haveromat 125 ös enduroval segmos jogsival kapták el, 4hónap jogsi minusz , de büntetést nem kapott mert kiskorú és nincs jövedelme!
De bevallotta h 125 ös.Kiskorú avgy akk nemlesz nagycink ha elsőre fogtak meg, sztem, de ezeket is a fajtája válogatnja...de félévre sztem eltiltanak a jogsitól
sziasztok!
ma elkaptak egy 150 es motorral papírok, rendszám és jogosítvány nélkül.. sajnos nem engedtek tovább. KPM-re küldenek (?) és feljelentenek.
mit lehet tenni ilyenkor? nincs valakinek valami JÓ ötlete?
A motor nem kőrözött, de nem hiszem hogy meglenne az olasz forgalmija....
Azt elfelejtettem írni, hogy bármennyire is hiszel abban, hogy a külföldi motor lenyomozhatatlan (ami igaz is), de attól még rád is vonatkoznak a jogszabályok. Hogy is mondták nekem annak idején?
"A jog nem ismerete nem mentesít a betartása alól."
Valahogy így.
Senkit nem érdekel a külföldi motor. A lényeg, hogy te ott vagy vele és elkaptak. A hatóság félrevezetése bűncselekmény. A lopást be kell jelenteni, jegyzőkönyvet felvenni és körözni fogják. Akinek eladod mint mondasz majd? Vedd meg nyugodtan igaz körözik, de semmi baj. Ha megint megfognak vele akkor meg már ki is derül a turpisság, és onnantól egy kicsit keményebb játék megy.
Hiába mondod, hogy ellopták a feljelentés mellé készül fénykép mindenről. Ha megvan a motorszám a fényképen akkor már senkit sem érdekel mit csinálsz a motorral.
No persze mindenki csináljon amit akar és amit jónak lát. Véletlen sem akarok meggyőzni senkit, csak aki olvas és esetleg még döntő pozícióban van, mérlegeljen mindent.
nemolvastam az előzőeket nagyon:S és bocsi ha hülyeséget irok de nekem is ez a bajom h van egy 125ös cagivám 50es papírokkal:S és most vettem egy 125ös cbr-t rendszámmal meg minden mer inkább járom a tiszta becsületes utat:S most rakom a jogsit is rá szal ennyit erről sztem:S
Ez nagy hülyeség. Kresz! Magyar kresz! Jogszabály az jogszabály.
Legalább akkora baromságot senki ne csináljon, hogy eltünteti a motor/alvázszámot,meg ellopták a motort... meg mindenkit hülyének nézek. Én azt vallom, hogy egyszerűbb az igaz utat választani, és ha nem nézel hülyének senkit talán elengednek, hogy én is voltam fiatal..
Bengyvel egyetértek abban, hogy szerencsésebb jogsi nélkül használni, mint a rendszám le vevős dolog.
De. Motoros kollégáktól hallottam, nem tudom, hogy mennyi az igazság tartalma, de elvileg van arra lehetőség, hogy, tegyük fel elfognak M-es jogsival, és basztatnak, hogy 125öst vezetsz és nincs rá jogsid, és büntizni akarnak.
Elvileg van olyan dologra mód, hogy mivel már unió tagok vagyunk, kérheted az ügy felülbírálását az unióra hivatkozva, (mivel 125ig szól az M-es jogsi kint.. asszem pl angilában is) ezáltal nem büntethetnek meg. Én ezt hallottam, lehet semmi valóság tartalma nincs, de nem logikátlan a dolog szerintem.
Lehet használni úgy 125öst h megvan a rendszám hozzá...csak nincs fennt...rendör vagy elhiszi vagy nem...ha lekérdezi akkor ugyis bukta...viszont a külföldit lekérdezheti nem talál semmit. Körülbelül 80-100ezer egy külföldit forgalomba helyezni. Kell hozzá az eredeti külf. forgalmi, vámpapírok, adás vételi (de lehet forgalmi fénymásolat is elég) ennyit tudok most már tényleg kimerítettél:D:D
Nagyon köszönöm a részletes választ!
