Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A megállni tilos tábláshoz hozzátenném: Ugyebár a kereszteződés feloldja, mert aki onnan jön ki honnan tudja h ott megállni tilos tábla van? De mivel fel lett festve a sárga vonal ami már felhívja a figyelmet h valószínűleg megállási tilalom van mert önmagában nem biztos h azt jelenti de valószínűleg a megállási tilalmat.
Nah ehhez a rendőröshöz hozzá kell szólnom nekem is úgy érzem.
1. Motorosrendőröket nem lenézni ugyanis unokatesóm aki rendőr amikor beszéltem vele mondta h asszem 6 órát folyamatosan kell menniük megállás nélkül amennyivel cask lehet mnden év elején. Akinek ez nem sikerül majd csak jövő évebe vizsgázhat vagy h van és mehezt autókázni. Kb. így van. Meg a vizsgán oan reflexes dolgokat kell csinálniuk h 90+ sdebességről naon gyorsan emgállni esés nélkül (persze a éles helyzteben megint más a dolog). Elég komoly kiképzést kapnak ahogy kivettem a beszédéből.
2. 50-eseket szeretnek szivatni tény és való: SEGÉDMOTORRA mióta kell 2 tükör? Midnen évben megveszem azt a ksi kreszkönyvet pár 100 Ft. Nincs benne elég 1 bár igazából az se kéne de bal oldalt nem árt ha van.
4. ELSŐSEGÉLY csomag sincs megemlítve h kötelező de azért is büntetnek ha nicns nálad szal...
5. VILÁGÍTÁS: jól látható fényforrás: ez nem fényszórót jelent de nem ám! Na nem is a villógókra gondoltam... Szal ami elég erős lámpa ha felrögzíted elvileg szabályos. Benne van a kreszkönyvben!
6. Az 50-eseket naon is szeretik szivatni főleg a fiatalokat, idézem unokatesóm szavait: "Mindenbe belekötünk amibe csak tudunk, a múltkor is másba nem tudtak legalább a jobb oldali tükör maitt büntesd már meg."
Nos akkor h is van? Oan dolog maitt ami igazából szabályos? Nehogy azt higyjétek h a rendőrök tökéletesen tudják a kreszt. Én alkalmanként át-át ismétlem. Nem árt, jól tud jönni!
Nah még egy példát mondok: Tesco parkoló: parkolóban a kresz szabályai az iránytadóak.
1. Meállpítás: Nincsenek táblák, jobbkézszabály.
2. Megállni tilos tábla, utána jött egy kereszteződés. Akkor még meg lehetett állni a kereszteződés után, de a rendőrök már akkor is büntettek mert a főnök azt mondta h szabályos (a főnöknek egy kocsmája van ahol akárkit kszolgálnak). Azóta felhúztak egy sárga vonalat ami nem jelent egyebet mint megállási tilalmat. Azóta valóban tilos ott parkolni a patkán.
Dt: gyújtogatás, rombolás stb... Te mit szólnál hozzá ha a te kocsidat gyújtanák fel? Röhögnél rajta? Nem hiszem... Mi van ha éppen az akinek felgyújtottáka kocsiját előtte 10 évig spórolt rá? Nost válaszaitokat várom.
U.i.: Nem vok rendőrellenes ha úgy is tűnne, csak a túlzott szivatást meg a tudatlanságot nem szeretem.
Szabályos motorozást!
egyik ismerős vett egy hatástalanított géppuskát
de valami gáz volt vele mert lefoglalták
de utánna visszakapta és semmi következménye nem volt
valami heggesztás nem volt a csőben, vagy nem volt elég vagy ilyesmi
ebben nincs igazad. Visszélés lőfegyverrel bcs. 2-8 évig terjedő. És a bírót nem érdekli, ki élesítette vissza, majd a rendőr kideríti. De neked kötelességed ellenőrízni, hogy a hatástalanítás lázható jelei megvannak-e.
ehhez a pisztolyos dologhoz annyit mondanék csak
ha veszel egy hatástalanított fegyvert (aminek a papírja is megvan) és ha nem tudják rádbizonyítani hogy te állítottad helyre( ami nem egyszerű tett lenne) akkor igen az eladót büntetik meg......(vagy aki hatástalanította, ezt majd lejátszák )
Nekem nincs bajom a rendörökkel. van köztuk ilyen is olyan is, mint minden másban is.
Más: ha rendszámoztatni szerenék egy gépet de csak adásvételi
+egy 96os Németországi kivonati papir van hozzá
a motor 1994. 12.havi
az elöző tulaj rendszám nélul használta
lehetséges lenen lerendszámoztatni?
hali.. köcce..
asszem elébe megyek a bajnak.. akkor megpróbálom legálisan elintézni a dolgokat..
beszélek egy NKH-illetékessel hogy mi a teendő olyankor ha 50 es mocit akarok rendszámoztatni, hengercsere 124cm^3- re.
hátha jó tanulság lesz, és nem kell sok embert elküldeni bevizsgáltatni a mociját..
kiváncsi leszek..
már beszéltem velük, de csak holnap tudok illetékessel dumálni.
ha nem lesz 40-50 ropi.. akkor nekem megéri. le van a gond róla..
de lehet inkább vidékre el kéne adnom.. , csak már egy kicsit a szivemhez nőtt..
annyi retket csináltam már vele..még vázat is hegesztettem...
meg amúgyis egy jó kis gép..ismerem elég sok porcikáját..
felújítás után meg aztán főleg nem adom el XD, egyedi idomokkal..áhh...
nah majd, ha lesz belőle valami írom ide is.
reko, igazad van, előfordul a diplomás járőr is. De azért az ritkább. Akinek olyan diplomája van az talál magának magasabb pozíciót, más beosztást. Ez persze nem igaz a tingli-tangli, legyen egy főiskolám diplomákra.
Az meg, hogy itt a 17 évesek fikázzák a renődörket: mind a csizmáját nyalja a rendőrnek amiikor igazoltatják, egynek sem ilyen nagy a szája.
elküldenek a KPM-be bevizsgálni a motort, ahol kiderül. És megbüntetnek, mert gondatlanságból elkövetted a szabálysértést.
Nagyon tévedsz!... Elmondom ugyanis, h ebben az országban már nem mindenki kap a végzettségének megfelelő állást! Az egyik ilyen ismerősöm valóban ahogy te fogalmaztál hóban , fagyban jégben áll ott, és diplomája van. Ugyanis mint más cégnél a diplomás élelmiszer boltban pénztáros, így náluk is van járőr diplomával, én személyesen sem egyet ismerek. Ez mondjuk biztos nem illik be abba a világképbe amit szándékosan ki akarnak többen alakítani. Mindez mellett itt sem azért hurrogja le sok őket mert neki már diplomája van.

