Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nemááá,az nagyon dúrva lenne
Ez mind oké...Ha te igy gondolod csak ha észrevetted ez nem1 politikai forum mert ez amit gondolsz már javarészt politizállás.....
Sztem kategóriától függetlenül lehet ésszel, és állat módjára is vezetni... Én pédául az ittas vezetést nagyobb bűnnek tartom, mint 125/50essel forgalomhoz illő tempóban motorozni... Nem vagyok régi motoros, nincs nagy tapasztalatom, de józan eszem az van. Nem akarom sem magamat, és főleg nem mást veszélyeztetni a forgalomban, "szabályszerűen" közlekedek, de ez nálam azt jelenti, mint sztem a motoros társadalom 90%nál, hogy ha már motorom van, akkor azt alternatívaként használom a dugók elkerülésére, és a piros lámpánál, ha van lehetőségem, akkor -kövezzetek meg - de a sor elejére állok. Azért választottam a motort, mert sokat ingázom iskola, edzés, iskola viszonylatban, és ez erre tökéletes megoldásnak tűnt, valamint jelen helyzetemben ezt engedhetem meg anyagilag. Vettem egy minőségi 100as motort 2 éves garanciával. Én ezt tartottam jobb megoldásnak, mint vmi lutrira venni egy használtat. A másik ami eszembe jut, hogy sztem rosszabb egy 50es mocit széttunningolva hajtani, mint egy 100-125öst gyáriként használni... És a környezetemben kevés gyári 50est találok... Ennyit akartam.
Én csak közlöm a véleményem és azt hiszem hogy semmi személyeskedő nem hangzott (íródott) el (le!) eddig tőlem. Ha bárki felhúzta az orrát azon amit írtam, arra mifelénk azt mondják: egyéni szoc.problem.
A megértésedre egy pillanatig sem számítottam, hisz mint írtam, olvastam hozzászólásaid.

Azért szerintem gondolkozz el azon a felfüggesztett másfél éven, ennyi itt ma egy élet írod te, én azt mondom nem mindenki kapott volna csak ennyit (tényleg, én sokkal többet kaphatok egy forgalomba nem állított motorért, ha amúgy megvan az "A" korlátlanom, balesetet nem okoztam, csak megállítottak? Biztos hisz nem én vagyok a Császár, sőt még csak a király se!) (egyébként úgy rémlik volt már neki azóta balesete ismét, biztosítás nélkül)
Gondolkozz el az új áfás ár egyharmadát kitevő forgalomba állítási költségeken. (nem győzöm hangsúlyozni, nem a műszaki, nem a jogsi ellen beszélek csak a lehúzós forg.-ba állításról)
Gondolkozz el hol is élsz.
Tudod, én nagyon naív vagyok, korom ellenére; sokáig még a rendőrautók oldalán lévő feliratot is komolyan vettem (szolgálunk és védünk; hö-hö, no tavaly jól fölébresztettek!) és az igazsághoz hozzátartozik, találkoztam is olyan rendőrrel akire ez még igaz is lehetett (nincs mán a testületben).
Tudod, amikor az ún. rendszerváltás után az első szavazásra mentem, komolyan elhittem, h. a demokráciában érvek és viták mentén (tudod ezt hívják a demokráciákról írt könyvekben társadalmi vitának) még eccerű szaros seggű ’100e-t kereső melósként is, sokadmagammal lehet hatásom sok mindenre, akár még a jogalkotásra is… És azt is gondolom néha még most is, hogy ennek fóruma pl. egy ilyen fórum is. Mindezeket kérlek nézd el nekem, ezúton is köszönetem hogy ismét tudhatom hol is vagyok. (bár kicsit zavarban vagyok, egy nagy honanyánk szerint demokráciában az utcán a pógár nem, csak a parlamentben a politikus politizálhat, ezek szerint a társadalmi vita sem a neten zajlik, tán a PÁRT társadalompolitikai tagozatában? De úgy hallom azt meg megszüntették. Na mindegy is , biztos túl kicsi és alulszorult is vagyok az ilyen komoly dolgokhoz…)
Mivel a stílus, ahogy nézem; kezdi bántani az én érzékeny mimóza lelkem, ezért elköszönök a fórum résztvevőitől, elnézést ha a nagy tumultusban az adatlapomról véletlenül leesett volna az azonosítószám(!) (bocsi rossz vicc volt, főleg az áldozatok szemszögéből) ha valakit megbántottam volna attól elnézést kérek, szép időt, nagy túrákat, hosszú életet.
Ha 125/50-nel balesetet szenvedsz ALAPBÓL TE VAGY A HIBÁS MERT OTT SEM LEHETTÉL VOLNA!
Ennyi. Be kéne vésni az ifjúkori lázadó hajlamtól elhomályosult agyakba.
Te azhogy te megsérülsz az 1dolog csak ugye lesz nemkis huzavona a biztósitoval ugyanis nemkarnak majd fizetni, még akkorsem ha nem te(125/50)vagy a hibás(ha tevagy akkor a másik fél is sziv 1kicsit..).....És tudod ilyenkor nagyon vastag lesz a számla amit zsebböl fizetsz.....Ugyhogy ezzen is elkellene gondolkodni
De van! A motorom ha nem adom oda
A körútra ez való!
Nem értem, amióta ezzel járok olyan előzékenyek az autósok...
Nem, nem, harci helikoptert inkább
A kamion nálam azért nem játszik, mert nincs olyan közúti rendszámos jármű amit nem vezethetek
én tankot akarok, a Hungárián keresztül De veszek fel sisakot, hogy kilógjak a sorból
Jó akkor holnaptól 40 tonnás kőszállító kamiont vezetek jogsi és rendszám nélkül! És ne mondd,hogy az más mert tökugyanaz a kategória még jogilag is!
"Miért is veszélyesebb?" a 80% ba beleszámítjuk gondolom én az autóban keletkezett kárt(mert csak őket védhetitek ennyire), amit egyébiránt a biztosító kifizet, személyi sérülés( a motoroson kívüli) a városban elég valószínűtlen, ha a másik résztvevő autóban ül. Én ebből kifolyólag azt mondom, hogy a 125/50es (az említett extrém eseteken kívül) kevesebb kárt okoznak hozzá nem értő kézben, mint teszik ezt nagymotorosok...
én is, aztán láttam esni is.
Te vagy a kevés kivétel egyike.

