Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Akkor nyugodtan vehetek egy 50ccm-es motort ami majdnem megy 100-al. Csak az adás-vételin legyen rajta h 50ccm. Ugye?
ÜDV!
általában fullfull gyári állapotban tényleg csak 45 körül mennek.. csak sokszor az importőr már a bejáratás után megoldjahogy haladjon is ak isgép. De németben pl a helyszínen főbe lőnek ha a robeszed nem annyit tud amennyit kell ha csak oylanravan jogsid.
Belső égésű motor:
Olyan Otto- vagy dízelmotor, amely a tüzelőanyag-levegő keveréket körfolyamatának egyik szakaszában a motoron belül égeti el.
Ez a körfolyamat lehet kétütemű (egy munkavégzési ütem jut minden második dugattyúütemre) vagy négyütemű (egy munkavégzési ütem minden negyedik dugattyúütemben). A hőerőgépek közé sorolható eszközök.

Ezek szerint hiába hajtja dízel motor a kis tetvet, csak 400 vagy 500ccm ami szerintem nem segédmotor.
Miért is nem lehet vezetni? 50ccm és tervezett sebessége nem nagyobb 45-nél. Ha magyarországi a motor, akkor eladáskor nem is megy nagyon többet. Persze aztán lehet módosítani rajta. A lényeg, hogy eladáskor megfeleljen a kresznek. Gyakorlatban csak az 50ccm számít.
ÜDV!
Akkor M kategóriás jogsival pl.50-es Aprillia Rs-t vagy valamilyen 50-es endurót nem lehet vezetni? (hirtelen csak ez jutott eszembe) Köszönöm a válaszokat..
ÜDV!
ezért kérdeztem hogy is segédmotor a mopedautó......
mert én is így tudtam hogy 50ccm és 45km/h
Benne van a cikkben:
Ennek alapja egyebek mellet a KRESZ azon előírása, hogy segédmotoros kerékpár az olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 m3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.

Belső égésű motor: 50 ccm max. 45km/h tervezési seb, 350kg
Egyéb motor (villany): 4kw. 45km/h tervezési seb, 350kg

Én így értelmezem az smkp fogalmát.
hát, ha le tudod vizsgáztatni egyedi forgalombahelyezéssel segédmotoros kerékpárként, akkor oké. Mondjuk kikérném a közlelekési felülügyelet álláspontját előre, ne legyen gubanc, aztán go on plíz. (halkan jegyzem meg az egykerő szabálysértés, tehát azt nem mondanám hogy dehát ezt a motort csak kifejezetten szabálysértésre építettem azért megy csak ennyit )
tegyük fel életem célja az egykerekezés
építek egy motort (meglévő típusok alkatrészeiből)
olyan váltó van benne ami max 45el tudja vinni a vasat
akkor ez tervezett 45 lesz?
vagy pl építek egy gokartot, quadot a gyermeknek ami ismét max 45el tud menni
ez is tervezett 45?
most ez elvi sík, azért kérdezem mert a mi jogszabályainkat többnyire nem egyértelműen fogalmazzák meg
vagyis a tervezett maximális sebessége nem több, vagyis egy 300káemhára tervezett ezrest hiába folytasz le, akkor is többre van tervezve. Ez kacifántos de sztem érthető.
önerőből nem képes meghaladni a 45km/h-t.
tehát vagy 50 vagy 45km?
tehát ha van egy 1000ccm gép és csak ténylegesen 45el megy, és a súlyhatárt nem lépi át akkor segédmotor?
vagy. 50ccm vagy 4,6 LE vagy max 46km/h sebesség.
akkor nem értem hogy lehet segédmotor?
mert ott 50ccm a max
nem, áltlaában dízel áramfejlesztő motorok. ilyen párszáz ccm-es egyhengeresek.
most ezekben a mopedautókban 50ccm-es motor van?
mert amiket hallottam azoknak full más hangjuk volt mint egy 50esnek
Ez már igaz.
Nálunk minden más és/vagy nem 1xü de pénzért mindent és bármit .
Persze elég érdekes, ahogy nálunk kezelik ezeket az ügyeket, ugyanis amíg a mopedautóknál szőröznek, addig a segédmotorkerékpároknál a rendszámozással még mindig nem tudnak mit kezdeni, pedig az eu-ban az már elfogadott-használt. Ugye viszont a mopedautó az meg segédmotornak minősül az eu-ban. Kíváncsi lennék, ha egy francia ide találna tévedni kis hazánkba, meghurcolnák-e?
Sziasztok.Ez is érdekes http://totalcar.hu/magazin/koz... hiába eu nálunk mindenhol/mindentéren a pénzlehuzás a lényeg.Mi mindent Magyarositunk/átirjuk hogy minéltöbb pénztkaszirozunk be,igy vagy ugy.. Mondjuk ez a mopedautó pont semmiresem alkalmas...számomra legalábbis biztosan
Ezt találtam ma a mopedautókról.

mopedautó
Meglessz főnök!
Lessz a fenét.Fogod húzni neki mint a meszes.Míg nekikoccansz valakinek vagy belefutsz valami csúnya nagy rendőrbácsiba.Az lessz a nagy szám mikor megtudja az a morcos csóka akinek netán összetöröd a kocsiját hogy a biztosításod nem érvényes így a biztosító nevetve tagadja meg a kárigényét.Lessz ott futkosás.
Nah mindegy majd tanulsz a saját károdon.Szassz.
meglessz főnök!
És szerinted mennyire fognak neked örülni mikor 130-al fogsz belefutni egy közuti ellenőrzésbe?
Legalább ne tóld neki agyatlanul.Ha meg büntetnek legalább ne ide gyere sírni hogy jaj de sok a bünti.Ismit 50e re büntették és még jóindulatú is volt.