Nem arra értettem, hogy a szülőket lecsukják, hanem mehetnek be elbeszélgetésre. Tizenpáréve anyukám is kapta a pappert, hogy mehet be. Aztán ha sűrűn megcsinálod mehetsz be a gyámhatóság által felügyelt intézményekbe mert a szüleid nem tudnak hatni a gyerek üres fejére. Ennyi.
BikaRS50!Szevasz nekem is 50/125 van NSR!Igazuk van ,ne vegyél 50-esként,ne légy olyan mint mi páran.Tény sokan mennek igy,nem feltönö ha normálisan mész.Amugy ,ha odalépsz rendörök megfognak sokba lesz.Vegyék olyat aminek lehet hengerével variálni.
Látom agyadra ment a sci-fi!
Csillagharcos,meg föld komoly duma! sugták mi?mi a fasz van veled?
Elég ha az anyádat tiszteled,mert mindenki más szarik rád,ahogy én is!
Irogass csak faszságokat,ez is méltón tükrözi,hogy mennyire gyerekes vagy
Remélem azért egyszer találkozunk
További szar napot
conair hozzászólás azért elég eltúlzott , ilyenről még nem nagyon hallottam,h szülők lecsukása meg egyebek Sok helyen boltban árulják újonnan így(125/50) a motorokat. Azért nem árt,ha ismered a közeget, illetve első ránézésre nem levágható,h hány ccm.Általában észre se veszik(biztosítás + sisak a lényeg),ha mégis akkor, jó esetben tolhatod haza a gépet, rosszabb ha helyszíni bírság. Ami tény,h eladni nagyon nehéz lesz,ha nem lehet levizsgáztatni 125re ,főleg akkor amikor már minden gépre rendszám kell!
Szóval drága gépet nem szabad venni papírok nélkül!
Hogy mi lenne a büntetés? Rövid kötél magos fa. Egyébként gyámhatóság, ha kiskorú vagy, mehet anyuci apuci, eltiltás, pénzbüntetés, csakhogy tudj csemegézgetni a büntetések között. Amerre haladunk 1 büntetési tétel fedezi az több évre a motor fenntartását. Megéri... Nem beszélve a jövőbeni rendszámoztatásról amiről konkrétan nem tudunk semmit és lehet szétárulhatod a motorod alkatrésznek rosszabb esetben.
hi! szeretnék 125 ös motort venni jogsim nincs és természetesen rendszám nélkül (csak kismotorra van jogsim) és nem tom hogy kockáztathatok e. a rendőröktől nem kell parázni vagy ha elkapnak akkor mi lehet a büntetés ilyen esetbe? tanácsokat várok és segitséget. előre is köszi
Hát ja! Én ilyenbe nem rizikózok, engem mindig igazoltatnak, de persze nem tudnak rajtam semmit fogni, kocsi rendben én bevagyok kötve mindig, nem alkoholozálok! Azért járjál utána rendesen!
Szerintem bevizsgálástól nem kell félnie. Az inkább köbcenti csalás esetbe valószínűbb. De csak akkor ha csinálsz valami zűrt. Nem hiszem feltolják fékpadra. Meg eleve milyen fékpadra, behitelesített? stb, ott is lehet téves eredmény. Hondafan kicsit túlparázod. Mondjuk inkább félni, mint megijedni.
Aha! Hát figyu, ha tényleg van ismerősöd, akkor megpróbálhatod, de mondom szívás lehet vele, neki is neked is! Mer nem tom, h szóval ez eredetileg 22 KW és így is van bejelentve, ha neked eladják, te leműszakiztatod és ott 11 kW írnak be az sztem vmi rendszerben is megfog jelenni, és az meg ott kijön vagy nem tom. Mer ha nem is ott, akkor az első rendőrös lekérdezésnél a nyilvántartásban 22 Kw fog kidobni! Szal sztem ez nem ilyen egyszerű, h csak átfirkálják! Ennek érdeklődj utána! De ne felejtsd el, h ha sikerül is megcsinálni, attól a motor még 22 kW lesz, szal, ha bevizsgálják, akkor ott tuti cumi lesz, és onnantól buki minden, h lett 22kW-ból hietelen 11kW .......
Hát ez a forgalmi átírosdi is necces, ahogy mondod. Kevés ember van aki azt mondja bevállalja.
Amikor készült a motorom magyar forgalmija, eredeti olasz forgalmiba 274 kg volt megadva önsúlynak... Egy 600asnál. Igen el volt írva a 174 kg helyett. Gondoltam szóvá tegyem e, de végül nem lett kijavítva, mégha helyes is lenne, mert az volt az eredeti forgalmiba. Így most van egy 274kilós hatszázasom! Szerencsére csak papíron.
már töltöttem képet régen voltam tzr forumba is a nem tudok belépni idén nyáron lett meg az a1 kb 2 év korlátlan, most irato át a motort ugyis új forgalmit kap?
