Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen de ha belém jönnél akkor hidd el én nem hinném el hogy 50-es. Annak idején vettem egy tzr 125-öst 50es papírral jöttem vele haza sötétben és egy részeg keresztben full sötétben az út közepén biciklivel az országúton elcsaptam mint a szart. Azt hittem szétverem a fejét. Bőrdzseki volt rajtam de az összes többi ruhám szétszakadt, megfejeltem a betont, kitört a rostély, elgörbült a villa stb... Valaki kérdezte, hogy hívjunk-e rendőrt mondtam ne... Egyből az jutott eszembe, hogy nincs jogsim rá. A részegnek semmi baja sem lett mert a biciklit vittem ki alóla és hiába volt hibás én is "sáros" voltam. Behajtani úgysem sikerült volna semmit tőle... Még mi vittük haza. Baj bármikor megtörténhet és én szeretem a legalitást, hogy ne kelljen fosnom.
Leginkább csak az
"segédmotoros kerékpárokra pedig 2011 január 1-től"
50 ccm is segédnek minősűl ?
helló
az én motoromra is smkp bizti van, ( 5592 ft ) de még nem igazoltattak vele, de abban igazad van ha volt már mo.-n forgalomban akkor annak valahol a motor- ill alvázszáma nyilván van tartva.
de a városba nem kell 150 nel menni és akkor nem kell bizonydatni hogy mekkora a cm3, ha egy kicsit is figyel a rendőrökre akkor nem fog belefutni ilyenekbe...
Bocs jav:segédmotorbiztositás van?
mitoo!A tiéden is segégmotor bizti van,?Nekem is ,de még nem állitotak meg.Téged már igen,?Ha kinti a motor nincs adatbázisba,de ha rendszámos akkor igen.Ha nincs adatbázisba rendör nem firtatja elenged,de joga van utánfuton bevitetni vizsgálatra.
diablo89! A rendör megálit és lekérdezi kaora akkor kidobja,hogy rendszámos.Ha véglegesen van kivonva akkor KPM szigoritott vizsga.Amugy nekem is 50-nek van az NSR,de ha lenne olyan akinek van renszámos váza ,lehet áttépiteném.
Ja és a motor új... csak ugye futom vele a kmtereket...
A véglegest is visszalehet állitani.
tehát ha kivan vonva a forgalomból, az lehet ideiglenes vagy végleges. ha ideiglenes akkor bizonyos összeg ellenében az okmányirodában visszaállítják, viszont ha végleges akkor már nem lehet.
rendszám neélkül is mehetsz a 125 ös mocival ( persze nem legális ) de kismotorként motorozhatsz vele, csak egy adásvételi kell hozzá mint egy mopedhez.
ha meg lesz nagyobb jogsi akkor forgalombarakod és vihetsz embert is.... kb ennyi
én is 125/ 50 nel nyomom, bár nem tom meddig mert árulom a gépet......
sziasztok!
sürgős segitségre lenne szükségem. Kinéztem egy 125 ös mocit, 50 esként venném meg, de a mostani tulaj azt mondja, hogy a motornak még megvan a törzskönyve, meg a rendszáma is, de ennek ellenére nem kell utána adózni, a forgalomból ki lett vonva. nekem nem kerek igy a történet.
Valaki jó lenne ha elmagyarázná nekem hogy mi is van itt valójában, mert nem értek hozzá.
je és sürgős lenne, holnapra tudnom kéne.
köszi előre is
koszi megtaláltam
mert asszem a 333. oldalon van (+-2 oldal)
jah meg az a mopedauto
4 kerekű segédmotor az magyarul quad?
A lényeg::a kb. 600.000 db 2 és 3 kerekű segédmotoros kerékpárokra pedig 2011 január 1-től.
A Parlament tegnap elfogadta a Közlekedési Törvény módosítását, amely a segédmotoros kerékpárok részére előírja a hatósági jelzés és a nyilvántartásba vétel kötelezettségét. A kb. 2000 db 4 kerekű segédmotorra ez az előírás 2009 május 1 után vonatkozik
bocsy én a334edik oldalons memi rendszámozásról szólot nem találtam.
akkor hol van?
Azzal kapcsolatban tudtok valamit, hogy smkpként használt motort utólag akkor lehet e forgalomba helyezni? Pl. ha nyáron meglesz az Ajogsi, akkor el tudom e intézni a motor rendszámoztatását?
kimlei, köszi a linket, végre tudni valami támpontot... És sztem nem mond hülyeséget a faszi, azzal, hogy csinálják ezt az egészet a biztosítók! Csak nem tudom mennyire átültethető egy Németországban bevállt rendszer a magyar viszonylatok közé! Viszonyt annyiból nagyon előnyös lenne, hogy sztem így kisebb lenne a lehúzás (a rendszámoztatás, forgalomba helyezés ára), mivel a sokbiztosítós rendszernek épp a verseny a lényege, és alacsonyabb árak, több ügyfelet jelenthetnek egy biztosítónak...
Dajdika, olvastam a scottpetiset, jó tudni ezt!
Ha kötök smkp biztosítást 125-re ideiglenesen,késöbb tudok 125re valót ?
köszi
Nekem is Af es a motorszámom de nincs belőlle semmi. Van rendszam törzskönyv eredetvizsga..
Pepe igazad van az i lemaradt.Van Honda Nsr forumon rendes srác Scottpéter utána nézet mi lesz a rendszámozással.Keresd Honda Nsr forum 334 oldalát meg ,Scottpéter a segédmotorok rendszámozása kékel irot levelét.2009 uj motorokkal,és kintröl behozotak rendszámazonosito.2011 a többi motor javaslat,a biztositok matrica helyet rendszám azonositot küldenek.Nézzétek meg a forumot.!Amugy nagyal is lehet variálni. Öcsém ZRX -ét AF-fel vette eredetiség vizsgán nem is foglálkoztak vele,a váz oké.Azt mondták neki ba+olyan motort teszel bele amilyet akarsz akár ZX9 is.
Köszi!