Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azért ennyire nem durva a helyzet. Senki nem fog megbüntetni mert a Yamaha Mintedből kivetted a folytást, és így már több mint 50-nel megy, a ccm-n van a lényeg. Különben is max. 40-nel lehet csak menni...
Hello Mindenki!
Én épp most készülök az 50-es vizsgára, és mindenhol azt látom, hogy rendszámozzák az 50-eseket. Belegondolván abba, hogy amostani gyakorlómocim pont a szabályokatsúrolja, vagyis 50el megy, 5LE és 50 ccm-es, arra jutottam, hogy a busszal gyorsabb beérnem a suliba. Én úgy terveztem 2009be veszek egy
125/50est,de látom nincs remény. Egyszerűen eltűnnek az ilyen mocik. Éshogy végre a lényegre térjek, utánanéztem ennek. Az infó biztos, ezt már mindenki tudja. Az is, hogy drága lesz 125re rendszámot tenni.
És mindezt miért?... Hát ez a nagy kérdés. Mert a crossosok a nemzetiparkok utait pusztítják, ezzel rongálva a környezetet. Dehát megértem ( bár nem támogatom ), hisz valahol ki kell élniük magukat. De kéne itt is valami megegyezés. De nem ez ami engem zavart. Hanem azt olvastam, hogy nagy menőcsáveszek 50es mocival felmentek autópályára... Melyik volt ez az IQ nuku?!? És nem tudták azonosítani. Bár a zsaruk is hülyék. Szerintem nem menekült volna el... Vagyis nem tudott volna...Meg ügye a 125/50 eltüntetése miatt van ez a szabály, mivel sok 14 éves száguldozik rendszám nélkül. Meg ügye a folytásnélküliek is... Én például nemtudtam, hogy ha kiveszem a folytást ( kivenném, ha volna miből ), akkor már rögtön A1-es jogsi kell, mert 70el megy, és 7 LE... Nade mind1... Ezekkel csak arra akartam célozni, hogy emberből vagyunk, és hogy hibáztunk... És miattunk csinálják... Szóval ez van.
arl meg nem beszélek hogy egyik osztálytársam tesója.egy 200as pályamitoval elkapta 160nál a szalagkorlátot pedig elötte 3 évet simsonozott.és most nincs meg a jobb lába.jók a 25ösök 50 esként amíg nincs baj
egyik jó barátom is így kezdte.fél órát motorozott egy nsr el.és utána gumifüst.aztán be is takarózott vele.
hát akkor szerintem maradj terepen a motorral.anyit nem ér hogy megfogjanak.mert utána meg elfelejtheted a nagymotor jogsit
bocsi hogy csak most írok de motorszámból kiderül.de alvázszámból csak az hogy mikori a vas
az a fura hogy 14 évesnek hogy engedik meg a szülei hogy egy izom 125-ös géppel járjon?
utánna meg szomorkodak a földkupac mellett, és gondolkoznak hol is rontották el a dolgot.....
Rossz motort választottál 14 éves létedre. Nem tudsz legálisan motorozni vele. Szerintem hamar leszednek a yardok ilyen cross motorral a városban. Elég kirívó leszel. A matricától még nem lesz rendben semmid. Nem akarlak elkeseríteni.
de akkor lehetséges hogy meg toom csinálni a mocimat 50-es biztositásal és igy használhatnám a forgalom ba is nem?De akkor csak kel keresnem egy biztositós ismerőst akink oda adom a adásvételit amin szerepel az alvázszám és igy kaphatok egy ojan matricát a vázra?am cska z a abj hogy nekem ugy kezdődik az alvázszámom h. tm125×....× és igy szerepel akkor az alvázszemba beletartozik az is hogy tm125 és az nem baj ?ebekérnék mégsegitcséget és előre sajnálom hogy ien tudatlan vaok de csak 14 éves vagyok...
A motorszámból lehet tudni, nekem lefénymásolták az adásvételit biztosítónál. Érdekes lehet egy full cross gépre pilácsot tenni és levizsgáztatni, ami sehol sem volt soha forgalomban. Én nem szenvednék vele. A 2009-ben vásárolt új motorokon már rendszám lesz.
Lehet h hülye kérdés lesz de mivel nem értek hozzá inkább azért kérdezek:) az alvázszámból nem lehet tudni h hány ccm-es?Mondom full fogalmatlan vok ilyen témákhoz:)Wima megköszönném még ezt a válaszod rá!:)
csak az alvázszám kell
Ha vki 125/50ként használ egy motort akk az köt a 125ös motorra egy 50ccm-esre való biztosítást?:O De hát elvileg biztosításnál meg kell adni vázszámot vagy motorszámot nem?abbol meg kiderül h a motor hány ccm-es!vagy tévedek?vki mondja már meg:)
perez!
add meg az emailedet és majd írok!
kamuötvenesként...
sziaztok előre is elsőnek bosánatotkérek hogy igy közbe vágok de lene egy kérdéem hogy van egy cross 125ccm-esem és hogy eről csak egy adás vételimvan és hogy ezt meglehetne oldani hogy forgalomba is tudjam használni gondolom alapok lámpa idex ..plusz még egy biztositás de ez a biztositás nem toom ebe kérném ki a véleményeteket hogy egyáltalán lehetséges-e előre is kösz minkinek a segitségét
sziasztok!
Igaz a hír SMKP=rendszámozni fogják!
Megkérdeztem egy KPM-es csávot és ő is azt mondta 2009 töl 2011-ig lessz haladék rendszámoztatni.
125/50 es mociknak annyi lessz!
Énis intézem a rendszámot a Mítomra még idöbe meglegyen.
de sm-nak nincs átirási kotlség...
ezért ez igy anygon dúrva lenne
Ezt már megszavazták, mert ha beírod a google be: segédmotoros kerékpárok nyilvántartásba vétele és a bürostop honlapján található egy cikk arról, hogy a parlament megszavazta a törvényt miszerint 2009 május 1 ig minden 4 kerekű, és 2011 ig minden 2-3 kerekű segéd motorkerékpárt nyilvántartásba kell venni. Ez halál biztos. A rendőrök már most köcsögööznek velünk a mopedautónk miatt. Ha rákeresel a teljes törvényre akkor ott le van írva benne, hogy az originál adásvételis motorokat fogadják csak el. vagy végig kell járni az öszes előző tulajt és mindenkinek kifizetni az átírási költésget.
Ez már biztos? Mert ez csak egy törvénytervezet, de honnan veszed, hogy csak eredeti számlás mocikat lehet majd rendszámoztatni?
rendszámos motorkerékpárok
Ha nem ezer százalékos forrásbol tudnám nem is lennék kiakadva enyire. De sajnos ez van. Bár meggyőződésem, hogy lesznek ebből még demonstrációk. Ha rajtam múlik biztos. Én nem fogok hagyni ezeket. Mert legyen rendszámozás, de ne így. Vigye el mindenki a kpm-hez bevizsgálásra a motort és a biztosító adjon ki egy rendszámot amire évenként ragasztgatnánk a biztosítás matricát. Ugyanúgy maradna minden, és így a rendőrök is tunák azonosítani a tulajokat, valamint a meglévő biztosítást. Küldföldon ez már jól bevállt.
Kicsit tulliheged nem?Honnan ez a fenenagy tutti infó
Sajnálatos hírt kell közöljek! 2009 től kezdődik a segédmotorok rendszámozása és 2011 január 1 ig mindet le kell. Kivétel nékül. Külföldi originál adásvételi, ha nincs akkor belföldi (de az is csak originál tulajtol) Akinek nagypapája által örökölt motorja van, vagy szomszéd hagyatéka stb. az meg elmehet a picsába. Rohadt buzik ezek mind aki ezt kitalálta. És ez hagyán. 15-20 ezer forint lesz minden motor adásvételénél az mindenféle költésg. Regadó, forgalmi, műszaki és egyéb nyalánkságok. Mi lesz így a régi idők motorjaival. Elhullanak? pl:babetta, simon, riga, komár, romet, verhovina. Rohadt geciládák
Helló Mindenki!Vki megtudná nekem mondani mennyibe van pontosan egy 125ös gép forgalomba helyezése?és milyen papírok kellenek hozzá?Előre is köszi!
lehet csak 100, meg kéne már néznem az új szabsot.