Köszi mindenkinek a válaszokat és tanácsokat az egyedi smkp építéshez.
mooki250: Nem elkeseríteni akarlak, lehet, hogy nincs bizonyítékuk, de a rendőr szava többet ér a tieddel szemben. Főleg ha nem egyedül volt, hanem a társa is látta az esetet. Ha a motorn eddig nem vették észre, hogy 125 akkor sztem utólag már nem derül ki kivéve csak akkor ha mondjuk berendelnek KPM-hez.
Szerintem ha megbüntetnek akkor azt csak a gyorhajtásér és az "üldözésér" fognak.
Mert nem biztos, hogy észervették azt, hogy 125-ös, lehetett akár agyontuningolt 50-es is :)
De lehet, hogy le lettél fényképezve
"gyorshajtást, szabálytalan előzést hajtottam végre egy 125/50-es motorral? És a rendőr jött mögöttem szirénával." - de ezt nem tudják bizonyítani, nem?
Cafrangosra kuratnak 3 négerrel. a lényeg hoyg légy bűnbánó, hangsúlyozd ki, hogy akkor elöszőr és soha de soha többet, akkor is csak kipróbáltad, meg sem fordult a fejedben, csak mittommén egy kört mentél, és jaj most mi lesz. ilyesmi ajánlott.
Az órát csak azért mondom, mert 125ös endúróval indultam motorozni (nem rendszámos), megállított a rendőr, megkérdezte mekkora motor, én mondtam 50es, erre ő: ez biztos nem 250es legalább mert 190 ig van skálázva, meg hogy 50es az nem vízhűtéses... - ennyit arról a rendőrről... A másikat ismertem ugyhogy semmi probéma nem volt, továbbmentek.
De kb ennyire értenek a motorokhoz......
A Kilóméteróra szerintem mindegy, de lehetm hogy épített motornál más.
Én a Simsonom most újítom fel, és már újonan csak ojan órákat lehet kapni amibe 100 van beleírva.
Hát nemtom, ha valamit saját géppel akarsz menni, sztem hasonlítson kicsit egy típusra, azt kész alvázszám motorszám legyen, kössél rá biztosítást azt nem fognak beléd kötni, mondjuk a hengerben legyen egy 49es ccm felirat.
Gőzük nincs, hogy milyen motor. Az enyémre is mondhatnák, hogy épített mert elvileg Gilera de minden alkatrészébe be van ütve hogy derbi.
Egyben legyen szép legyen jól működjön legyen rajta biztósítás, a km óra ne legyen 90-nál továbbskálázva mert azért harapnak, de különben sztem ne fognak belédkötni. Senki nemtudja az összes márkának a tipusait....
a jelenlegi szabályozás szerint egy típusvizsga kell, ha az nibncs, mert több darabból áll, akkor a közlekedési felühgyelet vizsgálja be az épített járműveket, ha nagyon szabályos akarsz lenni.
Szerintem lehetséges de nemlesz1x-ü,és tök felesleges+a papirozásnál már megölne az ideg(ahogy a magyar hozzáálást/állapotokat nézem szivás az egész..)
Látom itt képbe vagytok a jogi dolgokkal. Az lenne a kérdésem, hogyha építek egy egyedi kismotort, tehát egy akármilyen vázba teszek 50-es blokkot, jó fékekkel, lámpákkal minden és én azt a forgalomba akarom használni akkor azt hova kell elvinnem, hogy megvizsgálják (mert tudom 50esre nincs vizsga, de ilyenkor úgymond "forgalomba helyezésnél" csak leellenőrzik az alap dolgokat), kb. mennyibe kerül ez a procedúra, ja és lehetséges-e ez az egész?
fiatalon mindig azt hiszi az ember hogy szivatják..........
én is vérig voltam sértve amikor levettette a yard a gyertyakábelt és a benzincsövet a szimóról
pedig csak ketten voltunk rajta jogsi nélkül
akkoriban több volt az ember tökében mint az agyában...
Itt egy kérdés van. Parkolni szoktatok, vagy alkalmanként 1-2 mad max, gyorsulás kerekezés? Mert ha igen ne csodálkozz azon, hogy csörög a police telefonja. Itt a mi utcánba is volt néhány gyerek egy tablettával meg simsonnal mentek föl le, és ordibáltak mondom kimegyek fogok egyet és agyonütöm vele a többit. Végül nem mentem, de majdnem rájuk hívtam a zsarukat, hamarabb elmentek...
Nem hinném, hogy az zavarna valakit, hogy ott parkolnak. Csak ugye feltételezhető, hogy ilyen helyen mindig akad 1-2 önjelölt "idefigyeljetekmajdénmegmutatom" egyén és akkor megtörténhet a baj.
Öszintén szólva én sem örülnék, hogy ahol a gyermekem focizik, játszik, ott mellette motorosok jöjjenek, menjenek. Én már megértem a szülöket, tanárokat. Mellesleg a tanáré a felelősség, ami több gyerek esetében nem kis felelősség!
