Szerintem ne rizikózz,nekem is van 2 sisakom és lábtartóm az 50-es motoron.De nekem nem hiányzik az 1 hét elzárás .A csülöktartót elvben le kellene szerelni, ismert okból.Igaz,nem tettem én se meg.
Szerintem rögtönítélő bíróság elé kerűlsz/nénk, ezévtől keményebbek a büntetések,ezt nem kell elfelejteni!
Neked van jogsid? Tanultál kreszt? Ki a francot érdekel, hogy hány száz embert tudsz a robogódra pakolni, meg mennyi lehet az összsúlya. Lényeg, hogy smkp-n only 1 személy. Ha sportkipufogód van a CE beutés számít ami európai szabvány és elvileg nem bánthatnak ha bele van ütve.
Amit tettél szabálysértés, feljelentéssel, vagy gyámhatóság, ha fiatalkorú vagy, ha pedig nem akkor pedig pénzbírság gondolom.
szerintetek milyen jókra számíthatok, ha elkap a rendőr h egy személyt viszek az 50es robogómon, persze sisakban mindketten, és a motoron van hely két személynek, lábtartó is, és az alvázra rávan firkantva h 280 kg a megengedett max összsúly? és azt is megtaláltam mellette h 83 dB, ez az érték nem gáz még, mer elég hangos?
ha a rendőr cseszekedik megmondom hohy full hülye vgyok a motorhoz én úgytudtam 50-es hiszen nem látok bele van egy 125-ös Sport pro-m olasz papirokkal ha akarnámse lehtne rendszámos
Szerinted hova tartozik?
Nem csak a 125 ccm-es motorok tartoznak az A1-es kategóriába, hanem az 50 ccm-et meghaladó motorkerékpárok is!
Persze, hogy bele tud kötni, mert nem törvényesen használod! (renszámmal, vizsgával..stb.)
Amúgy van katalógus a motorok márka/fajta/típus felsorolással. Na, és az alváz ill motorszám is árulkodik.
A Rendőrségnek vagy a Kpm-nek van e bejegyzése arról Pl: mien tipus hány ccm?..
Van egy 80-as mocim az hová tartozik papíron mert nem 125 de nem 50-es
Még csak autóra van jogsim. azzal használnám.. az adásvételi 50-ről szól. Bele tud ebbe kötni ha igazoltat egy rendőr...
Hát persze bear, de csak a GÉPJÁRMŰVEK biztosításánál.A segédmotorkerékpár nem gépjármű.A lassújármű sem gépjármű.Nem minden gépjármű, amiben motor dolgozik.
És itt, a 125/50 topicnál szinte "természetes" hogy segédmotorbiztosításról, (tudod a mati) és bűncselekményről (tudod, az okirathamisítás) beszélünk.Itt ez az "alap".Itt TALÁN én vagyok rajtad kívűl az egyetlen aki nem kaphatna okirathamisításért fél év börtönbüntetést két évre felfüggesztve.
Én csak szabálysértő vagyok, mert egy sportszerrel közlekedek néha az utcán is.Itt felénk vannak olyanok is akik a rallyecross autokkal is lábon mennek ki a pályára gyakorolni.
Nem az a gáz, ha megyek hanem az ha a policék is látják.
A segédmotoron azért ugye nem? Mikor a simoét le akartam mondani, a biztosítós fószer nekem annyit mondott, hogy egyszerűen ne fizessem be. Jött is mindenféle "fenyegető" levél, mire újból felhívtam, akkor is annyit mondott hogy ne foglalkozzak vele. Végül egy idő után abba maradtak a levelek. Hozzáteszem ezt többször is megjátszottam, mivel ugyan azon mocc nem sűrűn volt meg egy évig. :)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 125/50 vas eladása bűncselekménynek számít-e, vagy ebből származhat e valami károm hogyha csak 50ccm es adásvételit írunk? meg úgyhallottam, hogy figyelik a hírdetéseket!?
jövőhéten megpróbálom az okmányirodát hátha letudom rendszámoztatni de egy 50 es adásvételivel sz.tem nemsok esélyem van megaztán mennyiért az sem mind1 de szeirntem az lesz a vége, hogy eladásra kerül nagyon fájó szívvel aztán joggsi 250 re aztán valami gép vásárlása
Amúgy egyszer kaptak már el yardok én hülye... haveromat vittem bukó nélkül yard meg persze pont arra járőrözött ugye egyértelmű volt a szabálysértés... már majdnem szállnak be, visszanéz: sz.tem ez nem 50 es! elemlámpa... blokk tiszta dzsuva aztán nemlett semmi belőle nagyon jó fejek voltak! még szerelési tanácsot is adott (amúgy a kipufogó fújt ki ) ja meg 3 sör bennem volt de szerencsére nemkerült elő szonda megúztam egy feigyelmeztetéssel szerencsére de azthiszem jól dontöttek a büntetés kiszabásnál elég is volt! remegő lábbal mentem haza 40 el és többet senki nem ült a hátsó ülésre csak álló helyzetben! meg ittas vezetés nuku! neméri meg! dehát fiatalság bolondság de ilyet többet soha és nemazért írom mert rendőrök is olvassák még szerencse, hogy nekem csak ennyi volt a "tanuló pénz!"
Ja amúgy a biztosítás az sz.tem is úgyvan, hogy nemkell befizetni és elévül mármint smkp ra!
ja és bocs ha már volt ez a kérdés csak nincs kedvem végig olvasni 192db hozzászólást
Köszi! jameg kellemes ünnepeket!
Nem kell a segédmotor biztosítását lemondani.Egyszerűen lejár.Egy évre szól.Jövőre nem fizet, és megszűnik.-Szerintem...
Amúgy hivatkozhat arra is hogy nem jár vele.Nem kell igazolás a forgalomból kivonásról, mert a segédmotor nincs is forgalombahelyezve-mármint törvényesen nincs.Nem vagyok biztos benne, mert még soha életemben nem kötöttem smkp kötelezőt, de ilyen formán lehet.
Ha nem így, akkor meg hogy?
A motorszám és a vázszám eltüntetése szerintem is "beteg" ötlet.Ha bármilyen okból megtalálják az udvarodon a motort, már szívtál is!Mit mondanál, hogy miért van MenInBlack-izálva a gép, ha nem lopott?
A teljesítményadót mikor/hogy milyen formában kell fizetni?
2006 év végén vettem motort, de februárra lett csak forgalombahelyezve, és a nevemre iratva némi hercehurca miatt. Akkor 2007-re kell/kellett volna fizetnem?(16kW van a forgalmiban, és 91es évj. kb 2 rongy körül van/év)
Kijön egy csekk, vagy nekem kéne/kellett volna bemenni vhova, és könyörögni, ohgy fizethessek?
Hogy megy ez?
Szerintem rögtönítélő bíróság elé kerűlsz/nénk, ezévtől keményebbek a büntetések,ezt nem kell elfelejteni!