Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nem lesz bevezetve, sőtt, szigorítják az EU-ban is.
Domi, ne beszéld rá a 125/50 hülyeségre, elég ha te csinálsz hülyeségeket.
Ez szerintem tuti nem lesz bevezetve.
Mindenképpen gyorsaságit, de én sem terveztem száguldozni vele. Hülye nem vagyok, és nem szándékozom még a temetőben aludni :)
De B-sel nem vezethetem szóval tényleg kéne lesni a rendőrőket.
Bár most azt olvastam (ami lehet hogy pletyka) hogy 2008 tól B vel lehet 125 öst vezetni. Most írtam Kókának :):):) a minisztérium honlapjára, majd ők megmondják a frankót.
Figyelj. Azt értettem józan ész alatt hogy ahogy ráülsz nem képzeled magad rossinak, és nem kezdessz el keménykedni. Szép óvatosan, aztan majd a sok km meg a rutin majd megtanít mindenre. Amúgy azt ajánlom hogy egy 125ösre, ne költs olyan 300nál többet, pláne ha ez lesz az első motorod. Mindenképpen csak rendszámosat vegyél aminek minden műszaki dolgai, meg minden papírja rendben van. Elég lesz neked a motorozásra figyelnim nem hogy még a rendőröket is lesni. Stílusban mit szeretnél venni. Gyorsaságit vagy inkabb endurot? Van valami elképzelésed?
Szia Domi!
Köszönöm a válaszokat. Pénzben nézelődtem és ha jól láttam akkor 250- milliókig megy az ár :) De egy valami érdekelne. Mit értettél B-s jogsival és józan ésszel, ugye nem az 50/125 kombinációra? Mert külön bírságokra tuti nem lesz pénzem :)
B-ssel ha jól tudom akkor segédmotort vezethetek még, de már lehet hogy rosszul emlékszem. Akkoriban nem figyeltem oda a motoros részre :)
Motormárka. Szerintem minden márkából megvan a hozzád illő. Yamahából a Dt, hondából XL, NSR, CBR, Cagiva, és Aprilia. Nekem például van egy apriliam eladó, ful felújítva. Mennyi pénzt szánnál motorra?
Egy 125 ös is ki tud ugrani alólad ha nem jól kezeled. De szerintem B- s jogosítvánnyal meg egy kis józan ésszel megvehetsz egy 125 öst. Amit mondjuk megtartasz mondjuk 2 éveig aztan veszel valami nagyobbat. Lehetőleg arra figyelj hogy olyan motort vegyél amit nem szerelni kell hanem csak motorozni vele, hogy minnél több rutint szerezz. Szerintem 125ösből ne vegyél ujjat, mert eleinte lehet lesz egy két perec és kár lenne egy újjat összetörni.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne! Szertném letenni a jogsit A1-re illetve venni egy 125-öst. De mivel kezdő vagyok a témában ezért érdelklődnék néhány dologról.
Hol lehetne okos tippeket kapni a motorozás elméletéből, mert gondolom a jogsi nem fog adni erről semmit, ahogy a B- nél sem.
Kezdő motoros lennék, szerintetek se kell nagyobb motor elsőre igaz? Én nem szertnék, mert azért kezdő mivoltomból adódóan félnék hogy könnyen kiugrik alólam. Azt hallottam egy 125-ös nem tud kiugrani, ez igaz?
Esetleg valami ajánlott motormárka?
Előre is köszi a válaszokat!
Nem!

A1= 125 ccm, 15 KW
Hali lehet egy kérdésem. Ha veszek egy 250-es négy ütemű motort és a forgalmiba 11kw van írva akkor használhatom a1-es jogsival is?
Mert neki nem volt rendszáma..... (nincs "fogás" rajta)
Neked van rendszámod, egyértelmű, hogy veled foglalkoznak mivel rólad tudnak mindent.

