Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem tudom de nekem valahogy ahol a mocit vettem azok kötötték a biztositás és sm-ként.Akkor ezt hogy játszották ki?
Sziasztok! Ok,hogy nem vizsgálnak ccm de az alvázszám alapján meg tudják állapitani hány ccm és akkor pedig gáz.
igen ez az időpont valahoyg igy leszd e lehet ég az is csúszik.
meg maugy is alehuzására megy mindneki fizessen vizsgadijat... jó persze ezer ccmest nem hiszem hogy átengednék a vizsgán kismotorként:)
Még annyit tennék hozzá, hogy be lesz vezetve 2009-től azoknál a motoroknál amelyek 2008.12.31-e után kerülnek forgalomba helyezésre. A többi korábbi motornak 2010.12.31-ig lesz határidő.
És mien büntit kaphatok jogsi nélkül ? pénzbírság? eltiltás? ( van már jogsim csak nem mocira)
a rendszám nélküli, mert ott azért ÉS a jogsiért IS megcsesznek.
Hello mindenki

Kérdésem lenne, meik nagyobb gáz? , ha 125/50es mocival berendelnek vizsgálatra, és lebukok vagy veszek 1 rendszámos full papíros motort és azzal bukok meg, mert ho nincs rá jogsim
Itt nem a rendszám nélküli motorokat akarják kiszúrni! Ennek semmi köze ahoz! Azért szükséges ez az intézkedés,hogy a szabálytalankodókat stb...Ki tudjákszűrni. Pl: eddig segédmotornak nevezett tárgyal akár mit elkövethettél autópályára rámehettél,piroson áthalythattál stb...ezeknek a bűncselekményeknek megakadájozására szolgál,hogy visszaigazolhatóak legyenek eme cselekmények.
És ennek akkor mi értelme lesz? Mert akkor így nem szűrik ki a rendszám néküli 125-öket...
Engem nem érint ez a dolog mivel rendszámos a motor. Csak azoknak akik paráznak beszéltem erről a dologról jópár rendőr és kpm-es ismerősömmel. Mindenki azt mondta,hogy valószínűleg nem lesz 2009-től bevezetve és pár évet késik a dolog. Végülis mindegy mikor lesz,mert nem fogják bevizsgálni ccm-re a motorokat! Nem lesz hengerűrtartalom mérés erre az életbe nem lenne idejük...Úgyan úgy mint eddig biztosítást kell kötni és alvázszám alapján rendszámot állítanaki ki matrica helyett így nyilvántartásba tudják venni a motorokat.
Kissa: flammeo@gmail.com

köszi előre is!
A motorszámba is meg fogsz akadni, nemcsak a vázszámba. Szerintem most add el és vegyél egyet ami rendszámos ha jót akarsz magadnak. Ez így átpakolással nem fog menni.
emberek segítsetek! hogy induljak el ha le akarom vizsgáztatni? nekem sincs papírja. egyetlen megoldás ha veszek vázat papírral és átpakolom? ebayen pont van egy. de akkor regadót kell fizetni. más megoldás van?
Köszi szerintem futok még egy kört énsem nagyon akarom elhinni pl:ha most szerezném meg a jogsit akkor miért ne tudnám le vizsgáztatni egy "új"motort szóval érted.
Szerintem tuti leráztak, hisz tavalyi motor lévén még ma is forgalmazzák ezt a típust ezek szerint a mai normáknak megfelel. A jelenlegi norma szerintem az euro2.
Bocs de a net rendetlenkedik nem mindig küldi el,tehát 125/50 kymco tavaly vettem idáig kis motor papirral jártam és szeretném forgalomba helyezni nagy mociként csak ezt állitólag nem lehet mert euró2 végett.
Sajna sokat nem tud senki a kpm azt mondta nem lehet de ezek szerintem csak leráztak.
Várjál. Mit nem lehet? Milyen motort? Milyen papírokkal? Milyen előélettel? Ha a helyiek azt mondták én megpróbálnám pest megyei KF-nél érdeklődni, mert lehet, hogy helyiek nem akartak veled foglalkozni bár ez azért nem így megy.
Szia látom tőled lehet kérdezni nálunk a kpm azt mondta nem lehet forgalomba helyezni te tudsz valami biztosat?
15,5e az eredetvizsga, 6e forgalmi, 6e törzskönyv, 18ft ccm-enként. Ennyi.
Sziasztok Barátaim.
Megszeretném kérdezni hátha tudtok segíteni van egy 125 ös Mítom a forgalmiba 11Kw van.
Mennyibe kerül az átiratás,eredetvizsga,meg nemrég fényeztem át pirosról-sárgára gondolom a színt is átkell iratni.meg a müszakim is lejárt.
Köszönöm.
igazatok van, csak nem tetszett az a hozzáállás hogy "faszagyerekvagyokén", mert egy csomoan nem azért csinálják mert vagánykodni akarnak hanem mert máshogy nem tudják csinálni. de én is be fogom szüntetni, levizsgáztatom. mindenesetre bocs
Egyszerű, az is segítség ha lebeszélnek erről a lehetetlen dologról..
De ugye azért nembaj ha beirogatunk néha vagy csak olvasgathatjuk
Mellesleg te magyarázol itt és adatlapod full üres.
Annak idején mikor nekem volt örültem volna, hogyha elmondja ezeket dolgokat valaki és nem a saját hibámon, és pénzemen kellett volna tanulnom.