volt már forgalomban? Ha igen akkor a forgalmi, törzskönyv, adás-vételi (15 napnál nem régebbi). Ha nem, akkor eredeti számla, de ilkyenkor regisztrációs adót is fizetned kell....
Hello mindenkinek!
Tudna valaki abban segíteni, hogy milyen úton lehet rendszámosítani egy 50-esként használt 125-ös motort?Azt tudom hogy az okmányirodán, de aki tud ennél többet(ár, idő,papírok,stb),az légyszi írjon!
Köszi előre is!
Szép estét!
ha nem volt forgalomba helyezve attól még nem 50-es . Viszont amikor a rendőr lekérdezi az adatait, azt fogja kapni hogy nincs adat erről a motorról. Megnézi a km órát, és továbbenged. Ha nagyon genyózni akar akkor "beutalhat" kpm vizsgálatra, és az szopó. De ezt nem szokták mert sok papírmunka nekik is. Ja meg ha megállítanak, ne azzal kezd a mondókát hogy ez biza 50-es, hanem csak mutasd meg a papírokat.
Nem így értem.Olyan szempontból, hogy akkor elhiszik-e, hogy 50es.(adás vételiben is az van, hogy AR 50, km óra is 80 ig van skálázva már,ford szám mérő kikötve)
Olyan kérdésem lenne,hogy elvileg ha a 125 ös motor nem volt m.o-n forgalomba helyezve,akkor az alvázszám nem szerepel a járműnyilvántartásban--ezért 50es elvileg.Most ez igaz lehet?És ha igen hol tudnék utánanézni, hogy bent van-e a nyilvántartásban?Normálisan szabályosan közlekedek mindíg,max lakott területen kívűl húzom meg kicsit de 80 nál többel soha átlag 70 es tempóban mek.Kawasaki AR 125 ről van szó.
Sziasztok. Szeretnék venni egy honda nsr-t. 125ccm. Nem külföldről származik a tulajdonosa tavaly vontaki a forgalomból mert nagyobbat vett. Mennyi lenne ennek a forgalomba helyezése?, és a forgalmiba 27KW van írva azt meg lehetoldani hogy az újba 11Kw szerepeljen? segítsetek köszi
Várható volt, ez Magyarország.
Ez a quad dolog is egy hülyeség. Akinek volt rendszáma, azzal eddig sem volt gond. aki meg nem akar, az ezután sem vesz.
Az a helyzet, hogy autóra, és motorra sem kötelező a rendszám, ha nem használják közúton.
Picit off voltam, bocs.
Hello! Én azért irok mert motrot szretnék venni de toom el dönteni h milyet Yamada Dt 50/80 at vagy inkább egy Aprilia RX 50 et
Araa kerlek h irjatok meg melyik a jobb es itt egy link azt is nezetek meg es velmenyt ha lehetne elore is kosz ! http://motor.hu/motor_vpage.js...
hello!
125/50. nek milyenk övetkezménye van . sisak, lámpák, biztosítás, miden van. csak épp jogsi nincs 125-re csak a kocsira...amibe benne van az 50cm3...szal mit tehet? mennyit húzhat be?
Szia mindenki!Egy marha nagy tanácsra lenne szükségem.Van egy 2002 évjáratu rs50 esem 80 köbös top tuning hengerrel és széttvágta az eredeti 50 es rezi dobomat meglett mókerászva ,de nem az igazi.Mivel csóró vagyok nincs pénzem gyári tuning dobra.Kérdés ,szerintetek mitszólna a mocim rs125 ös rezi dobhoz.Az 50 es dob amig bírta igen folytotta ,de azt tudom ,hogy a 2 ütemü motor egyik lelke a kipuf!Bármi tanácsot elfogadok!
Még egy kis pontosítás.
Változnak a segédmotorokra vonatkozó közlekedési előírások. A két és háromkerekű segédmotoros kerékpárokhoz mégsem kell rendszám és forgalmi engedély, mert a képviselők szerint a régebben hozott, 2011-től bevezetni kívánt törvény végrehajtása túl sok pénzbe és időbe kerülne a tulajdonosoknak. A négykerekű segédmotoros kerékpárokra azaz a quadokra viszont érvényben marad a kötelezettség, de a korábban elfogadotthoz képest két hónap haladékkal, 2009. július 1-től.
Szia!
Szerintem a rossz gazdasági helyzet miatt bizonytalan ideig nem fogják bevezetni, de a quadosok nem ússzák meg, legalábbis a Közlönyben leírtak szerint.
Én nem csodálkoznék Azok után, hogy szmogriadó van, és Demszky papa gépjármű korlátozást vezet be, csak arról feledkezik meg, hogy nincs hatályos jogszabály ami szerint korlátozhatna Ezek után nem csodálkoznék, ha csúszna a dolog... Mert a kormányunk nagyon igyekszik ám nyalni az Unió seggét, egy kis "kampánypénz", illetve egy hátbeveregetés reményében, azonban arról megfeledkeznek, hogy kicsit más állapotok uralkodnak kis hazánkban, mint a nyugati államokéban...
Tudna valaki abban segíteni, hogy milyen úton lehet rendszámosítani egy 50-esként használt 125-ös motort?Azt tudom hogy az okmányirodán, de aki tud ennél többet(ár, idő,papírok,stb),az légyszi írjon!
Köszi előre is!
Szép estét!
Olyan kérdésem lenne,hogy elvileg ha a 125 ös motor nem volt m.o-n forgalomba helyezve,akkor az alvázszám nem szerepel a járműnyilvántartásban--ezért 50es elvileg.Most ez igaz lehet?És ha igen hol tudnék utánanézni, hogy bent van-e a nyilvántartásban?Normálisan szabályosan közlekedek mindíg,max lakott területen kívűl húzom meg kicsit de 80 nál többel soha átlag 70 es tempóban mek.Kawasaki AR 125 ről van szó.
persze a használt piacon nem mehetsz teljesen biztosra
Ez a quad dolog is egy hülyeség. Akinek volt rendszáma, azzal eddig sem volt gond. aki meg nem akar, az ezután sem vesz.
Az a helyzet, hogy autóra, és motorra sem kötelező a rendszám, ha nem használják közúton.
Picit off voltam, bocs.
Araa kerlek h irjatok meg melyik a jobb es itt egy link azt is nezetek meg es velmenyt ha lehetne elore is kosz ! http://motor.hu/motor_vpage.js...
125/50. nek milyenk övetkezménye van . sisak, lámpák, biztosítás, miden van. csak épp jogsi nincs 125-re csak a kocsira...amibe benne van az 50cm3...szal mit tehet? mennyit húzhat be?
Változnak a segédmotorokra vonatkozó közlekedési előírások. A két és háromkerekű segédmotoros kerékpárokhoz mégsem kell rendszám és forgalmi engedély, mert a képviselők szerint a régebben hozott, 2011-től bevezetni kívánt törvény végrehajtása túl sok pénzbe és időbe kerülne a tulajdonosoknak. A négykerekű segédmotoros kerékpárokra azaz a quadokra viszont érvényben marad a kötelezettség, de a korábban elfogadotthoz képest két hónap haladékkal, 2009. július 1-től.
Szerintem a rossz gazdasági helyzet miatt bizonytalan ideig nem fogják bevezetni, de a quadosok nem ússzák meg, legalábbis a Közlönyben leírtak szerint.
de azért köszi