Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nemtom mér gondolja mindenki úgy hogy B-s jogsis az meghalna 125-ön, aki nem tud, vagy inkább nem mer az nem is fog motorra ülni ha vezethetné, ha nem. Persze az biztos anyázna aki kocsi előtt 16 évesen már letette erre a kategóriára valót (de az is csak irigységében). Talán a motorokra más szabályok vonatkoznak mint az autókra? Ott is a kresszet kell betartani oszt csé, én meglátásom szerint eltérés a parkolásnálnál, meg az üzembentartásban van...
Még szép ,hogy ilyen nagy értékű embert nem raknak ki az út szélére,hogy a 3 tengelyes Kögel pótkocsi megtapossa.
Mikor sógorom meg nővérem volt görögbe először 85-ös majd egy 125-ös robogóval járkáltak B-s jogsival. Meg láttak egy 10-12 éves gyereket az utcán ien under constructionnal. :D
India EU tagállam?
Amúgy szerintem se vezetik be mo-n, de ha más lenne a helyzet (kevesebb baleset), ismerve a hazai jogalkotókat, akkor sem
Persze én is arra gondolok, hogy 125-re A-jogsit kértek. Bérelni akartam egy 100-as honda leadot, tetettem, hogy fogalmam sincs, hogy 100-as robogó oszt jónapot, de még azt sem adták oda. Pedig minden évben béreltem motort.
Én is minden évben járok Görögbe, és a 125-re A jogsi kell!... Azt nem vitatom, h valahol odaadják a B-s jogsira is, de a szabály náluk is az, h nem jó rá a B. Viszont a lejárt jogsira odaadják, mert ez az orbvosis rendszer csak nálunk van.:)
Én már 4 éve minden évben görögben nyaralok és már 4 éve is így volt, mert mindig béreltem motort.
nem tudom sztem már lehet hogy oda is kell talán még 50re is. én 1-2éve hallottam azt amit irtam.
Görögben nem lehet vezetni 125-st smkp papírral kell A-s jogsi. Vagy csak turistáknak?
általában az EU-n belül vezethetsz 125-ig. De minden országban változó, lsd. kkishazánkat, és EU szinten is le akarják vinni 50-re a korlátot.
koszi!
én örülnék hogy ha lehetne B vel vezetni 125öt is de akkor azt ugy kellene hogy vmi tapasztalatot igazolni 50esen avyg nem si tudom...
mert azért meredek lenne mondjuk egy gyerek akinek meglett a B-s de motrozni nem tud még lehet soha sem űlt motron és felüllhet egy 125re.
egyébként ha jól tudom Görögországban a 125is kismotor legalább is régen igy volt....
Igen, a cikk szerint Indiában lehet majd 125-öst B jogsival vezetni, nem kishazánkban.....
http://totalbike.hu/magazin/hirek/?main:2007.11.27.&334619

(a cikk tárgya nem a 125ccm)
Ez MO.-n remélem nem lesz. Am meg ha vki megtanul autót vezetni motorozni még 50-essel se biztos h tud. :/ 125 meg már elég komoly lenne...
légyszíves egy pontosabb linket mert nem találom
Nocsak, azonos a meglátásunk...
melyik cikk, mert nekem csk egy listát hoz ki a linked.
nem fogják, a január 1-től hatályosban nincs benne, de nem is lesz, mert így is túl sok a baleset.
Szerintem nem.
(Megnövekedne a balesetek száma, az biztos)
Üdv

Most olvastam a totalbike-on, hogy "Hamarosan bevezetésre kerül ugyanis egy EU jogszabály, miszerint a személygépkocsi vezetői engedéllyel rendelkezők külön vizsga nélkül vezethetnek maximum 125 köbcentis motorkerékpárokat."
ebben a cikkben:
http://totalbike.hu/magazin/hirek/?main:2007.11.27.
&334619
szerintetek bevezetik ezt mo-n is?
jah meg nálunk a hátsó lábtarokért szoktak szólni a rendörök, de leszedtuk végulis csak1-2csavar
hát nem tudom mekkora hülyeség lenne a testi fenyítés
pár száz évig bejött az emberiségnél
kőgazdag apuka kifizeti a büntit és ugyanúgy hajt a gyermek, egy kiadós korbácsolás után már nem biztos
a 3-4 után meg biztos hogy nem
és ha evvel életeket menthetünk akkor megéri
pl csíkos háttal én is elgondolkoznék erősen azon hogy használjam-e a 80as mocit segédként....

még annyit fűznék ehhez hogy meg kell nézni a mai 15-18 éveseket, akik 20 éve voltak ennyik, és akik mondjuk 40 éve voltak ennyik
én még kaptam az iskolában pár fülest ami többet ért mint a beírás
apámat még pálcával "nevelték" amikor szükséges volt
a gyermekem meg fekete pontokat kap......
meg is látszik az eredménye....
Hát azért igen pofozkodni télleg hülyeség, mert aki gyorsan akar hajtani az pár pofontól nem fog lassabban.
Nah mindegy léynegében azt akartam kihozni belőle hogy ez a pofozkodos hülye gyerekes szöveg egetverő baromság...
Velem se fogja senki elhitetni h senki se lépte túl. Am meg 50 alatt nem naon megyek főleg most h csak suliba szoktam néha napján azt a 2 km-ert megtenni. Am láttam h másnak írtad csak most oan fórumozós kedvembe vok. xD Meg lakott terüelten kívül is 50-el mentem mindig de sose állíottak meg pedig volt h trafipax meg befogókocsi meg motor is volt és nem is érdekeltem őket. Városba általába 45 (3-asba hangos 4.-be meg kcsiit fullad ha emelkedő jön ). Meg persze én is mentem már városban 80-al.
Ájj de jól fogalmazok xDDDDD. Az a sorrendiség. xDDDD