Gondolom erre van egy frappáns válaszod, h erről is ők tehetnek mert megvédték a Gyurcsányt.
Az én véleményem pedig még az , h az sem biztos, h ostoba akinek nincs diplomája és bármilyen meglepő egy most felszerelt rendőr már az érettségi után +2 évet tanúlt és ez is több mint a 17 éves bölcs hozzászóló életkora aki bátran lehülyézi az ismeretlen rendőrt.
Aki annyit tanult az nem az útszéleken igazoltat hóban fagyban zivatarban vagyis max eleinte. De nem bántani akarom őket, még nem vol gondom velük
Van jó pár rendőr ismerősöm, azért kérdezem, h ez most rendőrszidós topic?
Én motoroztam motrosrendőrökkel, megvan a tudásuk hidjétek el. És a többi sem hülye csak könnyű itt felvetni, hogy milyen hülyék ezzel biztos valaki a mennybe emelheti magát. Birom, h ilyen 15-18 éves szupergyerekek lefitymálják azokat az embereket is akik éppen akár diplomáznak is. Lehet, h némelyik többet tanúlt eddig mint 1-2 okos hozzászóló életkora.
láttátok a hiradot?
2 crossmocis gyerek a rendőrökkel összekoccant(nuku rendszám,lámpa a motorokon)
nemtom de nekem van 1 olyan sejtésem ,hogy a rendőrökk koccantak nekik
A jog nem ismerete nem mentesít a használata alól sajnos:S TAvalyi anyagrészbe volt benne. pfej..
Nagy dillemák vannak itt. :)
A félreértések elkerülése végett a rendőr nem azért tesz feljelentést, h te mit tudtál vagy mit nem amikor az adásvételit aláírtad!... Ő azért tesz feljelentést mert a jármű amit vezettél nem volt forg. helyezve, nem rendelkezett forg.eng-el, hatósági jelzéssel, műszaki érvényességgel, KGFB-al, és nem volt átíratva.
Az adásvételi alapján azt fogják vizsgálni, h az okirathamisításról tudtál-e vagy ezt csak az eladó követte-e el és ezzel együtt a csalás törvényi tényálását is kimerítette-e. A tanúk és ő mind viszi a balhét csak azért, mert te motorozni akarsz-e.
Ha azt mondja, h viszi az okirathamisítás balhéját és elmondja, h ezt te is tudtad az a valószínűbb ugyanis a csalás törvényi tényállása 2-5 évig terjedhet és vissza is kéne vennie a motor! Ugye ezt te sem vinnéd másért, márpedig mindíg abból kell kiindúlni.
Kicsit hosszúra sikeredett, de remélem kiderűlt, h a motor milyenségéért felelőségre fognak vonni. Maximum ráverheted másra a balhét és az okirathamisítást az eladóra, h te motorozhass!...

