Szevasztók!
Azt szerertném kérdezni, hogy ugyebár most megszereztem A1 re a jogsimat, és most akarok venni 1 KTM EXC 125 ccm-es endurot, amit megcsinálnák supermotonak, na és van itt 1 kis bibi, hogy most pontosan mi is ez a 11 kw-os dolog? mert ugytom, hogy az lehet a max., de ezek a motorok persze nem 11 kw-osak, hanem "jóval" többek. Na pl. én ha megyek és megállít a rendőr, akkor ezért szopni fogok? Mert nagyon sok embertől hallottam azt, hogy ezzel nmfoglalkozik a rendőr , ezzel a KW dologgal, magyarul ezért nemfog téged megb...ni!
Válaszotokat előre is Köszönöm!
Az átírás kb.30e. A vizsgadíj nem tudom most mennyi(4-5e lehet),de ha szervízzel vizsgáztatod (ami ajánlott,mivel ők "csókos" vizsgán átvisznek olyat is amivel téged elzavarnak) 15e körűl van.
Átírás illeték asszem 24 Ft/cc most, új forgalmi ha azóta nem emelték 4,000 Ft, új törzskönyv 4,000 Ft eredetvizsga kb. 12,000 Ft, biztosítás kb. 6,000 Ft /ÉV, súlyadó 1,700 Ft/ÉV.
A motor két személyes, nem kell külön műszaki amiatt.
csáá midnenkinek.lenne 1 olyan kérdésem h ha vennék 1 125ös pegazót ami rendszámos csak lejárt a műszaki,akkor kb mennyi pénz lenne úgy minden amiket meg kell csinálni?iylenekre gondolok h átírás,biztosítás,új műszaki(2személyre,nemtom az mennyivel több vagy hogy van) stb.. előre is köszi. üdv.
Ahogy közeleg rendszámozás időpontja, egyre olcsóbban ezek a motorok nem kell ezen meglepődni. Mindenki szabadulni akar tőle még nem késő. Sima adásvételivel meg 125-ös motort venni megint csak nagy bukta, hacsak nem pályára veszed.
Felejtsd el és gyüjtsd a péned tovább. Ilyen tisztázatlan eredetű motor vásárlásába nem szabad belemenni, mert elöbb utobb megütöd a bokád. A jobbik eset ha jó hiszemü vásárlóként meg uszod azzal, hogy elkobozzák a motort és nem büntetnek meg. A másik fontos dolog, hogy ne támogasd a motor tolvajokat . Egyszer neked is lehet egy jó motorod amit valami köcsög el lop és árulni fogja NAGYON OLCSÓN papírok nélkül.
üdv mindenkinek,
Azzal a kerdéssel fordulnék a nálam tapasztaltabbakhoz, hogy :
Haverokon keresztül tudnék venni egy 125ös Aprilia RS-t (2003) , de persze aki adná aztmondja a motornak nincsenek papirjai szoval maximum 1 adásvétlire számíthatok ,de az sem kizárt hogy a motor lopott .Rendőr ismerősön keresztül utána tudnék nézetni hogy volt-e már forgalomba helyezve. Mit tehetnék ha kiderül hogy nemvolt/volt forgalomba helyezve es ugye a papirjai "nincsenek meg" ? Tudom hogy elég gyanús már ígyis,de olcsó, és nincs sok pénzem persze...
50es ként használni meg elég para lenne.Gondolom a rendőröknek is feltűnne a hangja alapjan
Előre is köszönöm a válaszokat
Erről beszélek. Nem hiszem, hogy lesz kibúvó, de előre ne találgassunk.
A motorszámot, és az alvázszámot ha rögzítik egy rendszerben hamar ki lehet szűrni motorszám alapján, hogy melyik szekér hány ccm-es. Aztán meg előveszik az emberkét aki adott rá smkp rendszámtáblát. Na majd meglátjuk.
Szerintem is minél előbb érdemes ezektől a gépektől megszabadulni, mert ha bejön a jóslat rendszámot nem fognak kapni mindenki által ismert okokból, és ha rendszám nélkül közlekedik valaki közúton biztos utána fog fordulni a rendőrautó 2 év múlva. Még lehet hogy el lehet lavírozni pl egy zsír typhoon-nal, de motorszám alapján majd szépen ez is a kukában végzi.
