Lenne egy kérdésem, nem tudtam melyiuk témába írni, ezért ide írom:
Vajdasági vagyok. Motort szeretnékvenni Magyarországon. Van egy kiszemelt NSR 125-ös, ami 50ccm-re van regisztrálva. Nem tudom mennyiben gond ez nekem, hogy áthozzam a határon. Vám+egyéb...
Azt szeretném megtudni, hogy az 50ccm-s motrok milyen papírokkal rendelkeznek? Valójában az a kérdés, hogy ha áthoznám a határon, nem állítanának-e félre csalásért. Mert elvileg 125ccm 50re van regisztrálva...
A motorra egyébként egy 50r-es öntapadó van felragasztva.
bocsánat ezt akartam én is belinkelni, de több böngésző is meg volt nyitva, s úgy látszik vmit félre néztem, hosszú napom volt, vmiből meg kell élni, illetve fenn tartani a motort, egy szó van rá, ami mindent elárul, saját:)
ezt a linket találtam hirtelen, személy tapasztalatom az, hogy nem kötöszködösek, legalábbis erre felénk, na jó a hátsó lámpaburám nem gyári volt, hiányzott az E betű, abba bele kötött, de volt egy érzésem, hogy vigyem el a gyárit, s játsszottam a hülyét, hogy én így vettem a motort s nem tudtam erről, így gyorsan átdobtam, s azt mondta, így rendben.
125-ös robogót vittem vizsgáztatni anno, apropó most is kell majd, 6. hóba, a gyorsaságimat majd 9.-hóba kíváncsi leszek, az az igazság hogy mintha úgy rémlene hogy két éve vmi 5E ft környékét fizettem, most mindenhol ezt a egységes 2750ft-ot olvasom, de mintha még felszámolnának vmi "berendezési hasznáati díjat is"
ma találkoztam este egy gyerekkel, dt 125-el cirkált és 130ezerre büntették meg, mert 3 személlyel motorozott és plusszba kapott 3 sallert is mert nem akart megállni...ez ám a cumi. Ja és ha 18 év alatt fognak meg akkor kaphatsz pénzbírságot?
Ha kismotor jogsival kapnak el egy 125-ösön pl. mint én, nem volt forgalmim, se kötelező rajta, akkor vettem, Elbaszott egy "részeg" sofőr, de nem rám fogták a baleset bekövetkeztének a hibáját... gonodolom nem kellett volna ahoz innia hogy ez máshogy történnyen.
Hát igen!
Szerintem sok kört kellene futni, és annyit nem érne, mert azért csak le is cserélném lassan komolyabbra,és egyáltalán nem fogja azt a rengeteg pénzt nekem senki megfizetni,akármilyen jó állapotban is van a gép. Amíg nem lesz kötelező, addig marad így. Utána marad hobbicélra, vagy valami lesz. Addig még sok idő van.
Köszönöm szépen a segítséget, és tanácsokat!
További szép estét!
Hello
Ha régi 125-ös olasz vas akkor nemigen van értelme.Most hogy elnapolták a robeszok rendszámozását vidéken a kutya sem fog vele törődni bár fennakadhat a rostán.
Ha megvan az eredeti két papír a digó forgalmi+PRA még lehet egy kamu kétnyelvűt iratni hátha bejön.De utána jön a fix költségek kell származás ellenőrzés okmányirodán 8400.- majd eredetiség vizsga 15000.- műszaki vizsga 27000.- és regadó hát kortól függ sszem 90e az újaké minnél öregebb annál kevesebb.Majd bizti ahol olcsóbb és 16000.- körül a forgalmi+törzskönyv+rendszám+matrica.
Nem tudom hogy ér e ennyit a gép.El kell dönteni.
húúúúú!
akkor lehet jobban járok,ha marad minden így...
az a gáz vele,hogy láttam az eredeti okmányt,amivel behozták, az eredeti olasz,és a következő hivatalos papíron már 50-esként szerepel!
nem tudom hogy csinálták
szóval nagy macera, sok utánajárás, mégtöbb pénz, és a végén több pénzbe kerülne mint maga a vas
Picit bonyolultabb.Ha külföldről hozták be és nincs csak magyar adás-vételi esély sincs a rendszámozásra.
Első hogy kell külföldi kétnyelvű adás-vételi az első amivel bejött.Ugyanakkor a külföldi forgalmi és az ottani forgalomból való kivonásról egy papír a PRA.Ha ezek megvannak és van magyar adás-vételi is akkor annyiszor kell átírási illetéket fizetni ahányszor más kézre került vagy meg kell keresni az eredeti tulajt aki behozta és vele iratni egyet.
Elég macerás a dolog ezeknek a kis ccm-es gépeknek az 50/125-ös legalizálása.
Kicsit több adat kéne róla.
Lenne egy kérdésem, nem tudtam melyiuk témába írni, ezért ide írom:
Vajdasági vagyok. Motort szeretnékvenni Magyarországon. Van egy kiszemelt NSR 125-ös, ami 50ccm-re van regisztrálva. Nem tudom mennyiben gond ez nekem, hogy áthozzam a határon. Vám+egyéb...
Azt szeretném megtudni, hogy az 50ccm-s motrok milyen papírokkal rendelkeznek? Valójában az a kérdés, hogy ha áthoznám a határon, nem állítanának-e félre csalásért. Mert elvileg 125ccm 50re van regisztrálva...
A motorra egyébként egy 50r-es öntapadó van felragasztva.
köszönöm a válaszokat...
Slakow