Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Marhaságot ne tanácsolj már szegény gyereknek. Persze hogy a rendőr nem lesz a kpm vizsgán. Ő lesz ott és ő fogja kapni a két kezébe a sárga csekket, hogy 15 napon belül fizesse be a büntetést vagy le is ülheti.
Ha csinál balesetet és rendőr elkéri a papírokat akkor még biztosítási csalás is lesz belőle. A rendőrök meg tök hülyék mondod útközben kiesett a blokk megeszik biztos. A rendszámról annyit, hogy a 2009.01.01-től újonnan forgalomba került gépeken már lesz, és az összes többin is 2011 után.
A blokkot nemigen szarják le, mert felelősség, hogy a vizsgáztató emberrke olyan motornak ad segédmotor minősítést ami nem felel meg a kresznek. Motorszám alapján meg könnyen kiderül mi az 50-es és mi nem.
Annyit elmondanék, hogy olvasd át újra a kreszben az smkp fogalmát és a szállítható személyek számát. Bármilyen smkpval nem azért nem lehet személyt szállítani mert nem férnek el rajta, hanem azért mert a kresz szerint tilos. Így a rendőr egyből utánad fog fordulni. Elég szép summák már a büntetések. Jól gondold át mert akkor is keménynek kell lenni mikor a rendőr büntetni fog. Hidd el nem annyira hülyék. Egyik ismerősömet most vágták meg 30-ra ez miatt. Nem kellett magyarázkodni, örüljön hogy ennyivel megúszta. Persze 4 hónap kategóriától való eltiltás. Ezt nem igazán értem hisz eddig sem volt a1-re jogsija. Ezután motorozzon mégegyszer zsaru előtt.

Ha nem falun laksz akkor szerintem felejtd el ezt az egész 125/50-et.
Szasztok.
Ha meg fog a rendőr feljelenthet, ő nem lessz ott Kpm Viszgán. Azt tanácsolom ha ven egy haverotoknak 50 es robja, valami szutyok, akkor annak az alvázszáma legyen a biztosításban. Annyi a lényeg hogy azt kell elvinni Kpm vizsgára. Ennyi:D Nem kell beszarni. Nem fognak ott vele szórakozni. Talán annyi Hogy érdemes egyszínűre fujatni. De amíg nincs Rendszám addig nincs Gond. Max szétszeditek. Blokk ki, henger le. Azt mondod hogy kinyírtad, és eldobtad a hengert. Onnantól ez nem motor. mert nincs benne:D Papír meg nincs hozzá. A rendszámról meg annyit hogy nem mostanába fog bejönni. Szerintem addig sok év van még. Csak ilyesztgetés. De ha lenne is, meg mőszaki, akkor is Kormány Fék Lámpa kerekek. ennyi néznének. A blokkot leszarják. De szerintem csak azonosító rendszám lessz az is. Nem is kell műszaki.
Helló!
Nemrég eladtam a verdámat, hogy mocira váltsak, mert az gazdaságosabb, de itt olvasgatva elbizonytalanodtam.
sajnos csak B kategóriás jogsim van, de szeretnék egy picit nagyobb motort venni, ezt hogy lehet megoldani? Gondoltam, rá, hogy megcsinálom az A kategóriát is, de az is sok idő és pénz. Na meg mire megszerzem vége a szezonnak és használni se tudom, addig meg itt vagyok jármű nélkül!
Robogót azért nem szeretnék, mert pákapcsolatban élek, és előfordúlhat, hogy esetleg fuvarozzuk egymást és azon ugyebár nem lehet! Vagy ha néha megteszem mennyit varhatnak a nyakamba ha megfognak?
valamint most már a kismocikra is rendszám kellesz, ez azt jelenti, hogy ugyanúgy mőszaki is kell rá?
Egy 125 ccm-s motorról honnan lehet valójában megtudni, hogy nem 50-es?

