Az biztos, mert a kövér blokkból egyből látszik, hogy 125-ös. A power szelepből szintén. A motorszámból szintén. Egyébként tanulságos történet, tipikus példája, hogy egyikünk több évig semmi nélkül nem 125-tel hanem 600-al a másik meg 125-tel és 1-2 nap és cumi. Az egyik ismerősöm is így járt.
Aprilia leonardo. A csávó kitől vette 2 évig járt városban a rendőrség mellett lakott minden probléma nélkül, mikor megvette az ismerősöm falura, 2 nap leint, 40 rongy sárga papír ON, B kategóriás jogsi 4 hónap OFF. Pedig kellett volna neki a B-s jogsi. Én mindig azt mondom geci a legális út de megéri. Most nézem a kis gyerekeket, hogy reszketnek mikor basztatja őket a rendőr, mikor én is látom hogy baj lesz. De ha nekem elég volt 14 évig az 50/70 ccm akkor nekik miért nem? MIért akarnak rajok lenni?
Sziasztok,
én 4napja vettem egy yamaha DT 125-öst (2ütemű,és van belőle 50-es is ) ..nos és egy történetet szeretnék leírni nektek,hátha valakinek segít,sőt szerintem fog is.:)
Szóval.: Gyöngyösön lakom,és 7-8km-re van tőlünk a Mátrában egy nagyon fasza erdei út,kb 50km-t mentem rajta pont aznap mikor megszereztem a motort:),aztán másnap is benne volt egy 20-as,és tegnap is valamennyi,de a lényeg h ez az út tényleg az erdő közepén van, 2méteres kátyúkkal,30centis kavicsokkal stb...szóval igazi endúró terep:D.Élvezetes ott menni nem mondom:)...
A 3nap alatt összesen 4autóval találkoztam az első napon valami suzukival (50km alatt),tegnap 2 terepjáróval 20 km alatt,ma pedig egy opel corsaval ami éppen lefele tartott,én is már hazafele indúltam...elmentem mellette,kitette a kezét, és dudált egyet mondom de idióta hangja van ennek (xD)...megyek tovább 10métert,dudál még egyet és hallom h kiabál a kocsiból h ,,álljon már meg.." mondom mit akar ez...Kiszáll...erre egy rendőr,egyenruhában.:/// (összegzésképp.: 4 autó,kavicsos,kátyús,hihetetlen szar úton,a semmi közepén,ebből 1 corsas rendőr,mellesleg semmilyen jelzés nem volt a kocsiján,se kék fény,se rendőrség felirat se semmi...)
Szóval..elkérte a jogsit,személyit, ha van lakcím kártyám akkor azt is adjam oda..odaadtam mindent,megkérdezte h ez hány köbcentis..mondom 50-es ..lehajol .. (20-as betűkkel benne van a hengerben h 124cm3) .. aztán ,,megkérdezem még egyszer...ez hány köbcentis?" mondom 50-esként vettük pár napja... aztán ,,az a helyzet h a hengerben benne van hogy.......küldöm a feljelentést"
Ekkor már elég gyorsan átfutott az agyamon h 100k bünti,plusz egy pár hónapig elbúcsúzhatok a B-kattól...már majdnem elkezdte írni a feljelentést amikor odamentem hozzá hogy megkérdezzem hogy esetleg megoldhatnánk e máshogy, mert csak itt az erdőben meg földúton szoktam használni,plusz ez volt az első eset stb... rám néz.... és ,,na jó..akkor kap egy 5000-es csekket amiért nem égett a lámpája" visszakérdezek h ,,mé tényleg nem égett?" erre ,,muszáj valamit írnom..." ja mondom értem..
Aztán még elmondta hogy nincs rajta érvényes biztosítás, az egy 30-as kb,jogsi nélküli vezetés még 30kb ,meg még ez meg az és kijöttem volna 100 ból .. amikor megírta a csekket annyit mondott h ,,vigyázzon magára hazafele" és elengedett,úgy hogy nem kellett tolnom a mocit úgy kb 20km-en keresztül hegyről lefele..
Szóval ennek most végül is,lehet örülni is , nem is kicsit ..csak az a bosszantó hogy 4 baszott kocsiból az egyik rendőr volt,ráadásul a semmi közepén ahol egy ember nem él,szomszédunk pedig a 625-ös KTM-et már 4éve használja B-kattal..persze nem 50-es papírokkal, hanem csak úgy simán földes úton,illetve a mátrában terepen...erre én 4nap alatt kifogok egyet,aki ráadásul vágja is a témát...
Egyébként még tegnapelőtt intéztem egy 49cm3-es "táblácskát" amit majd szépen ráheggesztek/tettem volna a hengerre...alvázszámot hiába nézik,ugyanis német motor,és MO-n még nem volt forgalomban,ráadásul 50-es is létezik belőle,plusz 2 ütemű,teljesen hihetőnek tűnik...vagy tűnne...
Na de ezt most át kell gondolnom...
Ne legyél ilyen mogorva Zoli. Az ijfú titán azt hiszi mindenki hülye, csak ő tudja frankót. Mi teljesen idióták vagyunk mert nem tudjuk legálisan minden rizikó nélkül megmondani, hogy hogyan lehet tankot, nagymotort, buszt vezetni 14 évesen.
A többi is rendes ember, talán épp azért mert a javadat akarja. Ők talán már átmentek azon dolgokon amiken te még csak most. Ők már leszűrték a tapasztalatot és legjobbat akarják neked, hiába nézel hülyének mindenkit.