Szerintetek ha egy éles fegyvert tartasz és ezzel megfognak, de elmondjátok, h valaki vizipisztolynak adta el akkor csak az eladóval járnak-e el?

Ki kell azt nőni, h ebben az országban minden taknyos gyerek lehet okos mert jogai vannak, és szerencsére minden rendőr hülye.
Tevagy az 10xxxx ik aki ezzel+hasonlokkal akar(majd) takarozni
Sztem is kiskapú mert te nem törvényt nem ismerjuk hanem hogy miylen amotrunk:-)
én mondjuk egy Mocis zsarú hozzászólására várok:)
hogy ő mit mond a törvény ismeretében..
mert ez sztem kiskapú
az okosok azt mondják hogy a törvények nem ismerete nem jogosít fel a be nem tartásukra. vagymi.
hali..
arra tudok hivatkozni ha megállítanak közűti ellenőrzésen, hogy 50 es ként vettem.
ez van beleírva az adásvételibe..
én nem tudom megmondani hogy mekkora a motor cm^3-je..
nem vagyok szakértő..
jól ment megvettük..
keressék meg az előző tulajt.. ha kell a balhé..
így vettem nem volt 125re utaló jel a motoron.

ebben az esetben mit tudnak csinálni?a biztosurak?
Tudjátok ezzel az a baj hogy ez manapság menő a fiatalságnál,rongál tör zuz (persze ha kérdöre vonják mellébeszél vagy szülei kimossák a bajbol)énis csináltam sok hülyeséget,de ennek semmi értelme ..Tudom hegyibeszéd de ettöl senkinemlesz király/fassza csávó..szerintem...
Igen azt mondom hogy van! Csak mindenből 125 öst akarnak csinálni ami 50 es és nagyobb testű..ezt nem értem hogy mér kell egyből osztani hogy ez már pedig 125 cm3.. Nah de mind1..
Amugy meg nem hajtok már el mer rendbe van minden ezt is mondtam vagy lehet hogy csak akartam. Kétszer hajtottam el 1szer nem jöttek utánnam egyszer megláttam hogy rendőr kocsi megfordultam beszáltak az autóba aztán utánnam jöttek de átt mentem egy biciglis hídon aztán nem találtak meg.Hozzá teszem nem most volt még tavasszal..Amugy meg ha tényleg rendbe van minden szerintem se érdemes elhajtani
Ő se ,csak látni szeretett volna 1 égő rendőrautót....

Ezek a KMB-sek ezexerint tök egyformák mindenhol...
Nem ..nem...

Én nem kívántam senkinek rosszat!
Csak röhögtem a KMB-n, hogy nem tud megfogni 2 személlyel szimóval, a kukoricásban ....
Ennyi idősen biztos te is ilyen voltál....