Nemtom mér gondolja mindenki úgy hogy B-s jogsis az meghalna 125-ön, aki nem tud, vagy inkább nem mer az nem is fog motorra ülni ha vezethetné, ha nem. Persze az biztos anyázna aki kocsi előtt 16 évesen már letette erre a kategóriára valót (de az is csak irigységében). Talán a motorokra más szabályok vonatkoznak mint az autókra? Ott is a kresszet kell betartani oszt csé, én meglátásom szerint eltérés a parkolásnálnál, meg az üzembentartásban van...
Mikor sógorom meg nővérem volt görögbe először 85-ös majd egy 125-ös robogóval járkáltak B-s jogsival. Meg láttak egy 10-12 éves gyereket az utcán ien under constructionnal. :D
Persze én is arra gondolok, hogy 125-re A-jogsit kértek. Bérelni akartam egy 100-as honda leadot, tetettem, hogy fogalmam sincs, hogy 100-as robogó oszt jónapot, de még azt sem adták oda. Pedig minden évben béreltem motort.
Én is minden évben járok Görögbe, és a 125-re A jogsi kell!... Azt nem vitatom, h valahol odaadják a B-s jogsira is, de a szabály náluk is az, h nem jó rá a B. Viszont a lejárt jogsira odaadják, mert ez az orbvosis rendszer csak nálunk van.:)
koszi!
én örülnék hogy ha lehetne B vel vezetni 125öt is de akkor azt ugy kellene hogy vmi tapasztalatot igazolni 50esen avyg nem si tudom...
mert azért meredek lenne mondjuk egy gyerek akinek meglett a B-s de motrozni nem tud még lehet soha sem űlt motron és felüllhet egy 125re.
egyébként ha jól tudom Görögországban a 125is kismotor legalább is régen igy volt....
Most olvastam a totalbike-on, hogy "Hamarosan bevezetésre kerül ugyanis egy EU jogszabály, miszerint a személygépkocsi vezetői engedéllyel rendelkezők külön vizsga nélkül vezethetnek maximum 125 köbcentis motorkerékpárokat."
ebben a cikkben:
http://totalbike.hu/magazin/hirek/?main:2007.11.27.
&334619
szerintetek bevezetik ezt mo-n is?
hát nem tudom mekkora hülyeség lenne a testi fenyítés
pár száz évig bejött az emberiségnél
kőgazdag apuka kifizeti a büntit és ugyanúgy hajt a gyermek, egy kiadós korbácsolás után már nem biztos
a 3-4 után meg biztos hogy nem
és ha evvel életeket menthetünk akkor megéri
pl csíkos háttal én is elgondolkoznék erősen azon hogy használjam-e a 80as mocit segédként....
még annyit fűznék ehhez hogy meg kell nézni a mai 15-18 éveseket, akik 20 éve voltak ennyik, és akik mondjuk 40 éve voltak ennyik
én még kaptam az iskolában pár fülest ami többet ért mint a beírás
apámat még pálcával "nevelték" amikor szükséges volt
a gyermekem meg fekete pontokat kap......
meg is látszik az eredménye....
Velem se fogja senki elhitetni h senki se lépte túl. Am meg 50 alatt nem naon megyek főleg most h csak suliba szoktam néha napján azt a 2 km-ert megtenni. Am láttam h másnak írtad csak most oan fórumozós kedvembe vok. xD Meg lakott terüelten kívül is 50-el mentem mindig de sose állíottak meg pedig volt h trafipax meg befogókocsi meg motor is volt és nem is érdekeltem őket. Városba általába 45 (3-asba hangos 4.-be meg kcsiit fullad ha emelkedő jön ). Meg persze én is mentem már városban 80-al.
Ájj de jól fogalmazok xDDDDD. Az a sorrendiség. xDDDD
Amúgy szerintem se vezetik be mo-n, de ha más lenne a helyzet (kevesebb baleset), ismerve a hazai jogalkotókat, akkor sem
én örülnék hogy ha lehetne B vel vezetni 125öt is de akkor azt ugy kellene hogy vmi tapasztalatot igazolni 50esen avyg nem si tudom...
mert azért meredek lenne mondjuk egy gyerek akinek meglett a B-s de motrozni nem tud még lehet soha sem űlt motron és felüllhet egy 125re.
egyébként ha jól tudom Görögországban a 125is kismotor legalább is régen igy volt....
(a cikk tárgya nem a 125ccm)
(Megnövekedne a balesetek száma, az biztos)
Most olvastam a totalbike-on, hogy "Hamarosan bevezetésre kerül ugyanis egy EU jogszabály, miszerint a személygépkocsi vezetői engedéllyel rendelkezők külön vizsga nélkül vezethetnek maximum 125 köbcentis motorkerékpárokat."
ebben a cikkben:
http://totalbike.hu/magazin/hirek/?main:2007.11.27.
&334619
szerintetek bevezetik ezt mo-n is?
pár száz évig bejött az emberiségnél
kőgazdag apuka kifizeti a büntit és ugyanúgy hajt a gyermek, egy kiadós korbácsolás után már nem biztos
a 3-4 után meg biztos hogy nem
és ha evvel életeket menthetünk akkor megéri
pl csíkos háttal én is elgondolkoznék erősen azon hogy használjam-e a 80as mocit segédként....
még annyit fűznék ehhez hogy meg kell nézni a mai 15-18 éveseket, akik 20 éve voltak ennyik, és akik mondjuk 40 éve voltak ennyik
én még kaptam az iskolában pár fülest ami többet ért mint a beírás
apámat még pálcával "nevelték" amikor szükséges volt
a gyermekem meg fekete pontokat kap......
meg is látszik az eredménye....
Ájj de jól fogalmazok xDDDDD. Az a sorrendiség. xDDDD