Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hát igen erre mondják azt a "okosok" hogy ha minden ember rendesen adózna minden téren akkor kisebb mértékű adó is elég lenne
ez így nagyon szép dolog

csak ha valami okból több adó folyna be akkor elherdálnák a többletet is
tehát ha több pénzt akarsz rá vagy "kényszerítve" a csalásra bármilyen téren

pl nekem az elmúlt 5 évben kb 50ezerrel nőtt a bruttó fizum a nettó meg alig 10ezerrel
a befizetni valók meg minimum duplájával nőttek

aztán takarózzon az ember
Ez ugyan olyan dolog h" te a 70-es apriliádat miért nem rendszámoztatod le?
Halljátok én ezt be szeretném fejezni mert ebbe a fórumba lassan mindenki utálni kezd mert máshogy látom a világot.Persze hogy máshogy látom mert fiatal vagyok. De most kajakra beszéljünk a zenéről
Marad a bicikli. Mindenki addig nyújtózzon ameddig a takaró ér. Én is nagyon szeretnék már nagy motort egy gs500-at és dolgozom is jónéhány éve, de nem minden adatik meg, mert vannak fontosabb dolgok is az életben mint az önmegvalósítás. Jelenleg megelégszek ami van. A haverodnak is lejjebb kellene adni ha nem bírja ennyi. Mindennek eljön az ideje ha eljön..
Mivel jár harckocsival
Én nem azt mondtam,hogy tök csórók hanem azt,hogy a gyerek 17 éves ,még nem keres pénzt és anyuci nem ad neki pénzt tankolni.
Csak haver ha 10-12 litert fogyaszt a motorod még ha lenne pénzed is bajba lennél ha egész nap motoroznál.Na és még melette az oljaról nem is beszéltem+ a motor rendbetartásáról
Hát elég furcsa felfogás és a haverod a teát hogy issza?tea és cukor nélkül hidegen nehogy sokba legyen? elvégre ott a viz az olcsobb...........
nekem most már van jogsim!
Jo igazad van de én pl ha átmegyek a kereszteződésen jobban félek egy rendszámos sportmotortol akinek meglett a jogsia és azthiszi mindent megtehet és keréken tapos el a zebrán amikor szegény öregnéni nagynehezen átakar ballagni mint egy gyerektől akinek van egy 70-es mocija és betartja a szabályokat mer fél h" a yardok meglátják h" szabálytalankodik és lekapják!
persze tudom ezis hülyeség mert vannak bolod meg okos emberek is a közúton és ez változó!
na mentme szunyálni Jóéjt és mindenkinek kellemes ünnepeket!
Óóóóó....
Képzeld, én sem motorozom egész télen mégis mindenem szabályos!

