Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

18
itt helyben dögöljek meg ha nem 17től , sok helyi oktatot ismerek itthon, mindig jól informált vagyok , és jövöre is levan zsirozva hogy mehetek akorlra
Rendben nálam sincs
Múlthéten írtam belőle tz-t. A kor 18 éves kortol, uj jogszabály szerint 250ig max és súly loero arány is van. Aki még tavaly vagy azelőtt szerzett ak jogsit annak a ccm 600ig ynulik idéntöl 250ig.
14-50ccm, 45km/h, 16-125ccm 11kw max, 17-B-kat; Akorl.25kw ÉÉS az említett tömeg teljesítmémy arány, A: 2éve meglévő korlátozott vagy betöltött 21év.
18-tól!
akorl: 17évesen
25kw-ig, ennyi a szabály
szerintem egyiksem.
Hy!Tud valaki valami konkrétat hogy bevezetik-e 50-re a "rendszámot"?Mert én 80-ast akarnék venni 50-es papirokkal(rendszámosat még nem is láttam) és most azon vacilálok hogy milesz ha lekelll rendszámozni?
Nekem azt nem 250nek hanem 600 nak tanították. De ha nem ígyvan valaki javítson már ki..
de csak valami olyan okból, amit nem a jogsi hiánya okozott.
Más helyett ne légy fogadatlan prókátor, majd én lerendezem velük, ha bajuk van.
Kicsit fáradt voltam amikor írtam, nincs harag.
Jaja, a furat-löket nem hazudik. Modjuk azért meglesem,hogy hogy teszi rá az embrióvadászt egy freccia hengerére az út szélén ha rajt a burkolat...
Eu-s szabvány szerint "Akor"-os jogsosítvánnyal vezethető: MAximum 250 ccm, és 25Kw-ot + nem halado motorkerékpár. És: 0,16Kw/Kg.
Üdv!
Lehet h nem ez a legmegfelelőbb topik-elnézést..de talán itt tudnak is vmi konkrét választ adni :)

Egy 500as Nexus,vezethető "A korl" jogosítvánnyal? "A korl": 25kw,0,16kw/kg,18 év
Eme 3 kikötéseből 2 teljesül...noh de?!..A Nexus 30kw-os...de böszme nehéz(200kg)..azaz ha a teljesítmény/tömeg arányt vesszük alapul,akkor belefér.-Nexus esetében 0,15kw jut 1 kg-ra.
Mind2 kikötésnek érvényesülnie kell? Vagy vmi középút?
köszi :)
Üdv
Nemtom meddig lehet folytatni ezt a 125/50 témát..lassan bezárják az összes kiskaput!
Ilynekel mint az ultrahangos ccm mérö,meg kipuffra tevös cucc,meg ilyenek....
Az ultra hangos müszert is ha ráteszi a hengerre és az megmutatja hogy hanyas mutathatsz a rendörnek
akármilyen 50 es matricát meg mindent...hülyére büntetnek...
Oké Amugy ezt nem csak a tarka nevébe irtam, hanem az összes többiébe akit kiopsztottál:) Am eladtam szegény dt-t
ja jó mostmár értem köszi
Mit azonosít be a trafipax?

Nem azzal a céllal történik ez a biztosítók általi plakettozás, hogy gyorshajtásnál be lehessen azonosítani az smkp-t. (De amúgy a rajta lévő szám alapján be is lehet)
Igazából arra szolgál, hogy messziről látható legyen, hogy rendelkezik-e érvényes biztosítással és ne tudjanak azonosítatlanul eltűnni az smkp-sok, ha csinálnak valami kárt, balhét.
és azzal a szines szar plakettel beazonosíthatja a trafipax a motot ruljaát?Motor=motorkerékpár
nem tetszik, hogy megmondom amit a jogszabály ír? A tarkát ismerem, hülyéskedünk egymással, de TE bekaphatod.
Vigyázz vele emrt egy igazi robotzsaru:D NEki mindig igaza van, már egy ideje figyelem ezt a topicot:D:D
Nagymotor sincs.....
Kismotor sincs.....
A motorkerékpár szót hallottad már?
Segédmotoros kerékpár és motorkerékpár van!
A jogszabály szerint. Mint olyan sincs hogy: kamijon meg mikróbusz meg bicikli. Sőt, akinek jogsija van, az maximum darut kezelhet.
Tévedés h kismotor nem létezik, a 125 ccm lenne az csak már nagymotornak mondják azt is. :/
Segédmotoros kerékpár. (kismotor nem létezik )
Tudtommal nem rendszám lesz. Egy, a biztosítók által kiadott színes plakett, amin egy azonosító szám szerepel.