Sztem meg vehetsz nyugodtan 125/50est, mondjuk én nem Cagivát vennék. De külföldit vegyél ami itthon nem forgalomba helyezve, hiába kérdezik le az alvázszámot, nem dob ki semmit, mer ugye nem volt itthon soha forgalomban. És nem tudnak vele mit csinálni, vis engem le se szarnak meg se állítanak. És csak olyat vegyél amihez van minden papír, külföldi forgalmi, vámpapír, számlák,adásvételik... és amíg nincs rendszámozás jársz vele 50esként utána forgalomba helyezed, vagy eladod úgy h forgalomba helyezhető. Nekem pont van egy NSRem eladó ami ilyen. Ha érdekel szólj. Üdv
Hello, ahogy látom az adatlapodat most is 125ösöd van 50esként, gondolom amiatt kérdezted ezt hogy a cagiva nagyobb testű stb...
Én azt mondom semmiképp ne vegyél 50esként használtat, ha baleset van tökmind1 ki a hibás te leszel az, neked nem fizetnek, sőt még a büntetés is rád vár, ha te mész bele vkibe akkor szerencséd van ha biztositási csalást nem kennek rád,és kifizeti a biztositod a kárt.
Ha most is az apriliáddal jársz amit az adatlapodon láttam akkor vagy add el gyorsan vagy ha merész vagy akkor hátsó lábtartó le, km óraskáláját kicsit átrajzolni, ja és ha a rendőr elkap, pl legyen az egy baleset vagy akármi, jobban jársz ha 50es adásvételit nem mutatsz neki mert ha kiderül a dolog akkor magánokirathamisitás a vád és járkálhatsz a rendőrségre, komolyan mondom jobb ha irsz egy 125ös adásvételit és ha nagy gáz van azt adod oda, bünti igy is ugy is van de legalább nem követsz el büncselekményt
eccerű vazzeg
ne ájjá meg a yardnak oszt faca minden
de leszel a zsír motor driver minden tizenpárévesnél
aztán ha mégiscsak elkapnak megmogyoróznak
vagy ha nem lesz szép nagy mocikád ugyancsak rendszám nélkül és menekülhetsz tovább, és ha nem vagy ügyes majd tolhatod a ps(akárhány)on a motoros gémet egy tolókocsiból
de ha csak egy cseppel több eszed van mint az IQ szegény társaidnak vársz 16 éves korodig és szerzel jogsit és egy rendes motort
addig meg vagy gyűjtesz vagy veszel valami 50est jáccódni
Te figyelj nagyon okoska..ha valaki mondja hogy nem érdemes és erre te de amig...akkor ki is ész hiányos?De tudodmit?Bocsi ha belegázoltam piciny iq-szegény lelkivilágodba...és nem bántásbol mondom . Részemröl téma lezárva!Üdv.....
Mindenképp akkor nem veszek 125-öst! de mondjuk mikor bejön a rendszámos korszak 2010! akkor drágábbak lesznek a 125-ös mocik? Ilyen mint az Rs Aprilia Af1 125 Cagiva mito stb stb stb! ezek mindig mind rendszámosan az egekbe szüknek majd vagy hogy?
Már elmúltak azok az idők mikor ez felett szemet hunytak a zsaruk. Van ahol még elmegy, de egy kevesebb azok a területek. Nem hiszem, hogy megéri a kategóriától való eltiltás, a pénzbírság, hogy ilyet bevállaljon az ember. Nem beszélve arról, hogy már most is eladhatatlanok ezek gépek és ahogy közeledünk 2010 fele egyre csökken az áruk.
Hát ba+ nagyon nagy eszed lehet már ne haragudj meg! mér nem lehet megkérdezni? Elvileg ez a fórum topic címe : idézem "a 125/50 kimagyarázása, KPM elkerülése" huh öcsém nagyon képbe lehetel! megkérdezni meg lehet nem? minnél többen mondanak ré okot hogy mit lehet teni és mit nem annál jobban el lehet dönteni! de látom neked ezt nehezedre esik felfogni! és ezt nem bántásnak mondtam!
Szia.Elöre szólok hagyd mert ha nemképes megérteni(és annyisincs hogy visszaolvasson..)ugysemfog semmit megérteni mert megint aztszeretné hallani amit ő gondol.. Meg ugyis mindjárt leoltanak a pártólok
Szia."Szóval erre szeretnék egy nagyon jó megoldást kapni"ne vedd meg és nemlessz baj!De most komolyan felesleges kinlodni vele,elöbb/utobb ugyis bebux vele.....
Sziasztok barátaim! Kellene nekem egy óriási segítség! Kezdő vagyok még ebben a témában és szeretnék majd megoldani egy ügyet ha sor kerül majd rá! Tervezem hogy most szerzek magamnak egy Vagiva Freccia C12R tipusu 125-ös gyorsasági mocit! De 50-es papirral ugye és hogy ha majd jön a jóidő és a yardok megfognak hogyan kerülhetem el a KPM-et vagy valami? de most úgy komolyan! Mivel azért ez elég nagytestű a yardok meg csak nem nyelik be hogy 50-es főleg ha a 200-as óra bevirit előttük! Szóval erre szeretnék egy nagyon jó megoldást kapni! hogy mire készüljek fel! mert ha sok esélyem nincs a kimagyarázásra akkor nem igazán vágok bele abba hogy vegyek egy ilyen mocit! Kérlek titeket segítsetek nekem! Előre is köszi mindenkitöl a választ! Széles és baleset mentes utat kivánok mindenkinek! Üdv!
annyira nem akarok én belekeveredni ebbe a vitába, de , szerintem ugyis lesz valami kibuvó/kiskapu , amivel le lehet majd a 125ösöket is vizsgáztatni kismotornak... vagy ha nem, akkor akinek van hozzá külföldi forgalmi, papirok, az meg simán levizsgáztatja nagymotornak, aztán akkor a rendszámos 125ösöket tuti el lehet lesz majd adni!
de egyébként van még két év, addig még sok minden történhet...
