A motorozni tudás szted elég a forgalomban?
Mit csinálsz, ha egy adott balesetért mindketten felelősek vagytok, vagy te hibázol? Vagy csak elcsap egy figyelmetlen autós?
Persze hogy lenézem a kis motorral közlekedőket. A motoros társadalom már csak ilyen. Kirekesztő és bunkó társaság. Szerencsére a fiatal 50/125 titánok meghozzák a szükséges frissítést. Kár, hogy sokan nem akarnak felnőni.
A jól ismert tanulómotorok (pl. CB400) kiválóan alkalmasak a rutinpálya teljesítésére. Semmi baj velük, sőőőőt. Szeretem őket. Az egyetlen baj, hogy nagy eséllyel nem olyan motorral fog az ember fia/lánya közlekedni.
A jogsi megszerzése pedig nem lehet kérdés. Feltétele a motorozásnak egyebekkel együtt. Ha megvan a rá a keret és a fenntartásra is, motorozz nyugodtan. Ha nincs, menj terepre, pályára, oda ahol csak magadért felelsz...
Egyébként ha végigdolgozod a nyarat, megvan a pénz. Sztem csináltuk így egy páran.
jó értem valamien szinten igazatok van mivel nem lehet kimagyarázni de ismétlen a forum témája ez nem? a 125/50 kimagyarázása, KPM elkerülése témához na és akkor itt valamien szinten tanácsoakt meg ilyeneket kell adnotok vagy valami figyelj ha beléd megy valaki 125 össel és megvan rá a jogosítványa de nincs lerendszámoztatva se biztosítás semmi akkor is baszhatod az egészet:) am is mint mondtam, én erdőben motorozok nem közúton és ha megyek akkor is úgy h lassan h megtudjak állni amikor kell és mikor a fiatal 14 éves gyerekek pl 250es cr el úgy h felsincsen öltözve normálisan (edzőcipő,rövidnadrág,póló) azt ellenzem én is.... meg h aszfalton robogóval út közepén vagy akármien motoral... higyétek el van aki jól tud motorozni és nem okoz balesetet meg nem fognak a 125 össel a rendőrök előtt mászkálni hátsó úton és kész...
Na még az hozzátartozik az előző mondandómhoz, hogy nem tudom honnan szedted, hogy lenézem a kisebb kategóriás motorosokat. Egyáltalán nem. Csak az olyanokat, akik felelőtlenek, jogosítvány nélkül közlekednek, és csalnak. Ugyanis akik 125-ös motorral közlekedik 50-esként azok ilyenek.
Aham. Szerinted örülni kéne annak, hogy az 50-es jogsival rendelkező emberek 125-össel mennek, mert legalább van jogsija? Úgy látszik te az alapvető problémákat nem érted. Amíg nincs pénzed 125-ös jogosítványra, addig ne vegyél motort. Gyűjtögess rá, vagy járj 50-essel. Más is csinálja így bármilyen meglepő. Pont a biztosítás ami nagyon fontos. Ha belém szállna egy 125-ös motorral közlekedő gyerek egy olyan mocival, ami 50-esként van elkönyvelve, akkor valszeg ott helyben agyonütném, ugyanis miatta kellene nekem is szívni.... Vagy esetleg ha én lennék a hibás, akkor lehet, hogy simán rákenném a balhét. Ugyanis megtehetném.
Sziasztok.Nem az a baj hogy van 125/50 hanem hogy nemlátjátok be azt hogy nemérimeg kockáztatni.Kifogás/megmagyarázzás az van mindenre,aki ésszel érvel ellene az a szemetekben hülye,okoskodó...stb.Itt az ellenző többség végigjárta ezt a témát,saját börén megtapasztalta a hátrányát a 125/50nek.Jogsi drága.....részletre is lehet..na de mind1 ugysem értitek soha meg,mert nem ezt szeretnétek hallani.....
14 évig 50-es motorral jártam és nagyon szeretek motorozni. Volt 125-ösöm is a vásárlás napján este hazafele elcsaptam vele részeget országúton. Az első kérdés hívjunk rendőrt? Ne....
Szerintem nem annyira nevetséges a rutin. 3 pálya, 8-assal, lassítóval. A jól ismert tanulómotor? Mi baj van a vadiúj 500-as 50 lovas kawasaki er5-össel?
