Bármilyen rendszámos motorral lehet utast vinni (mármint ha a járgány erre alkalmas...). Egy 50 köbcis robogót már most is rendszámoztathatsz, és akkor azzal is lehet utast vinni! Szóval hajrá, 125 köbcire és jogsira fel!
Kazal, az, hogy nincsen "papírja" (forgalmija), az nem tragédia. Az tény, hogy így most legálisan nem használhatod utcán. De ha Euro 3-as motor, akkor forgalomba helyeztetheted az adásvételi alapján (feltéve, hogy nem lopott). Más nem kell hozzá! Ha nem Euro 3-as (hanem rosszabb, pl. Euro 2-es), az viszont baj, mert akkor már nem lehet forgalomba helyezni, és sose használhatod legálisan utcán.
Sziasztok! Van egy 125-ös motorom, mindenféle papír nélkül, csak egy adásvételim van hozá. Még régeben vettem terepre, de már kinőttem. Eladni nagyon nehéz papírok nélkül meg ugye nem akarok senkit átverni. De rengeteg ilyen motor van. Mi lesz ezeknek a sorsa? Ha veszek hozzá vázat és átpakolom abba belebukhatok? Vagy hogy használjam, hogy ne büntessenek meg? Szerintem sehogy. De akkor rohadjon szét a garázsban amikor még szinte új és semmi baja nincs? Mi erre az orvosság? Lopott lehet? Már magyarosrszági tulajtól vettem.
Lehet hogy nem írtam de ez a beütés az új kismotoroknál kötelező idéntől.A régi rendszer persze teljesen más volt.(a váznyakba ütötték a 80-as években)
Szia lazargabor lehet hogy így van ,de nekem az öreg mustángon a váz szám mellett van , az 50-es Aprilia Pegaso-ban nincs ilyen sehol .bár ez olasz inport.Azt nem tudom hogy a nálunk forgalomba helyezett mocikok ezt még csinálják, nem hiszem
Ez igaz! Csak ne felejtsük el hogy a többi országban nem jogsiköteles az 50ccm-es motor és csak azért van rajta rendszám hogy tudják kié és hova valósi! Semmit sem kell ráköltened! Egyébként a szomszédos országok egyikében sem rendszámköteles a kismotor! Bár lehet hogy Horvátország kivétel!
Üdv
Nem! M-es jogsim van!csak gondolkodtam hogy leteszem A1-re és akor veszek egy 125-ös rendesen rendszámosan és akkor tudok személyt vinni!cak haver azt mondta hogy A1-el se lehet!mert a motorja vihetné, csak ö nem
Nem nagy pénz az a 2000 Ft évente, és nincs amit lerendszámoztassak, tehát nekem ez nem probléma. Én a jó oldalrára próbáltam rávilágítani. Nincs Európában még egy ország ahol ugyanígy nincs felrendszámozva a robogó. Lehet ellenezni, de úgyis ez lesz. Felesleges morgás, ugyanúgy mint az hogy a költségvetés 30%-a szociális dolgokra megy el, bizonyos emberek miatt. Nem tetszik ugatunk és ugyanígy marad.
Pohi ehhez csak annyit fűznék hozzá hogy az autókon is van rendszám és nézd meg hogy hány autót lopnak el és abból hány lesz meg! A motorokkal is ez lesz a helyzet! Fizethetsz rá minden szart, meg még tankolod is! Ez csak egy nagy zsebmettszés! De ha te ennek a pártján állsz akkor rendszámoztasd most!
Üdv
annyit nemér az egész...
átpakolni másik vázba nemjárható út, szopni kell vele, nomeg attól nemlesz hivatalosabb
Mivel jár ha megállít a rendőr jogsi nélkül, cbr125el? 16 éves vagyok.
A motor rendszámos, de nekem MÉG csak 50esre van jogsim, 2 éve.
Üdv
Üdv
Tudod, nincs kérdőjel a végn okostojás
Műszaki vizsga részlet...:
-Hány kW-os a motor, nem tudja?
-11
-Rendben, köszönöm
És ráírta a műszaki adatlapra (ha jól emlékszem), hogy teljesítmény 11kW.