Na én már csak arra vagyok kíváncsi hogy b-s jogsival ugyebár vezethet az ember kezdetektől fogva bármit.
Tehát én egy 5 literes BMW-vel bármikor kimehetek és okozhatok halálos balesetet ugyan úgy.
Ezt mért nem szabályozzák?
Mert akkor ezzel az erővel motorral is meglehetne tenni ugyanezt.
És nem kéne 3 szor vizsgázni
Soha nem mondtam, hogy én és "mi" szentek lennénk. DE!
Az alapvető szabályokat betartjuk, ahhoz, hogy kimehessünk az utcára motorozni és részt vehessünk a forgalomban.
jo ok nemtartom be a szabalyokat,meg nem is smkp-val motorozk!De...most mondjatok azt h ti mindig minden szabalyt betartatok ami a motorozassal v barmi massal kapcsolatos!
Ez tökélestesen így van.
De akkor ezzel az erővel vehetnénk azt is hogy mért nem az illegális letöltések ellen harcolnak ilyen erővel?
Mert nem hiszem hogy itt a fórumon vagy akárhol ne lenne valakinek több írott cd-je vagy dvd-je.
És annak se mondod hogy ne töltsd le ha nincs pénzed ne halgass zenét ne jácál vagy ne modellezz 3D-ben!
Csak ennyit akartam kérem kapcsolja ki
Te most sem smkp-val motorozol, hanem motorkerékpárral!
Szabálytalanul!
Ne gyertek azzal, hogy nincs pénzem meg....stb. Addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaród ér!
(benzinre azért van pénzed....vagy te a kúton sem fizetsz, azzal a dumával, hofy nincs pénzem? )
Köztudott, hogy motorozni nem kötelező! Ha pedig azt teszed, akkor vannak szabályok, törvények vele kapcsolatban.
/pill nekem is 125/50es gepem van.csak kismotor jogsim van,a motor rendszamoztatasahoz nincs penzem ,masik meg h meg se tudnam csinaltatni,mert elozo tulaja kavart vmit(a vaz mar volt forgalomban,sot papirokbanis szerepel,a blokk egy masik motore,az nem volt forgalomban)szal lenne vele eleg gond.Amugy meg sztem nem mind1 h egyik nap még csak egy kismoci biztositas kell,masik nap meg mar vihet vizsgatztatni,atiratni stb)bar ezt a reszet nem vagom)Aztan nemtom...rem vmeddig kihuzom vele...nemakarok egesz eletemben smkp-val motorozni
"mert k*rva drága lenne a fenntartása"te ha valakinek az a kb 10eFt(adó+bizti) sok+a 2évente müszaki(10eFt) az biciglizzen.Tényleg ennyire kispályásak a mai motorosok ez már vicc....
A rendörök is tudják valamenyire melyik nem 50-nes.A haver karambolozott a 180/50-nel kocsival ,sajnos rendört kellet hivni,mert autos nem ismerte el.A rendör mondta,hogy a sapkáját megeszi,ha ez 50-nes.A haverom odaakarta adni adásvételit,de rendör mondta nem kell,mert feljelenthetné okirathamisitásért.A balhét autos vitte el.Az számitot kicsit,hogy mi is szolgálatot nyomjuk,de más formába.
Következő kérdésem...Az hogy rendszám van egy motoron az aztjelenti, h nem lesz balesete az illetőnek? Mert ahogy olvashatjuk sokan nemazért nemrendszámozzák a 125-öst, mert nincs rá jogsi, hanem mert k*rva drága lenne a fenntartása...Az biztos, h soknak nincs is rá vezetői engedélye, de ez sem jelenti, h nemtud motorozni, meghát sokszor nem is a motoroson múlik.....
Hali!
