Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja, és a Törököknél is.
Csupán, azért érdekes a dolog, mert külföldi ismerőseim (Olasz, Holland, Osztrák) váltig állítják, hogy tőlünk nyugatra ez így van, mármint B-vel 125ccm-es gépet vezetni lehet.
Szia.És a törzskönyv?(ha végleg kivont akkor is kell lennie..)
Hát rosszul tudod...
Hello Skacok!

Az lenne a kérdésem, hogy egy magyarországi, egyszer már forgalomba helyezett, de azota visszaadott rendszámú és most se rendszámmal, se műszakival nem rendelkező 125-ös motor MEGVÁSÁRLÁSÁNAK és FORGALOMBA HELYEZTETÉSÉNEK mi a PONTOS menete és költségei?(eredetvizsga, műszaki, bizti, átiratás, rendszám, stb.)
Megvan a forgalmija + 2db adás-vételi hozzá, szóval elvileg tiszta a gép!

Kérlek, csak az válaszoljon rá, aki csinált már ilyet, vagy 100%ig biztos a menetében!

Köszönettel:csabi00
Pl.:Olaszország,Németország
Gyerekek kezd fáraszto lenni a sok hülye veszekedés!Én sz.tem zárjuk le ott hogy ö még ésszel csinálja mert legalább neki van hozzá jogsija!Nem ugy mint a nagytöbbségnek!Amugy meg nagyvaloszínüséggel mások se azért hurrogják le azokat akik ugy tolják mint mike mert vagy valami baja van embertársaival vagy csak böki a csörét h ez a legény mért nem fizet +adot bla bla!Azonkívül hasonlat:nem járkálhat(na) minden ember stukkerrel mert csak kedve tartja csak akkor ha van engedélye hozzá vagy szakma beli!Tehát mind2 félnek van igazsága DE! én is elítélem azokat akik jogsi nélkül furikáznak!Ha csak szereti az illetö az adrenalint akkor elég sok 10 emeletes ház van...+olcsobban kijön ha vesz egy gumikötelet és nem egy motorral veszélyeztet másokat!SZTEM de felesleges ezen filozni mindíg lesznek "különcök"!Ez ellen ha a törvény jobbkezei nem tudtak tenni akko majd mi fogunk? Enyi volt a mondandom!
igen nagyon messze lakom töled 1135 bp hun utca.árpád hidtol 5 perc.....mondjuk angyalföld már elég vidék...
a netikettet nem ismerem csak az algopirint...
Emberhez méltóan?

Tudod, a netikett szerint (ha tudod mi az) a csupa nagybetű kiabálásnak számít! Még te beszélsz itt jó hangulatban történő beszélgetésről?

Az, hogy a motorod még nem bukott meg régóta csak a szerencsének mondható és valószínű olyan helyen laksz, ahol kevés a rendőr és főleg az, aki foglalkozik komolyabban a dologgal.
nem ezzel van a baj hanem azzal hogy "motorostárs"ként kellene jo hangulatban beszélgetni és nem sértek senkit erre irogatják hülye+stb miért van ez a forum ha csak az egyik felet éltetik a másik meg f...?én teljesen elfogadom amit mondasz és tisztában vagyok vele hogy nem törvényes amit teszek(manapság mi az?)és ha kárt okozok megtéritem(a törvény is kötelez rá)és néhány félreértésre válaszNEM BIZTATOK SOHA SENKIT ERRE A DOLOGRA MINT IRTAM EZEK SAJÁT TAPASZTALATOK ÉS VÉLEMÉNY.ugy érzem a tények igazolnak(a motor 91 ota nem bukott meg)ja és JOGSI NÉLKÜL ÜLSZ MOTORRA?KI MONDTA HOGY NINCS?AK-M VAN ARROL BESZÉLGETTÜNK HOGY 50ESSEL VETTEM ÉS SOHA NEM VOLT FORGALOMBA HELYEZVE TEHÁT HA IGY HASZNÁLOM NEM JELENTI AZT HOGY NINCS RÁ JOGSIM CSAK NEM TOK SZÜLNI 1 SVÁJCI MOTORHOZ FORGALMIT...REMÉLEM SENKIT NEM SÉRTETTEM MEG és örülnék ha emberhez méltoan beszélgethetnénk 1mással.... ez nem neked szol általános...
Senki nem hurrogott le!
Azért, mert néhány okosabb ember, aki jobban átlátja a dolgok jogi oldalát és ezt leírja szemben a te "év vagyok a kemény,okos, vagány gyerek, majd én megmutatom, hogy lehet" érveléseddel, az még nem lehurrogás!