Szerinted én annak idején nem vettem 125/50-et? Képzeld mikor megvettem mentem vele haza full sötét előttem az országúton egy részeg, keresztben biciklivel az út közepén. Na ugyan mi lett vele? Elcsaptam mint a szart. Jöttek arra hívjunk rendőrt? mondom ne... Megúsztam mert nem lett személyi sérülés... a saját fájdalmaimról kussoltam. Ha jött volna a rendőr a fasznak a csöpögős felén álltam volna volna már akkor is 10-12 évvel ezelőtt. Ha most már más a helyzet nagyon megnéznék és megcummantanám izomból.
Úgyhogy higgy az öregebbeknek és mindennek eljön az ideje. Még annak is, hogy 10x 20x akkor ccm-es motorod legyen mint most. De vedd tudomásul, hogy törvények vannak és nagyon érdemes betartani őket ha jót akarsz. Mert lehet hogy több évig motorozol minden büntetés és cumi nélkül, de lehet, hogy 1 napot sem, és sírdogálhatsz.
Nem tud vele lebukni a haverod...alvázszámot tudják lekérdezni, de arra azt kapják hogy semmi...vagyis 50es. Max kpm-re rendeli....azt meg ugye nem fogják...ha mégis, megy vissza egy 50es henger oszt csókolom.
Ha helybe a rendőr nem húzza le a hengert és dugattyúátmérőből és a lökethosszból nem állapítja meg hogy 70-es, akkor semmi probléma nem lehet...
Sziasztok !
Kérdésem azlenne , hogy haverom vett egy aprilia rs50 -est és 70 ccm. Ha szerez hozzá aprilia szakszervízbe vagy tudom is én honnan 50 es papirt. és tegyük fel 80-nal megy és megállitja a rendőr mert gyanus neki hogy ilyen gyors a motor. Meg hát az aprilia rs 50 -es az lényegesen nagyobb testű motor mint egy 50 robogó. És megkérdezi hogy ez 50 es? megmondja neki hogy igen.. És neki továbbra is az a véleménye hogy ez nagyobb akkor 1. hogy tudja kideriteni biztosan ott helyben. 2. Ha valahogy rájön mit fog tenni. vagy ez rendörtöl is függ , aki megérti hogy van értelme nagyobbal közlekedni, tempósabban. vagy megszivat.. ?
A másik lehetősg alibinek hogy aztmondod hogy felvan tuningolva azért gyors? vagy ez nagyon kamuszöveg. ? mondjaok véleményt vagy történetet mert valószinű később énis elkezdek motorozni..
köszi.
végre valami értelmes megszólalás VEGYETEK PÉLDÁTRÓLA 1 RENDES EMBERR köszönömszépen a választ nem ugy mint a többi-.- de mind1 már mer amit megint kinéztem magamnak erkezett a válasz h már lefoglalták:( ugyh...:(
Szerintem hanyagold a cbr-t 50-esnek, tapasztalat :D
Volt 125 ciberém 50esnek, rendőr kérdezi hogy ez mekkora ccm? Mondtam h ötven és aszondta h nem százhuszonöt...és ilyenkor sajna neki van igaza..
akkor megusztam, nem kaptam bírságot, de ilyennel nem jó játszani:D
akkor sztem ha 125-ben gondolkozol, akk sztem rs, v nsr vagy amiből van 50-es verzió is...
Sziasztok!
Lehetne egy nagyon nehezen megválaszolható kérdésem?
Mi lesz a sok papír nélküli 50ccm feletti motorral, ha bevezetik rájuk a rendszámozást. Szerintem ez nem elhanyagolható számú motort jelent Mo.-on. Vajon erre gondolnak majd OTT FENT!?
Köszi!
Ha 50-esre jővőre nem is kell, de 125-re már most is kell jogsi is és rendszám is. CBR-ből 50 sincs tuti bukta... Nagyon nagyok a bírságok mostanában... kerülném, míg tehetném.
Vedd meg nyugodtan.
Sőt jött egy új rendelet ami szerint motorra csak vietnámi tangapapucs,hálós atlétatrikó,nájlon biciklisgatyó,télapósapka kombinációban szabad felülni.De csakis ezeknek a kombinációjában.És még személyit is tilos a pilinckázás közben magadnál tartani.Mert a tokja felsértené a nemesebb szerveidet a gatyóban.
Úgyhogy hajrá előre a nem megfelelő vezetői engedéllyel motorozásért.
Marha.
Sziasztok szemetvettetem cbr 125-ös mocira:D én ugy veszem hogy 50-es papirokkal:D meg haveromtól hallotam hogy jövöre az 50esre is lell rendszám nemárrrrrrrrrrrrrrrrr IGAZ EZ?
Aprilia leonardo. A csávó kitől vette 2 évig járt városban a rendőrség mellett lakott minden probléma nélkül, mikor megvette az ismerősöm falura, 2 nap leint, 40 rongy sárga papír ON, B kategóriás jogsi 4 hónap OFF. Pedig kellett volna neki a B-s jogsi. Én mindig azt mondom geci a legális út de megéri. Most nézem a kis gyerekeket, hogy reszketnek mikor basztatja őket a rendőr, mikor én is látom hogy baj lesz. De ha nekem elég volt 14 évig az 50/70 ccm akkor nekik miért nem? MIért akarnak rajok lenni?