400 as? van akinek csak 125 ötösre van pénze és csak azzal tud közlekedni:) alá írom h nagy motoral élvezetesebb menni de izlések és pofonok nekem a terep motorok jönnek be és én ezért endúrózok 125 össel
Én is dolgoztam gyáron,jó esetben 1 hónap kb 70 000FT,mivel diákmunka azért nem éppen fizetnek sokat! Ebből azért nehéz összegyüjteni papíros motorra a pénzt,amiből egy valamire is való(4-500 000Ft) + jogsira (130 000) magyar forinta...
Ami engem felbosszantott az nem más mint az álltalánosítás miszerint hülye kis taknyos aki 125/50-el szaladgál.
Nem most kezdtem motorzni, 150-es amivel járok most, van érvényes jogsim ABCDE kategóriára, páv1-em van . (kiváncsian lennék hogy ez elég tapasztalat -e már arra hogy vezethessem a gépem) Azért járok 150-nel mert van benne erő nem ordít 70-nél mint állat , kevest fogyaszt és tudok vele haladni.
Ez a pofán váglak mert nincs rendszámod ,kicsit Olaszliszkás . A biztosító pedig fizet akkor is ha nincs biztosítása az okozónak, csak éppen a MABISZ fog fizetni ezt pedig tapasztalatból tudom. És még valami ,sajnos sokkal többen halnak meg valami nagy géppel, mint ilyen kávé darálóval. A rutint azt nem a jogosítvány adja, DE a lehetőséget hozzá igen. Amit nem vitatok, hogy szabálytalan az ilyen fajta közlekedés.
ha igazán akarsz motorozni megkeresed az árát, mielőtt bárki leugatna ahogy a profilomban irtam diák vagyok, nem analfabéta, és apámnak egy fillérje sincs abban, hogy én motoros lettem , mindennek én kerestem meg az árát, mert igenis meg lehet keresni a nyáriszünet kurva hosszú, és aki nem egész nap a hűs szobában veri a farkát egész nyáron, meg a diszkóba issza el a lóvét és játssza a nagyfiút, meg a kemény legényt játssza az meg tudja keresni 2-3 év alatt a motorra valót. 125/50-et ezt főként 14-18 éves gyerekek csinálják akik avval akarnak feltűnősködni, arcoskodni, meg a nagyobb motorokkal szembeni kissebbségi érzéseiket ellensúlyozni hogy nyél gázon tépnek az utanok ezekkel a kis cérnakerekű 25-ösökkel meg szarrá pörgetik, gumiéges, meg 1 kero meg kutyfasza....aztán jönnek a nagy esések, törések, jobb esetben csak a motor, arra meg ezek a szülei pénzéből motorozó egyének csak legyintenek nagymenően, oh majd lesz másik, majd ha megtudná egy egy ilyen suhanc hogy mennyit kell dolgozni egy motor áráért nem igy állna hozzá a dolgokhoz...egynémelyik ilyen kis önjelölt öngyilkosnak elő kéne venni a szüleit aztán nem a gyereket , hanem az apját kéne nyakonvágni hogy felnőt fejel ennyi esze van, pénzeli a gyerek hülyeségét. Persze biztos itt is vannak kivételek akik nem ilyenek, de őnekik én és az előttem szoló jogositványos motoros társak is jóindulatból adjuk a tanácsot, hogy ezt azért mégsem kellne. Ja és arra hogy minek 400-asnál nagyobb motor, yoe-nak igaza van , ez nem megalománia én tapasztalatból mondom, hogy egy 50 lóerős 400-assal 2 személlyel nem lehet kényelmesen, rugalmasan motorozni, szenvedés a sőförnek és a motornak, 600-as motornál kisebbel nem érdemes 2 személlyel megpakolva túrázni.
Mivel az a 18 évesen 250-es motoros én vagyok ezért most reagálok. A Hondámra a pénzt valóban nem én kerestem meg. Jelzem nem is tudtam volna. Ebből a szempontból szerencsés vok, ezt bevallom. Viszont a mostani gépben rendesen benne van az én munkám gyümölcse is. Sőt! Ugyanis én egyetem mellett nyomom a melót már 18 éves korom óta csak a moci miatt. Ez volt az álmom. Ezért tettem is érte. Na meg szerencsére volt más bevételi forrásom is, amit most nem részletezek (nem illegális). Persze még egy pár évig fizetni fogom sajnos.
vasfarok: Az első kérdésedre a válasz igen. Amúgy ha kifizeti készpénzben akkor ügyes gyerek, de nem hinném, hogy ez lenne a jellemző.
