Nyugi, teljesítményt és végsebességet biztosan nem mérnek!
A ccm legyen annyi, amennyinek kell. Szerintem.
Ha minden smkp-t motorkerékpárnak minősítenének, ami túllépi az smkp fogalmában meghatározott paramétereket, akkor nem maradna smkp! Még a babetta is megy 45-50-et....
Szóval gyári/gyártott 50-es legyen és semmi baj nem lesz vele.
Sziasztok!
Úgy hallottam, hogyha az 50-esek rendszámot kapnak,akkor előtte valami vizsgán kell átmenniük ahol eldöntik,hogy az adott motor segédmotor-e vagy sem. Aprilia RS 50 esetében mi lesz?6 sebesség, kb 8-9 Le, ráadásul nem is negyven a vége. Akkor átengedik majd a vizsgán vagy nem?Lécci segítsetek.Köszi
Sziasztok!
Nem bírtam megállni hogy én is hozzászóljak ehhez a kialakult vitához. Szóval én sem értem minek kell 125/50-es mocikkal rohangálni amikor a hivatalosan,boltban vásárolt 50-es robogókkal mindenféle tuning nélkül 70-75-el esetleg 80-al lehet repegetni,persze a megfelelő folytások eltávolítása után. Ebben az esetben max. a sebesség be nem tartásáért lehet fizetni,nem? Nincs rettegés hogy mikor derül ki hogy nem 50-es mocival megy az emberke. Azt meg végkép ne magyarázza meg senki hogy a rend őrei olyan tudatlanok hogy nem tűnik fel a nagyobb "ccm" ,továbbra is fenntartom azt a véleményemet hogy aki mindenáron nagyobb motorral akar menni VIZSGÁZZON LE a megfelelő kategóriából,nehogy már ezen spóroljon. Hozzáteszem ha megnézed az adatlapomon szereplő 50-es robogómat arról tényleg nehéz megállapítani első ránézésre hogy 50-es, pedig tényleg az és nálunk többször megállítottak ellenőrzés miatt de legalább nekem nem remeg ilyenkor a kezem-lábam hogy "jaj csak nehogy lebukjak" hanem nyugodtan megmutatom a papírokat és a mocit a rendőrnek.Aztán persze akinek van egy kis esze és látott már motort az rögtön kiszúrja hogyha legalább 100-nál nagyobb a "ccm",de valószínünek tartom hogy 70-80 ccm-es motort talán nem olyan könnyen lehet megkülönböztetni az 50-től. A leírtaktól függetlenül nagyobb moci-megfelelő jogosítvány, és hát nem büntetnek meg baleset esetén még okirathamisítás,biztosítási csalás miatt sem még pluszban.
Na röviden ennyi a véleményem.
Sziasztok!Nekem is volt 125/50nes Honda NSR-em tuladtam róla még idö elött.Amugy jo volt menni sm-ként vele,de városban 60nál nem léptem többet.Ja persze késön már igen.A motort eladtam,és vettem Cagiva Mitot 1998-as évj,de furcsa,hogy ez dulalámpás még?A Mitok ahogy nézzem 1994-töl már evok.Sterintem+bundázták évjáratot?A motor nevemen rendszámos A minösitése volt ereditedség vizsgán.A törzslapon 1998 gyártás forgalmiba 19981218 forg helyezés.Na ez hamisitás?Mindehol simán áttment,és nevemre irták.
nekem egy Aprilia rs50 (2005)ös motorom van és azon gondolkozok hogy vennék egy aprilia rs125ccm es blokkot, nah most a kérdés az hogy bele e lehetne szerkezteni a vázba, tudom karburátort azt mindenféle képpen kikell cserélni nagyobbra mivel nagyobb a blokk, szoval a kérdés megoldható-e?
Az én véleményem az mindenki használja ugy ahogy akarja csak ezzel mások vagyon és személybiztonságát ne veszélyeztesse ha ö hülye és rutin nélkül felpattan egy 125 ös sportmotorra (vagy nagyobbra) amit azért vett mert kiakarbujni a kötelességek alol ill olcson akar kijönni(125/50)!Namost egy cross motornál pee nem ez a helyzet mivel ott maximum saját károkat okozhat és nincs forgalomba csak terepen!De ez csak az én véleményem nem az a baj h 125 össel furkázol és 50 es papírjai vannak hanem h másoknak okozol/okozhatsz kárt... ugyhogy igy gondolkodni!
Hát, én aszittem, ez a kiskapu már rég nem létezik... de ezexerint mégis.