Én már rommá törtem egy motorom,mert az öreglány kihajtott elém a bigulijával! Pedig nagymotor volt,lámpa is világított,és ráadásul gyorsan se mentem. Így jártam,nem vett észre állítólag. Szerencsémre nem lett semmi bajom,de a motor az TK lett. Utána 1 darabig angol mintára szép rikító kukásmellénybe nyomtam,és láss csodát,AKKOR IS RÁMHÚZTÁK párszor a kormányt! Tanulság? Mindegy, hogy kicsi vagy nagy a moci,akkor is lesznek emberek,akik akarva-akaratlan jól összeugrasztják a motoros gyomrát! Egyébként nekem is van 125-ös endúróm,csak adásvételivel,de nem kevergek vele forgalomba,csak a határba. Bár manapság már ott is egyre neccesebb a dolog!
egyik ismerősöm simsonnal kezdte régen, mindig ment mint a marha
utánna lett jogsija és vett egy 250es etz-t
neki is ment egy pótkocsinak és bele is halt
Ez biztos így van, csak valahol a gyomrom azt nem veszi be, hogy az állam pusztán csak a köz érdekéből vezetné be a rendszámoztatást... Az EUs kötelezettség már inkább közrejátszhat szerintem, s szép is, hogy meg akarunk ennek felelni! Azonban kétlem, hogy honatyáink olyannyira előrelátóak lennének, hogy túllátnának a gazdasági érdekeken, és mást látnának mint pusztán újabb bevételi forrást(nem is kis összeget). Vagy tévednék Tudom, hogy nem kötelező motort tartani, de olyan törvényt sem kötelező hozni, ami (EUs nyomásra, vagy anélkül), rengeteg kismotorost nehéz helyzetbe fog hozni... És most elsősorban nem a tehetősekről beszélek, mert ők lehet nem azzal szórakoznak, hogy 125/50es motorjuk legyen, és kevesebbet kelljen fizetniük, mert valószínű, hogy nekik tök mind1! Azt hiszem viszont, hogy vannak elegen, akiket igencsak odavágna a jelenlegi árfekvésű forgalomba helyezés, regisztrációs adó fizetés, éves adók, plusz magas biztosítás!
Tehát én egy 5 literes BMW-vel bármikor kimehetek és okozhatok halálos balesetet ugyan úgy.
Ezt mért nem szabályozzák?
Mert akkor ezzel az erővel motorral is meglehetne tenni ugyanezt.
És nem kéne 3 szor vizsgázni
Viszont nem veszélyeztetsz sok-sok embert az utakon.....
DE!
Az alapvető szabályokat betartjuk, ahhoz, hogy kimehessünk az utcára motorozni és részt vehessünk a forgalomban.
De akkor ezzel az erővel vehetnénk azt is hogy mért nem az illegális letöltések ellen harcolnak ilyen erővel?
Mert nem hiszem hogy itt a fórumon vagy akárhol ne lenne valakinek több írott cd-je vagy dvd-je.
És annak se mondod hogy ne töltsd le ha nincs pénzed ne halgass zenét ne jácál vagy ne modellezz 3D-ben!
Csak ennyit akartam kérem kapcsolja ki
Te most sem smkp-val motorozol, hanem motorkerékpárral!
Szabálytalanul!
Ne gyertek azzal, hogy nincs pénzem meg....stb. Addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaród ér!
(benzinre azért van pénzed....vagy te a kúton sem fizetsz, azzal a dumával, hofy nincs pénzem? )
Köztudott, hogy motorozni nem kötelező! Ha pedig azt teszed, akkor vannak szabályok, törvények vele kapcsolatban.
Én már rommá törtem egy motorom,mert az öreglány kihajtott elém a bigulijával! Pedig nagymotor volt,lámpa is világított,és ráadásul gyorsan se mentem. Így jártam,nem vett észre állítólag. Szerencsémre nem lett semmi bajom,de a motor az TK lett. Utána 1 darabig angol mintára szép rikító kukásmellénybe nyomtam,és láss csodát,AKKOR IS RÁMHÚZTÁK párszor a kormányt! Tanulság? Mindegy, hogy kicsi vagy nagy a moci,akkor is lesznek emberek,akik akarva-akaratlan jól összeugrasztják a motoros gyomrát! Egyébként nekem is van 125-ös endúróm,csak adásvételivel,de nem kevergek vele forgalomba,csak a határba. Bár manapság már ott is egyre neccesebb a dolog!
egyik ismerősöm simsonnal kezdte régen, mindig ment mint a marha
utánna lett jogsija és vett egy 250es etz-t
neki is ment egy pótkocsinak és bele is halt