20-30 óra nem elég megtanulni vezetni, ahhoz elég hogy tudj éppen közlekedni. Aztán a sofőr feladata, hogy úgy motorozzon ahogy a tudása fejlődik.
figy vannak akik nem tudnak motorozni:) ez tény és való Na hamár a rutinpálya is közbe jött akkor ajánlom h nyáron menyetek már el 1 tanfolyamra rendőrség tart oktatást a motorol tavaj én is megpróbáltam 125 össel elég jól ment úgy mint 1 nagyobb kategóriás motor pl 600 as gixer én is hibáztam de mindenki csak tudod van aki másban jó nem az szfalton rohangálásban én erdőben szeretek motorozi nem azt mondom h nem tudok kocsik között menni, de ezt azt jelenti h lenézitek a kisseb kategóriás motorokat de igazbábol ennek a fúrumnak nem az a lényege h h lehet kimagyarázni vagy valmi? mert azzal h fikázátok az olyan embereket akiknek nincsen 120 ezer ft ja a jogosítványra és még pár 10 ezer h rendszámoztasa a motort meg havi bizti meg stb azok vesznek 125 öst akik szeretnek motorozni... de szerintem örülni kéne h 50 es jogsival mennek az emberek 125 el nem jogsi nélkül igaz van pár aki úgy megy
A műszaki és a biztosítás nemcsak lehúzás. Gondolkodjatok 130-al lehet menni legálisan pályán. Oda és máshova azért már kell műszaki állapot, fék, gumi, stb.., meg ezekkel az 50-esekkel is kell kezdeni valamit, mert se fék se pilács és go.. Tisztelet a kivételnek. Más kérdés, hogy egy szoc segédmotort, egy erősebb elektromos söprűnyéllel porig aláznak.
Teljesen igazad van, pl a rutinpálya sztem nevetséges. A jól ismert tanulómotorokkal az nem megy át a vizsgán, aki éppen nem akar. Egy kicsit komolyabb képzés nem ártana.
Az autósokat meg kötelezni kellene a jogsi megszerzése előtt a segédmotor vezetésére is, hiszen arra is érvényes a jogsi. Legalább lenne elképzelésük arról, hogy milyen két keréken...
Arra azért kíváncsi lennék, hogy hogyan fogod lerakni 18 évesen nagymotorra a jogsit, ha eddig csak egy segédmotoros jogsid van. Mondjuk sehogy. Elárulom neked, hogy 18 évesen csak akkor szerezhetsz A-s jogosítványt, ha előtte 2 évig birtokoltál kisebb kategóriás jogosítványt, amibe a segédmotoros nem tartozik bele, csak az A1, és az A korlátozott. Ha ezek nincsenek akkor majd 21 évesen próbálkozhatsz az A korlátlan jogsival. Előtte nem. De legalább már látom, hogy a szabályokkal egyáltalán nem vagytok tisztában. Az meg, hogy hülyeségnek tartod az a te egyéni szegénységi bizonyítványod. Nem viccből vannak ezek kitalálva, és nem is csak a pénzbeszedés miatt. El sem merem képzelni mi lenne, ha olyan 18 éves emberkék, akik addig csak 125-ös motorral keménykedő, 50-es jogsival vezető emberek A korlátlan jogosítványt kapnának. Az tuti, hogy több baleset lenne, és miattatok szívna a többi motoros is. Én még szigorítanék is az A-s jogosítvány megszerzésének feltételein.
10 éves gyerek busával? valami más pénda kellet volna mivel a 10 évesnek nem ér le a lába, húz neki 1 gázt eldobja a motort és meghal:) nekem akkro kérték el a rendőrök a papírjaimat mikor ültem a motoron és beszélgetten pár motoros társammal elkérte a píprjaimat ránézett a km órámra és láta h csak 120 ig van órázva mint minden 50 es motor:) és köszönöm szépen enyi! nem tudom mien rendőt a te testvéred de kistarcsai rendőrök tök normálisak csak az 1 ik haverom üldözik xD mewrt gyorsan ment 30 as táblánál és lefényképezték:D na vissza térrve a lényegre:) a rendőrök csak a munkájukat végzik én is elenzem h a 14 éves kis gyerekek minek kapnak egyböl 125 ös motorokat? legalább 2 év rutint kéne szereznik vagy 3 at és nem csinálnák h 125 re is külön jogsi megvan az 50 es re 2-3 év után meg már mehet 125 össel akár rendszám nélkül
ez lenne a legjobb ugyan úgy biztosítás mint az 50 esekre csak ugye a kormány mindig pénzt akar beszedni:)
Én 14 évesen leragtam a jogsit:) 50 esre 2 évig csak 50 esem volt utána meg megjöttek a 125 ös paripák:) közben persze mentem ismerősöm motorjával mikor elkellet vinni valamit valahova 180 as runner én nem száguldoztam azzal sem szépen 40 et mentem vele meg 60 at falun kívül mikor megkaptam az első 125 ösömet (Yamaha tdr 125) azt csak faluban meg néha terepen használtam nem vagánykodtam nem próbáltam meg 1 kerekezni... mostani motorom (Yamaha DT 125R) ezzel csak terepen megyek de ott (90-100-110) ahol lehet és hosszú egyenes van faluban meg szintén csak 40 el ja és nincsen A1 es jogsim mert hülyeségnek tartom inkáb megvárom míg 18 leszek A korlátranra lerakom mert ugyan anyi mint az A1 es jogsi:) üdv mindenkinek
Na ezzel a hsz-el nem tüntetted fel magad jobb fényben. 125-ös motorral, amit 50-esként használsz vittél egy személyt, ráadásul sisak nélkül... Gratulálok! Na meg a rendőrnek is, ha ekkora nyomorék, és nem büntetett meg! Az ilyen kifogások meg, hogy azért vitted sisak nélkül mert neked csak egy van nem jók semmire! Akkor ne vigyél senkit! Ráadásul 50es jogsival nem is szállíthatsz utast! Na meg, hogy arrafelé mindenki úgy járkál...pfff... Akkor büszkék lehettek magatokra. Ne mondja nekem senki, hogy nem elég annyi idős korban egy 50-es moci, mert én is kibírtam. Ráadásul nekem csak Simsonom volt. Arra válaszoljatok már nekem, hogy mi a tökömért nem elég nektek 14 évesen egy kis 50-es? Aztán majd 16 évesen mehettek A1-es jogsit csinálni, és vezethettek majd 125-ös gépet. Oszt jónapot.
