Tisztelt Fórumozók!Arra keresem a választ,hogy kb. mekkora összegbe kerülne vámpapíros (tudomásom szerint hazai forgalomba még nem volt hozva) 125-ös motor levizsgáztatása,illetve forgalomba helyezése,és hol tudnám ezt elintézni. Kismotorként nem akarom használni az ismert tények miatt, és a rendőr sem hiszi el egy NSR-ről hogy 50-es... Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni hogy egy motor lepapírozásához milyen papírjai kellenek?
És hogy mennyibe fájna ez nekem meg ilyenek meg az egész eljárásról ha valaki tudna valamit írni megköszönném!
Hy mindenkienek!
Gyerekek ez igen ott van... csak véletlen akadtam rá de... áhh
érdemes megkukkantani... 50 esekre is jó lesz http://www.youtube.com/watch?v...
Nos nekem az volna a kérdésem mert látom vannak itt rendőrök hogy 2009-től kismotorra is kell majd azonosító rendszám vagy olyasmi.Nos ha ez megvan a motoromon akkor 2 személlyel lehet menni vagy marad minden a régi.
Sziasztok!
Szeptemberben vinném a motort műszakira, de van egy két apró probléma. Pár hónapja összezúztam az elejét és cserélni kellett az első lámpát, valamint a műszerfalat. Kapott egy cuki streetfighter fejidomot amiben sem az E sem pedig a CE jelölés nem szerepel. Most akkor ilyenkor mi van? A régi lámpa eléggé széthullott. Műbizonylatom nincs egyik alkatrészről sem. Elvileg a műszerfalba is beleköthetnek, mivel arról sincs semmi. Ez egy programozható digitális kis aranyos ami még a jövő hetet is megmondja. (Koso RX1N)
Most akkor 50-esen lehet hátsó lábtartó vagy nem? Az új TZR 50-en van (kép), de ebbe beleköthet a rendőr? Azért lehet rajta mert le lehet rendszámoztatni és akkor lehet vele kétszemélyezni, nem?
Ja és még 1 kérdés. Tegnap megállítottak és mutattam az adásvételit a motorról és kérdezte, hogy mikor lesz átíratva az én nevemre. Aztán mondtam, hogy én úgy tudom hogy segédmotorról elég az adásvételi, de majd utána nézek. Szóval szerintetek?
Sajnos sehogy nem lehetett szót érteni velük, nagyon rosszindulatúak/arrongánsak voltak. Hiába a rívás, szépszó vagy könyörgés, csak magadat gyalázod meg vele.
Úgy látom nem lehet menteni semmit ezért le is zárnám a témát.
Minden esetre annyira kis volumenű dolog ez, hogy bőven elég lett volna egy figyelmeztetés.
Erre mondják, hogy bebuktad. Ki kell köhögni a lóvét, és kész. Mivel a rendőröknek is be kell szedni a pénzt, - hiába hazudoznak ez ügyben a főrendőrök- annyit lehetett volna tenni, hogy nagyon udvariasan magyarázkodni, sírni, ríni, mindent elismerni, és kicsit alkudozni, hátha valamennyit le lehet tagadni belőle. Ilyen esetekben sok mulik a rendőrök hozzáállásán is. Szóval utólagosan már csak az elején vázolt lehetőséged van.
