Na akkor yard segge fényesre nyalva részetekről. komolyan azt gondolod hogy ez a legnagyobb probléma az utakon? Néha a fakabátnak oda kéne menni (ha merne,) az út közepén álló ,kocsiban vihorászó brazil "melósokhoz" akik szándékosan elállják az utat. Nem a csóró motorost vagy autóst kell basztattni, ne csinálj már hősöket belőlük, persze könnyebb a elsősegély csomagban levő kötszerre rá fogni hogy le van járva mint fekete nagy autóban ülőket igazoltatni.
Na ez off lett nagyon
jaja alap, hát ki más is lenne a hibás ha nem a rendőr ..... elvégre biztos az a csúnya , gonosz fakabát bácsi a hibás mindenért eccer azért szidják őket, hogy a kurva anyját annak a fasznak, hogy megbaszott ennyi meg ennyi lóvére, bezzeg máskor meg azért szidják őket, hogy nézd azokat a fasz fakabátokat egész nap csal furikáznak a szolgálati kocsival, nem csinálnak semmit .... na most akkor mi lenne a jó döntés? mit csináljanak vagy mit ne? ááá megvan ! töröljük el a rendőrséget és legyen vadnyugat feeling az utcákon , beszóltál köcsög? na gyere ki a kocsma elé pisztolypárbajban eldöntjük vazze ...bumm...
Na akkor most lövessem magam agyon , vagy vonuljak önkéntes száműzetésbe
Mindenki maga dönti el mivel furikázik, és legyen tiszába a következményeivel.
Igen szabálytalan, büntetik ha lebuksz, ha lebuksz!
És akkor ugye nem is beszéltünk az adásvételi szerződésben szereplő hamis adatokról. Köz/Magán? Okirat hamisítása, hiszen a behozatali papírokon szerepel a 125ccm
pontosan, csatlakozom az elöttem szóló éretebb fejjel gondolkodó korosztályhoz és lebeszélnék én is mindekit erről a 125/50 dologról. Ne gondoljátok, hogy a rendőrők mind olyan vicces, jópofa , elnéző, komplett gyagya emberek ahogy azt a menő amcsi vígjátékokban látjátok, meg a viccekben halljátok. Tesóm rendőr és szokott mesélni, hogy a rutinosabb "öreg" róka zsaruk egy-egy estben hogy bánnak azokkal akik hülyére akarják őket venni....a süketelésről a rendőrnek arról, hogy nem tudtad hogy 50-es meg hogy nem vezetheted..stb annyit. hogy ilyen süketelésnél szokott elszakadni a cérna a pesti rendőrőknél és minimum lebazmegoz, meg leüvölti a fejed, hogy most fejezd be mert ugy pofán baszlak....ez nem szóbeszéd, első kézből hallgatom tesómról az ilyeneket , a gatyádat összeszarod azt hiszem...de próbálkozni lehet.... Amugy meg ha balesetet okozol és akármennyi lehetsz vétlen megbaszhatod mindent rádkennek és ugrott minden, a már meglévő más ketegóriás jogsid és talán 6 hónap mulva visza is kapod...vagy nem.... Szóval lehet arcoskodni az oviban, általános iskolában az osztálytársaknak, hogy ugyan én vagyok a fasza csávó 10 évesen busával szaggatom az aszfaltot, de kurvára nem éri meg a dolog, lehet hogy azt hiszed , hogy mert 1 évig rendőrt se láttál már védett vagy, ugyan engem ugyse állitanak, de az is lehet , hogy holnap az utcád elején belefutsz egybe aki rákérdez hoy ugyan már kisfiam jogsit, papirokat merre hagytad...
Ráadásúl itt nem csak a jogsit akarják ellógni.hanem a rendszámos motorok "nyűgjeit" is(vizsga,magasabb kötelező,stb.).De ismered a mondást:"Okos embemr a más kárán tanúl,a hülye a sajátján..(se)"
Élvezettel olvasom a fiatal korosztály ártatlanságát igazoló hozzászólásokat.
