal?
Mert ugyanis ha az első variációt nyomom, nem gázos, ha csak megálílt, azt mondom hogy 50-es, az idomok eléggé takarnak is, de ha elküld vizsgára, akkor okirathamisítás, ami ugye sittel jár.
Ha másik variáció, akkor hülyének néz a rendőr, hogy azt hittem hogy 50es pedig a papírokon látszik hogy 125ös, ráadásul hol a rendszám(ha rendsázm nélkül használom)
-Én sztem az a leg egyszerűbb, ha rendszámmal érvényesen használom, és ha megállít megmondom, hogy nagybátyámé és csak kipróbáltam, de sorry sorry, sajnálom már megyek is haza.
Egyébként egy Aprilia RS 125-ről van szó, és M-es jogsim van. Jelenleg nincs keret az A korlátozottra, de már tervbe van.
Van egy rendszámos 125ös mocim de cserélni szeretném egy szintén 125ös rendszám nélküli mocira. No de a másik moci tulajdonosa az enyémet is 50esként szeretné majd használni a közeljövőben. A kérdésem az lenne hogy megoldható valahogy ez neki ? Pl forgalomból való ideiglenes kivonás?
hello
egy rs 125 öm van eddig még nem volt dolgom a rendőrökkel mert nem állítottak meg soha, de szerintetek az alvázszámból vagy a motorszámból kilehet deríteni hogy hány ccm es a motor? itt Mo. on soha nem volt forgalombahelyezve, met külföldön lett véve, konkrétan svájcban, meg nagyon nem is látszik a blokk, mert az idomok takarják eléggé.
Nem osztani akartalak. Ha visszaolvasol egy keveset, akkor látod, hogy mindennapos kérdés a 125/50ccm
Ráadásként sokan leírták, hogy tényleg nagy szarba kerülhetsz.
Biztosan ismered:
Addig jár a korsó a kútra míg el nem törik.
Ha most motorozol, akkor 10 év múlva is fogsz, vagy legalább az igényed meg lesz rá. Sztem Te is tudod, hogy a motor legtöbbünknek nem, talán Neked sem, csupán közlekedési eszköz.
Ha így érzel, gondolkodj a motoros jogosítványon.
Amúgy, hogy mire számíthatsz?
Ha normálisan közlekedsz megfelelő masinával és nem nagy az arcod a Téged megállító rendőrrel szemben:
jó sokáig megúszod.
Viszont elég ha egyszer hibázol vagy Téged törnek össze (Isten ments):
A biztosításod érvénytelen, érvényes kategória nélkül vezettél, tehát az autós jogsi is ugorhat, ha Te okoztad a kárt, akkor fizetheted a zsbedből az akár többmillás kárt, feljelentenek, bevonják a jogisd...
Ha nem megfelelő hangnemben írtam, szíves elnézésedet kérem.
Amúgy elnézést,nem akartam és nem is szoktam a tőlem idősebbekkel bunkó/megbántó lenni,de Te sem túl kedvesen szóltál hozzá a témához.RSDanee neked köszönöm a válaszodat.Széles utat olcsó benzint,Üdv nektek:F!ncy
Nem egyáltalán nem az a kérdésem hogy feljelentenek-e mégegyszer.Amúgy ez nem a szó szoros értelmében vett feljelentés,hanem a kiérkező rendőrnek konkrétan bemondják a nevem.De mind 1 ez már megtörtént nem egyszer hanem százszor,tévedsz nem kaptak el egyszer sem.Nem azt akarom hallani Tőled hogy mindenképpen csináljam.Tudom hogy elég idős vagyok a jogosítványhoz,de nem tervezem sem az A1-et sem az A korlátozatlant letenni,mert 2-3 éven belül autót szeretnék vásárolni,és valószínűleg befejezem a motoros pályafutásom,de ha ez nem így lenne,és utánna kedvet kapnék motorozni,megígérem Neked hogy leteszem a jogsit.Az utolsó 2,5 sorod legalább nem osztás volt ezt nagyon szépen köszönöm,legalább volt benne valami értelem is.Amúgy pusztán tapasztalatokra voltam kíváncsi hogy mi a helyzet az ilyen okmányokkal rendelkező motorokkal,a rendőrök hozzáállásával stb.A válaszodat köszönöm,széles utat:Üdv:F!ncy
nekem 2hónapja megvan az rs 125 rendszám nélkül, bár én csak addig fogom így használni amíg nem teszem le a jogsit. (jpvőkedden kresz-vizsga) ha olyan motorod van amin nem látszik a blokk mer körbe van műanyagozva, nem repesztesz vele a városba 130akkal nemfognak feled a rendőrök szórakozni
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy mennyire működik a 125-ös motor 50-es papírokkal dolog.Ha csak ésszel használnám amire való,nem állatkodásra a rendőrök hogy viszonyulnak hozzá?Gondolkodtam hogy elcserélném,az EXC-m valami 125-ös gyorsaságira,mert a héten minden nap itt vannak a rendőrök,tegnap előtt is feljelentettek....