Értsétek már meg, hogy törvénytelen! Vannak akik már lebuktak és vannak akik ezután fognak.
Spórolás címszó alatt, egy csomó szabálytalanságot és bűncselekményt elkövetni egy rohadt nagy baromság és ha ügy van belőle kamatostul fizeted ki a jogsid+rendszámos motor+fenntartási költségét és ha balesetet is okozol, akkor még polgári perben annyit rád vernek, hogy ki sem tudod olvasni a számokat!

Gondolkozz, mielőtt az idetévedő fiatalokat oltod a hülyeségeddel, hogy így, meg úgy lehet.
A "lehet" itt annyit jelent, hogy fizikailag megtehető, de másképpen semmilyen módon nem áll helyt!
Mindenkinek szíve joga mit tesz, de a bajnak nem kell sok. Aztán persze ne verje senki a fejét a falba, hogy mekkora idiot volt. Mekkorát bukott a motoron, baleset lett, csak elkapták mondjuk a megyeiek mert a helyiek szabin voltak stb... A lényeg, hogy még 2 év és eltűnik a topic és nem lesz min eszelni.
Nem lehurrogás csak nem azt mondjuk amit hallani szeretnél
köszönöm szépen erröl beszélek de lehurrognak...
Az én ismerősömnek ez 125/50 30ezres bírságba és 4 hónap eltiltásba fájt. Bevonták a jogsiját és persze no auto. Lényeg, hogy még el lehet lavírozni egy két szekérrel, de baleset esetén tényleg nagy cumi van.
Nevesítsük azt a "pár" országot, légyszi.
Tényleg lehet pár "nyugati" orszában B-vel 125ccm-est vezetni.Viszont csak 15le-ig.
Ajánlom ezeket átolvasni.

Mondj már pár országot, ahol B-vel 125 ccm-ig lehet motorkerékpárt vezetni!
Ezt hallottam ettől,azt meg attól stb...Itt nagyrészt erről megy a vita! De épp érveket igazán senki nem állít fel! Mi körzetünkből még egy 125/50-es motort egyet sem vittek beméretni,pedig van pár rendőr ismerősöm,erről nem tudnak! Sőt 1* eggyik barátomat,bejelentette egy jelenlegi rendőr,hogy az utca "nyugalmát" háborgatják a motorosok,ott tartózkodott a gyerek éppen az utcában,a rendőrök is körbe vették,tudták,hogy nem 50es ok is volt amiért bevihetnék,de még sem tették,pedig még 50es adásvételie sem volt! 1edül 1 150es aprilia leonardos manuszt büntettek meg,mert a trafi lekapta 90km/h val és utánna kiderült ,hogy nem 50es...Engem is igazoltattak többször,de még 1* sem szóltak azért,hogy hány ccm a motor! Amúgy,rendőrök jórésze nem is ért igazán a motorokhoz...Pl: 50es aprilia sr-em volt("tuning kipu") jól látszott a rezonátor,erre a rendőr megkérdezi ez 4T? Én azt mondom 2011ig nem kell félni igazán,csak akkor ha baleset áldozata leszel,most mind1,hogy te okoztad vagy sem,mert akkor kiderül,hogy nem annyi ccm amennyinek lenni kéne és akkor súlyos bírságokkal kell számolni. Egyébként az EU több országában is B kategóriával 125ccm-ig vezethetőek a motorok,reménykedjünk,hogy addigra hátha bevezetik ezt a rendszert!
persze mert ez egyszerű és ésszerű lenne

azt is furcsállom, hogy a külföldről behozott gépeknél tudnak származást ellenőrizni, de a "hobbi"125-ösöket nem akarják
pedig ez is egyszerű lenne kicsi hasznot is hozna.......
na mindegy.................
Ez király lenne de nem lesz bevezetve ,M.o. nem erről híres.
Valaki erőlködött már ilyen hülyeségen mint te csak azt hiszem fordítva. Aztán utána járt és rájött, hogy lovat a nyúllal nem lehet keresztezni olyan alapon kiindulva, hogy mindkettőnek 4 lába van.