Amúgy *Norb16* hsz-e tanulságos. Ajánlom szaboatikának. Mintha én is ilyesmiről beszéltem volna.
Na és, hogy ne legyen teljesen off, ezért még ezt hozzáfűzném a témához:
Azzal nincs semmi bajom, ha vki forgalomtól elzárt területen használja a gépét amire nincs jogsija, mert úgy csak magában tehet max kárt. De azt azért nem hinném, hogy ezeket a 125-ös gyorsaságikat 50-es papírokkal nem a közutakon használják az emberkék. És én ezt nem nézem jó szemmel. Nekem ez az álláspontom, és nem is fog a közeljövőben megváltozni.
g azért megkéne nézni az anyagi állapotokat nekem a szüleim azt mondták h mindent saját pénzböl kezdtem 1 babetával megcsinálgattam elmentem nyáron füvetnyírni stb 10 évesen hozzá teszem 1-2 ezer ft ért nem nagy pénz megcsinálgatam fateromal eladtam vettem belőle 1 fain kis simsont eladtam és így mentem föntebb de nekem 125 ösnél nagyobb motor nem kell mert nem tudnám kihasználni... am is sokan új 125 ös motorokal mászkálnak még itt Mogyoródon is yamha xt 2007 es meg ilyenek rendszámos csak a gyereknek nincs rá jogsia
De az 50 esek a jó állapotben lévők is olyan árakra csúsztak föl mint a papír nélküli 125 ös motorok és mi van azokal akik 500 assal mászkálnak és se rendszám se jogsi ők is csak erdőben használják mint sokan mások a 125 ös motorokat:)
Rendben,Te szerencsés vagy,én suli mellett nem tudnák dolgozni...De akkor abszolút ne vedd magadra,mert ha jól hiszem nem neked írtam! Egyébként lehet érthetetlen amit írtam 8ált mi köze ugye 18évesen a motorvételhez...Csak azért írtam így mert akkor 14től 18éves koráig volt pár év amikor dolgozott és meg tudta venni a gépét! Na mind1 itt én lezárom! Az emberek különbözőek,ez bennük a jó,unalmas lenne ha mindenki egyforma lenne! Valakinek ez az áláspontja valakinek az! Én tudom mire használom az enyémet,egyenlőre bevallom nem is félek,meg tudok olyan tényezőket amik végett abszolút nem parázok...Tény,így nem a legbiztonságosabb,de ez van egyenlőre!
Nem nekem volt 250-es gépem 18 évesen.
Amúgy 16 éves korom óta dolgozom. Elöször természetesen nyáron, majd teljes állásban suli mellett. Nem volt könnyű, de teljesíthető.
Lehet sértő volt,úgy értettem ezt az analfabétás dolgot,hogy kb 8általános és utánna pár év munka...Ezt így módosítanám,nagyon nem kell mellre szívni! De tényleg nagy teljesítmény ennyi idősen olyan motor! Ez nem sokaknak adatik meg! Így mi erre kényszerülünk,legyen valamivel erősebb mint egy 50es és olcsón fenntartható legyen...
Üdv.
Csak annyit szólnák hozzá, h szaboatika rám akart sózni még január-február környékén egy trikolor (zöld) kerek lámpás nsr-t iszonyat áron úgy, hogy "teljesen felújított....stb) Közben megy egy hulladék volt, rommá hajtott gép ami nem azt érdemelte volna:S
Én nem tudom, h 16 évesen, hogy van a sokadik nsr-ed, de hogy nem tudod használni az fix......
Inkább tanulnál meg rendesen motorozni és megvárni amíg rendes rendszámos motorra leteheted a jogsit....legalább több nsr-t nem nyírnál ki.
suliban olvastam énis hogy te aztán orbabaszod a hülyegyereket aki belédjön? egyeltalán mi van a készpénzben kifizeti a károdat? még jobban jársz mint baszakodni a biztosítóval! itt mindenki keménylegény
Am,úgy látom itt nagyon ráérős emberkék vannak(tisztelet a kivételnek),egész nap a témát böngészik és írogatnak hozzá! Ja és mindenki szíve joga,azt tesz amit akar...Nem oltogatni kéne itt,vegyél ezt meg azt,csináld ezt meg azt,hanem esetlegesen a fórum címéhez kapcsolódó megoldásokat várják többen! Most kicsit visszaolvastam,valki írta ha ő belé valaki belemenne 125/50 motorral akkor leütné stb...Merész kijelentés,honnan tudod... Mi van ha ő ütne le téged! Vagy te vagy a megtestesült terminátor...