Gyerekek: fogjátok már fel, hogy csak ideig-óráig tudjátok megúszni. Miért nem egyszerűbb megcsinálni a jogsit vagy várni amíg nem éritek el azta bizonyos kort?
Tudom, én is motoroztam gyerekként és csináltam hülyeségeket, de elhihetitek: h már ennyien mondják, lehet benne valami.
Sziasztok!
Látom még mindig téma a 125/50 es motorok üzemeltetése és nem hiszitek el vagy nem akarjátok elhinni hogy ellenőrzés vagy baleset esetén nagy sz@@ba kerülhettek,de rosszindulat mellőzése nélkül mondom hogy előbb-utóbb alászaladtok valami jó kis büntetésnek aztán majd panaszkodhattok fűnek-fának hogy segítsen kimászni a bajból.Ha nem hallgattok a segítőszándékú motorostársakra ám legyen de ne higgyétek hogy minden rendőr vak vagy elnéző!
További jó motorozást mindenkinek.
Egy 125ös speed motornál nem hiszem h lefogják szedni az idomokat egy ellenőrzés miatt. Amúgy kiszokták csiszolni vagy beleütik h 50es. Erre felénk tuti h nem állnak neki csavarhúzóval szétszedni a motort. ha normális vagy a rendőrrel, és biztosítás, jogsi, személyi nálad van akkor no para
Én úgy tudom, hogy minden henger nyakán rajta van, hogy hány köbcentis a motor. A KPM, meg a rendőr is ezt nézi először. Ha nincs, a típust gyártó cégtől motorszám alapján, véleményezést kérnek, hogy milyen teljesítményű és milyen hengerűrtartamú az adott motor. Ha meg ki van reszelve bármilyen azonosító szám, már le is foglalják a motort. Szerintem így működik.
Az nem gáz hogyha vámpapírra az van írva h 125, meg a külföldi forgalmiba ha azis megvan. Csakk ne mutasd meg senkinek:D és az a lényeg h külföldről volt e behozva. ha bátor vagy állíttasd meg magad egy rendőrrel és mond neki h kérdezze le nyugodtan
Ha belém jönne egy ilyen 50-esnek mondott 125-ös gép, nekem magyarázhatná. Na ki lenne a hibás? Még ha én is lennék, tuti áttolnám rá... (egyébként nem vagyok geci)
A korodból fakadóan még hiszel olyasmiben, ami a Te felelősségedet csökkenti adott esetben.
A valóságban nem nézheted hülyének a hivatalokat, főleg nem ennyire egyértelmű esetben.
Ahogy Te sem hinnéd el egy 125-ös gépről, hogy az 50-es, a rendőr sem fogja, és az meg nem kifogás, hogy Te nem tudtad. Mindketten (az eladó és Te is) szépen közokirathamisítás vádjával néztek majd szembe. Ami sajnos nem szabálysértés és nem is alacsony a büntetési tétele. Persze fiatalkorúként legfeljebb enyje lesz belőle, de sztem ez sem kell neked.
"A törvény nem ismerete nem mentesít a felelőség alól'' kb.így hangzik ha jól emlékszem a vonatkozó törvény.
Ergo,attól te még törvényt sértesz mert "nem tudsz róla"...
Szia! Figyi! megvan az AF1 125-ösöm! 50-es papirral! megvan a vámpapirja meg minden más egyéb! törzskönyve nincs! akkor gondolom nicsn nyilvántartva! vagy nemtudom! de vámpapir meg alvász számos akármi megvan de a vámpapiron is 125 szerepel szal az gáz mi?
Nem azért írtam, mást is ha érdekel szóljon. Ha nem veszi meg akkor is ugyanez a véleményem csak én cagivát nem vennék, mert ronda és szervízigényes. talán a mito evo ami bejön.
Na ez off lett nagyon