Amúgy meg befejeztem, csináljatok amit akartok.
Egyetértek Szabeeeval, én speciel holnap veszem meg a protektoros kabit a 100as mocimhoz... És láttam már papucsban, pólóban 1000s motoron ülő embert...
nem. Ezért 80 körüli az arány, és nem 100.
Mégegyszer megkérdezem! (Bearnek nem kell válaszolnia, mert nincs adatlapom egyenlőre )! Mért is veszélyesebb? Egyébként nem állítom, hogy nincsennek barom 125/50es tulajok, de azt meg ti ne mondjátok, hogy nincsennek barom (pénzen megveszek mindent, minden mind1) nagymotorosok... Én az utóbbi kategóriát tartom mások testi épségére veszélyesebbnek...
sztem a a "no jogsi" nemcask az smkp-kra vonatkozik...A védőfelszerelés hiánya pedig nem az smkp-ból következik
2006 nyara, kincsebányai szervízúton két 125/50-es srác találkozott szembe. Egyikük azonnal meghalt, a másikat életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Ez csak egy de a történet annyi,hogy azt hitték,hogy nagyon tudnak motorozni... Aztán nem.
Hasta la Viasta baby
komolyan az utolsó vagy, akinek válaszolok kitöltetlen adatlappal, a többiek innentől kezdve
Az smkp a következő miatt veszélyes: nincs műszaki ellenőrzés. Legtöbbször jogsi sincs. Nincs komolyabb védőcuccod.
2. Nem az a bajom, hogyha meghalsz, hanem az, ha túléled, és mivel egy taknyos kölyök vagy, jobb esetben már talán fizetsz tb-t, ezért én fizetem az ellátásodat.

3. Ha még egyszer ezt az anyádéktól ellesett demagóg baromságot írod ide kitépem a szívesedt a torkodon te kis buzi.
Amiről te beszélsz, az a maradék 20-25%.
A kocsik között jobbról-balról úgy száguldoznak és cikáznak a robogósok és a futárok (persze biztos így szabályos), aztán ha átmennek rajtuk, akkor meg ők háborognak.

Nem ott olvastam.
Nem gondolok utána picit?
Igen, smkpsok száguldoznak a Mátrábán szembe sávban, és rohannak egymásba, meg kocsikba Öszíntén szerinted veszélyesebb a 125/50, mint egy nagymotor? Olvastál egy statisztikát, hogy az smkpk okozzák a baleseteket (gondolom a KPM honlapján ), és akkor nem is gondolsz ennek utána picit? Kit veszélyeztetnek? Elgázolják a kocsikat? Esetleg a saját testi épségüket, azt pedig mindenki ott, és ahol akarja...
Nekem sem és sok 10.000 embernek sem....
Hagyd, ők a törvényen kívüliek!