Persze, hogy vannak ilyen rendőrök, akik "majd én megmutatom" stílusban adják elő magukat.
Ez ellen nem tudunk csinálni semmit.
Vagyis annyit, hogy minden tutira rendben legyen a géppel és minden papírral....... és akkor hiába pörög!
NEm baszogatásnak vettem... Nyugodtnak éppen nem voltam nyugodt, de normálisan beszéltem. Az egyik rendőr normális volt. MEgkérdezte, hogy hány ccmes, mondtam, hogy 125. Már adta volna vissza a papírjaimat, mire a másik kiugrott a kocsiból és elkezdi, hogy nézzük már meg a kw-ot. Mondom fajin. Mint kiderült a srácot most helyezték ide (egy ismerős rendőr mondta) és azért keménykedik. Ezután balhéztunk össze. Mivel 6an voltunk, haverom egy kis RXel, amin nemvolt a hátsó gummán futó, belé is belékötött. Haverom meg 125/50es Aprilia SRel simán átment a piroson, és nem utána mentek, hanem engem igazoltattak Ennyi volt.
Sokmindent jól gondolsz. De!
"Én úgy vagyok, hamár megvettem drága pénzért egy motort, csináltam hozzá jogsit akkor a 20 kw miatt ne baszogasson. "
Ez nem egészen így van, nem ő b*szogat téged! Nem ő hozta a a szabályokat, neki csak ellenőrizni kell és betartatni......
Ez nem megegyezés kérdése, hogy ezek megvannak, akkor azt már ne kelljen.....

Sajnos ő jogosan vont kérdőre!
Maradj nyugodtan és várd ki a végét, ha normális vagy lehet simán elenged.....

Nem észt osztani írtam, csak jó tanács!
Énis azt vallom, hogy jobb, ha minden rendben. De néha nem jön össze... Leraktam a jogsit (a1) 70 pénz... vettem egy motort apróbb hibákkal (tudtam mindről), széplassan javítgatom, csinálgatom. A forgalmimban 20kw van sajna. Múltkor Nyíregyházán a belvárosban éjszaka leállított egy rendőr... elkezdett baszogatni a kw miatt... mondom faja. na akkor eldurrant az agyam. az egyik rendőrrel összevesztem (tudom kár volt, úgyis neki van igaza), de mikor anyámat szídja azt már nem bírom... Végül elengedtek, bár a jogsitokomat benyelték Én úgy vagyok, hamár megvettem drága pénzért egy motort, csináltam hozzá jogsit akkor a 20 kw miatt ne baszogasson. Most állok úgy, hogy nem érdekel, ha eltílt 2 évre a nagy Atól nem esek kétségbe, mert ha jövőre emelik a korhatárt akkor van 6 évem addig Keresetem pedig nincs, szal ha pénzbírságot kapok, akkoris leredukálják. Egy kérvény és kész. Amúgy ésszel szoktam menni... hangos az arrow rendszer így lábújjhegyen járok, főleg éjszaka. Tegnap trafiba is belefutottam, de 50nel mentem, szal semmi nem volt. De egy drága autós kolega sem villantott volna. DE 125/50BE SOHA NEM MENNÉK BELE.
de gondojjá bele: napi 50km a városban nekem is pl, hétvégéken meg beleugrik még jópárszáz..
én is simán mentem 6000-et bő két hónap alatt, úgy hogy sokkal kevesebbet mentem mint szerettem volna.. szal..
én aztán nem. Ha hülye halljon meg. Eleget pofáztam felelsegesen, szempontot váltok. Aki belém jön biztosítás és jogsi nélkük azt temetni fogják a szülei.
Szasz!

Dehogy tartom életben!
Ismeretlen nick volt, gondoltam írok pár kedves szót neki...
Ne magadból indulj ki!
Egy átlag motoros egy szezonban 10-15e km-et megy!
Egy GSR-es barátom tavaly 18e-et ment, most 42e km van a motorjába és 16 hónapos a motor!
Meg hát! Gino meg Thebear életben tartják!
ma így volt.....
lehet holnap is így lesz....
.
.
.
.
.
Aztán 1x csak majd nem így....
Nem csak az a lényeg, hogy a rendőr csesztet érte! Sokkal komolyabb az, ha netán okozol valamit vele, akkor annak nem egyszerű lesz az ügymenete...... (a biztid tuti nem fog fizetni és ez a min.)

Ti tudjátok!
Majd megtudják.....
azt csinálnak, amit akarnak! Csak nehogy valamelyik 1x is pont engem találjon "meg" !
pl ma épp megállítottak.....
egy kiéget izzó csere volt és ennyi
meg sem kérdezték hány ccm-es a gép
Na majd mindjárt kapsz a fejedre hideget/meleget... mindjárt megcáfolnak hogy nemugyvan az
Sziasztok nekem dúrván 1 éve van jogsim és azóta csak 3000 km mentem 50 ccm es jogsival mivel csak a Hungaroringen versenyeztem vele de idén nyáron vettem egy aprillia tuareg rally-t és azzal kb 1500 km mentem 1 hónap alatt de szerintem ez tök hülyeség hogy 20 ezreket mentek mert nem hinném hogy anyi pénzetek lenne hogy pár hónap alatt olyan sok kilómétert mentek !