heló Fiúk ! lenne 1 kérdésem. feltételezem van 1 RS 125...gumi,felni és kipuff máshol van csak enyiből lehet megállapítani kűlsőre h nem 50es..naszóval ha alvázszámot lenéz meg ilyenek akkor teszemazt jól precízen megvan az csinálva hogy 1 50 es RS alvázszáma és motorszáma van beleütve akkor gondolom nem lehet belőle gond mert azis 50est ír ki....
ha valaki szerint ez jó ötlet akkor kérem írja meg ha meg nem akkor azt is
Hello!
Köszönöm a választ srácok, az átiratással nem lesz gond mert megbeszéltem a tulajjal, majd most irunk megint egyet, de a blokkcsere az jobban idegesít mert a forgalmi ugyan megvan, de kéne egy adásvételi is hozzá ahogy néztem a linket, és az nincs, akitől vettem a motort annak is csak a forgalmi volt, az adásvételit elgórták, viszont megtaláltam a forgalmiban szereplő tulajt, csak az a baj hogy ő mikor eladta a motort részletre adta el ezért a rendőrségre le lett jelentve, és nem tudok vele irni adásvételit, fel kell kutatnom az utána következő(ket)
Csak az bosszant hogy itt a blokk meg a forgalmi és mi a fenének még egy adásvételi is, áhh
De ha bemész, és eleve viszel magaddal egy kérvényt, amiben szépen, kedvesen leírod, hogy anyagi jellegű problémák miatt nem tudtad átíratni, ezért kéred a bírság mellőzést, vagy ha ez nem megy, akkor annak mérséklését, azt is részletekben. Nekem bevált, nem lett bünti, cirka 16 hónapig nem volt átíratva...
Helló
Nem ide illő a kérdésem, de hátha tudja valaki a választ rá:
Ha nekem van egy 125-ös motorom rendesen rendszámosan, forgalmi, stb.
Ha én azt úgy vezetem hogy csak b-s jogsim van, és megállít a rend őre, akkor mire számíthatok?
Mert már csinálom az A.korlátozottat, de még sok idő mire meglesz.
ha már egyszer volt forgalomban, és az utolsó tulaj is megvan még, akk elmehetsz hozá, irtok adásvételit, arra kiadnak 1 papirt ami helyettesiti a forgalmit, azzal mehetsz eredetiségvizsga müszaki stb stb
Itt olvashatsz a témáról. 15 napod lett volna az adásvétel után átíratni, így büntetésre számíthatsz. Minek fizess rá? Átíratod és kivonod forgalomból. Ennyi.
Hali!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a 125 DT-met szeretném forgalomba helyezni,azonban nincs régi forgalmija,szóval akkor ez teljesen esélytelen?:)Vagy van valami alvilági módszer a próblémára?
Köszi előre is!
Hello!
Tudnátok segíteni? Van egy 125ös TZR-em, télen vettem, még nem lett átiratva, mivel elég ramaty állapotban volt, meg hát minek fizessek addig rá amig használhatatlan ugye.
A problémám az hogy motorblokk cserés, a blokknak megvan a forgalmija, bele van irva hogy forgalomból kivonva,
Azt szeretném kérdezni hogy ha viszem átiratni akkor, tudja e valaki hogy mi kell hozzá? KPM-től vmi papír? és csak úgy irják bele az új forgalmiba a másik motorszámot, vagy hogy megy ez?
Előre is köszi!
Ha új motort veszel, azt lehet úgy venni, hogy gyári folytás van benne, és ezért kisebb a teljesítménye. Ez fog szerepelni a forgalmiban is. Utánna ha kiszeded a folytást, akkor elvileg újra kell műszakiztatni a gépet. Nah, hát ez az amit sokat lespórolnak, így keletkeznek a "papíron" kisebb kW gépek. Illetve sok külföldről hozott masinánál csak bemondás alapján írják bele a teljesítményt a forgalmiba, nem is ellenőrzik. De ha már a forgalmiban szerepel egy adat, abból kisebbet csinálni gyakorlatilag lehetetlen, illetve annyiba kerül, hogy abból esetenként másik motort is vehetsz...
