Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

menjünk izraelbe!
most számolgattam nemrég:
egy 600as motorra több fizetnivalóm lenne mint a jelenlegi 1400as autómra

fura dolog: már 10es bónuszban vagyok évek óta de a motorra a0-val kezdenék.......
akkor nem is a személy okoz balesetet hanem az autó?

ilyen a mi kis országunk
lassan azt tesszük amit a feribá javasolt: el lehet innen menni........
Hülyeség!
"azt mondom rendszám nincs mer csak bent van a garázsba." Hát ez nem így megy!

Nincs olyan, hogy 100-asra!
Smkp és motorkerékpár biztosítás van.
Ha motorkerékpárként kötsz rá biztosítást, akkor kell rendszám és műszaki vizsga is!
Mindegy milyet kötsz, amikor a másikat kötnéd kiderül úgyis, hogy volt-e már rajta és milyen.

Felejtsd el....
Hali!

Gondolkodtunk vmin haverokkal de nem tudjuk jó-e ez így. Szal mi van ha a 100 ccm-es motorra kötök egy rendes, rávaló(nem smkp)biztosítást? és azt mondom rendszám nincs mer csak bent van a garázsba.
És így ha rendszámoztatom nem lessz probléma sem vele. Ja és még annyit hogyha kötünk egy 100-asra egy 50-esre való biztosítást és amikor rendszámoztatjuk akkor meg egy rendes biztosítást akkor mivan? Csak kifizettetik velünk az előző évet is? Kérlek segítsetek fontos lenne! köszi
Szerintem ez hülyeség, hogy elővigyázatosságból mindenféle baromságot megcsinálni. Én nem vagyok ennyire mazohista típus, hogy csak úgy járjam a hivatalokat meg szívassanak közben még fizessek is, közben meg azt találgassam, hogy mit fognak kérni 2011-ben.
Tudom, hogy nem kötelező. Én azt csak elővigyázatosságból szeretném. Ja és eddig elfelejtettem említeni, hogy Németországból behozott a gép. És arra viszont hallottam, hogy kell a CM50 beütés. De majd vajon a rendszámoztatásnál is mindenkitől műbizonylatot kérnek?
Ne keverjétek össze a beütést az öntött henger öntöformájában lévő számokkal.
Csak az új segédmotoroknál kötelező a cm50.Nekem blokk kartelébe ütötték elég jó látható helyre.
DE a használt gépekre még nem kötelező.
Dombornyomottan beütve?
Az nekem is benne van. De a KPM-nek mégis kell a műbizonylat, hogy ez egy utcai használatra készült smkp.
nem fogadja el a műbiz helyett. De felelseges is beleütni, attól még küldhetnek vizsgára. Várd ki szépen a sorod a rendszámoztatásnál. Mivel nem kötelező, hogy bele legyen ütve, ezért hagyd.
Hmm..az én volt Derbi GPR-em hengerébe belevolt ütve dombornyomottan hogy 49 ccm , azt hittem ez minden mocinál alap de ezek szerint mégse!
Hát, hogy késöbb ha megállítanak és esetleg nem hiszik el, hogy 50-es, akkor meg tudjam mutatni a KPM beütését meg a papirokat, és ne küldjenek el akkor. Mellesleg azért akarom most megcsinálni mert a KPM-nél mondták, hogy most még 3500 Ft-ból megoldható, de majd ha kinyit a parlament az első ügyek közt lesz az 50esek rendszámoztatása és akkor ez akár 4-5 szörösére is drágulhat. Meg lehet, hogy 2011-ben így könnyebben megkapja a rendszámot.
Ezt én se ...vagy csak szimplán bonyolitja az életét
És miért is van erre szükséged? Ezt nem értem.
Sziasztok!

