Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

talán egy picivel jobban jár, ha jogsi nélkül vezeti a rendszámos motort. Persze az is masszív büntetés, meg akár 2 évre bevonhatják a jogsiját (mindet ami most van), de legalább okirat hamisítás miatt nem ültetik le. Lehet rosszul tájékozódtam, de mintha 2010 jan. 1 óta a hamis 50-es adásvételi nem csak magánokirat, hanem már közokirat hamisítás, akár szabadságvesztéssel is büntethető.
Arról nem is szólva, hogy talán egy kicsit könnyebb így kimagyarázni, már feltéve ha rendes a zsernyák.
Köszönöm a felvilágosítást!
nem, hiszen ha elkapnak papírok nélkül akkor ugyanez csak azonnal. Ha nem nézik meg rendesen a motort akkor nem lesz gond, de mivel ebben az évben kiemelt feladat az ellenőrzése a SM-nak ezért nem sok esélyed van.
Szóval, ha elkapnak és ilyen papírok vannak hozzá, szarabbúl is járhatok vele, mint papírok nélkül?(Van M- es jogsim)
ha nincs rád jogsid 100.000-ig terjedő bírság jogsi nélküli vezetésért. A biztid nem érvényes, ha baleseted van és kiderül ( beviszik telephelyre és szakértő nézi meg) akkor buktad, polgári úton kell kifizetned.
A motor, ha kiderül, hogy lopott vagy mókolt, elkobozzák. Az adásvételi vagy számla, amit bemutatsz magánokirat-hamisítás. Még kérdés?
Ha 50- es papírral megyek 125- sel, de van rajta 50- es biztosítás és adásvételiben is 50- esként szerepel, akkor a rendőrök mit tudnak kezdeni vele?
jól van na... :)
mint ahogy írtam utána nézek ennek a kérdésnek! (holnap megyek Apu cégének ügyvédjéhez és rákérdezek erre is)
a napokban be fogom ide másolni a pontos jogszabályt!
és ha ez esetleg majd engem cáfolni fog akkor előre is bocsánatot kérek mindenkitől!
ami meg nem forgalomtól elzárt magánút, arra is vonatkozik a kresz tehát kell minden ott is.
valamennyi dülőút és földút ami rajta van a térképen önkormányzati tulajdon. Ami nincs rajta az az igazi magánút, de arra is igaz amit mondtam. Az, hogy a zsaruk nem mentek utánnatok azért volt, mert leszarták, mázlitok volt
Léghajón.
A földút még közút. Nem magánterület. Szerinted a többi gazda milyen úton közelíti meg a földjét? Magánterületen át?
nem volt szándékom, hogy hülyeségeket írjak.. én így tudtam kb 8éve ez így volt röhögtünk a zsarukon mert vígan mociztunk a főút melletti kitaposott földúton és nem tehettek semmit, mert magán terület volt..
persze azóta lehet, hogy pár gazda szövetkezett a rendőrséggel, mert elegük lett a földjükön motorozókkal... ezt el tudom képzelni...
a nemzeti parkokba már akkor sem lehetett bemenni, mert ott tényleg számon kérhettek akár a zsaruk is.
ha így van ahogy Te írod akkor bocs mindenkitől! nem szeretnék félrevezetni senkit!
ezen kérdésnek még utána nézek a jogi oldaláról pontosabban is és publikálni fogom ebben a topicban!
addig is legyetek jók és motorozzatok sokat! :)
Amíg nincs baj addig rendben lehet de ha baj van akkor.... , de Te döntesz.
Eladó 2 aprilia af1 sintesi 125. Egyik használható állapotban, másik alkatrésznek, együtt 250E Ft-ért. A narancs a használható. Motorja jó állapotban van, nem csörög, jól húz. Sok új alkatrésszel. 50-esként használva. A másik elég hiányos állapotban, de akár kis ráfordítással motorozhatóvá lehet tenni. Blokkja egyben, működőképesen. Külön-külön 190- és 80 ezer. További érd: telefonon vagy e-mailben. Képek még: http://bikepics.COM/members/mp...
Sziasztok most vennék motort 80 ast 50 es papírokkal a rendörök nem b"sztatnának érte?Honda Ns-1 Köszi a választ előre is!
legalább hülyeségeket ne írj már.
A magánút, amennyiben nincs elzárva a közforgalomtól ugyanazon szabályok alá esik mint a közút. Magyarán mindent kérhetnek ott is. Ráadásul egyedi megállapodás alapján a földtulajdonossal pl. Nemzeti Parkok a rendőrség a mezőőrség és a nemzeti park fenntartója is tarthat akciókat.
a szántóföldek melletti/közti földutak általában nem minősülnek közútnak!
ott semmi joga a zsarunak(még ha arra is jár), hogy igazoltasson téged.. illetve igazoltathat, de max a személyid kérheti el.. de arra nincs jogosultsága, hogy jogsit vagy forgalmit kérjen!
Nem nézi a vázszámot a biztosító, legalábbis én még nem halottam ilyenről plussz az én mocimat is anno mikor már forgalomba volt helyezve az elöző tulaja 50esként használta 50es biztositás stb annyi volt hogy a rendszámot levette azt már köttette is...
a rendőrök nemcsak aszfaltra lettek teremtve!

ha nincs rajta biztosítás akkor nem is vehetsz részt a forgalomba tehát ha megfog és ott átvizsgálja kellemetlen lessz mert akkor már nemcsak a biztositás miatt kell hogy fájjon a fejed, faluban a yard már szokott járkálni a földeseken mert ugye már kezdik lopni az emberek a burgonyát meg nemsoká a napraforgót stbstb.

Legalábbis nálunk már mászkálnak ottis.
Üdv.Mindenkinek.Én csak azt szeretném kérdezni.Van egy 25" motorom de 50 es ként használnám.Aszfalton nem mennék vele csak ha nagyon muszáj.Inkább a terep.Kössek rá 50 es biztositást?A biztositó nem nézi a vázszámot hogy nem 50 es?Köszi.
Jah és a cigányt szedjék ki a 7es bmwböl meg az a8-bol...ÉS BÜNTESSÉK MEG, mert se jogsija se forgalmija, bevan szívva meg baszva és 130cal megy a városban...

Nem nemteszik mert nemmerik de ha jön egy 18éves gyerek 55-tel a városba egyböl utána hogy ez NEM 50es meg a faszomtudja meg kpm...baszódhatna meg ez az ország úgy ahogy van.
Teljesen igazat adok morzsinak...
minden bennevan a hozzászólásban...azokon a dolgokon kellene elgondolkodni nem 125/50 et baszogatni... ennyi!
a rendőröknek én azt üzenném, hogy ne az oldalt figyelgessék hanem végezzék a feladatukat pl.:az utakon! szerintem van annál sokkalta, de égetőbb probléma minthogy valaki 50es papírral 125-150-est vezet!
én értem, hogy a törvény az törvény, de pont ezért kéne már ésszerűen módosítani a kreszt, mint azt már pár országban megtették
egyébként miért ne írhatnám le, hogy én sem állok meg a stoptáblánál, záróvonalon is szoktam előzni, sőt mindezt egy 50es papírral rendelkező 150es robogóval teszem na bumm és akkor most mi lesz, hogy leírtam? semmi, a városban többszáz futár ugyanezt teszi minden nap
igen az is
bocs, hogy letökiztelek, de csak utána néztem meg a lapod