Há az a helyzet eléggé ki ha nem én hangon fogalmaztad meg mondanivalód, nem bírtam elmenni mellette, a halálozást meg a magabisztosságodra értettem, mert ha valaki egy 1000-res gépen királynak érzi magát nem biztos hogy a kanyart is be bírja venni, de ok nem tudok rólad semmit aláírom... Én 50-es DT-vel tolom ha nem előz meg sorba 20 kamion akkor nem halálos úgyérzem , ja és azért ennyire light a mocim, mert ezzel kóstoltam bele a motoros világba de már kinéztem az utódját És a lényeg: motorosok tartsanak össze a 12 éves szimós csákótól a 30-éves hayabusásig, nem kell lenézni a másikat, lehet hogy a kiscsávó a babettán éppen az 500cm3 -es versenykrosszáért megy a szervízbe és még az is lehet hogy menni is tud vele...
Javíts ki ha tévedek, de amiket felsoroltál mind, mind 4 ütemű szerkezetek, ahol azért más a teljesítmény leadás, azért egy 50cm3-es gép akárhogyis van nem éri el a 25-ös szintet...
Vilipeti! Honnét tudod hogy nekem milyen technikai multam van? Itt nem a biztonságrol van szo! Ha biztonságra vágysz akkor apuci hátso gyereküléséről ne merészkedj ki és ugy nézd a motorokat hogy kozben neki nyomod a pofikádat a hátsoablaknak! ITT NINCS BIZTONSÁG ez nem arrol szol! Ne szépits te sem csak ötvennel döcögsz ám, mi történik akkor ha valaki véletlenül fellök és te rosszul esel? Nem volt szerencséd? Aki két kerékre ül az ezt vállalja, ezt a maszlagot meg anyukádék megeszik mi igazi motorosok NEM!
Na ide figyelj Bilybo! Tucky vagy ducky vagy tudom is én! Mit fikázol te engem? Nem értem mi a problémád! Kicsi téttel nem érdemes játszani! Naggyal már inkább. Mit szórakozzunk pici motorokkal? Nálunk már itt járt a KASZÁS tavaly. ÉN maradtam egyedül. A koporsó meg már meg van rendelve! Te milyen vassal jársz? Szerinted veled nem történhet semmi?!
Istencsászár vagy gecc: "Ez a nagyfiuk játék! Nekem egy új gixer 1000-em van és már felnőttem a feladathoz, legalábbis azt hiszem. Ennyi nem kell itt a nagyfiut játszani egyik kis szarosnak sem." Ühüm... de te azért játszod a nagyfiút mert tellett a gixerre, de azért koporsóra is tegyél félre.
Sőt nézzük másfelől. Ne a régi svájci 30lovas 125ösöket nézzük s kedvetekért. Új honda xr125 xt125 vagy cbr 125 14 lo gyárialg. Aprilia rx 50 sportenduro 15 fölött van. Miröl beszélünk?
Azt az eszmét nemértem emg aki azon van hogy: Kis fika takony 14 éves meghal a 125 ösössel. Most úgy öszintén, a 16 éves olyan sokkal idősebb? Az a 2 év azt jelenti hogy ő már nem hal meg? Én is /50essel járok, mégis ittvagyok. Inkább szeméyliségfüggő
sracok sracok sracok... 50 eseeel ugyanugy meghalsz mint 1000 sel !....1000 is mehetsz 50 -el csak nem fogsz ugyhogy sztem itt nem ez a probléma.nemaze de kicsit olcsobb fentartani egy50 papirral egy 125 motort mint rendes papirokkal....es ha meg ugy hasznalod akkor meg meg tök mind1....egy atlagos 125 ös gyorsasagikat leszamitva megy 130 140 et egy kurvajo 50 es meg 100 at 110 et szal nemertem mire ez a nagy felhajtas hogy hülye kisgyerek vagja felvele stb....ami meg a masik 50 ssel te holmesz el pályazni?:Dvan egy srac ki 15 évesen....ismétlem 15 évesen... gixerkupaba indul.....es veri a felnötteket..szal nemtom hova ez a nagy lenezes, itt nem az eletkor hanem a tapasztalat beszélll de mind1....ez az en véleményem.lehet te cupra kurva idös a gixeredhez de hiszem a kis 15 eves altalad nevezett japi csavo 1000* jobban es biztonsagosan motorozik nalad.... szal igy fikazd a masikat....
