én mivel még tartos munkahelyen nem jártam, nyári munka az tök más, nem nagyon tudok mit mondani, cask annyit h a szüleimet nézve elég elkeserítő, hogy ök a 100 000 megkeresett forintból 47-et kapnak, addig az ingyenélö büdös afromagyarokat meg ellátják, adozni se nagyon kell (ha kell se csinálja) aranyfux a nyakában és megy a segélyért, amit anyám keres meg neki! EZ elszomorito
valószínű hogy igaz, de milyen papírokat akarnak majd kérni?a simsonhoz van papír bőven a mitoról már végleg letettem...
szóval ha van ötletetek hogy milyen papírok kellenek akkor várom az ötleteiteket ! köszi
Akár el is lehet hajítani az 50-esnél nagyobb papír és műszaki vizsga nélküli motorokat, robogókat! Még egy év, és 2009 Január 1-től kezdődik a rendszámozás! "Derék" vezetésünk ez év Dec. 18-én megszavazta a törvényt, amely így rendelkezik:
A közlekedési törvény 25 §-a a 25/A §-al egészül ki:
25/A § A közúti forgalomban
a. gépkocsi
b. motorkerékpár
c.mezőgazd. vontató
d. segédmotoros kerékpár
e. pótkocsi
f. lassú jármű
A 25 §- ban meghatározott kivételek alkalmazása mellett - a közúti forgalomban érvényes hatósági vizsgával, engedéllyel és jelzéssel vehet részt.A KKT 25/A §-a d pontjának e törvény 10. §-ával megállapított rendelkezését a 2009 Január 1-ét megelőzően használatba vett
a, négykerekű segédmotoros kerékpárokra (Quad) 2009 Május 1-től,
b, kétkerekű és háromkerekű segédmotoros kerékpárokra 2011 Január 1-től kell kötelezően alkalmazni.
A Közlekedési Törvény 25/A §-ának d. pontjában meghatározott járművek hatósági engedéllyel és jelzéssel való ellátását az üzemben tartónak - külön jogszabályban meghatározott feltételek szerint 2009 Január 1-jét követően kell kérni.
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.
Vettem egy 125 ös mocit sima adásvételivel. Kintröl hozták be de vámpaprija nincs.
Forgalomba tudom sima adásvételi papiral helyezni?
Ja hoppá! Mit tudsz arról, h 2008-ban szigorítások lesznek a segédmotoroknál? Igaz, h azok is rendszámosak lesznek? Na nem mintha ez rám vonatkozna, csak érdekel, mert hallottam!
Há pöpec! akkor azt már tudjuk, h te tuti, h nem fogsz szerelgetni az út melett!
Na de komolyra fordítva a szót, nyugtasd már meg itten az embreket, h "de ez 50-es kérem biztos úr" ez már nem bejönni dolog! Na persze, h ha tévedek, akkor javíts ki!
Lesz melód ha a bm-hez fogsz tartozni mindig. Azért jó lenne ha nem általánosságban minősíténél mindenkit, mert én már rég kinőttem a hülyegyerek kategóriából.
Lefoglalhatja a szabálysértés eszközét mint írtad és tőled megtudtam, de ez nekem belefér rizikóba.
conair, chevy teljesen eggyetértek veletek! Senkinek sem kötelező mocizni, egyénileg el lehet dönteni, h mit szeretnél, és anyagi forráshoz képest vásárolni motrot, ami persze sok esetben nem eggyezik az áhitatot géppel! De valamit vmiért! elekat nem akarlak basztatni meg semmi, és ez nem azért van mertt fiatal vagy, meg ilyenek, hanem mert a rövidebb (vagy inkább ami jobb szó az olcsóbb utat választotad) és igen ez télleg szar a mai világban, h pénztől függ minden! Én csak annyit mondanék neked, h sztem értékeld át, igaz, h ilyen szempontból falu télleg más mint a város, de 1szer elég 1 marha aki elbasz neked jön, és 100%-ban ő a hibás, de neked nincs jogsid, se nincs rendbe a motorod! És mivel nem vagy nagykorú, dutyiba nem mész pl, de kapsz fasza kis pénzbirságot, amiből pl tudnád azt az 1évi 10-15 ft-nyi kötelező dolgokat fedezni a mocira, meg az egyszeri rendszámosítást is! Sztem így is úgy is kikell fizetned majd 1szer azt az összeget, csak kérdés, h időbe és legélisan, vagy késöbb büntetés formájába, és priusszal?
