Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nézzd! anélkül is megrongálják a kocsidat hogy látnád! elég ha abejárón parkolsz, elviszik az elejét.
HA meg elment a haverod elől 125/50 akkor az fasza motor és megvenném! mert párszázezer forintos kár után is beindult és még gyorsan eltűnt. ne mondd hogy nem kapott az a motor is , meg a vezetője ....
Azért az éremnek 2oldala van.
Pl.:Ha beleszáll szabálytalanúl egy rendszám nélküli motor a kocsidba,és csinál párszázezer kárt..Ja,és termlszetesen elszelel a balhé után?Mert ez konkrétan megtörtént egy ismerősömmel!
Szóval nézőpont kérdése.
Szerintem 125/50 a közlekedési morál meg áttiratási lehuzás miett van.A pl vettem ETZ 150-net mi a fasz került 15 ezerbe?A vén fasz vázat meg motorszámot megnézi plusz nem beszélve többiröl.Ha vesztek 50-nest max 60-nat megy,de csutkázni kell pl körúton,nehogy fel lökjenek.
igen! a rendőrnek sem érdeke...
DE AKKOR MINEK?
kinek lesz jó? más biztosítás lesz, műszaki... csomó pénz!
Hát ameddig nem tudunk semmi biztosat arról. hogy mi lesz, addig nehogy folytást rakass bele Ismerettségen múlik minden, nekem most mondta egyik haverom, hogy a rendőr ismerősén keresztül 200as gilerát akar 50es papírokkal intézni, vizsgáztatni... És valószínű, hogy sikerül is
ez épp olyan mint mikor veszel egy dögös amerikai kocsit, és kiderül hogy az E betű hiányzik az első lámpájából EZÉRT nem mehet műszakira.vagy eltolod a roncstelepre a milliós kocsidat, vagy mivel KORRUPTCIÓ van fizetsz kedves régi kpmes haverodnak hogy átvigye vizsgán.

szerintem ebből a 125/50 vizsgákból sem lesz semmi!
Olyan szar ez az ország hogy nemfogják tudni kiépíteni és KOMOLYAN felügyelni!

még egy utolsó: milyen is az a VETT ZÖLDKÁRTYA? hol van a kamera ami felveszi a valós mérést?hol vannak a mért adatok? elmész egy családi házhoz, viszed a kocsid forgalmiját meg egy kis pénzt és MÁRIS VAN MINDEN! mindenki boldog, sneki észre sem veszi! EZ MAGYARORSZÁG
üdv!
ha van egy 125ös motorom, és tényleg arra kerül a sor hogy vizsga, akkor milyen folytásokkal,és mennyi KENŐPÉNZEL lehet elintézni?
Tényleg nem vitatkozni akarok, de remélem nem lesz igazad mindannyiunk érdekében... Egyébként irreális az, hogy márciustól elkezdődjön ez az egész! Jogásznak tanulok, ahhoz, hogy megkezdjék a rendszámoztatást, ahhoz először törvényt, vagy rendeletet kell alkotni (ez sem rövid idő magyar viszonylatok között...), csak miután hatályban van a rendelet, azután kezdhetnek az illetékes szervek foglalkozni az érvényesítésével. És mivel jelen esetben a teljeskörű érvényesítés nem valósítható meg napok alatt (hónapok alatt is nehezen), biztos, hogy türelmi időt (vacatio legis) fognak adni mielőtt szankcionálnák a be nem tartását... Úgyhogy szerintem 2009 közepe előtt ne számíts ilyenre
Az mitől szopatás, hogy ki akarják szűrni a szabálytalanokat/csalókat?
"Szegény gyerek" ne dilemmázgason évekig, hogy szabálytalanságot kövessen el, hanem vizsgázzon le és vegyen legális motort.