Teljesen eltértek a fórum témájától! Itt nem erről van szó...Mindenki tudja, törvénybe ütközik(125/50) nem a legcélszerűbb valóbban így használni egy motort! Viszont könnyű azt mondani tedd le a jogsit,vegyél addig 50es motort stb...Egy ilyen 125 motor ára szinte annyi mint amennyibe a jogsi kerülne, egy diáknak nem éppen egyszerű összekaparni ennyi pénzt! Sokan könnyen beszélnek,minthogy láttam itt valakinek az adatainál 250es gépe lett 18éves korában,most így nem tudom ki az,de vagy amalfabéta és 8 általánosa van,aztán dolgozott érte pár évet...Vagy a szülei által jutott a motorhoz,mivel nem egy olcsó darab,gondolom 1 nyár alatt az árát nem igen tudta megkeresni,hacsak nem tisztességtelen úton! 50esre váltani,meg hülyeség,mert azok tényleg annyira gyengék,hogy szinte semmire nem használhatók! Ezért terjedt el ez a mizzéria!Egyébként ugyan úgy törvénybe ütközik amit a robogóknál,simsonok többségénél láthatunk 70es hengerszett stb...Ezekkel akkor mért nem foglalkoztok?! Amúgy meg nem tudatlanul kellene magyarázni és adni a jótanácsokat, ismerek pár rendőrt itt a mi körzetünkben még 1etlen 1motorról sem tudnak amit bevittek volna beméretni,vagy éppen ezvégett megbüntetni a tulaját! Sőt itt a fórumon is olvashattok róla és én is ismerek ilyet aki balesetet szenvedett ilyen motorokkal és amennyiben nem ő volt a hibás semmit nem csináltak vele...Tehát csak az okoskodás megy de az dögivel,tapasztalat meg sokaknak nincs ebben a témában! Valóbban ha tehetném én is inkább rendszámos motorral járnák,de mivel tanulok,egyenlőre maradok ennél,általában amúgy is terepen,erdőben használom,városba meg nem nagyon megyek vele! Ja és még 1 valami 2011 rendszámoztatás,igen a biztosító azonosító táblát/ egyfajta rendszámot küld ki a matrica helyett,motort be sem kell vinni hozzá(egyenlőre így áll a helyzet). Változtatni fognak a kressz szabályain és egységesítik az unió végett...Több uniós országban B kat. al 125ccm ig vezethetőek a motorok...Reménykedjünk,hogy itt is így lesz!
Szerinted egy 400-as mit csinálna két személllyel meg két heti csomaggal a hátán hegynek felfelé egyí 1500l,-es túrán?
Ti tényleg bohócok vagytok...
A legtöbb ember megdolgozott a motorjáért/jogsiáért, és fel tudják mérni ésszel, hogy mit vállalnak, és mivel jár a közlekedés, ha baj van, akkor nem rohannak anyuci/apuci háta mögé bömbölve, hanem vállalják a felelősséget. Többnyire ezért van jogsija és biztosítása a motorral játók 90%-ának.
Mindenki járhatna biztosítás meg rendszám nélkül, de akkor nagyon elkezdenétek pityeregni ha egy rendszám nélküli kocsi letolna az árokba és otthagyna. Az felháborító lenne mi? De az ha ti csináltok kárt biztosítás/jogsi nélkül akkor sunnyogás van, meg drága a jogsi drága a rendszám mi?
Az ilyennnek csak szimulátort adnék, még az 501-es és kár alá....
yoe te mondod meg hogy ne vegyünk motort addig? Semmi közöd nincs hozzá szerintem, nem hiszem azts e h itt lax 10km re és találkozni fogunk szal sztem neked tök mindegy hogyan közlekedek. Zoliboy egyetértek veled, gyere inkább egy másik fórumra. yoe is okos, ő megmondta h 18évesen nem rakhatod le Akorl ra mert kell hozzá A1es jogsi, amikor ez egy nagy hülyeség. nah mind1 a sok okossal nem vitatkozok.meg nem azé járok 125össel mert nagy az arcom. Hanem már kicsi volt az 50es. Ti miért járkáltok nagymotorokkal? Miért nem elég nektek egy 250es vagy 400as? mert nagy az arcotok vagymi?bővel megfelelnek azokis pedig minden célra, max nemtudtok 250el menni a pályán. Ennyi. Ha meg megbüntetnek engem hoztak ezek a motorok már annyi pénzt h kifizetem a bírságot és csókolom.