Egy-két dologra azért visszakérdeznék:
"ki tudom magyarázni hogy most vizsgáztam 125-re"
=) , ez teccik, de ezt ugy értsem , hogy most vizsgáztam, viszont az uj jogsim még nincs meg ami igazolná? nem tudják ezt nyilvántartásbol kinézni?
a külföldi motoros részröl:
ugy érted hogy vegyek egy 125öst - milyen papirjai legyenek meg külföldröl? - és majd ha megvan a jogsim helyezzem forgalomba, addig meg 50-es ként fusson ? Igen, ez lenne az egyik opció, csak félek hogy borzalmas költségei lennének a forgalomba helyezésnek, ha külföldi.....
Sok eladó motort látok ilyen leírással "50esként használtam , de a rendszám meg van hozzá"
nem sántit ez ? ha van rendszám akkor hogy tudja 50esként előadni a rendőrnek? azok alapján amiket az előbb irtál, sehogy...
Msnre már régóta nem járok szóval itt tudok neked segíteni ha nem baj:)
Szóval a B kategória az egyben M kategória is tehát segédmotort vezethetsz vele. Azért mondtam hogy szerencsésebb így vezetni mert jobban kimagyarázható: megállít a rendőr, lehet elkéri a papírokat és megsem nézi, látja megvan minden, motorral minden rendben. Mivel rendszámod van nem annyira néznek. Meg ki tudod magyarázni hogy most vizsgáztál le 125ből és kijöttél gyakorolni meg megúszod egy figyelmeztetéssel stb stb...ezzelszemben rendszámot levéve, mivel nyilvántartott motor, egy alvázszám lekérdezés a zsaru részéről és heló. Pénzbünti, B-s jogsit elveszik, meg kitudja...
ÜZENET AZ EGÉSZ TOPIKNAK:
Akkor lenne jó rendszám nélkül menni vele ha külföldről hozott motor lenne, és rendszámoztatod később megfelelő vámpapírok és külföldi forgalmi megléte esetén. Akkor nincs nyilvántartva itthon, lekérdezi a rendőr, és semmi. Nem csinálhat semmit. Max beküld kpm-re egy hónapon belül...és? bejelented hogy ellopták a motort így nemtudod bevinni és később eladod(senki nemfogja nyomonkövetni hogy lopott-e egy "50"es motor)...vagy nemviszed be és kapsz pénzbüntit.
125/50 technikák
-kis hang
-nem 220ig skálázott km óra
-szolid gyárinak ható 50es matricázás
-külföldről származó motor
-motorszám eltüntetés(letakarás,adás-vételin fel nemtüntetés)
-adásvételibe ne legyen írva h 50, sima MKP eladás semmi 50 meg smkp.
-biztosítás
-
ERSZE a rendőr ha ért hozzá akkor egy kicsit más a helyzet de akkorse rángathat le a motorról(max kpm-re küld)
-jah és kerüljétek a baleseteket
Így a külföldi motorokat itthon még el lehet sütni 50ként minimális kockázattal.
B kategóriás jogsi elmegy M kategóriának ? =)
csak autóra van jogsim még =(
Miért gondolod hogy szerencsésebb megoldás rendszámmal ,de rá nem érvényes jogsival használni?
Az előző postban elfelejtettem a saját MSN em megadni....
whage@war3.kani.hu
Ha volna egy kis időd felvilágosítani ezekröl a dolgokrol, nagyon hálás lennék!
Az a baj ezzel ha veszel egy rendszámos 125-öt és leveszed a rendszámot, hogy az a motor szerepel a nagymotor nyilvántartásban, és ha lekérdezik alvázszám alapján a rendőrök akkor egyböl bukta.