Jó tudom én ezeket. Énis tavaszig csináálom aztán kocsira jogsi később meg nagyobb motorra. De engem már vagy 6x állítottak meg és "minden rendbe volt" és normális voltam. Volt hogy 2személlyel mentem bnőmet vittem nem messziről lassan, nemvolt sisakja:S tudom h kellett volna de nekem csak 1volt és óvatosan mentem. jött a rendőr egyből megis álltam 125ös DTvel. és papírokat odaadtam. normális voltam, és ezzel elengedett h vigyázzanak hazafelé. Nem akarom én hülyének nézni őket. és ilyenhez ne hasonlítsatok aki kocsisorban 1kerekezik, soha nemis próbáltam, szeretném megélni a 18.szülinapomat de errefelé mindenki így járkál. elhixem h kis hülye suttyónak néztek, de mivel nemismertek sztem nemkéne.
Ne lövesd magad agyon, nem erről van szó
a proilodnál feltüntetett mocik viszont igazolják, hogy nem nagyon érdekelnek az itt felsorolt érvek egyike sem
sztem a jogosítvány, forgalmi és egyéb szabályozások pontosan arra szolgálnak, hogy a delikvensek ne maguk döntsenek arról, hogy mivel furikáznak. A büntetés nem azért van, mert Te dönthetsz a bünti mellett is. Inkább szaknkionálja a szabályok be nem tartását.
És egyébként sztem Te is morcos lennél, ha egy ilyen moccal törnének össze Téged és jó esetben szaladgálhatnál a pénzed után, mert az ellenfél biztosítója nem fizet, márpedig nem fog...
Taknyos hülyegyerekek szórakozása az 50/125, nem jó semmi másra, mint hogy a szabálykövető motorostársaikat veszélybe sodorják és az amúgy sem fényes közvélekedést a motorosokról még egy kicsit rontsák.
Köszönöm Nektek fiatalok!
hát kurvára nem nyalom a zsaruk seggét, csak van annyi eszem, hogy belássam azt, hogy nem viccnek találták ki a forgalmit és jogsit , és a rendőr dolga, hogy ennek meglétét ellenőrizze. Amugy meg kapnak el elég brazilt ne aggódjál, és más egyéb bűnőzőket is, tesóm pár hónapja rendőr csak, de már nem egy bünőző elfogásában részt vett, multkor egy 10 millós értékű lopás 3 elkövetőjét érték tetten szajré elosztás közben ne hidd hogy ha a tv nem köt mindent az orrodra akkor a zsruk már nem csinálnak semmit, de nem fényezni akarom őket , ez a munkájuk, ahogy az is hogy jogsi nélkül életveszélyesen közlekedeő kölköket elcsipjenek, meg hamis forgalmi engedéllyel közlekedöket. Tudom akkor most jön a válasz, hogy mit pofázok én, te biztos jogsi nélkül is jobban motorozol mint én, meglehet nem vitatom ezt sem, de akkor menj el jogsira ha olyan jól tudsz vezetni ez a formaság már nem lehet akadály, vagy igen? ha meg a jogsi ára az ami annyira fáj neked , akkor gondolkodj el azon, hogy komolyan gondolod-e a motorozást, és megéri neked , hogy erre pénzt áldozz, vagy sem, ugyanis a motorzás nem filléres hobbi az eccer biztos, de akit valóban érdekel és csinálni szeretné az beletörödik ebbe.
Erre az egész 125\50-re annyit lehet mondani - amolyan House doktorosan - IDIÓTÁk! Ma - még nemtudni hogy sikeresen - de egy Aprilia RS125-el öngyilkosságot próbált elkövetni a csávó. 4C fokban egykerékre rakta a csúcsforgalomban mer' fasza gyerek volt. Az eredmény három sérült kocsi, a totálkáros motor (első és hátsó kerék összeért) és lehet hogy egy halott. Én rendszámot nem láttam rajta, ha tényleg nem volt és megúszta akkor annyi az életének már 1X évesen. Megéri? Ja persze ilyen mindig csak mással történik...
Mit csinálsz, ha egy adott balesetért mindketten felelősek vagytok, vagy te hibázol? Vagy csak elcsap egy figyelmetlen autós?