Na ide figyelj hülyegyerek! Tanulj meg szöveget értelmezni, vagy olvasni, mielőtt elkezdesz oltogatni! Arról papolt a gyerek, hogy 18 évesen lerakja A KORLÁTLANRA! NEM PEDIG KORLÁTOZOTTRA! Tudom mi kell A korlátozotthoz. Képzeld volt nekem olyan jogsim is. Bármilyen fura, de csak úgy kaphatsz 18 éves korodra "A"-s jogsit, ha előtte volt 2 évig "A1"-esed. "A korl."-at pedig csinálhtasz 18 évesen mindenféle előélet nélkül, és akkor majd 20 évesen csinálhatsz "A" jogsit. Én is így csináltam meg, de előtte nem csináltam ilyen 125/50-es baromságot. Kicsi az 50-es? Azért kíváncsi lennék, hogy mennyire tudsz motorozni ekkora rutinnal a hátad mögött. Hogy nekem miért kell nagyobb motor? Azért mert nem csak a faluba motorozok, meg a szomszéd városkába, hanem elég hosszú túrákra járok sok csomaggal és utassal. A 250-es pedig erre nem elég. Tudom, mert volt 250-es gépem. De gondolom neked ebben is több tapasztalatod van okoska. Viszont nézz már utána, hogy milyen büntetést kapsz, ha egyszer elkapnak. Szerintem te is meg fogsz lepődni. Mondjuk én a motorodat is bezúznám.
yoe te mondod meg hogy ne vegyünk motort addig? Semmi közöd nincs hozzá szerintem, nem hiszem azts e h itt lax 10km re és találkozni fogunk szal sztem neked tök mindegy hogyan közlekedek. Zoliboy egyetértek veled, gyere inkább egy másik fórumra. yoe is okos, ő megmondta h 18évesen nem rakhatod le Akorl ra mert kell hozzá A1es jogsi, amikor ez egy nagy hülyeség. nah mind1 a sok okossal nem vitatkozok.meg nem azé járok 125össel mert nagy az arcom. Hanem már kicsi volt az 50es. Ti miért járkáltok nagymotorokkal? Miért nem elég nektek egy 250es vagy 400as? mert nagy az arcotok vagymi?bővel megfelelnek azokis pedig minden célra, max nemtudtok 250el menni a pályán. Ennyi. Ha meg megbüntetnek engem hoztak ezek a motorok már annyi pénzt h kifizetem a bírságot és csókolom.
Na lol! Te azt meg honnan tudod, hogy én mennyivel megyek az autópályán? Ez nagyon érdekelne. Ha az egyik videómból, akkor olvasd el alatta a hozzászólásomat, és megtudhatod, hogy nem én vok rajta.
Saját hibádon kívül is részese lehetsz egy balesetnek, és akkor is baszhatod. Szar ügy lehet, ha te vagy a szenvedő alanya a balesetnek, és akkor is téged hoznak ki hibásnak a 125/50 miatt, de tulajdonképp megérdemled.
Ha tanácsot akarsz, akkor én adok egyet: Ne közlekedj olyan 125-ös géppel, amit 50-esként használsz, és csinálj "A1" kategóriás jogsit, ha 125-össel akarsz menni. Ennyi.
Nem most kezdtem motorzni, 150-es amivel járok most, van érvényes jogsim ABCDE kategóriára, páv1-em van . (kiváncsian lennék hogy ez elég tapasztalat -e már arra hogy vezethessem a gépem) Azért járok 150-nel mert van benne erő nem ordít 70-nél mint állat , kevest fogyaszt és tudok vele haladni.
Ez a pofán váglak mert nincs rendszámod ,kicsit Olaszliszkás . A biztosító pedig fizet akkor is ha nincs biztosítása az okozónak, csak éppen a MABISZ fog fizetni ezt pedig tapasztalatból tudom. És még valami ,sajnos sokkal többen halnak meg valami nagy géppel, mint ilyen kávé darálóval. A rutint azt nem a jogosítvány adja, DE a lehetőséget hozzá igen. Amit nem vitatok, hogy szabálytalan az ilyen fajta közlekedés.
vasfarok: Az első kérdésedre a válasz igen. Amúgy ha kifizeti készpénzben akkor ügyes gyerek, de nem hinném, hogy ez lenne a jellemző.
