Lehet hülyeséget mondok de sztem mivel ittvan ez a válság lovéja sincs az országnak meg semi
Sztem pont nem ara fognak költeni hogy 50 cm szarkoat bevizsgáltassák!
EZ KB OLYAN MINT AZ UERO BEVEZETÉSE ekor lesz majd mégse utána rá 2 évre ja mégse akor mostmeg kb 2015 be (HA LESZ)
Szoval nemtom sok értelme nem lenne sztem renszámoztatni!de ha már renszámoztatva van az 50 es akor 2 személyezni is lehet? mert ausztriába lehet azt tudom meg gondolom sok másholis........
Természetesen lóvé beszedés, de lesz egy leegyszerűsített műszaki vizsga, hogy besorolhatják-e az smkp kategóriába és hogy megfelel-e a közúti közlekedésre. Motorszám alapján pedig simán kiderül, hogy melyik hány ccm-s.
Srácok látom itt még mindíg nagy a para az miatt hogy mivan ha baleseted van és akkor kiderül
Elmondom hogy nem derül ki,öcsémnek balesete volt szerencsére nem lett különösebb baja ,rendőröknek felsem
tünt hogy az egy 125 ös moci igaz kistestű a honda ns 125 de 170 ig van skálázva az órája és nem kötöttek.
Mondjuk így kezdte a rendör rendszám hol van erre ennyit mondot öcsém hogy ez 50 es,és ezzel levolt tudva.
Én sokkal inkább aggódnék akkor ha bemérnek és jön az elfogó moci/kocsi,szóval ha betartdod a dolgokat és nem épp egy olyat fogsz ki akiért a motorokhoz,szerencsére kevés van...akkor nincs gázamúgy meg ha meg akarbünteni meg bünten bár miért..sajna ez magyarország....meleékesen meg jegyzem kiváncsileszek erre az idézöjeles redszozzuk az 50 eseket dolog ra ahogy hallom semmit nem fognak nézni csak befizeted a zsét és kapcs egy valami szart,igazából lové beszedés megint csak...se műszaki sesemmi nem lesz rá..
Akkor van csak baj,ha baleset részese vagy,akkor ha feltűnő esetleg kivizsgálják,bevitetik...Am nem hiszem h kiderülne,h 100as,nem is igen szólnak érte ha megállítanak!
üdv mindenkinek! Énis megfogom szenvedni ezt a kurva rendszámoztatást, nekem egy peugeot speedfight 100as robesz van.Eddig nem volt bajom a rendörökkel, de nagyon rábaszhatok ha kiderül esetleg hogy nem 50es a gép?Mert van adásvételi és ott 50esnek irtukbe, de nemtom hogy hihetö e, bár ugyan akkora mint az 50es.nemtom... valikinek valami hozzászolás? vagy segitség, ha lenne megköszönném. köszi üdv.
Van arról papírod hogy le lett-van vámolva? Szerintem nincs, ha pedig nincs akkor sehol sincs regisztrálva. Jelenleg 150-es velvettel furikázom, majd 2011-ben elkezdek gondolkodni mit is tegyek , ötlet az van.
Hali mindenkinek!
Elég szomorú hogy kellett létrehozni ilyen topic-ot...de sajna kell valami ahol lehet valami okosat összehozni az áldozatoknak, sajnos én is szenvedő társatok vagyok egy 100-as Aeroxal,50es papirral van. De én vagyok az második gazdája, az előző az németországbol hozatta be szal ő vámoltatta le, és ha ott ugy jött be hogy 50-es akkor elvileg nekem nem kéne hogy gondom legyen 2011.jan.1-ig a rendőrökkel...mivele elvileg nekik a gépben ugy van meg hogy 50es Aerox...Ha valaki tud vmi okosat vagy egyetért azzal amit irtam a válaszoljon rá!
THX előre is...ÉN NEM FOGOM A MÉLYBE DOBNI AZ ÁLMOMAT!
És elvileg lehet arra akár esélyem hogy átrakatom 125-be és ugy használjam?
hát ugy gondolom a vita eldölt 2011ig nem megy a kukába a gép...utánna meg mi lesz ?van 1 olyan érzésem ua mint müsz.vizsgán tejelsz oszt kész.épp most vittem az opelemet müszra.motorhibás de van egy másik mocim mondom a szerelönek nem indul a motor de kéne müszaki..ok 60ezer zöldkártya nélkül...elvontattuk megnézték a motorszámot és van friss müszaki azota a motor is cserés volt...na kb igy lesz majd a 125 böl 50es...és ez igy is marad ameddig ebben a szép országban annyit keresel hogy éppen ne halj éhen...hát ez van de lehet hogy 2011 re már benzinre sem lesz pénzünk...de euronk az lesz bameg...