bocsi hogy beleszólok, de nem csak csekk lenne, hanem akit éppen hazudtál hogy az övé valószínűleg elő vennék, vezetés tiltott átengedése miatt. de bocs ha tévednék és nem így van
Ha 50-esként használom a 125-öt, érvényes 50es papírokkal (biztosítás, jogsi stb...) , vagy ha érvényes 125-ös papírokkal, rendszám nélkül/VAGY/rendszámmal?
Mert ugyanis ha az első variációt nyomom, nem gázos, ha csak megálílt, azt mondom hogy 50-es, az idomok eléggé takarnak is, de ha elküld vizsgára, akkor okirathamisítás, ami ugye sittel jár.
Ha másik variáció, akkor hülyének néz a rendőr, hogy azt hittem hogy 50es pedig a papírokon látszik hogy 125ös, ráadásul hol a rendszám(ha rendsázm nélkül használom)
-Én sztem az a leg egyszerűbb, ha rendszámmal érvényesen használom, és ha megállít megmondom, hogy nagybátyámé és csak kipróbáltam, de sorry sorry, sajnálom már megyek is haza.
Egyébként egy Aprilia RS 125-ről van szó, és M-es jogsim van. Jelenleg nincs keret az A korlátozottra, de már tervbe van.
Köszi mindenkinek.
kPM-en hogy mérik a lökettérfogatot? Meg a teljesítményt?
egy rs 125 öm van eddig még nem volt dolgom a rendőrökkel mert nem állítottak meg soha, de szerintetek az alvázszámból vagy a motorszámból kilehet deríteni hogy hány ccm es a motor? itt Mo. on soha nem volt forgalombahelyezve, met külföldön lett véve, konkrétan svájcban, meg nagyon nem is látszik a blokk, mert az idomok takarják eléggé.
Ráadásként sokan leírták, hogy tényleg nagy szarba kerülhetsz.
Biztosan ismered:
Addig jár a korsó a kútra míg el nem törik.
Ha most motorozol, akkor 10 év múlva is fogsz, vagy legalább az igényed meg lesz rá. Sztem Te is tudod, hogy a motor legtöbbünknek nem, talán Neked sem, csupán közlekedési eszköz.
Ha így érzel, gondolkodj a motoros jogosítványon.
Amúgy, hogy mire számíthatsz?
Ha normálisan közlekedsz megfelelő masinával és nem nagy az arcod a Téged megállító rendőrrel szemben:
jó sokáig megúszod.
Viszont elég ha egyszer hibázol vagy Téged törnek össze (Isten ments):
A biztosításod érvénytelen, érvényes kategória nélkül vezettél, tehát az autós jogsi is ugorhat, ha Te okoztad a kárt, akkor fizetheted a zsbedből az akár többmillás kárt, feljelentenek, bevonják a jogisd...
Ha nem megfelelő hangnemben írtam, szíves elnézésedet kérem.
Legalább szerencsém lesz és nem az én adómból kell a rendőrséget fizetni hanem a balfaszok birságpénzéből.
Ha azt akarod hallani, hogy mindenképpen csinálhatod, hiszen mindenki így csinálja és soha semmi gondja nem volt:
tőlem nem fogod.
Elég idős vagy a jogosítványhoz.
Ha van jogsid, akkor a mociddal lehetett gond, hogy feljelentettek.
Nem éri meg a játék a szerencsével. A 125ccm mocira alacsony a kötelező, szinte nulla az adóvonzata.
Olvass vissza és meglátod, hogy milyen szarba kerülhetsz, ha összetörsz valakit vagy téged törnek össze a 125/50 ccm motorral.
Úgy látom, a saját tapasztalataidat sem tudod értelmezni.
Amit leírtál, számomra azt jelenti, hogy:
Ha feljelentenek a rend vigyázó őrei, akkor nem működik.
Azt szeretném kérdezni hogy mennyire működik a 125-ös motor 50-es papírokkal dolog.Ha csak ésszel használnám amire való,nem állatkodásra a rendőrök hogy viszonyulnak hozzá?Gondolkodtam hogy elcserélném,az EXC-m valami 125-ös gyorsaságira,mert a héten minden nap itt vannak a rendőrök,tegnap előtt is feljelentettek....