Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!
Ha feljelentettek (egy RS125-öst vezettem A1 el, 21 kW volt a megengedett 11 helyett), és most csinálom éppen a B-s jogsimat (már csak forgalmi vizsga van hátra) akkor eltilthatnak a B-s jogsi megszerzésétől? (ez volt az első összezördülésem a yardokkal, korábban semmi) Egy hozzáértő válaszát várom :)
köszi!
De mivel irtad 1jó ismerösöd bla..bla.. ezért máris nemkell átiratnod....
Chevy nem a biztosítás 100rongy hanem az,ha legálisan akarok használni egy 125ös motort. Mint írtam átiratás30+jogsi50+bejárás 20...
Lényeg,h igazad van, ha valaki nagyon akar szivatni úgy is kibukik!De ha szerencsém van, soha nem derül ki
Szia roland80. én januárban kötöttem neten keresztül 50-re köt. biztit és simán ment minden, kaptam szerződést kötvényt csekket, evvel igazolhatod a kötelező meglétét. Matricát nem kaptam de a régebben megkötött kötelezőhöz sem kaptam pedig azt máshol kötöttem (két 50-es mocink van)
Ha valakivel nézet különbséged van,
az egy dolog,mindenkivel előfordult már,
de hogy ne segitsenek,segitsünk és csak pöcsfejeznek........stb
nem igaz.
Érzékény vagy.
Melyik országban lehet vezetni Bsel 125-ös gépet? Valaki dobhatna egy példát. Egyébként meg sajnos véleményem szerint ez az engedmény kizárt.
köszönöm a segítséget, erre voltam kíváncsi.
Majd vhogy megoldom. Mint okos magyar, megvárom az első büntit és utána elmegyek levizsgázni nagymotorból.De azért reménykedek,h uniosítják ezt is és talán jövőre majd lehet vezetni B jogsival.
Akkor majd mi fogunk mosolyogni
Mindenkinek jó motorozást.
Dubcsek nagyon jól látod a problémát Itt csak szarházi lehetsz, meg kis pöcs aki nem akar legálisan motorozni...
Pár ezer forint a biztositás....Azhogy te mennyiért vetted az pont nemtéma.Nincs megfelelö megoldás mert 125ccm ként már szerepel adatbázisban(50ccm kötéskor kibukik vagy kicsit késöbb...)Azmeg hogy itt párember "okit" az azértvan mert tapasztalatbol mondja+utánnanéz a dolgoknak.
jó pofa ember vagy igazi csillagharcos
Téged akkor is nehezen tisztelnélek, ha te lennél az utolsó "ember" a Földön akivel ezt megtehetném
Minden jót
Nem tudom,h az előzményeket végigolvastad-e, de nekem 100ezer , nem a pár ezer ft. kategória .Lehet,h Te milliomos vagy....
Én szívesen fizetem a 125re a GFB-t, meg akár smpk-ra is, csak egy megfelelő megoldás érdekelt volna, de úgy veszem észre, itt igazándiból nem az a lényeg ,h segítsetek,hanem az okítás.
Ez jellemző az országra is, semmi összefogás...
Ez a legnagyobb hülyeség hogy kivonatni és kötni 50es biztit rá,majd jol összefutnak a szálak valahol és buktalesz....Amugy ha párezerforinton mulik a boldogságod hát hajrá
Természetesen kellenek az egyedi azonosító jelei. Különben hogyan lenne megkülönböztetve a többitől?
Köszi a jó tanácsot, de a kérdésem még mindig az lenne:
- érdemes-e kivonatni a forgalomból
-a smpk matricához szükséges-e alvázszám, vagy valami hasonló, vagy csak a motor típusa
A szabályokban nincsenek olyan alpontok, hogy kivéve, ha csak kevés km-et megy, vagy kivéve ha nem száguldozik!
Mindenkire vonatkozik, egyenlően!

20 km-re és nem száguldozásra miért nem veszel legális 50-est? Arra pont jó és no para!
Ha csak tényleg ennyire kell, akkor nem akarj illegálisan nagyobb motorral közlekedni!
1, azaz egy db bünti és odalett több évnyi tervezett sporólásod!
Csináld végig a neten kötést, talán le van írva ott. Amúgy mindenképpen kapsz levelet, a szerződésről és szerintem csekket is benne.
Ja, de nem tudom mi a menete. Kapok-e matricát vagy nem kapok. Vagy hogy igazolom a bizt. meglétét
Ezen már nem is akarok vitatkozni, mert már az előző oldalakon ezt megtették. Én azért vettem robogót mert 20 kmre van a munkahelyem,és spórolni szeretnék, mivel az autóm teljesen leamortizálódik azokon a szar utakon. Ennek alacsony a fogyasztása és kényelmessen lehet vele közlekedni, de ha átíratom az agyből 30papír+a motor vizsga 50e+bejárás 20e. Ez így már nem nagyon éri meg csak az államnak!
Nekem nem célom a száguldozás csak konfortossan akarok utazni és igazándiból a rendőrnek sincs semmi jó abba,ha megszivat. Minden csak az államnak jó.
Te magad találtál a neten..... akkor?
Lehet..
De meg lehet kötni rá neten?
Ebbe a mondatba nagyon belekeveredtél....
sziasztok

Lehet biztosítást kötni 50-esre a neten? Én a netrisk.hu-n láttam smkp.-ra 1890Ft/év lenne, de nem tudom hogy kapom meg a matricát rá, vagy esetleg elég lenne a befizetett csekk mint a kocsiknál? egyáltalán lehet 50esre a neten kötni biztit?
"És egy vélemény:egy közeli rokonom rendőr és mondta azt, aki az ilyeneket megszívatja az jó nagy köcsög.A lényeg a biztosítás és a sisak!Remélem így van.
"
Aki az ilyeneket megszivatja az nem köcsög!
Egyszerűen betartatja azokat a szabályokat, amiket mások hoztak.
A lényeg nem a biztosítás és a sisak!
Hanem a korrekt, legális motorozás, járműhasználat!