Nekem volt 125-ös Tuareg Rally-m. Rendszámos. Ebben pont létezik ötvenes. De az csak 4 gangos és olyan, mintha a csiga hátán ülnél, meg kábé fele akkora mint a huszonötös. Tehát én rendőrként szemberöhögném a jóhiszemű dumát... aztán meg sok huszonötösnek nincs is ötvenes párja...
De igazán akkor lehet gond, ha gond van. Ha beleállsz egy kocsi sárvédőjébe, mondjuk. És arra manapság van esély bőven...
na de komolyan, annyiszor leírtuk már, mik lehetnek a bajok, és mindig van valaki, aki okosabb mindenkinél, és megaszongya a tutit......
A legújyabb amit hallottam, mentős a helyszínen, elhúzó robogósra: nézd már egy donor.... Mondjuk a srác nyomta neki egy nyitott biukóban, széldzsekiben, és kb 90-el két kocsi közt....
aha. És az életszerű, hogy soha nem szerelték még a motorod...és a szerelőnek sem tűnt fel, hogy nem jó az 50-es alkatrésze hozzá....vagy az sem tűnt fel, hogy a megengedett 46km/H helyett 120-al jársz...aha.....na meg az sem tűnt fel, hogy hülye vagy, mert biztatod itt a kicsiket a marhaságra. Ugye
Ide pont illik az, hogy addig jár a korsó.....
Amelyik 125/50-es nem buktatták le, azt azért mert az intézkedő rendőr nem akarta vagy olyan helyen használják, ahol nincs sok rendőr. Ez pedig így van!
"hiszen amikor 1x vettem 1 lopott villanytüzhelyet sem vittek börtönbe hiszen én is áldozat vok engem is becsapott az akitöl a mocit vettem"
Ne keverd a szezont a fazonnal! Abszolút nem hasonlítható össze a két dolog!
A lopott tűzhelyeddel (amire pl. az vonatkozna, hogy akitől vetted azt mondta földgázzal működik, miközben PB gázzal és ha emiatt felrobbansz, akkor nem az eladót veszik elő, hanem téged, mert nem ellenőrizted és nem az előírásnak megfelelően használtad, ennyi) nem követsz el folyamatosan szabálysértést (most már bűncselekményt, mert a rendszámvnélküli motorkerékpár vezetője azt követ el), valamint 125/50-el jogtalanul tartkozkodsz/közlekedsz az úton, ezzel veszélyeztetve a többi közlekedőt. Mivel a járművet tekintve nem rendelkezel jogosítvánnyal annak vezetésére (hivatalosan rutinnal sem).
"olyan emberek véleménye pedig aki nem125/50nel közlekedik nem mérvado"
Miért is nem? Magyarázd már el nekem! Talán azért, mert eltér a tiedtől?
Persze, lehet motorozni 125/50-el csak akkor mindenki vállalja a következményeit is és ne akarjon egyből a jóhiszeműségre hivatkozni!
Ez olyan, mint a kétféle motoros létezik, az aki esett és az, aki esni fog.
Van, akit megfogtak már és rába....tt és van, akit majd ezután fognak meg.
Ennyi...
" emberek véleménye pedig aki nem125/50nel közlekedik nem mérvado "Szerinted akik ide irógatnak csak légbölkapott infókat mondanak megsugom nem De használd ha neked jó ugy(gondolom az igazolványod mutogatod?)ezért is elnézőbbek veled(+szerencséd is van...)De tényleg meddö vita.....
tudatlan az aki nem ismeri a jogait...mire ir feljelentést?mit ir rá?azt hogy érvényes biztositással vezetsz egy motort amit tanuk elött a gazdájátol 50es ként vettél?a törvény nem ismerése nem mentesit ide nem igazán alkalmazhato hiszen amikor 1x vettem 1 lopott villanytüzhelyet sem vittek börtönbe hiszen én is áldozat vok engem is becsapott az akitöl a mocit vettem...hangsulyozom ez én vok minden ember más.ami biztos 91 ota nincs gond a motorral ez 100%vitának nincs helye...ja és mellékesen tudja valaki hogy ma mo-n hány db 125 ös közlekedik 50es ként?no comment... remélem senki nem haragszik meg rám de ez 1 meddö vita olyan emberek véleménye pedig aki nem125/50nel közlekedik nem mérvado ..a hallottam +haveromat is megbüntették sok sikert a továbbiakban huzzzátok neki...
maradjon az a1 125ccm 11kw és 16 év
14-15 évesek 90% úgy is felelőtlen
16 éveseknek meg mondjuk 70%