Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Miért a jeephez nemjó az audi jogsi gondold át még1x
100.000 Forint pénzbírság ÉS max. 1 év vezetéstől eltiltás. Mindentől. Januártól 300.000
ha monnyuk az illetőnek van rá jogsija, csak a többit követi el.. akkor jogsi még marad nem?
nem így van. Alapból az összes kategóriát bevonja, csak ha indokolja, hogy valamiért muszáj a másik kategóriát megtartania akkor azt a kategóriát.
Hát az úgyg van ha nincs 125-ös jogsid és azt vezeted jogi nélkül és ha van pl: egy kocsi vagy egy kismotor jogosítványod azt nem vehetik el mert nem azzal a járművel követted el a szabálytalanságot(ez igy van ha jol tom mer fater azér rakta le mindenből mer ha pl a jeep-et vezeti és véletlen elvennék a jogsiját akkor még az audit vezetheti)
milyen okból kifolyólag vehetik el a jogsim?
ha 50 es helyett 125 ös a gép
ha 125 a gép és nincsen rá jogsi..
ha 50esként van biztosítás..pedig nem az..

mert akkor elvileg jogsi marad ha van arra a gépkategóriára jogsi nem?
vagy ezt nem igazán értem

Boldog karácsonyt
Pati, fellebbezd meg a határozatot lés kérd, hogy jelölje meg honnan vannak az adatok.
Az a gond, hogy épp darabokban van a motor, mert télen teljes felújításon fog keresztül menni. Ha már egyszer fainul megcsinálom, akkor nem szeretném eladni, viszon több százezret sem szeretnék a rendszámozásra áldozni. Ha ilyen bonyolult, akkor nem tudom mi tévő legyek, mert motorozni szeretnék, de nyugodtan
Az adásvételin is 50 cm3 szerepel,az aladó is úgy adta el,de a yardon azt mondták hogy ütköztették a motor adatait és azt adta ki,hogy 125 cm3.Azt már "elfelejtette a főhadnagy" hogy milyen adatbázisból derítette ezt ki.Nem tudom mit csináljak a motrt adjam el,vagy vizsgáztassam le,vagy méressem be ?
Ez megint valami nemértekhozzá dolog lesz... szerintem
azt is hallottam, h kiviheted és behozhatod az országba, de ennek nem tudom mennyi a valoságalapja, meg h mennyibe fáj igy, bár ha nagyon sok pénzed van akkor simán le lehet kenyerezni mindenkit, és megoldják ezt... de ez már párszázezres dolog lenne, akkor meg sztem érdemesebb eladnod majd venned egy rendszámost... (bár a forgalomba helyezés sehogyan sem olcso, föleg ha 11 kW-os forgalmit akarsz, merthogy A1-el is lehessen vezetni például)
erre én is kiváncsi vagyok, mert nekem még megértem h valahogy kisakkozták h a dominator nem 50-es (vagyis az csak még van rajta felesleges 600 ccm), de az h egy 50-es robogora csak ugy azt mondják h 125, azt nem hiszem el, ezt nekik is igazolni kell, például KPM-hez behivnak és átnézik meg lemérik a teljesitményt... de hasraütéssel nem kaphatsz 50k-s birságot
Ráadásul nekem elég nehéz lenne beszerezni az eredeti papírokat, mivel a régi gazdája szerint olaszból lett hozva...
Igen, de pont ez a gond, hogy az adásvételin kívül semmilyen papír nincs róla... Ilyenkor mi a teendő?
ö szerintem ha csak az adásvételi a gond akkor vegyél az iroszer boltban és ird meg a szomszédokkal aztán cs XD de ugyis az a fontos h a származását tudd igazolni meg hogy nem lopott...
úgy, hogy eladod. De mi az, hogy szerintük 125?
mindkettőtöknek az lenne a legjobb, ha megszereznétek az eredeti papírokat. Ha nem megy akkor is kivitelezhető, de sokba lesz.
hát mindent meglehet oldani már ezen a világon csak sztem sokba fog fájni!
Hello,sziasztok!
Vettem egy 50cm-is robogót.Két hónapja igazoltatott a yard majd kaptam a levelet 50000 ft büntetést plussz jogsi bevonást mert a motor szerintük 125 cm is.AZT szeretném kérdezni,hogy hogyan tudnék megszabadulni a motoromtól.Mert nincs A kat. jogsim rá.
Nekem van egy 125-ös AF1-em, és én is le szeretném rendszámoztatni jövőre (jobb a békesség). Az a gond, hogy 50-esként vettem, és így szerepel az adásvételin is. Szerinted megoldható lenne, hogy rendszámos legyen? Ha igen, akkor annak mi lenne a menete, és mibe kerülne az nekem?
Hát nagyon nehezen, utána kell járni egy csomó mindennek ami pénz, pénz, pénz és a végére jobban jártál volna vele ha másikat vettél volna.
BOLDOG KARÁCSONYT MINDEKINEK!
Amúgy az állambácsi kiszabhatna egy határidőt hogy egy darabig ha bizonyítom hogy van adásvételim meg tudjam csinálni a forgalomba helyezést hogy ha valaki egyszer bűnbeesett és szeretné ezt kijavítani az megtehesse.
Mert most én hiába szeretnék legális renszámos motort ha nem tehetem.
Amúgy Boldog Karácsonyt!
kár
azért köszi a választ!
nem legális.
Valaki megmondaná nekem h" idén legális-e a petárda?
előre is köszi