Az illetékesekhez lenne egy OFF kérdésem (többiektől elnézést)
Ma késő délután megbüntettek elég abszurd és aljas módon, járdán való kerékpározásért. Ami annyit jelent hogy kb.50métert gurultam lépésben olyan 7-8km/h val, és már az úttestre készültem hajtani a bringával, amikor is megállítottak és 6000ftra büntettek.. Mindezt eléggé megalázóan, felém sértő modorral tették, mintha óriási bűntettet követtem volna el.. Gyakorlatiklag megszólalni alig bírtam és fel sem fogtam mi történt amikor azt kérdezgették, hogy elismerem-e, vagy ha nem akkor feljelentenek. Mivel hirtelen nem is voltam tisztában semmivel, mert nem is tájékoztettak mi-mit jelent pontosan ,ezért elfogadtam a 6e-s bírságot. Kérdésem mit lehet tenni ilyenkor, mivel nagyon soknak tartom ezt az összeget egy olyan dologért amivel senkinek nem ártottam és ezrek teszik nap mint nap... Az intézkedő rendőrtől pedig semmilyen információt nem kaptam a feljelentést illetően hiába kérdeztem, csak igent vagy nem-et válaszoljak, ezt hajtogatták
felhitam a közlekedési hivatalt aztán azt mondtáh hogy mi vel svájcból van hozva attól még bonyolultabb mert nem eu. és hogy vmi vámolási vmi is kell hogy nem csempész áu a motor.de én már magyar országon vettem ugyhogy olyanom sincs
Tényleg ki kell vonatni, ezt beleírják a forgalmiba, és a forgalmit visszaadják! Egyébként nem kizárt, hogy anélkül is el lehet intézni, hiszen a nyilvántartásban szerepelnie kell, és egy forgalmi el is veszhet! Próbáld meg meggyőzni az ügyintézőt...
Azt szeretném kérdezni hogy egy motor lepapírozásához milyen papírjai kellenek?
És hogy mennyibe fájna ez nekem meg ilyenek meg az egész eljárásról ha valaki tudna valamit írni megköszönném!
Gyerekek ez igen ott van... csak véletlen akadtam rá de... áhh
érdemes megkukkantani... 50 esekre is jó lesz
http://www.youtube.com/watch?v...
(ez biztos beugratos kerdes akart lenni a rendortol... )
Szeptemberben vinném a motort műszakira, de van egy két apró probléma. Pár hónapja összezúztam az elejét és cserélni kellett az első lámpát, valamint a műszerfalat. Kapott egy cuki streetfighter fejidomot amiben sem az E sem pedig a CE jelölés nem szerepel. Most akkor ilyenkor mi van? A régi lámpa eléggé széthullott. Műbizonylatom nincs egyik alkatrészről sem. Elvileg a műszerfalba is beleköthetnek, mivel arról sincs semmi. Ez egy programozható digitális kis aranyos ami még a jövő hetet is megmondja. (Koso RX1N)
Remélem tud valaki segíteni. Előre is köszi!
Most akkor 50-esen lehet hátsó lábtartó vagy nem? Az új TZR 50-en van (kép), de ebbe beleköthet a rendőr? Azért lehet rajta mert le lehet rendszámoztatni és akkor lehet vele kétszemélyezni, nem?
Ja és még 1 kérdés. Tegnap megállítottak és mutattam az adásvételit a motorról és kérdezte, hogy mikor lesz átíratva az én nevemre. Aztán mondtam, hogy én úgy tudom hogy segédmotorról elég az adásvételi, de majd utána nézek. Szóval szerintetek?
Köszi a válaszokat!
Úgy látom nem lehet menteni semmit ezért le is zárnám a témát.
Minden esetre annyira kis volumenű dolog ez, hogy bőven elég lett volna egy figyelmeztetés.
Az illetékesekhez lenne egy OFF kérdésem (többiektől elnézést)
Ma késő délután megbüntettek elég abszurd és aljas módon, járdán való kerékpározásért. Ami annyit jelent hogy kb.50métert gurultam lépésben olyan 7-8km/h val, és már az úttestre készültem hajtani a bringával, amikor is megállítottak és 6000ftra büntettek.. Mindezt eléggé megalázóan, felém sértő modorral tették, mintha óriási bűntettet követtem volna el.. Gyakorlatiklag megszólalni alig bírtam és fel sem fogtam mi történt amikor azt kérdezgették, hogy elismerem-e, vagy ha nem akkor feljelentenek. Mivel hirtelen nem is voltam tisztában semmivel, mert nem is tájékoztettak mi-mit jelent pontosan ,ezért elfogadtam a 6e-s bírságot. Kérdésem mit lehet tenni ilyenkor, mivel nagyon soknak tartom ezt az összeget egy olyan dologért amivel senkinek nem ártottam és ezrek teszik nap mint nap... Az intézkedő rendőrtől pedig semmilyen információt nem kaptam a feljelentést illetően hiába kérdeztem, csak igent vagy nem-et válaszoljak, ezt hajtogatták