Gyerekek! Nem kell ilyen varjú dombi mesékkel jönni! 125/50 mesékkel jönni! Nem éritek fel a motorozást akkor nem éritek fel. Otthon van nektek a lego és a baba meg mit tudom én hogy mi. Azzal játszatok és miközben felnéztek a poszteros falatokra akkor gyönyörködhettek a motorokban. Igy valo nektek a motorozás öröme. A szomszéd 13 éves kis muffoknak meg mutogassátok a pelyhes kukitokat ha pelyhes már ha nem akkor még ehez sem értetek fel agyilag meg biológiailag sem. A motor nem gyerekjáték ez nem ps2. Itt nincs reset gomb. Ez a nagyfiuk játék! Nekem egy új gixer 1000-em van és már felnőttem a feladathoz, legalábbis azt hiszem. Ennyi nem kell itt a nagyfiut játszani egyik kis szarosnak sem. Hintaló valo a lábatok közé nem motor!
Tudod mivel eleve TÖRVÉNYTELEN a 125/50 nem igazán értem a hözöngésed.
SZEREZZ JOGSIT,NEM LEHETELEN.VAGY JOBB A KERTEK ALATT LOPVA,RETTEGVE A YARDTÓL MOTOROZNI?
Jó hogy nem inditotok egy 50/helikopter,vagy 50/tengeralattjáró topicot.
Bocs hogy ide Írok De én tucky véleménye melett vagyok. Én is magamnak vettem a motort nem a szomszédnak meg nem azert, hogy a 2 millas rendszamos RS-k meg mitok ellen versenyezzek az országúton meg, hogy az ellöttem haladó Hayabusát vagányan beelőzzem. Igaz nem rossz ha megnézik a mocim de szerintem a simsont meg a babettát is ugyanúgy megbámulják "legalábbis ahol lakom". A rendöröktöl meg nem félek mert nem baromkodok a motorommal . Amugy meg ki beszél ezen a forumon arrol hogy gixert akar venni akkor a forum címe is 1000/50 kimagyarázása lenne.
Nem azért irtam ide ,hogy valakit is bantsak, de azért nem kénne fikázni a fiatalabbakat majd mindenki eldönti mit választ 50-est vagy 125/50 -est. Ja és ez nem a 125/50 tulajok basztatása forum ,hanem az amelyiken tanácsokat kéne osztani a masiknak ,de mind1
Én nem azért veszek motort hogy a csajoknak legyen mit bámulni. nézegessék, de nem nekik veszem a vasamat hanem magamnak. most a 125/50 a határ de ha 250/50es lenne akkor sem lenne elég valakinek. Tölem vegyen bárki 13 kiscsajoknak Gixxert vezesse is, de akkor ne legyen gond ha a rendör hazatolatja vele. Nekem mindegy ki, milyen géppel rohangál.
Na vazeg hogy oszthassam az eszet , faszom már az álszenteskedő dumákba, 1: a téma 125/50 nem pedig 1000/50. 2: a 13 éves kismuff ugyanúgy befigyel egy formás 50-es sportgépnek is, pont úgy írkálsz te nemtomki, mintha irritálna ha a sunák reádbámulnának, na ez biza tilleg szánalmas... (vagy talán lány vagy? )
Ja és a végszó magamból indulok ki, azért vennék 125/50-et mert fika lenne a fentartás (ugye 50-es bizti), és mikor főúton megyek nem basznak kamionkonvolyok az árokba, nagyobb erő, és pl dt-ből jobban is néz ki egy 92-es 125R... de én ugye többnyire földutakon mennék szal rendőrrel sem találkoznék gyakran, aki meg speedbe vesz ilyet az kamikáze...
Most csak az figyeljen akinek 50-esre van jogosítványa: Vegyetek meg a lehetö legnagyobb gépet amit még tudtok vezetni, de majd ha felépültök a balesetböl és nincs müvégtagod vagy ha van és már tudsz vele rendesen írni akkor számolj be róla hogy megérte-e. És írjátok le hogy milyen érzés lenne ésszel és egészségesen félelem és a rendörtöl való szorongás nélkül motorozni.