A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. Törvény (továbbiakban: Kkt.) 25/A. §-a rendelkezik, hogy a segédmotoros motorkerékpár a közúti forgalomban csak érvényes hatósági engedéllyel és jelzéssel vehet részt.
A törvény hivatkozott rendelkezését a hatósági engedély és jelzés vonatkozásában a 2009. január 1-jét megelőzően használatba vett négykerekű segédmotoros kerékpárokra 2009. május 1-jétől, a kétkerekű és háromkerekű segédmotoros kerékpárokra 2011. január 1-jétől kell alkalmazni.
A Kkt.-t módosító törvény 59.§ (5) bekezdése alapján segédmotoros kerékpár hatósági engedéllyel és jelzéssel való ellátását az üzemben tartónak — külön jogszabályban meghatározott feltételek szerint — 2009. január 1-jét követően kell kérni.
A nyilvántartásba vételt megelőzően az érintett járműveknek egy forgalomba helyezést megelőző műszaki megvizsgáláson kell részt venniük, melynek keretében meghatározásra kerül, hogy a bemutatott jármű segédmotoros kerékpár járműfajtába sorolható-e. A megvizsgálás technológiája kidolgozása folyamatban van. Az eljárás díja még nem ismert.
A forgalomba helyezést követően a Kkt. alapján a segédmotoros kerékpárokat nem kell időszakos műszaki vizsgára állítani.
A nyilvántartásba vételi eljárás részleteit, a hatósági engedély és jelzés tartalmát, formáját, az egyéb kapcsolódó előírásokat, díjakat a jogalkotók — Igazságügy és Rendészeti Minisztérium, Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium — által a későbbiekben kiadandó jogszabályok határozzák meg.
Adók ügyében szíveskedjék a tárgyban illetékes hatóságokhoz fordulni.
tessék ime minden szo igaz amit irsz a dátum 2011 és nem januártol dobd el...a motordoktor is ezt irta egy kérdésre válaszolva a részletek még nincsenek kidolgozva de kb ilyesmi várhato és nem az hogy janban 600000 smkp beállit a kpmhez vizsgálatra...de persze van olyan rendör aki belédköt töllem is kértek már els segély dobozt izzokészletet meg sisakban valami mittom én szabvány vmit néztek a kipuf megfelelö stb...van a csekkosztogato és az emberbarát...
de talán, ha elöször megcsináltatod az eredetvizsgát, az kiváltja a törzskönyvet és olcsóbb lesz a műszaki és
az eredetvizsga meg kell majd a törzskönyvhöz is
nekem rendszámos, de lejárt műszakis motorom volt törzskönyv nélkül, ott
eredetv asszem 17e
műszaki 10e (15e, ha szerelőn keresztül azonnal és kérdések nélkül)
átírás ccm függő, asszem 24 HUF / ccm
forgalmi és törzsköny 6+6e
+ neked új rendszám (nem tom mennyi)
Valóbban lehet ezekben az országokban B vel 125ccm-ig mk-t vezetni! Talán itt is bevezetik!Amúgy mindenki foglalkozhatna a saját dolgával,nem azzal,hogy így meg úgy bűncselekményt követsz el,ha 50esnek használod...Mindenki szíve joga,azt tesz amit akar...Én leírtam a véleményem erről a dologról! Itthoni 600 000 smk-nak nyilvántartott motorokból kb 300 000 50es papírral van! 2011-ről meg tudok olyan mérvadó tényeket is,mintpedig nem lesz behívatva egy motor sem,a biztosításhoz állítanak ki "rendszámot",persze nem olyat mint ami az autókon vagy motorokon van és postán küldik ki ugyan úgy,mint eddig a matricát...Ez is hülyeség,hogy ezek a motorok eltünnek,ha bevezetik ezt a rendszert,meg mennek a bontóba marhaság! Nagyon sok olyan embert ismerek itt,gondolom máshol is vannak ilyenek,akik még az 50es adásvételivel sem foglalkoznak és csak erdőben használják ezeket a motorokat. Itt ebben a kategóriában 125/50 kb 40-50motorod van,abból kb 20igy csinálja! Akkor is lenne rájuk kereslet,hobbi célra stb...
Sztem pont nem ara fognak költeni hogy 50 cm szarkoat bevizsgáltassák!
EZ KB OLYAN MINT AZ UERO BEVEZETÉSE ekor lesz majd mégse utána rá 2 évre ja mégse akor mostmeg kb 2015 be (HA LESZ)
Szoval nemtom sok értelme nem lenne sztem renszámoztatni!de ha már renszámoztatva van az 50 es akor 2 személyezni is lehet? mert ausztriába lehet azt tudom meg gondolom sok másholis........