Igen de ha belém jönnél akkor hidd el én nem hinném el hogy 50-es. Annak idején vettem egy tzr 125-öst 50es papírral jöttem vele haza sötétben és egy részeg keresztben full sötétben az út közepén biciklivel az országúton elcsaptam mint a szart. Azt hittem szétverem a fejét. Bőrdzseki volt rajtam de az összes többi ruhám szétszakadt, megfejeltem a betont, kitört a rostély, elgörbült a villa stb... Valaki kérdezte, hogy hívjunk-e rendőrt mondtam ne... Egyből az jutott eszembe, hogy nincs jogsim rá. A részegnek semmi baja sem lett mert a biciklit vittem ki alóla és hiába volt hibás én is "sáros" voltam. Behajtani úgysem sikerült volna semmit tőle... Még mi vittük haza. Baj bármikor megtörténhet és én szeretem a legalitást, hogy ne kelljen fosnom.
helló
az én motoromra is smkp bizti van, ( 5592 ft ) de még nem igazoltattak vele, de abban igazad van ha volt már mo.-n forgalomban akkor annak valahol a motor- ill alvázszáma nyilván van tartva.
de a városba nem kell 150 nel menni és akkor nem kell bizonydatni hogy mekkora a cm3, ha egy kicsit is figyel a rendőrökre akkor nem fog belefutni ilyenekbe...
mitoo!A tiéden is segégmotor bizti van,?Nekem is ,de még nem állitotak meg.Téged már igen,?Ha kinti a motor nincs adatbázisba,de ha rendszámos akkor igen.Ha nincs adatbázisba rendör nem firtatja elenged,de joga van utánfuton bevitetni vizsgálatra.
diablo89! A rendör megálit és lekérdezi kaora akkor kidobja,hogy rendszámos.Ha véglegesen van kivonva akkor KPM szigoritott vizsga.Amugy nekem is 50-nek van az NSR,de ha lenne olyan akinek van renszámos váza ,lehet áttépiteném.
tehát ha kivan vonva a forgalomból, az lehet ideiglenes vagy végleges. ha ideiglenes akkor bizonyos összeg ellenében az okmányirodában visszaállítják, viszont ha végleges akkor már nem lehet.
rendszám neélkül is mehetsz a 125 ös mocival ( persze nem legális ) de kismotorként motorozhatsz vele, csak egy adásvételi kell hozzá mint egy mopedhez.
ha meg lesz nagyobb jogsi akkor forgalombarakod és vihetsz embert is.... kb ennyi
én is 125/ 50 nel nyomom, bár nem tom meddig mert árulom a gépet......
sziasztok!
sürgős segitségre lenne szükségem. Kinéztem egy 125 ös mocit, 50 esként venném meg, de a mostani tulaj azt mondja, hogy a motornak még megvan a törzskönyve, meg a rendszáma is, de ennek ellenére nem kell utána adózni, a forgalomból ki lett vonva. nekem nem kerek igy a történet.
Valaki jó lenne ha elmagyarázná nekem hogy mi is van itt valójában, mert nem értek hozzá.
je és sürgős lenne, holnapra tudnom kéne.
köszi előre is
A Parlament tegnap elfogadta a Közlekedési Törvény módosítását, amely a segédmotoros kerékpárok részére előírja a hatósági jelzés és a nyilvántartásba vétel kötelezettségét. A kb. 2000 db 4 kerekű segédmotorra ez az előírás 2009 május 1 után vonatkozik
Azzal kapcsolatban tudtok valamit, hogy smkpként használt motort utólag akkor lehet e forgalomba helyezni? Pl. ha nyáron meglesz az Ajogsi, akkor el tudom e intézni a motor rendszámoztatását?
kimlei, köszi a linket, végre tudni valami támpontot... És sztem nem mond hülyeséget a faszi, azzal, hogy csinálják ezt az egészet a biztosítók! Csak nem tudom mennyire átültethető egy Németországban bevállt rendszer a magyar viszonylatok közé! Viszonyt annyiból nagyon előnyös lenne, hogy sztem így kisebb lenne a lehúzás (a rendszámoztatás, forgalomba helyezés ára), mivel a sokbiztosítós rendszernek épp a verseny a lényege, és alacsonyabb árak, több ügyfelet jelenthetnek egy biztosítónak...
Dajdika, olvastam a scottpetiset, jó tudni ezt!
Pepe igazad van az i lemaradt.Van Honda Nsr forumon rendes srác Scottpéter utána nézet mi lesz a rendszámozással.Keresd Honda Nsr forum 334 oldalát meg ,Scottpéter a segédmotorok rendszámozása kékel irot levelét.2009 uj motorokkal,és kintröl behozotak rendszámazonosito.2011 a többi motor javaslat,a biztositok matrica helyet rendszám azonositot küldenek.Nézzétek meg a forumot.!Amugy nagyal is lehet variálni. Öcsém ZRX -ét AF-fel vette eredetiség vizsgán nem is foglálkoztak vele,a váz oké.Azt mondták neki ba+olyan motort teszel bele amilyet akarsz akár ZX9 is.
50 ccm is segédnek minősűl ?
az én motoromra is smkp bizti van, ( 5592 ft ) de még nem igazoltattak vele, de abban igazad van ha volt már mo.-n forgalomban akkor annak valahol a motor- ill alvázszáma nyilván van tartva.
de a városba nem kell 150 nel menni és akkor nem kell bizonydatni hogy mekkora a cm3, ha egy kicsit is figyel a rendőrökre akkor nem fog belefutni ilyenekbe...
rendszám neélkül is mehetsz a 125 ös mocival ( persze nem legális ) de kismotorként motorozhatsz vele, csak egy adásvételi kell hozzá mint egy mopedhez.
ha meg lesz nagyobb jogsi akkor forgalombarakod és vihetsz embert is.... kb ennyi
én is 125/ 50 nel nyomom, bár nem tom meddig mert árulom a gépet......
sürgős segitségre lenne szükségem. Kinéztem egy 125 ös mocit, 50 esként venném meg, de a mostani tulaj azt mondja, hogy a motornak még megvan a törzskönyve, meg a rendszáma is, de ennek ellenére nem kell utána adózni, a forgalomból ki lett vonva. nekem nem kerek igy a történet.
Valaki jó lenne ha elmagyarázná nekem hogy mi is van itt valójában, mert nem értek hozzá.
je és sürgős lenne, holnapra tudnom kéne.
köszi előre is
akkor hol van?
Dajdika, olvastam a scottpetiset, jó tudni ezt!
köszi