2011-től a használtra kell azonosító, írkáljátok a motorszámot hogy így kiderül belőle meg úgy kiderül belőle. Legalább 3 olyan fekvő minás robogó volt nálam amiben gyárilag nem volt motorszám.
Az alvázszám alapján inkább azonosítható, ez szokott mérvadó lenni , és nem a motorszám.
Egyébként nincs valaki motor kereskedő itt aki leírná hogy miként rendszámozzák a vacsi gépeket.
A pénzt nem az állam adja, hanem majd te. Enyhítést ne várj, nem lehet menni majd két személlyel. Erről szó nincs. Erről a szektorról még nem rántottak le pénzt, ergo biztos lesz belőle valami. Nem beszélve arról, hogy megvan a törvény.
Srácok ti hány évesek vagytok?Gondolom nem több 14-nél.Irgalmatlan baromságokat írtatok le!
Miért kéne az államnak több pénz a kismotor műszakiztatáshoz?
A kpm-nél csípőből megoldják,max felvesznek plusz néhány embert,ja a vizsgadíjat pedig úgyis te fizeted.Hogy jön ide az euró bevezetése?
Szerintem fel kéne fognotok, vége van már most is ennek a 125/50 és 150/50 mizériának.Mégváltoztak az idők és a rendőrök is.Csak egy jó tanács mindenkinek aki 125/50 gépet használ ,adjátok el amíg van rá lehetőségetek(később már nem lesz ára,ehez nem kell jósnak lenni)Ja és aki ilyen gépet akar gyorsan felejtse el.!
Én azt mondom semmiképp ne vegyél 50esként használtat, ha baleset van tökmind1 ki a hibás te leszel az, neked nem fizetnek, sőt még a büntetés is rád vár, ha te mész bele vkibe akkor szerencséd van ha biztositási csalást nem kennek rád,és kifizeti a biztositod a kárt.
Ha most is az apriliáddal jársz amit az adatlapodon láttam akkor vagy add el gyorsan vagy ha merész vagy akkor hátsó lábtartó le, km óraskáláját kicsit átrajzolni, ja és ha a rendőr elkap, pl legyen az egy baleset vagy akármi, jobban jársz ha 50es adásvételit nem mutatsz neki mert ha kiderül a dolog akkor magánokirathamisitás a vád és járkálhatsz a rendőrségre, komolyan mondom jobb ha irsz egy 125ös adásvételit és ha nagy gáz van azt adod oda, bünti igy is ugy is van de legalább nem követsz el büncselekményt
ne ájjá meg a yardnak oszt faca minden
de leszel a zsír motor driver minden tizenpárévesnél
aztán ha mégiscsak elkapnak megmogyoróznak
vagy ha nem lesz szép nagy mocikád ugyancsak rendszám nélkül és menekülhetsz tovább, és ha nem vagy ügyes majd tolhatod a ps(akárhány)on a motoros gémet egy tolókocsiból
de ha csak egy cseppel több eszed van mint az IQ szegény társaidnak vársz 16 éves korodig és szerzel jogsit és egy rendes motort
addig meg vagy gyűjtesz vagy veszel valami 50est jáccódni
annyira nem akarok én belekeveredni ebbe a vitába, de , szerintem ugyis lesz valami kibuvó/kiskapu , amivel le lehet majd a 125ösöket is vizsgáztatni kismotornak... vagy ha nem, akkor akinek van hozzá külföldi forgalmi, papirok, az meg simán levizsgáztatja nagymotornak, aztán akkor a rendszámos 125ösöket tuti el lehet lesz majd adni!
de egyébként van még két év, addig még sok minden történhet...
üdv
MEg még van 2 év!
Az alvázszám alapján inkább azonosítható, ez szokott mérvadó lenni , és nem a motorszám.
Egyébként nincs valaki motor kereskedő itt aki leírná hogy miként rendszámozzák a vacsi gépeket.
Miért kéne az államnak több pénz a kismotor műszakiztatáshoz?
A kpm-nél csípőből megoldják,max felvesznek plusz néhány embert,ja a vizsgadíjat pedig úgyis te fizeted.Hogy jön ide az euró bevezetése?
Szerintem fel kéne fognotok, vége van már most is ennek a 125/50 és 150/50 mizériának.Mégváltoztak az idők és a rendőrök is.Csak egy jó tanács mindenkinek aki 125/50 gépet használ ,adjátok el amíg van rá lehetőségetek(később már nem lesz ára,ehez nem kell jósnak lenni)Ja és aki ilyen gépet akar gyorsan felejtse el.!
Mielött lefikáznátok,NEM VAGYOK RENDŐR: