egyébként az egyik hozzászóláshoz csak annyit hogy 2 éve láttam rendszámos simsont. S51b . Sztem amióta kihozták a gyárból volt rajta rendszám azt azért van még mindig rajta =) , de elvileg azért lehet rajta mert igy mehet 2 személyel. (halál közeli papa ült rajta) :D
Egy osztálytársamnak van smkp "jogsija" , amit tavaly szerzett és pont ugyan olyan, mint az én (vagy Ak., vagy A jogsi) jogsim, csak a hátoldalon kismotor van. Meg gondolom egy M betű is van rajta valahol.
Tényleg mostanság hogynézki 1 sm jogsi/papir/engedély?A régi(50Ft került )1db papir volt három lehetöség volt rajta-kismotor/lovaskocsi/+talán kistraktor Ami a vicc elvesztettem vagy 15éve,pár éve akartam kérni másikat,nemtudtam!Mert nemvolt nyilvántartás a rendszerváltás elött
És ha bemegyek egy autós-motoros iskolába, hogy "csókolom, le szeretném tenni mopedre a "jogsit", akkor az mi? Ugyan úgy van KRESZ tanfolyam/vizsga és ugyan úgy vannak vezetési órák. Nincs igazam?
Nem magánterület, tulajdonképpen az egy salakos pálya, játszótér, bitumenes focipálya :)
Eddig még egyszer se volt baj az évek alatt, csak van egy tanár aki tisztára bekattant, és a férje távcsővel figyeli a mocisok rendszámát és szól a rendőröknek, hogy nagyon figyeljék.
6244-es üzidre: De, épp azért kérdeztem meg, de amúgy meg még van időm, júniusra gyűlik majd össze rá a pénz, tehát van választék :)
Én amúgy meggondolt vagyok. Tavaly minden héten vagy 3X hívtak gyorsulni de én egyszer se mentem ;)
Amúgy meg hogyha bemne vagy a témába akkor szerinted érvényes-e az nyomtatott tábla (már elcsórták) a pálya (ott van a suli mögött) bejáratánál aminél ki van írva h személygépkocsival és motorkerékpárral behajtani tilos. ? Mivel ezt csak egy külső személy tette ki.
Normálisan szoktam járni mocizni, tehát nagy necc tuti nem lessz.
Nem kell elolvasnom,, mert már rég megtanultam h mo az smkp ,de ami robogóm most van azis 50 cmm (nem 49!), és 8 LE a teljesítménye, és semmi tuning nincs benne. Ennek a gépezetnek van akkora mérete mint egy 250-esnek, és full gyári.
Egy megtörtént eset alapján állítom, h van ojan h elveszi, aztán többet sose látod... De lehet h kamuzott a tag.
uh inkáb a rendőrők ről ne mbeszéljünk vezetési tudás kb az 5 éves go-kartozó gyerekével egyenlő,bár előre elnézést a rendőrőktől de vagy így vezetnek vagy csak szeretnek sok munkát adni a szerelőknek,én szoktam látni mit múvelnek a kocsikkal,hiszen én is szoktam tanulóként szervizelni:D ne tudd meg.amúgy egy fontos kérdés a behozataltól számítva van valamilyen forgalaomba helyezési idő korlát?
Te nagyon gyerek vagy még. Honnan szedted ezt a sok hülyeséget? Nem lehet levizsgáztatni hivatalosan egy 125-ös gépet 50-esre. Legálisan az életben sem vezetheztsz smkp jogsival 125-ös gépet. Gyámhatóság a vége ha marhulsz és mehetnek a szüleid. Szerintem erről még most tegyél le. A rendőrség meg eladja a motorod, meg kipróbálja, meg versenyre jár vele.... ne viccelj.. Olvass egy kicsit.
Te vezetsz a legnagyobb marha kérdéseket teszek fel versenyben.
Sziasztok lenne egy kérdésem
van egy Derbi gpr 50 nude-om 70es hengerrel (lényegtelen), az lenne a kérdésem hogy mennyire baztatnának a rendőrök ha a rendszámtábla helyére tennék egy kis táblát felirattal vagy képpel? mert hogy olaszbol behozott motor és megvan még a rendszámtáblatartója, és sztem jól nézne ki rajta egy felirat. Mert már több helyen is láttam ilyet. Vagy nem ériu meg feltenni? állandóan meg fognak állítani?
Ha ezt megfogadod, akkor ne is beszéljünk tovább, mert nincs is miről!
Motorkerékpárt nem lehet smkp-nak besorolni, semmiképpen sem!
Olvasd át mégegyszer az smkp. meghatározását figyelmesen.
"Ha elkapnak 125/50-es géppel, és a méretéből arra ítélik, hogy ez nem 50-es akkor van joga a rendőrenek kipróbálni"
Hát ezen jót nevettem!
Nem csak a méretéből derül ki egyből, hogy nem 50-es. A rendőr nem fogja kipróbálni, hanem berendelik vizsgálatra. Igenis van joga.
Ha nagyon necc van, akkor el is kobozhatja a szabálysértés eszközét (motor), amivel elkövetted.
Ha megbüntetnek valóban fizeted a bírságot és a vele járó költségeket. (bevizsgálás ...stb.)
Valamint eltílthatnak a levizsgázástól.
Ha kiskorú vagy, a szüleiddel szúrsz ki.
Nem veszi el a rendőrség a motorod, csak ha elkövetsz vele valami csúnyaságot is, akkor elveheti.
Ja, de eladni nem fogja!
Szia!
50-esként hogy akarod "vizsgáztatni" a mocit? Arra ha jól tudom, akkor adásvételi szerződés, biztosítási díjt igazoló matrica és persze jogsi kell. Mármint, ha megállít a rendőr.
Érdeklődnék, hogyha van egy 125/50-es gépem és ha azt le akarom vizsgáztatni akkor vezethetem-e M-es jogsival? Nem 125-ösre aakrom vizsgáztatni, hanem 50-esre. (ha hengerbe és a kaszniba ha bele van ütve a 49 ccm). Mert még tulajdonképpen meg se vettem a motort, de már gyűjtök ;)
Más:
Ha elkapnak 125/50-es géppel, és a méretéből arra ítélik, hogy ez nem 50-es akkor van joga a rendőrenek kipróbálni, vagy megméretni a henger űrméretét? Szerintem nem, de én nem vok rendőr :)
Nameg ha elkapnak és kiderül, hogy 125/50-es akkor tényleg kell fizetnem egy csomó bírságot + elveszik a motort, majd a Rendőrség levizsgáztatja és eladja?
Eddig még egyszer se volt baj az évek alatt, csak van egy tanár aki tisztára bekattant, és a férje távcsővel figyeli a mocisok rendszámát és szól a rendőröknek, hogy nagyon figyeljék.
6244-es üzidre: De, épp azért kérdeztem meg, de amúgy meg még van időm, júniusra gyűlik majd össze rá a pénz, tehát van választék :)
Amúgy meg hogyha bemne vagy a témába akkor szerinted érvényes-e az nyomtatott tábla (már elcsórták) a pálya (ott van a suli mögött) bejáratánál aminél ki van írva h személygépkocsival és motorkerékpárral behajtani tilos. ? Mivel ezt csak egy külső személy tette ki.
De ész érvekkel próbálok a rend őre lenni a fiatal, meggondolatlan motorosok érdekében.
Ha nagyon szigorúan vennék ezeket a dolgokat akkor talán nem lenne az országnak ekkora adóssága...
Nem kell elolvasnom,, mert már rég megtanultam h mo az smkp ,de ami robogóm most van azis 50 cmm (nem 49!), és 8 LE a teljesítménye, és semmi tuning nincs benne. Ennek a gépezetnek van akkora mérete mint egy 250-esnek, és full gyári.
Egy megtörtént eset alapján állítom, h van ojan h elveszi, aztán többet sose látod... De lehet h kamuzott a tag.
Az épp szabadnapos rendőrök indulnak velük, kategóriánként!
Te vezetsz a legnagyobb marha kérdéseket teszek fel versenyben.
van egy Derbi gpr 50 nude-om 70es hengerrel (lényegtelen), az lenne a kérdésem hogy mennyire baztatnának a rendőrök ha a rendszámtábla helyére tennék egy kis táblát felirattal vagy képpel? mert hogy olaszbol behozott motor és megvan még a rendszámtáblatartója, és sztem jól nézne ki rajta egy felirat. Mert már több helyen is láttam ilyet. Vagy nem ériu meg feltenni? állandóan meg fognak állítani?
Jogosítvány, gépjárművek vezetéséhez szükséges.
Az smkp. nem az.
Ha ezt megfogadod, akkor ne is beszéljünk tovább, mert nincs is miről!
Motorkerékpárt nem lehet smkp-nak besorolni, semmiképpen sem!
Olvasd át mégegyszer az smkp. meghatározását figyelmesen.
"Ha elkapnak 125/50-es géppel, és a méretéből arra ítélik, hogy ez nem 50-es akkor van joga a rendőrenek kipróbálni"
Hát ezen jót nevettem!
Nem csak a méretéből derül ki egyből, hogy nem 50-es. A rendőr nem fogja kipróbálni, hanem berendelik vizsgálatra. Igenis van joga.
Ha nagyon necc van, akkor el is kobozhatja a szabálysértés eszközét (motor), amivel elkövetted.
Ha megbüntetnek valóban fizeted a bírságot és a vele járó költségeket. (bevizsgálás ...stb.)
Valamint eltílthatnak a levizsgázástól.
Ha kiskorú vagy, a szüleiddel szúrsz ki.
Nem veszi el a rendőrség a motorod, csak ha elkövetsz vele valami csúnyaságot is, akkor elveheti.
Ja, de eladni nem fogja!
50-esként hogy akarod "vizsgáztatni" a mocit? Arra ha jól tudom, akkor adásvételi szerződés, biztosítási díjt igazoló matrica és persze jogsi kell. Mármint, ha megállít a rendőr.
Érdeklődnék, hogyha van egy 125/50-es gépem és ha azt le akarom vizsgáztatni akkor vezethetem-e M-es jogsival? Nem 125-ösre aakrom vizsgáztatni, hanem 50-esre. (ha hengerbe és a kaszniba ha bele van ütve a 49 ccm). Mert még tulajdonképpen meg se vettem a motort, de már gyűjtök ;)
Más:
Ha elkapnak 125/50-es géppel, és a méretéből arra ítélik, hogy ez nem 50-es akkor van joga a rendőrenek kipróbálni, vagy megméretni a henger űrméretét? Szerintem nem, de én nem vok rendőr :)
Nameg ha elkapnak és kiderül, hogy 125/50-es akkor tényleg kell fizetnem egy csomó bírságot + elveszik a motort, majd a Rendőrség levizsgáztatja és eladja?