Jogsi után vedd meg és rendszámmal használd! Vagy használd rendszámmal de M-es jogsival...az kevésbé veszélyes...
sziasztok!
kéne egy kis segítség forgalomba helyezéssel / rendszámozással / 125/50 es kavarásokkal kapcsolatban!
A lényeg hogy szeretnék egy 125 ös motort először 50esként használni, aztán ha megvan a jogsim akkor 125ösként, mert gyakran szállítanék utast rajta. Ha például veszek egy rendszámos motort, akkor használhatom ideiglenesen 50-esként (új biztosítással gondolom?) úgy hogy leveszem a rendszámot, és késöbb visszarakom? Meg hasonló dolgok.....
Ha valaki lenne olyan kedves és megadná az MSN vagy skype címét és válaszolgatna pár dologra, azt nagyon megköszönném!
úgy hallottam h Pesten már van 3 !
e
De bevallotta h 125 ös.Kiskorú avgy akk nemlesz nagycink ha elsőre fogtak meg, sztem, de ezeket is a fajtája válogatnja...de félévre sztem eltiltanak a jogsitól
ma elkaptak egy 150 es motorral papírok, rendszám és jogosítvány nélkül.. sajnos nem engedtek tovább. KPM-re küldenek (?) és feljelentenek.
mit lehet tenni ilyenkor? nincs valakinek valami JÓ ötlete?
A motor nem kőrözött, de nem hiszem hogy meglenne az olasz forgalmija....
köszönök minden jó ötletet, hozzászólást!
"A jog nem ismerete nem mentesít a betartása alól."
Valahogy így.
Hiába mondod, hogy ellopták a feljelentés mellé készül fénykép mindenről. Ha megvan a motorszám a fényképen akkor már senkit sem érdekel mit csinálsz a motorral.
No persze mindenki csináljon amit akar és amit jónak lát. Véletlen sem akarok meggyőzni senkit, csak aki olvas és esetleg még döntő pozícióban van, mérlegeljen mindent.
Nem erről beszéltem...
De télleg hogy viszel kpm-re olyan motort amit egy hete "elloptak"?
Motorszámról: nem írod bele az adásvételibe...meg kicsit eltünteted a blokkon...burkolt gépeknél amugy sem látszik..
Alvázszám: nem mondtam hogy piszkálni kell...egy külföldről hozott mocinál minek piszkálni?
Jöhetnek itt a jogszabályokkal de nem ér semmit...(külföldi motor esetén)
Legalább akkora baromságot senki ne csináljon, hogy eltünteti a motor/alvázszámot,meg ellopták a motort... meg mindenkit hülyének nézek. Én azt vallom, hogy egyszerűbb az igaz utat választani, és ha nem nézel hülyének senkit talán elengednek, hogy én is voltam fiatal..
Bengyvel egyetértek abban, hogy szerencsésebb jogsi nélkül használni, mint a rendszám le vevős dolog.
De. Motoros kollégáktól hallottam, nem tudom, hogy mennyi az igazság tartalma, de elvileg van arra lehetőség, hogy, tegyük fel elfognak M-es jogsival, és basztatnak, hogy 125öst vezetsz és nincs rá jogsid, és büntizni akarnak.
Elvileg van olyan dologra mód, hogy mivel már unió tagok vagyunk, kérheted az ügy felülbírálását az unióra hivatkozva, (mivel 125ig szól az M-es jogsi kint.. asszem pl angilában is) ezáltal nem büntethetnek meg. Én ezt hallottam, lehet semmi valóság tartalma nincs, de nem logikátlan a dolog szerintem.
Remélem tudtam segíteni, további minden jót!
Egy-két dologra azért visszakérdeznék:
"ki tudom magyarázni hogy most vizsgáztam 125-re"
=) , ez teccik, de ezt ugy értsem , hogy most vizsgáztam, viszont az uj jogsim még nincs meg ami igazolná? nem tudják ezt nyilvántartásbol kinézni?
a külföldi motoros részröl:
ugy érted hogy vegyek egy 125öst - milyen papirjai legyenek meg külföldröl? - és majd ha megvan a jogsim helyezzem forgalomba, addig meg 50-es ként fusson ? Igen, ez lenne az egyik opció, csak félek hogy borzalmas költségei lennének a forgalomba helyezésnek, ha külföldi.....