Oks Fefest! Pacsi!
Fúúú hát ha uj forgalmit kap, már mint 1 uj lapot vagy h írjam és abba mindent ugyanúgy átírnának mint a mostaniba csak a 22 helyett 11! De ez sztem azért netces, mert akkor kéne 1 kicsit rágnod az uj forgalmit, h kopottabnak nézzen ki , meg sztem különbség is van a régi meg a mostani forgalmik között! És ha még ismerős se fogja bevállalni, h árfirkálja, mert ha kiderül, akkor kirughatják hamisitott stb,,,, szal komoly következményei lehetnek! NAgyon sok idő válasz el az "A"k-tól (18)?
Teljesen igazat adok neked, én csak a saját tapasztalomat meséltem el. Lehet azóta változtak a dolgok, én se arra bíztatom hogy menjen fejjel a falnak. De elképzelhető hogy vmelyik rendőr nem foglalkozik vele, és az a kevesebb akinek a szemét szúrja. Ez a fojtás dolog meg tényleg elég macerás.
Fefest azért ne adjuk alá a lovat jó! tzr125: háát elég netcesen lehet, nem hinném, h kapsz hozzá vmi folytás cuccot! A márkakereskedések nem nagyon foglalkoznak ilyennel, ha lenne is nekik, akkor sem vállalnának rá semmi felelőséget! Házilag nem éri meg sztem összebarmolni és utána még fékpadra is ráállíthatod és nem is nagyon pontos, másik, h utána meg nem érdemes kivenni belőle mert a rendőr akármikor bevizsgáltathatja és ha kijön, h csak papíron annyi . Szal vagy csinálj jogsit, vagy vegyél kiseeb motrot! Fefest-nek szotyija volt, de ez nem biztosíték, h neked is az lesz, ERRE NE ALAPOZZ! És nem ellned akarok fujni Fefest, csak ez tényleg személyi szerencse kérdése! Szal dönts el, legáll vagy illegál!
Ja jut eszembe, havernak is ugyanez az esete volt 125ös motorral, A1el, ott is ő volt a vétlen és szintén fizetett a biztosító, tehát nem volt gond a max 11kw-al
hello azt szeretném kérdezni hogy nemrég vettem egy tzr-t 125ccm és a forgalmiba 11kw helyett 22kw van.nem lehet vhol vissza vizsgáztatni 11kw-ra ?vmilyen folytással vagy vmivel?előre is kössz a válaszokat
Ja és a helyszínen rendőr lett hívva, helyszínelés stb, bírósági ügy, végül nőt megbüntették, 100%ban hibásnak hozták ki, jogsiját bevonták x időre stb. Szóval elég sok hivatalos szerven keresztül ment az ügy. Visszagondolva nem is értem.
Ez tök érdekes. Anno én is A1-el 125öztem, 30ló volt a motor, nem éppen 11kw...Rendőrök sose b*sztattak emiatt (3 évig nyomtam így) Ráadásul a végén volt egy balesetem, ahol nem én voltam a hibás, a biztosító rendesen fizetett stb, pedig A1el mentem és a gép mint mondtam duplája volt a 11kw-nak...
Csillagharcos,meg föld komoly duma! sugták mi?mi a fasz van veled?
Elég ha az anyádat tiszteled,mert mindenki más szarik rád,ahogy én is!
Irogass csak faszságokat,ez is méltón tükrözi,hogy mennyire gyerekes vagy
Remélem azért egyszer találkozunk
További szar napot
Szóval drága gépet nem szabad venni papírok nélkül!
Amikor készült a motorom magyar forgalmija, eredeti olasz forgalmiba 274 kg volt megadva önsúlynak... Egy 600asnál. Igen el volt írva a 174 kg helyett. Gondoltam szóvá tegyem e, de végül nem lett kijavítva, mégha helyes is lenne, mert az volt az eredeti forgalmiba. Így most van egy 274kilós hatszázasom! Szerencsére csak papíron.
Fúúú hát ha uj forgalmit kap, már mint 1 uj lapot vagy h írjam és abba mindent ugyanúgy átírnának mint a mostaniba csak a 22 helyett 11! De ez sztem azért netces, mert akkor kéne 1 kicsit rágnod az uj forgalmit, h kopottabnak nézzen ki , meg sztem különbség is van a régi meg a mostani forgalmik között! És ha még ismerős se fogja bevállalni, h árfirkálja, mert ha kiderül, akkor kirughatják hamisitott stb,,,, szal komoly következményei lehetnek! NAgyon sok idő válasz el az "A"k-tól (18)?