Halál mind1 hogy mijen 125/50ccm es motorod van akárhogy nézz ki megfogják bukni mert rendszámoztatni kell az 50 eseket is ha én jol tom!Érdemes befektetni egy normális gépbe és minnél hamarabb letenni a A-t!Ha falun vagy kisseb városba ill terepre akarod használni oda tök mind1 ha ismered a rendöröket!DE nagyvárosba nagyobb körutakra érdemes befektetni egy jogsiba!Ez az én véleményem
Sógoromnak van egy GILERA TYPHOON 125 robogója állított már meg rendör nem egyszer nem szóltak!
Csak egyszer de mondtam hogy négy ütemü meg nem a gyári kipufogója van rajta és az se volt gázos helyzet!
A teste ugyan akkora mint az 50-esé csak a motor nagyobb 75köbcentivel. És talán ezért ....
A segítségeteket szeretném kérni! Most készülök robogót venni de 125öst nem pedig 50est! Természetesen csak B-s jogsim van! Szerintetek vegyek vagy úgyis megszívom mert előbb utóbb kiderül?
a 125-ösből sosem lesz 50-es akármit is csinálsz, és aki látott/hallott pár motort simán észreveszi
büntetésből meg kijön a jogsi..........
de ha tökös vagy nyugodtan járj vele
hegymászót sem érdekli az a tény hogy bármikor leeshet..........
Azt szerertném kérdezni, hogy ugyebár most megszereztem A1 re a jogsimat, és most akarok venni 1 KTM EXC 125 ccm-es endurot, amit megcsinálnák supermotonak, na és van itt 1 kis bibi, hogy most pontosan mi is ez a 11 kw-os dolog? mert ugytom, hogy az lehet a max., de ezek a motorok persze nem 11 kw-osak, hanem "jóval" többek. Na pl. én ha megyek és megállít a rendőr, akkor ezért szopni fogok? Mert nagyon sok embertől hallottam azt, hogy ezzel nmfoglalkozik a rendőr , ezzel a KW dologgal, magyarul ezért nemfog téged megb...ni!
Válaszotokat előre is Köszönöm!
A motor két személyes, nem kell külön műszaki amiatt.
Azzal a kerdéssel fordulnék a nálam tapasztaltabbakhoz, hogy :
Haverokon keresztül tudnék venni egy 125ös Aprilia RS-t (2003) , de persze aki adná aztmondja a motornak nincsenek papirjai szoval maximum 1 adásvétlire számíthatok ,de az sem kizárt hogy a motor lopott .Rendőr ismerősön keresztül utána tudnék nézetni hogy volt-e már forgalomba helyezve. Mit tehetnék ha kiderül hogy nemvolt/volt forgalomba helyezve es ugye a papirjai "nincsenek meg" ? Tudom hogy elég gyanús már ígyis,de olcsó, és nincs sok pénzem persze...
50es ként használni meg elég para lenne.Gondolom a rendőröknek is feltűnne a hangja alapjan
Előre is köszönöm a válaszokat
A motorszámot, és az alvázszámot ha rögzítik egy rendszerben hamar ki lehet szűrni motorszám alapján, hogy melyik szekér hány ccm-es. Aztán meg előveszik az emberkét aki adott rá smkp rendszámtáblát. Na majd meglátjuk.
Úgyhogy vagy eladják a közeljövőben,vagy bontó.
Nem kell eldobni ezeket a moccokat csak nagymotornak kell levizsgáztatni és a megfelelő vezetői engedélyt beszerezni.
Csak egyszer de mondtam hogy négy ütemü meg nem a gyári kipufogója van rajta és az se volt gázos helyzet!
A teste ugyan akkora mint az 50-esé csak a motor nagyobb 75köbcentivel. És talán ezért ....
Köszönöm a válaszodat!
A segítségeteket szeretném kérni! Most készülök robogót venni de 125öst nem pedig 50est! Természetesen csak B-s jogsim van! Szerintetek vegyek vagy úgyis megszívom mert előbb utóbb kiderül?
Köszi előre is!
büntetésből meg kijön a jogsi..........
de ha tökös vagy nyugodtan járj vele
hegymászót sem érdekli az a tény hogy bármikor leeshet..........
Ez minden útján lógni fog a levegőben a feje fölött.