Ha TV-t elolvasod megvan találod a regisztrációs adó mértékét. Egyébként 95e a 125-ös szekérre, így lehet, hogy megúszod 80-100-ból is.
Itt olvashatsz a menetéről: http://www.mako.hu/okmanyiroda...
Persze kell eredetvizsga, kpm vizsga.
A jog nem ismerése nem mentesít a betartása alól. Véletlenül sem gondoltad, hogy nem 50-es a szekér 160-as órával 120-as véggel. Szegény...
Ha volt forgalomban és nincs meg a forgalmi felveheted a kapcsolatot a kinti okmányirodával és így tudsz szert tenni hivatalos papírra. Regadó azt hiszem 135e de évek alapján egy képlettel csökkentve van. 70e kb a járulékos költség + regadó. Szerintem 120-ból kijössz.
Hello! Valaki lenntebb itt azt írta, hogy akár még forgalmi nélkül is lerendszámoztatható, ha külföldön tényleg forgalomban volt. Az unio miatt szerintem is elég jó a diplomáciai kapcsolat, szóval ezt azért mégis megpróbálnám, ha nem kell regadót fizetnem. Ha kell, akkor mennyit?
De a legegyszerűbb az 50-es adásvételi. Ha bizonyított, hogy én egy csalás áldozata vagyok, miért büntetnének meg?
Ha lopott autót jóhiszeműen vásárolsz, akkor az olyan, mint ha te loptad volna el? Miért kellene nekem tudnom, hogy az nem egy smkp, ha azt egy kereskedő úgy értékesítette?
Azért a regadóra még mindig kíváncsi vagyok! Segítsetek!
Szia.A fénymásoltat nemfogadják el,azhogy te átlettél b...va attolmég megbüntetnek,szivózás ez nagyon rendőr és hely(zet)függő,de már nemnagyon kajálják be a 125/50et
Nekem korlátlan A jogsim van, de nincs pénzem nagymocira, viszont van egy 8 éves Aprilia SR125-ös robim. Olasz FÉNYMÁSOLT forgalmi, egy dátum nélküli asásvételi, szóval ahogy olvastam ezekkel simán lerendszámoztathatom. Kérdés, hogy a fénymásolt forgalmival mi a helyzet? Mennyi rá a reg adó? Valaki írjon pls egy összeget, amibe ez összesen kerülne! Megéri egyáltalán anyagilag? Nem akarok 600-ast lízingelni, mert a gatyámat is ráfizetem. (meg ez nem az a topic)
Másik variáció: 125/50 kimagyarázása, KPM elkerülése, amiről ugye a topic is szól.
Úgy néz ki, mint az 50-es társa, kivéve: légszűrő, km óra, kipuff, ülés meg lábtartó, meg ugye a hangja.
A rendőr nem hülye, ezeket tuti levágja, ha jól sejtem. Ezek azért alakíthatók. De ha mégis bukta van...
Van egy kamu olasz mocikereskedő cégpecsét, kamu adószám, stb. Ez az olasz kereskedő két éve behozott pár mopedet, interneten hirdette, felhívtam, megírtuk az adásvételit SR50-re, magammal vittem két tanút, aki igazolja, hogy ez így történt. Ha bukta van, kereshetik a céget, nem létezik. Én át lettem b@szva, a tanúim is ezt igazolják. Az ember nevére nem emlékszem, csak egy aláírást hagyott, nem tudom melyik hirdetés volt, a száma sincs már meg, két éve történt. Csak arra vártam, hogy letegyem a jogsit. Én ártatlanul ki lettem használva. Igazam van?
Viszont, ha bukó, jogsi, kötzelező, egü. doboz, izzókészlet, meg ez az adásvételi nálam van, akkor nem szívóznak, ugye? mi a tapasztalat?
Légyszives mind a két variációra írjatok valamit, és most kérlek ne 16-18 évesek(ha meg nem sértem őket), hanem akik értenek is a dolgokhoz.
Nagyon köszönöm!
Alex
Sziasztok! Vettem egy Gilera Runner Vxr-t. A motor jelenleg még rendszám nélküli! Szeretném rendszámoztatni! Tudnátok segiteni benne mi a folyamata ennek? a motor nem külföldről származik a Motoitalia-nál vásárolt 2004-es évjárat. ami van hozzá az egy jótállási füzet meg a szervizkönyv ami bizonyitja is hogy magyar gép!köszönöm előre is a segitséget!
SOS. Eladó egy Yamaha sr 125. Forgalomból véglegesen kivonva. Csak 50-esként használható!, vagy alkatrésznek egyben eladó. Az ár fix. a motorja és az elektronikája hibátlan. Kisebb esztétikai hibái vannak. Az Ár fix 68000ft.
Hali!
még új vok a motorozásban , valaki jó lenne ha tudna segíteni: melyiket lenne érdemesebb? :
1) venni 50/125endurot
2)rendszámosat/habár még nincs jogsim,de tervbe van véve- és addig leszerelnia rendszámot&bizni a szer encsében?!
egy kb szám kéne . csak az a baj hogy mindennel més foglalkozik az okmányiroda sem tudja az összes árat megmondani , mert szerintem nem mindegyik dolog az ő hatásköre .
egy kb ára kéne azt tudom hoyg a regadó kb 120 de az azon kívüli összegekről nem tudok semmit sem .
kössz szépen az infokat, megnézem a linkeket, de ennyit nem ér az egész. 8 éves a robi, inkább eladom. egészben, vagy darabokban.
béke!