Arra figyelj, hogy csak akkor tudod később rendszámoztatni, ha már korábban valahol forgalomban volt (megvan a forgalmija)! Különben nem lehet! Nekem 10 éves 125-ösre kb. 80e-ben volt az egész forgalombahelyezés, biztosítással együtt.
Hello! Valaki tudna nekem abban segiteni hogy hogyan lehet megoldani azt hogy papiron kisseb teljesitményü legyen a motor? aproba látni boven iylen emgoldásu motorokat és azt is hallotam h könyen megoldhato de aztis h lehetetlen kiváncsi lennék a véleményetekre. üdv Roky
nekem havert elkapták, pénzbírság, talán fél év eltiltás. Semmi adócsalás meg ilyesmi... Ja nem volt 18 éves. Sztem mindenki döntse el hogy vállalja vagy sem, de aki igen az tudjon menekülni
ha valaki szerint ez jó ötlet akkor kérem írja meg ha meg nem akkor azt is
további szép estét
Köszönöm a választ srácok, az átiratással nem lesz gond mert megbeszéltem a tulajjal, majd most irunk megint egyet, de a blokkcsere az jobban idegesít mert a forgalmi ugyan megvan, de kéne egy adásvételi is hozzá ahogy néztem a linket, és az nincs, akitől vettem a motort annak is csak a forgalmi volt, az adásvételit elgórták, viszont megtaláltam a forgalmiban szereplő tulajt, csak az a baj hogy ő mikor eladta a motort részletre adta el ezért a rendőrségre le lett jelentve, és nem tudok vele irni adásvételit, fel kell kutatnom az utána következő(ket)
Csak az bosszant hogy itt a blokk meg a forgalmi és mi a fenének még egy adásvételi is, áhh
Nem tudja valaki hogy átalakítási engedélyt hogyan lehet szerezni?
Köszönöm a választ!
Nem ide illő a kérdésem, de hátha tudja valaki a választ rá:
Ha nekem van egy 125-ös motorom rendesen rendszámosan, forgalmi, stb.
Ha én azt úgy vezetem hogy csak b-s jogsim van, és megállít a rend őre, akkor mire számíthatok?
Mert már csinálom az A.korlátozottat, de még sok idő mire meglesz.
Itt olvashatsz a témáról. 15 napod lett volna az adásvétel után átíratni, így büntetésre számíthatsz. Minek fizess rá? Átíratod és kivonod forgalomból. Ennyi.
Egy olyan kérdésem lenne hogy a 125 DT-met szeretném forgalomba helyezni,azonban nincs régi forgalmija,szóval akkor ez teljesen esélytelen?:)Vagy van valami alvilági módszer a próblémára?
Köszi előre is!
Tudnátok segíteni? Van egy 125ös TZR-em, télen vettem, még nem lett átiratva, mivel elég ramaty állapotban volt, meg hát minek fizessek addig rá amig használhatatlan ugye.
A problémám az hogy motorblokk cserés, a blokknak megvan a forgalmija, bele van irva hogy forgalomból kivonva,
Azt szeretném kérdezni hogy ha viszem átiratni akkor, tudja e valaki hogy mi kell hozzá? KPM-től vmi papír? és csak úgy irják bele az új forgalmiba a másik motorszámot, vagy hogy megy ez?
Előre is köszi!
utánakérdeztem. Csekket nem kapott. M jogsija volt, 5 hónap eltiltás A1 lerakásától, de M-et használhatta tovább.
És mekkora csekket kapott meg szabad kérdezni? A jogsit fél év után kiküldték vagy hogy van ez?
ÜDV!
Nem tudom hogy volt-e már róla szó de a hangerből hogyan lehetne eltüntetni a 125 ccm-et?És 50et a helyére írni!Várom a javaslatokat
Üdv