Meglesz az. Felírták a motorszámot, és megnézik. Motorszámból megnézik a típust és a köbcentit. A fénykép, meg nem tudom minek kell. Motorszámlistát 1-2 hónapja linkeltem egy párat 5-6 perc netezés után.
figyelj én csak azt mondom amit tapasztaltam,tegnap voltam a rendőrségen nekem yamaha tdr 125 van, az ügyintéző hozza a katalógusát aztán ott kereste hogy yamaha tdr 125.de nem volt benne hanem lefényképezte a motort aztán elküldte a képet meg az adatokat a közlekedési felügyelethez aztán mondta hogy majd értesít ha válaszoltak rá.szóval ha ennyire viccesnek tartód akkor ne engem röhögj ki hanem a remdőrt mert ő csinálta ezt én csak leirom
abból nem lehet bajom mert a rendőrség a saját katalógusában nézi a motort és ha ott van hogy pl yamaha dt 50 ott a fénylép abból ők nem tudják hogy 80-as henger van rajta,ha meg nem hiszik el akkor rá rakom az 50-es hengert aztán elviszem kpm-re
Nem tudom van egy jogosítványod és milyen. Esetleg külön van-e smkp vezetői engedélyed.
A KRESZ könyvet ezek szerint nem olvastad el elég jól!
Nagyon rosszul emlékszel! Nem úgy szol az smkp meghatározása, hogy 50ccm vagy 4 kw!
Nézz utána! Szó sincs vagy-ról!
"Segédmotoros kerékpár (Smkp): olyan két– vagy háromkerekû jármû, ill. négykerekû betegszállító kocsi, amelynél a hajtómotor hengerûrtartalma az 50 cm3-t nem haladja meg vagy legfeljebb 4 kw teljesítményű egyéb motor hajt és sík úton 40 km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes, és a vezetõn kívül személyszállításra nem alkalmas."
jóvan leszarom ugyis eladom.veszek egy 50-est az 80-ra feltuningolom.abból nem lehet bajom nem igaz? csak jó lenne ha lenne ilyen fójtásos dolog de ugyse csinálnám meg faszom killodik
Segédmotoros kerékpár az olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.
A lényeg, hogy belsőégésű motornál MAXIMUM 50ccm lehet a lökettérfogat - ergo mindennél ami benzines. EGYÉB motor (elektromos, dízel, napelemes ) ott a TELJESÍTMÉNY maximum 4 kw lehet.
Tehát ne parázz, nincs kiskapu, benzinesnél 50ccm a felső határ és kw korlátozás nincs
Bocs nem akarok kukacoskodni de van egy kis jogi kiskapu, ugyebár 50cm3 VAGY! 4,5Ló , nem okoskodni akarok szerintem is hülyeség az egész folytás dolog, szal nagyobb cm3-is gép is jogtisztán smkp lehet ha a lovak rendben vannak és itt ugye valakik ezt akarják elérni... A rendszámozásról meg az a hír járja hogy decembertől bevezetik (mintha megszaporodtak volna az (125/50) hírdetések... valamit sejthetnek
lehet ezen vergődni, úgyis rendszámos lesz az összes motor nemsokára és akkor kibukik az összes 125/50es motor. Onnantól majd lesz legalább bőven alkatrész azokhoz amik hivatalosak voltak eddig is. Egész európában nincs olyan hogy rendszám nélkül lehet rohangálni a motorokkal...
Hiddmár el nincs hivatalosan 125/50 re fojtott megoldás,az hogy 1 rendör/ügyintézö mondta az nemjelent semmit.Menjbe a KFF-hez majd megmondják a frankot ha(csak ne valami udvarost kérdezz ) itt senkinek nemhiszel.....
Ne álmodj, ha ébren vagy!
Egy ilyen ezetet motass már nekem!
Közlekedési hivatal...... Az mi?
Szerinted a Közlekedési Felügyelet csinál olyan dolgot, ami jogszabályellenes? (50ccm -nél nagyobb hengerürtartalmú motorral ellátott járművet smkp-nak nyílvánít?)
Majd tájékoztass engem is! Engem is érdekel. Veszek egy 125-öst lefojtatom majd kiveszem. De jó lesz. A törvény mind mond kit érdekel? 50cm... Feketéről nem lehet kiadni igazolást, hogy fehér. Szerintem a rendőr is rosszul halotta, vagy csak álmodta. Mert 1000 ilyen van. Az unokabátyámnak húgának az unokatestvérének az ismerősétől halotta, hogy van ilyen.
hát én sem a kis ujjamból szoptam hogy a nagy motort lefojtják elhiheted.behivattak a rendőrségre mert nekem is 125/50-es motorom van.nem történt semmi csak az hogy többet nem mehtek mert akkor télleg megbüntetnek,ott azt mondta figyelj a rendör hogy hallotta a közlekedési hivatal lefojta a nagymotort hivatalos papírokat ad és akkor lehet használni smkp ként.ugyhogy nekem ne mond hogy nincs ilyen! én csak azt szeretném megtudni hogy ez mennyibe kerül és pontosan mit is csinálnak vele.mert ők lefojtják annak róla papírt hogy ez megfelel smkp-nak aztán én azt kiakarom vetetni
Nem tudom akkor megnyugodsz-e majd ha látsz egy rendőrautót, vagy okozol egy balesetet. Nehogy két ököllel töröld majd a szemed, hogy milyen ostoba voltál mikor megvetted ezt a motort. Nem bántani akarlak nehogy magadra vedd!
Ha velem ütközne egy ilyen hidd el mesélhetné, hogy 50-es...
Bele fog menni, hisz eddig is így használta, ha meg azt írja hogy 125-ös akkor használhatatlan a gép gyakorlatilag. Az ilyen 125/50es gazdák tudják, hogy más lehetőség nincs. És ez a dolog így működik.
Engem nem kell meggyőznöd!
Felőlem 1000-es motorral is mehetsz rendszám nélkül, 50-es matricákkal teleragasztva!
Csak senki másnak ne okozz problémát magadon kívűl!
A KRESZ könyvet ezek szerint nem olvastad el elég jól!
Nagyon rosszul emlékszel! Nem úgy szol az smkp meghatározása, hogy 50ccm vagy 4 kw!
Nézz utána! Szó sincs vagy-ról!
"Segédmotoros kerékpár (Smkp): olyan két– vagy háromkerekû jármû, ill. négykerekû betegszállító kocsi, amelynél a hajtómotor hengerûrtartalma az 50 cm3-t nem haladja meg vagy legfeljebb 4 kw teljesítményű egyéb motor hajt és sík úton 40 km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes, és a vezetõn kívül személyszállításra nem alkalmas."
Tehát nem lehet nagyonn ccm-es egy smkp!
Segédmotoros kerékpár az olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.
A lényeg, hogy belsőégésű motornál MAXIMUM 50ccm lehet a lökettérfogat - ergo mindennél ami benzines. EGYÉB motor (elektromos, dízel, napelemes ) ott a TELJESÍTMÉNY maximum 4 kw lehet.
Tehát ne parázz, nincs kiskapu, benzinesnél 50ccm a felső határ és kw korlátozás nincs
Ne álmodj, ha ébren vagy!
Egy ilyen ezetet motass már nekem!
Közlekedési hivatal...... Az mi?
Szerinted a Közlekedési Felügyelet csinál olyan dolgot, ami jogszabályellenes? (50ccm -nél nagyobb hengerürtartalmú motorral ellátott járművet smkp-nak nyílvánít?)
Ha velem ütközne egy ilyen hidd el mesélhetné, hogy 50-es...