Tegnap rájöttem, hogy még az 50/50 sem túl egyszerű!
Vettem egy TZR 50-est (full gyári 50-es, hengerbe benne, stb.). Viszem a KPM-hez, nézzék át és üssék bele az 50CM-et. De nem megy az olyan könnyen. Mondták, hogy szerezzem be a Yamahától a műbizonylatot miszerint a TZR 50 tényleg smkp. Na fel is veszem a kapcsolatot a Yamahával, de jön az újabb pofon, mivel régi a gép (kb. 1995-ös), és japán piacos ezért nem tud kiadni műbizonylatot csak egy igazolást amelyben akár le tudja írni a motor összes azonosító és technikai adatát. Egyenlőre itt tartok. Most majd meg kell tudnom a KPM-től, hogy műbizonylat helyett elfogadja-e ezt az igazolást.

Tőletek azt szeretném megkérdezni, hogy smkp. esetén belső égésű motorra nincs teljesítmény korlát, ugye? Nem lenne jó ha a Yamahás papír miatt bukna meg a dolog, szóval ha van korlát inkább megmondanám, hogy nem kell beleírni a teljesítményt meg nyomatékot. Ismerem az smkp. definicióját, de azért kérdezek rá, hogy jó-e a szövegértésem!
Szóval nekem a Yamahánál beleírhatnak akár 12 Le-is ha 40-el megy a gép?

Köszi a válaszokat!
ezt amugy akkora hülyeségnek tartom....nem is értem
Akit 125-ös motorral 50-es papirral elkapnak az bűncselekmény...
akit meg 125-ös motorral amin semmilyen papir sincs hamisitva csak éppen nincs rajta rendszám és ellóg a rendőr elől és elkapják az csak szabálysértés? vagy h' van ez mert sztem aki ellóg nagyobb bűnt követ el h' veszélyezteti ,ások életét meg tegyük fel 150-el tép a rendőr elől...
Szerintem érdemes.
A büntetés árából kijön a jogsi meg még egy kicsivel többet tudsz költeni mocira
Jobban teszed ha jogsival közlekedsz nem éri meg.

Egy kis off:

Visszük a gyereket ellenőrzésre az asszonnyal és megállok a korház előtt. Megállni tilos tábla mindenütt ez engem soha nem érdekelt megállok. Nálunk nem foglalkoznak az ilyesmivel. Várunk majd az egyik anyuka, hogy most vannak ott rendőrbácsik és akik rossz helyen parkolnak 30e-s feljelentéseket osztogatnak nekik. Hmmm. Mondom ez cumi. Kérdi az asszony mi is kapunk? Á mondom a tábla alatt parkolunk nehogy azt hidd.... Persze ott volt a cetli. Irány a police, mondom intézzük már el helyszini bírságként, vagy valahogy, de mint kiderült nem jelentett fel csak figyelmeztetés volt. Megúsztam. De most 30e a semmiért nagyon rosszul esett volna, és ez csak egy megállni tilos tábla volt.
Megtanultam többet nem parkolok rossz helyen helyi környezetben sem....
Hú, hát igazából a golyókkal nincs probléma, viszont az eltiltás már neccesebb. Szombaton járt le az egy évem :-)). Előtte fél évig volt jogsim, mert az előtt is el voltam tiltva 2x is. Asszem összesen vagy 3-4 évig biztosan :-)).
"Pont egy aprilia miatt kockáztatnék?" - Szerintem nem egy rossz motor!
Azért még pár éve nem voltak ennyire ráfeszülve a rendőrök erre a 125/50 mizériára....
Na mind1, majd meglátjuk mi lesz belőlle.... Lehet beiratkozok A-ra :-)))
Jaaa, nagy a lakás, mi? Messze van a hűtő!
szegény kispolgári család vagyunk.. inkább a nomráls méretű hűtő földrajzi elhelyezkedése lehetett a gond..
Mekkora hűtőtök van?
Hűtőkamra? Abba sok sör fér....
hűtőbe rohangásztam..
És 2 kézzel fogtad a sört?
de één előbb kezdtem írni, mer közben söröztem is, így nem tudtam folyamatosan írni! na?