Másoknak mellékesen, sztem már nagyon rég halott ügy ez a 125-ös 50-ként, még ha leburkolt a gép, akkor is! Sztem a rendőr simán leszedethetí veled, vagy ő leszedi a burkolatot, és satu (véleményem szerint kevés olyan 125 2T motor van manapság amit nem szerelnek power-el) RÁRÖHÖG A POWER! Ezt már előzőekben is felhoztam! És sztem ha ő úgy gondolja, h veszélyezteted a forgalmat már miért ne csinálhatná meg! Mit tudsz csinálni, én ellenállást nagyon nem tanusítanék ! Feljelentés sztem felejtős! Vagy akár szét se kell szedje a cuccot, csak üresbe elkezdi neki lassan húzni, sztem ahoyg nyit a power hirtelen megugrik a fordulat és annak mint látható és hallható nyomai vannak/lesznek!
Na és én többet nem magyarázok a jónépnek! Aki ennyire gyökérnek nézi a rendőröket, annak hajrá! Sztem legálisan egyszerűbb a visszavágás!
Mert nekem megvan az 50-es hengerem és én tényleg kicserélem és legális vagyok. Ellenben én is szabálysértést követek el. Nem utál senki így legalább van forgalom. , és nem unja szét magát az ember ilyen hidegben.
Lényeg, hogy tényleg van egy ilyen kiskapu ezzel a 125/50-el mindenki maga dönti el, hogy bevállalja-e. Én is sokat gondolkodtam rajta, de én félősebb vagyok. Az sem mindegy hogy ki hol lakik. Aki faluban simán elmegy egy ilyen, aki meg fővárosban, vagy egyéb nagyvárosokban számolhat arra, hogy jóval hamarabb és sűrűbben elő fogják venni. Faluban a baleset lehetősége is kisebb és rendőrök is közelebbi emberek ott már lehet hogy én is bevállalnám, de városban soha. Jobban szeretek nyugodtan motorozgatni.
amúgy a rendszámoztatás lenne a cél akkor:
1. rendőrségen bekérik a motor adatait megnézik nem lopott-e (esetleg nemzetközileg is)
2. vizsgabázison megállapítják megfelel-e a követelményeknek
3, megkötöd a megfelelő biztosítást
4. okmányirodában megjelensz ezekkel a papírokka és megkapod a forgalmit és rendszámot
ezt simán meg lehetne minden 125/50 80/50 stb motorokkal csinálni
kérdés miért nem lehet mégsem? talán mem is akarja senk a rendeti?
szóval ha van ötletetek hogy milyen papírok kellenek akkor várom az ötleteiteket ! köszi
Akár el is lehet hajítani az 50-esnél nagyobb papír és műszaki vizsga nélküli motorokat, robogókat! Még egy év, és 2009 Január 1-től kezdődik a rendszámozás! "Derék" vezetésünk ez év Dec. 18-én megszavazta a törvényt, amely így rendelkezik:
A közlekedési törvény 25 §-a a 25/A §-al egészül ki:
25/A § A közúti forgalomban
a. gépkocsi
b. motorkerékpár
c.mezőgazd. vontató
d. segédmotoros kerékpár
e. pótkocsi
f. lassú jármű
A 25 §- ban meghatározott kivételek alkalmazása mellett - a közúti forgalomban érvényes hatósági vizsgával, engedéllyel és jelzéssel vehet részt.A KKT 25/A §-a d pontjának e törvény 10. §-ával megállapított rendelkezését a 2009 Január 1-ét megelőzően használatba vett
a, négykerekű segédmotoros kerékpárokra (Quad) 2009 Május 1-től,
b, kétkerekű és háromkerekű segédmotoros kerékpárokra 2011 Január 1-től kell kötelezően alkalmazni.