Amúgy *Norb16* hsz-e tanulságos. Ajánlom szaboatikának. Mintha én is ilyesmiről beszéltem volna.
Na és, hogy ne legyen teljesen off, ezért még ezt hozzáfűzném a témához:
Azzal nincs semmi bajom, ha vki forgalomtól elzárt területen használja a gépét amire nincs jogsija, mert úgy csak magában tehet max kárt. De azt azért nem hinném, hogy ezeket a 125-ös gyorsaságikat 50-es papírokkal nem a közutakon használják az emberkék. És én ezt nem nézem jó szemmel. Nekem ez az álláspontom, és nem is fog a közeljövőben megváltozni.
PÍÍÍÍSZ!
utána gimi, egyetem, másoddiploma stb...
meg jó pár év munka
Amúgy 16 éves korom óta dolgozom. Elöször természetesen nyáron, majd teljes állásban suli mellett. Nem volt könnyű, de teljesíthető.
Nem szívom mellre és sztem már nagyon off-topic
Csak annyit szólnák hozzá, h szaboatika rám akart sózni még január-február környékén egy trikolor (zöld) kerek lámpás nsr-t iszonyat áron úgy, hogy "teljesen felújított....stb) Közben megy egy hulladék volt, rommá hajtott gép ami nem azt érdemelte volna:S
Én nem tudom, h 16 évesen, hogy van a sokadik nsr-ed, de hogy nem tudod használni az fix......
Inkább tanulnál meg rendesen motorozni és megvárni amíg rendes rendszámos motorra leteheted a jogsit....legalább több nsr-t nem nyírnál ki.
Ti tényleg bohócok vagytok...
A legtöbb ember megdolgozott a motorjáért/jogsiáért, és fel tudják mérni ésszel, hogy mit vállalnak, és mivel jár a közlekedés, ha baj van, akkor nem rohannak anyuci/apuci háta mögé bömbölve, hanem vállalják a felelősséget. Többnyire ezért van jogsija és biztosítása a motorral játók 90%-ának.
Mindenki járhatna biztosítás meg rendszám nélkül, de akkor nagyon elkezdenétek pityeregni ha egy rendszám nélküli kocsi letolna az árokba és otthagyna. Az felháborító lenne mi? De az ha ti csináltok kárt biztosítás/jogsi nélkül akkor sunnyogás van, meg drága a jogsi drága a rendszám mi?
Az ilyennnek csak szimulátort adnék, még az 501-es és kár alá....
Na ide figyelj hülyegyerek! Tanulj meg szöveget értelmezni, vagy olvasni, mielőtt elkezdesz oltogatni! Arról papolt a gyerek, hogy 18 évesen lerakja A KORLÁTLANRA! NEM PEDIG KORLÁTOZOTTRA! Tudom mi kell A korlátozotthoz. Képzeld volt nekem olyan jogsim is. Bármilyen fura, de csak úgy kaphatsz 18 éves korodra "A"-s jogsit, ha előtte volt 2 évig "A1"-esed. "A korl."-at pedig csinálhtasz 18 évesen mindenféle előélet nélkül, és akkor majd 20 évesen csinálhatsz "A" jogsit. Én is így csináltam meg, de előtte nem csináltam ilyen 125/50-es baromságot. Kicsi az 50-es? Azért kíváncsi lennék, hogy mennyire tudsz motorozni ekkora rutinnal a hátad mögött. Hogy nekem miért kell nagyobb motor? Azért mert nem csak a faluba motorozok, meg a szomszéd városkába, hanem elég hosszú túrákra járok sok csomaggal és utassal. A 250-es pedig erre nem elég. Tudom, mert volt 250-es gépem. De gondolom neked ebben is több tapasztalatod van okoska. Viszont nézz már utána, hogy milyen büntetést kapsz, ha egyszer elkapnak. Szerintem te is meg fogsz lepődni. Mondjuk én a motorodat is bezúznám.
Ha tanácsot akarsz, akkor én adok egyet: Ne közlekedj olyan 125-ös géppel, amit 50-esként használsz, és csinálj "A1" kategóriás jogsit, ha 125-össel akarsz menni. Ennyi.