Fiatalon nem így gondolkodik az ember....
Hát netudom. Eddig még volt h kocsival is jöttek lefele és semmi gond nem volt. De nem tudom mért zavarja az az embereket, ha ott parkolsz a háló mögött.
Könyörgöm, felejtsétek már ezt a irtózatos nagy baromságot, hogy az Unióban lehet smkp. engedéllyel 125 ccm -ig motorkerékpárt vezetni. Ja és B kat. jogosítvánnyal sem lehet!
Szerintem magánterület, az önkormányzaté.
Gyakorlatilag és elméletileg az ilyen közterületekre alapból tilos járművel behajtani, másokat veszélyeztetni és nyugalmát megzavarni.
Ne vegyél 125/50-et én azt javaslom. A nyugodt és békés motorozás (na és szabályszerű) érdekében 16 éves korodra rakd le az A1-et és akkor mehetsz 125-el. Ne legyél/legyetek türelmetlenek, nem éri meg!
A sm "jogsi" ugyanojan mint a többi. Csak a kis képek alá odanyomnak egy M betőt, és mögé h meddig érvényes.
De amikor én mentem a jogsimért akkor azt mondtaák h nem érvényes külföldön :S, gondolom azért mert az Unióba ien M-es jogsival lehet vezetni 125-ös gépet is. (B-s jogsival is)
szerintem nem lesz belőle nagy gond, mert rokonom a polgármester és már beszélt a rendőrfőkapitánnyal.
mooki250: Nem elkeseríteni akarlak, lehet, hogy nincs bizonyítékuk, de a rendőr szava többet ér a tieddel szemben. Főleg ha nem egyedül volt, hanem a társa is látta az esetet. Ha a motorn eddig nem vették észre, hogy 125 akkor sztem utólag már nem derül ki kivéve csak akkor ha mondjuk berendelnek KPM-hez.
Nekem anno 40.000 Ft-volt mindenestől, nem buktam semmiből
Mert nem biztos, hogy észervették azt, hogy 125-ös, lehetett akár agyontuningolt 50-es is :)
De lehet, hogy le lettél fényképezve
Akkor szerinted nem lesz belőle para? mert bizonyítékuk nincs semmire.
De kb ennyire értenek a motorokhoz......
Hogyhogy beidéztek? Mit véttetél?
Én a Simsonom most újítom fel, és már újonan csak ojan órákat lehet kapni amibe 100 van beleírva.
Ma megjött a rendőrségtől a levélhogy április 10.-re beidéztek. Mit fognak csiálni?
Gőzük nincs, hogy milyen motor. Az enyémre is mondhatnák, hogy épített mert elvileg Gilera de minden alkatrészébe be van ütve hogy derbi.
Egyben legyen szép legyen jól működjön legyen rajta biztósítás, a km óra ne legyen 90-nál továbbskálázva mert azért harapnak, de különben sztem ne fognak belédkötni. Senki nemtudja az összes márkának a tipusait....
Látom itt képbe vagytok a jogi dolgokkal. Az lenne a kérdésem, hogyha építek egy egyedi kismotort, tehát egy akármilyen vázba teszek 50-es blokkot, jó fékekkel, lámpákkal minden és én azt a forgalomba akarom használni akkor azt hova kell elvinnem, hogy megvizsgálják (mert tudom 50esre nincs vizsga, de ilyenkor úgymond "forgalomba helyezésnél" csak leellenőrzik az alap dolgokat), kb. mennyibe kerül ez a procedúra, ja és lehetséges-e ez az egész?
Kössz a válaszokat!
én is vérig voltam sértve amikor levettette a yard a gyertyakábelt és a benzincsövet a szimóról
pedig csak ketten voltunk rajta jogsi nélkül
akkoriban több volt az ember tökében mint az agyában...
Öszintén szólva én sem örülnék, hogy ahol a gyermekem focizik, játszik, ott mellette motorosok jöjjenek, menjenek. Én már megértem a szülöket, tanárokat. Mellesleg a tanáré a felelősség, ami több gyerek esetében nem kis felelősség!
Fiatalon nem így gondolkodik az ember....
Ne higgyétek már el ezt hülyeséget!
Gyakorlatilag és elméletileg az ilyen közterületekre alapból tilos járművel behajtani, másokat veszélyeztetni és nyugalmát megzavarni.
Ne vegyél 125/50-et én azt javaslom. A nyugodt és békés motorozás (na és szabályszerű) érdekében 16 éves korodra rakd le az A1-et és akkor mehetsz 125-el. Ne legyél/legyetek türelmetlenek, nem éri meg!
De amikor én mentem a jogsimért akkor azt mondtaák h nem érvényes külföldön :S, gondolom azért mert az Unióba ien M-es jogsival lehet vezetni 125-ös gépet is. (B-s jogsival is)