Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, nem tudtam melyiuk témába írni, ezért ide írom:

Vajdasági vagyok. Motort szeretnékvenni Magyarországon. Van egy kiszemelt NSR 125-ös, ami 50ccm-re van regisztrálva. Nem tudom mennyiben gond ez nekem, hogy áthozzam a határon. Vám+egyéb...
Azt szeretném megtudni, hogy az 50ccm-s motrok milyen papírokkal rendelkeznek? Valójában az a kérdés, hogy ha áthoznám a határon, nem állítanának-e félre csalásért. Mert elvileg 125ccm 50re van regisztrálva...
A motorra egyébként egy 50r-es öntapadó van felragasztva.

köszönöm a válaszokat...

Slakow
bocsánat ezt akartam én is belinkelni, de több böngésző is meg volt nyitva, s úgy látszik vmit félre néztem, hosszú napom volt, vmiből meg kell élni, illetve fenn tartani a motort, egy szó van rá, ami mindent elárul, saját:)
A linkre rákattintva nekem a hozzászólás ablak jön be azért írtam.NKH műszaki vizsga árak.

Én ezt taláktam.
ezt a linket találtam hirtelen, személy tapasztalatom az, hogy nem kötöszködösek, legalábbis erre felénk, na jó a hátsó lámpaburám nem gyári volt, hiányzott az E betű, abba bele kötött, de volt egy érzésem, hogy vigyem el a gyárit, s játsszottam a hülyét, hogy én így vettem a motort s nem tudtam erről, így gyorsan átdobtam, s azt mondta, így rendben.

125-ös robogót vittem vizsgáztatni anno, apropó most is kell majd, 6. hóba, a gyorsaságimat majd 9.-hóba kíváncsi leszek, az az igazság hogy mintha úgy rémlene hogy két éve vmi 5E ft környékét fizettem, most mindenhol ezt a egységes 2750ft-ot olvasom, de mintha még felszámolnának vmi "berendezési hasznáati díjat is"
A link nem az igazi.
Amúgy csak a sima vizsga KPM-nél asszem 7200.- körül van de nem biztos.
tessék egy link olvasd el, mindent leírnak mibe köthetnek bele

link
Nálunk 13190 Ft.
asszem 10k
ma találkoztam este egy gyerekkel, dt 125-el cirkált és 130ezerre büntették meg, mert 3 személlyel motorozott és plusszba kapott 3 sallert is mert nem akart megállni...ez ám a cumi. Ja és ha 18 év alatt fognak meg akkor kaphatsz pénzbírságot?
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy mennyibe kerül egy 125-ös motor műszaki vizsgája?
Előre is kösz.
Csak Faterom xD
bocs, fáradt vok, még 5 hónapra eltltottak az "A " korlátozott jogsi megszerzésétől.
50000-re megbasztak, fellebbeztem levélben levitték 30.000 Ft-ra. Ám a mocin (nézd adatlap) rendszám sem volt, akkor vettük le.
Ha kismotor jogsival kapnak el egy 125-ösön pl. mint én, nem volt forgalmim, se kötelező rajta, akkor vettem, Elbaszott egy "részeg" sofőr, de nem rám fogták a baleset bekövetkeztének a hibáját... gonodolom nem kellett volna ahoz innia hogy ez máshogy történnyen.
AUtomatikusan te leszel a hibás. Megbasznak plusszban biztosítási csalásért. Eltiltanak 2 évre a jogsitól. Pénzbírság plusszban.
anyuék tudják?
Magahmtól
az, hogy egyből rádkenik
megmondom,ha elárulod,hogy ezt a nevet magdtol választottad vagy valaki segített?
Csáó!
Mien következményei vannak a 125/50-nek balesetnél? Ha nem te okoztad a hibát.
Hát igen!
Szerintem sok kört kellene futni, és annyit nem érne, mert azért csak le is cserélném lassan komolyabbra,és egyáltalán nem fogja azt a rengeteg pénzt nekem senki megfizetni,akármilyen jó állapotban is van a gép. Amíg nem lesz kötelező, addig marad így. Utána marad hobbicélra, vagy valami lesz. Addig még sok idő van.
Köszönöm szépen a segítséget, és tanácsokat!
További szép estét!
Hello
Ha régi 125-ös olasz vas akkor nemigen van értelme.Most hogy elnapolták a robeszok rendszámozását vidéken a kutya sem fog vele törődni bár fennakadhat a rostán.
Ha megvan az eredeti két papír a digó forgalmi+PRA még lehet egy kamu kétnyelvűt iratni hátha bejön.De utána jön a fix költségek kell származás ellenőrzés okmányirodán 8400.- majd eredetiség vizsga 15000.- műszaki vizsga 27000.- és regadó hát kortól függ sszem 90e az újaké minnél öregebb annál kevesebb.Majd bizti ahol olcsóbb és 16000.- körül a forgalmi+törzskönyv+rendszám+matrica.
Nem tudom hogy ér e ennyit a gép.El kell dönteni.
húúúúú!
akkor lehet jobban járok,ha marad minden így...
az a gáz vele,hogy láttam az eredeti okmányt,amivel behozták, az eredeti olasz,és a következő hivatalos papíron már 50-esként szerepel!
nem tudom hogy csinálták
szóval nagy macera, sok utánajárás, mégtöbb pénz, és a végén több pénzbe kerülne mint maga a vas
Picit bonyolultabb.Ha külföldről hozták be és nincs csak magyar adás-vételi esély sincs a rendszámozásra.
Első hogy kell külföldi kétnyelvű adás-vételi az első amivel bejött.Ugyanakkor a külföldi forgalmi és az ottani forgalomból való kivonásról egy papír a PRA.Ha ezek megvannak és van magyar adás-vételi is akkor annyiszor kell átírási illetéket fizetni ahányszor más kézre került vagy meg kell keresni az eredeti tulajt aki behozta és vele iratni egyet.
Elég macerás a dolog ezeknek a kis ccm-es gépeknek az 50/125-ös legalizálása.
Kicsit több adat kéne róla.
azt hiszem nem, 90-es évjárat,és olaszból behozott.tavaly nyáron vettem