Ha smkp vezetői engedélye van valakinek, akkor ne akarjon mást vezetni!
"A vizitdíj bevezetése még engem is meglepett" Nézd én nem politizálok és nemis érdekel de aki nemérti miért és 300Ft-on kibukik az tényleg izraeli és........
Én már nem is tom mit higgyek!
Már van 2 éve ezt igérgeti smkp redszám
Én nem tudom h" be lesz-e vezetve idén de minden esetre bassz.k meg!
Szegény gyerek dilemmázgat évekig h" megvegye-e a 125/50-es motort mer jan. 1-től rendszámoztatás!
Szopatnak itt mindenkit...Énis most akartam nyáron venni motort de ha ezt csinálják nemtudom h" lesz-e belőle vmi!
Szerintem meg ti lesztek meglepve azon hogy milyen simán megtörténik az ilyen "reform"! A vizitdíj bevezetése még engem is meglepett, ez már egy cseppet sem fog.És Gálpepe, képzeld el hogy mondjuk az idén márciustól elkezdődik ez a rendszámozási kampány, és jan.1-től hatálybalép a "reform".Lesz türelmi idő, és lesz mindenkinek lehetősége is arra hogy rendezze a papírokat, de sokan nem fogják majd megtenni.És persze ezeket az embereket szíves örömest meg is fogják büntetni lépten-nyomon.
A vizitdíj azért más tészta, mert az államigazgatásnak relatíve kevesebb a munkája vele (tulajdonképpen, csak összegeznie kell a befolyt zsét, aztán zsebretenni, vagy visszaosztani a kórházaknak). De MO. összes smkpját regisztrálni, ellenőrizni, esetlegesen rendszámozni, az azért komoly szervezőerőt igényel. És sajnos ezzel nem csak magukat fogják leterhelni a nagyokosok ott fent, mert, a tulajoknak kell majd végigcsinálni a lassú procedúrát, hogy legálisan motorozhassanak...
namost a vizitdíj azért nemide tartozik éppen, nemegy kategória
Szerintem nem. Így volt a vizitdíjjal is senki nem tud semmit kötelező és kész. Be lesz vezetve és kész. Reméljük nem így történik majd, de ami világban minden jöhet.
Szerintem azért, ezt tényleg nem lehet így, biztosan kell lennie átfutási időnek, induljunk csak ki a magyar közigazgatás és adminisztráció szuperszonikus sebességéből! Ha nincs türelmi idő, annyi smkp regisztráció zúdulna a fejükre egyszerre, hogy kiöregednénk a motoros korszakból mire megkapnánk a spéci, hiper-szuper rendszámos 50es mocinkat(nem mellesleg picit több költséggel mint, amennyivel most jár egy fenntartása)...
sztem nagyhülyeségeket írsz az elején.....
Túl sok filmet nézel....
Mindenki azt hiszi hogy itt mekkora tolerancia lesz.Szerintem simán be fogják vezetni.Lazán.Megmondják az idén márciustól kezdve egyre növekvő gyakorisággal a TV-ben hogy 2009 jan. 1.-től a segédmotorkerékpárokra rendszám meg mi minden kell.-És úgy is lesz.Nem bánják különösebben azt sem ha a határidőn belül csak a segédmotorok 20%-a lesz rendszámosítva.Annál jobb! A többit JÓ VASTAGON meg lehet büntetni.Egyszerűen az lesz hogy egyik napról a másikra letelik a határidő, és másnaptól a rendőröknek az lesz a kedvenc limitelérési módszere, hogy állítgatják a segédmotorokat hogy van-e rendszám meg forgalmi, meg hogy egyeznek-e a számok.Szerintem csak az fog tudni 125-össel "segéd"motorozni, aki vesz egy 50-es dt-t a 125-öse mellé.Az igazi ötvenest lerendszámoztatja, és a 125-ösre rámásoltatja egy nagyon jó lakatossal és nagyon jó minőségben az ötvenesnek az azonosítószámait, és rácsavarozza a 125-ösre az ötvenes rendszámtábláját.Aztán ha kétség merül fel, és vizsgálatra kerül sor, akkor előveszi a sufniból a ténylegesen 50-es szúnyogot, rácsavarozza a rendszámtáblát és már kavar is be vele a KPM-hez.-És be sem bukja.
-Csak egy esetben, ha olyan súlyos kétség merül fel az igazoltatás, vagy ne adj" Isten a baleset során, hogy a rendőrség a 125-öst a helyszínen lefoglalja.Mert akkor BUKTA!Nem kicsi...- Nagy! Mert akkor már olyan ügyet csinálnak az esetből, hogy a végén még az anyját is kiűzik az országból!
De!Természetesen igen.
Biztosan nehezen kivitelezhető lesz, és lesz türelmi idő.
Én nemhiszem, hogy ez a rendszámozás 2009-től egyből végbe megy..(elég, ha csak arra gondolok, h mi mindent ígérnek, h ekkor meg akkor pl. euró 2008-tól, amiből lesz asszem 2012 talán) Ez, ha lesz is akkor egy iszonyatosan hosszú folyamat lesz. Azt sem hiszem, h kpm vizsga meg ilyenek. Szomszéd jóska bácsi a babettájával megy majd kpm vizsgára, h rendszám legyen rajta?
Hallottam olyanokat is egy két helyen, h Romániában (vagyhol) úgy történik ez, h minden smkp-ra tesznek egy táblát, hogy lakhelye meg egy számot és ezzel lesz nyilvántartva, persze lehet, h kell hozzá alvázszám meg ilyesmi...
Hát elég szánalom
Ha már ez a helyzet akkor már megse állok a rendőrnek és ha egyszer elkapnak lehet kevesebbel meguszom mint a rendszámoztatást (Ugyenis nem vok 18)
Nem azt mondom, hogy ez így van, sőt... De egyébként sztem durva lenne, minden smkpt átvizsgálni, nem tudom, hogy fog ez működni, de a rendszám már biztos, hogy lesz? Nem lehet, hogy csak valamilyen nyomonkövethetőséget akarnak? hogy legyen adatbázis a forgalomban lévő smkpkról is? Vagy ha mégis rendszámozás, akkor az egy átlag használt sm esetén annyiba fog kerülni mint maga a moci értéke!? Nem akarják ezt átgondolni? 100ezerér forgalomba helyezni egy 50est... pff.
egy kereskedőnek hinni? Neki az az érdeke, hogy eladja, és nem szarozik vele tovább. A te bajod utánna, és számon sem kérheted, hisz te akarsz illegális dolgot tőle.
Persze egyértelmuen tundérmesék...
A kereskedésben az az érdekük hoyg eladják...