Kösz a segítséget
Köszi.
kb 120-140e. A regadó 135e azt hiszem, de minél öregebb évjárat valamilyen képlet szerint csökken ez az összeg. Így a scarára a reg adó szerintem 60e körül van a többi a forgalmi, törzskönyv,rendszám, matrica, kpm, illeték.
Sziasztok

Lehet, h már sokadszorra, merül fel a kérdés. Honnan lehet megtudni, h mennyibe kerül egy 150ccm Scarabeo 2001 évj. (olaszból) "felredszámoztatása".

Köszi
Szia!
Ha a jármű tipusbizonyítványában, illetve a műszaki leírásában 1 személyes, akkor a forgalmiban is az lesz, nem szállíthatsz vele utast. A két személy szállítására alkalmas 50-est ha segédmotornak vizsgáztatod 1 személyes, ha motorkerékpárnak, akkor 2 személyes. Ez utóbbi esetben A1 jogsi kell hozzá. (Nemrég láttam rendszámos Simsont.) Alekítgatni csak engedéllyel lehet (szabályosan).

Dagadt
Nekem feljelentés mellett a gyámügyre kellett mennem annak idején 14 éve. Persze én nem halmoztam ennyire az élvezetet mint te. Nekem csak egy stoptábla volt. Ha már bármiféle büntetésről beszélünk akkor csak szabálytalankodtál.
szeva.
Ha nem vagy még 18éves magyarul nincs állandó kereseted akkor nincs pénzbüntetés. Nekem most vették el a jogsimat(még be se kellett adni pedig már 1hónapja megjött az ítélet, rohadjanak meg egész nyárra nincs motorozás ) 4hónapra mert üldöztek a zsaruk, szabálysértés és 50es papírok, tükör hiánya, bizotsítás hiánya miatt . Beidéztek és kiderült hogy 125ös. Nincs semmiféle gyámügy meg... főleg ha nem is szabálytalankodtál.
Sztem a babetták, rigak, rometek meg hasonlók eltűnnek az utakról mer pl. nagyapa nem fog 20000ft-ot kiadni egy 5000ft-ot érő motorra, de persze lehet, h megmarad pár
Azt hogy hogy lenne jó én is tudnám ne félj, nem kellene sírni senkinek.
Ha már ugyis bevezetik a 50 esekre a rendszámot akkor legyen ugymint más europai országban hogy a 125 ösök is kismotornak számitanak.Ez sok embernek nagyon jó lenne ha B jogsival lehetne a 125 őssel motorozni.Az államnak meg mindegy ha ugyis minden motoron rendszám lesz.Azért az elég érdekes lesz a romet póni meg a babetta rendszámmal.Tetvesz magyar vezetőség.
Gyámhatóság. Apuci anyuci mehet.
Sziasztok!
14-18 év között ha elkapják az embert 125-ös motorral de csak 50-es jogsija van...(de nincs 50-esre hamisitva a motor papirja)
mit kaphat?(pénzbüntetés,eltiltás,börtön)?
köszi előre is
Bear arra gondolt, hogy egy 125 -ös motornak nem elég az adásvételi erre írtad te ezt:

Milyen papírjai? 50-esre csak egy hivatalos adásvételi kellett idáig+köt.bizt.

Ő 125-re gondolt 50-es papírral.
Én a valóban 50-esről beszéltem idáig, nem figyelsz?
Kicsit túlvan lihegve ez a dolog , senki nem tud még semmi konkrétat csak találgatunk még úgy érzem
Jól tudod, de ha berobog valaki egy 125-ös géppel kellene valami más papírnak is a farzsebben lenni.
Milyen papírjai? 50-esre csak egy hivatalos adásvételi kellett idáig+köt.bizt. Vagy rosszul tudom?
Ez még május 1 előtt volt....
Ismerősömet most kapták el 125-ös szekérrel. A bünti elég baráti lett 30000, és eltiltás.
És még ott van a műszaki állapot ellenőrzése.Mert nem hinném hogy anélkűl adnak rendszámot.
Ez a 3 érv szerintem épp elég ok.
na meg ha nincsenek rendben a papírjai nem feltétlenöl érdeke, hogy a rendszámozáskor a nyilvántartásba vételnél ez is kiderüljön.