Sok eladó motort látok ilyen leírással "50esként használtam , de a rendszám meg van hozzá"
nem sántit ez ? ha van rendszám akkor hogy tudja 50esként előadni a rendőrnek? azok alapján amiket az előbb irtál, sehogy...
Tényleg köszönöm a részletes válaszodat!
András
Msnre már régóta nem járok szóval itt tudok neked segíteni ha nem baj:)
Szóval a B kategória az egyben M kategória is tehát segédmotort vezethetsz vele. Azért mondtam hogy szerencsésebb így vezetni mert jobban kimagyarázható: megállít a rendőr, lehet elkéri a papírokat és megsem nézi, látja megvan minden, motorral minden rendben. Mivel rendszámod van nem annyira néznek. Meg ki tudod magyarázni hogy most vizsgáztál le 125ből és kijöttél gyakorolni meg megúszod egy figyelmeztetéssel stb stb...ezzelszemben rendszámot levéve, mivel nyilvántartott motor, egy alvázszám lekérdezés a zsaru részéről és heló. Pénzbünti, B-s jogsit elveszik, meg kitudja...
ÜZENET AZ EGÉSZ TOPIKNAK:
Akkor lenne jó rendszám nélkül menni vele ha külföldről hozott motor lenne, és rendszámoztatod később megfelelő vámpapírok és külföldi forgalmi megléte esetén. Akkor nincs nyilvántartva itthon, lekérdezi a rendőr, és semmi. Nem csinálhat semmit. Max beküld kpm-re egy hónapon belül...és? bejelented hogy ellopták a motort így nemtudod bevinni és később eladod(senki nemfogja nyomonkövetni hogy lopott-e egy "50"es motor)...vagy nemviszed be és kapsz pénzbüntit.
125/50 technikák
-kis hang
-nem 220ig skálázott km óra
-szolid gyárinak ható 50es matricázás
-külföldről származó motor
-motorszám eltüntetés(letakarás,adás-vételin fel nemtüntetés)
-adásvételibe ne legyen írva h 50, sima MKP eladás semmi 50 meg smkp.
-biztosítás
-
ERSZE a rendőr ha ért hozzá akkor egy kicsit más a helyzet de akkorse rángathat le a motorról(max kpm-re küld)
-jah és kerüljétek a baleseteket
Így a külföldi motorokat itthon még el lehet sütni 50ként minimális kockázattal.
EZ NEM RÁBESZÉLÉS, CSUPÁN A TÉNYEKET KÖZÖLTEM!
Üdv!
csak autóra van jogsim még =(
Miért gondolod hogy szerencsésebb megoldás rendszámmal ,de rá nem érvényes jogsival használni?
Az előző postban elfelejtettem a saját MSN em megadni....
whage@war3.kani.hu
Ha volna egy kis időd felvilágosítani ezekröl a dolgokrol, nagyon hálás lennék!
András
Jogsi után vedd meg és rendszámmal használd! Vagy használd rendszámmal de M-es jogsival...az kevésbé veszélyes...
kéne egy kis segítség forgalomba helyezéssel / rendszámozással / 125/50 es kavarásokkal kapcsolatban!
A lényeg hogy szeretnék egy 125 ös motort először 50esként használni, aztán ha megvan a jogsim akkor 125ösként, mert gyakran szállítanék utast rajta. Ha például veszek egy rendszámos motort, akkor használhatom ideiglenesen 50-esként (új biztosítással gondolom?) úgy hogy leveszem a rendszámot, és késöbb visszarakom? Meg hasonló dolgok.....
Ha valaki lenne olyan kedves és megadná az MSN vagy skype címét és válaszolgatna pár dologra, azt nagyon megköszönném!