A Közlekedési Törvény 25/A §-ának d. pontjában meghatározott járművek hatósági engedéllyel és jelzéssel való ellátását az üzemben tartónak - külön jogszabályban meghatározott feltételek szerint 2009 Január 1-jét követően kell kérni.
Lenne egy kérdésem.
Vettem egy 125 ös mocit sima adásvételivel. Kintröl hozták be de vámpaprija nincs.
Forgalomba tudom sima adásvételi papiral helyezni?
max 2009től
addig meg akár 10x-is szétvághat mindenkit a villamos
dont vöri
Na de komolyra fordítva a szót, nyugtasd már meg itten az embreket, h "de ez 50-es kérem biztos úr" ez már nem bejönni dolog! Na persze, h ha tévedek, akkor javíts ki!
Conair, tudod, akinek nem inge....de BM már 2 éve nincs. IRM van.
Lefoglalhatja a szabálysértés eszközét mint írtad és tőled megtudtam, de ez nekem belefér rizikóba.
Visszaolvastalak benneteket, sírtam a röhögéstől, aztán elgondolkodtam: ha ennyi hülye van hazánkban, én még 100 év múlva is tele leszek melóval
Másoknak mellékesen, sztem már nagyon rég halott ügy ez a 125-ös 50-ként, még ha leburkolt a gép, akkor is! Sztem a rendőr simán leszedethetí veled, vagy ő leszedi a burkolatot, és satu (véleményem szerint kevés olyan 125 2T motor van manapság amit nem szerelnek power-el) RÁRÖHÖG A POWER! Ezt már előzőekben is felhoztam! És sztem ha ő úgy gondolja, h veszélyezteted a forgalmat már miért ne csinálhatná meg! Mit tudsz csinálni, én ellenállást nagyon nem tanusítanék ! Feljelentés sztem felejtős! Vagy akár szét se kell szedje a cuccot, csak üresbe elkezdi neki lassan húzni, sztem ahoyg nyit a power hirtelen megugrik a fordulat és annak mint látható és hallható nyomai vannak/lesznek!
Na és én többet nem magyarázok a jónépnek! Aki ennyire gyökérnek nézi a rendőröket, annak hajrá! Sztem legálisan egyszerűbb a visszavágás!
Lényeg, hogy tényleg van egy ilyen kiskapu ezzel a 125/50-el mindenki maga dönti el, hogy bevállalja-e. Én is sokat gondolkodtam rajta, de én félősebb vagyok. Az sem mindegy hogy ki hol lakik. Aki faluban simán elmegy egy ilyen, aki meg fővárosban, vagy egyéb nagyvárosokban számolhat arra, hogy jóval hamarabb és sűrűbben elő fogják venni. Faluban a baleset lehetősége is kisebb és rendőrök is közelebbi emberek ott már lehet hogy én is bevállalnám, de városban soha. Jobban szeretek nyugodtan motorozgatni.
1. rendőrségen bekérik a motor adatait megnézik nem lopott-e (esetleg nemzetközileg is)
2. vizsgabázison megállapítják megfelel-e a követelményeknek
3, megkötöd a megfelelő biztosítást
4. okmányirodában megjelensz ezekkel a papírokka és megkapod a forgalmit és rendszámot
ezt simán meg lehetne minden 125/50 80/50 stb motorokkal csinálni
kérdés miért nem lehet mégsem? talán mem is akarja senk a rendeti?