Nagyon rossz felfogás, amit írtál.
Az ilyen "nehogymá...." emberek miatt szigorítanak szabályokat.
Itt régen nem a jogsiról van szó
nekem van pár velem egykorú haverom akinek megvan rég a jogsia A1-re de nem rendszámoztatja mert
1:Nincs tele pénzel
2:Hétvégén veszi elő a motort
3:Nehogy már adózzon hétvégénként a közúton azér a pár kilóméterért amennyi idő alatt kiér a pályára
Igen, ezt lehet így is gondolni, hogy mindenki azt csinál amit akar..... egész addig, amíg veled szembe nem okoz egy ilyen "főokos, majd én megmutatom" gyerek balesetet!
Azért vannak törvények és szabályok, amiket az embernek el kell fogadni, ha a közúti közlekedésben részt kíván venni!
Hát persze ha kiderül ez a dolog én is helyesnek találom hogy megbüntetik, meg ha balesetet csinál ülhet a sitten dehát mindenki azt csinál amit akar csak vállalni kell a következményeket.
Alvázszámból nem, de a motorszámból igen. A motorszám meghatározza a motor típusát és köbcentijét. Te meg csak úgy cserélgeted a blokkot igaz? Ne viccelj. Többe kerül a leves mint a hús, ez már tényleg gyökérség.
Nyomtass magadnak egy jogsit, vagy vegyél a 8. kerületben. Oldd meg!
Látom, nem érted.
Nem is akarok sokáig magyarázkodni, mert nincs már kedvem.....
Az illegális szoftverhasználat és az illegális motorozás nem összehasonlítható!
Tény, hogy egyik sem helyes.
De míg az illegális szoftverhasználattal csak a gyártó céget "károsítod", az illegális motorozással hosszú folyamatot kezdesz meg. Ezeknek sokkal súlyosabb következményei lehetnek! Okirathamisítás, biztosító nem fizet ha valami baleset történik....hogy csak pár dolgot említsek. Na és a gyakorlat nélküli nagyobb motorra való felülés erőteljesebb balesetforrás, ami más embereket is veszélyeztet! A szoftvernál ugye ilyenek nincsenek?
Tudod ezt én ugy csináltam anno hogy lejebb raktam a lécet(igényt)kicsit öregebb/csunyább motor de papirosat,majd apránként megcsinálgattam...
Hát végülis igazad van de mondok neked egy másik példát:
Ha például valaki meg akar szerezni egy számitógépes szoftvert nem egyből azt csinálja ,hogy legálisan szépen bemegy a boltba és megveszi hanem mindenki valamilyen illegális torrent vagy akármilyen honlapról letölti! Lehet hogy te megvennéd de szerintem 1000-ből 999 letöltené és te lennél az egyedüli aki nem! Ez igy megy ebben az országban, ha valamit megtudsz kevesebb pénzért szerezni valamit akkor mindenki a rövidebb utat fogja választani te elhiheted.
Akinek meg megadati h" olyan rendőrök vannak ahol él hogy betudja magyarázni egy 600-as motorra hogy 50-es elhiheted hogy nem fog most adózgatni stb...stb...
Ez azért nem megy, mert ha te (vagy valaki más) meg előveszi az eredti papírjait (ami ugye nem volt meg), akkor máris két papírral fut(hatna) a motor. Ezt elkerülve nem csinálnak ilyet és érthető is.
Erre azt tudom mondani: Motorozni nem kötelező.
Én is és még sokan csak azt csinálják, amit meg tudnak maguknak engedni.
Nem utazgatom a világban, nem tartok hajót az Adrián.....stb....... mert nem tudom a vele járó költségeket előteremteni....és nem azon töröm a fejem, hogy hogyan nem kéne a kikötőben fizetnem a hajóért, ha ott lenne. Értsd a példát!
Hát én nem baszlatni akarlak de ez a téma lényee 125/50 kimagyarázása, KPM elkerülése
meg aztán nem mindenkinek van pénze egy összesporolt 200e ft után egy gyenge cross vagy enduromotort vegyen(10en éves fiatalokra gondolom magamat is beleértve) és azután még rendszámoztasson,adózgasson stb..
Hát mi szeretnénk minden féle képpen rendszámoztatni!
Nem érdekelnek ezek az átütős meg átfújos marhaságok de sajnos nincs meg semmilyen papírja
Ezért írtam hogy az állam adhatna egy esélyt a magam fajta embereknek és mondjuk egy bizonyos összegért újra forgalomba lehetne hozni a motort ha bizonyítod hogy nem lopott!
Én csipem ezt a nagy feltalálo kört ami ittvan(+a lehet 1kérdéssel több elöadókat )mindegyiknek minden drága(jogsi-motor fenttartása..stb..)persze profik a rendör elöl meglépésben..Na mindegy csináljákcsak hajrá Hu most kapok majd biztos
Hát szerintem egy olyan motort válassz ami mindenképpen 2 ütemű, a többi 125-ös képest kisebb legyen a teste és ennyi a lényeg!

De ez még semmi mert ha 100-al száguldozol ugyis lebuksz!Lehetőleg ha megvetted ne legyen rajta 180-as km óra és ne nagyon legyenek rajta az 125-ös feliratok!legyen mindenképpen tükör,akkor lehetőleg a kiput tömitsd le rendesen h" ne legyen nagy hangja és ami a legfontosabb tartsd be a szabályokat és akkor nem lesz semmi gond! Ez a játék arra megy h" megnyerd a rendőr bizalmát utánna már minden sima ügy!
jah és hát motorok: Pl:Ktm gs 125 akkor ha robira gondolonál mind1 csak ne nagy teste legyen és ne legyen 4 ütemű!
Már nincs kedven elmagyázni a sok "okosnak"..... beleuntam. Nézzenek csak mindenkit hülyének....
De ez a zuzmo gyerek azt hiszi feltalálta a langyos vizet! Ez már megint sok volt kicsit.