Bocsi ha drasztikus voltam de addig nem tanulnak a dolgokból míg nem történt velük semmi rossz. Aki meg már esett az tudja hogy mi az a sebessg és mekkora felelöséggel jár.
Bötö, most szerintem mindjárt megérted min is kapta fel "noarmy" vagy mittom ki a vizet, csak figyeld az RS-s srácra érkező reagálásokat... Ezzel az 50-eseket rendszámozó dologgal kapcsolatban, úgy tudom kormányváltás óta rebesgetik, és eddig nem lett belőle semmi, bár aggasztó hogy most a média igencsak felkapta a motorosbaleset témát, talán ezért is dobtak ki cikket(linkjét már nemtom) most augusztusba hogy, s miképp óhajtják végrehajtani - ez mondjuk aggasztó. A lényeg az hogy ahogy utánajártam senki nemtudja mi lesz (ugye ez + bevétel lehetne a honnak, de ezzel együtt + munka a politkusoknak is :D) bár én tandíj és vizitdíj bevezetés után ezen sem csodálkoznék, ezért is inkább pesszimista oldalról közelítem a témát... Bocs ha hüleségeket írtam volna, de kb ennyit tudok. Szerintem érdemesebb rendszámos gépet venni.
Ahogy mondod.Sok kis retardált 12 éves veri itt a nyálát,pedig még bicajozni se tud normálisan a többségük.De nekik 1000-es GIXXER kell,mert a szomszéd 13éves kismuff arra gerjed.SZÁNALMS
Hello!
Épp most vennék egy 125-ös rs-t olaszból rs 50-ként , de a haverom elrontotta a kedvem, mert állítólag 2008-tól vizsgáztatni kell az 50-eseket is , és rendszámtábla is lesz ! Ezek után mit lehet majd tenni? Kérlek segítsetek!
Előre is Köszönöm!
Most nem értem hogy miért kell fikázni azt aki ért egy kicsit a motorozáshoz. theBear és itt még sokan mások már motorozott egy jó pár kört életében, segíteni akarnak nektek és most ezért basztatjátok? Majd ha legálisan meglesz a ti jogsitok is akkor majd ti is vehettek akkora gépet amire vágytok, csak ahoz fel kell nöni. (agyilag is) És fáj az igazság? Az hogy 16-17 évesen a lehetö legnagyobb motorra akartok felülni amiröl még éppen leér a lábatok... Várjátok meg a 21 éves kort addig lopjatok, csaljatok, hazudjatok össze 2 millát hogy azonnal vehessetek egy ezres gépet. Az ilyen kis tizenéves ratyik miatt lesz baleset és rossz híre a motorosoknak akik csak a csajok miatt akarnak nagymotort hogy menözzenek. Ez CIKI.
SZEREZZ JOGSIT,NEM LEHETELEN.VAGY JOBB A KERTEK ALATT LOPVA,RETTEGVE A YARDTÓL MOTOROZNI?
Jó hogy nem inditotok egy 50/helikopter,vagy 50/tengeralattjáró topicot.
14kw az hány lóerőnek felel meg?
előre is kösz
Nem azért irtam ide ,hogy valakit is bantsak, de azért nem kénne fikázni a fiatalabbakat majd mindenki eldönti mit választ 50-est vagy 125/50 -est. Ja és ez nem a 125/50 tulajok basztatása forum ,hanem az amelyiken tanácsokat kéne osztani a masiknak ,de mind1
Ja és a végszó magamból indulok ki, azért vennék 125/50-et mert fika lenne a fentartás (ugye 50-es bizti), és mikor főúton megyek nem basznak kamionkonvolyok az árokba, nagyobb erő, és pl dt-ből jobban is néz ki egy 92-es 125R... de én ugye többnyire földutakon mennék szal rendőrrel sem találkoznék gyakran, aki meg speedbe vesz ilyet az kamikáze...
Most csak az figyeljen akinek 50-esre van jogosítványa: Vegyetek meg a lehetö legnagyobb gépet amit még tudtok vezetni, de majd ha felépültök a balesetböl és nincs müvégtagod vagy ha van és már tudsz vele rendesen írni akkor számolj be róla hogy megérte-e. És írjátok le hogy milyen érzés lenne ésszel és egészségesen félelem és a rendörtöl való szorongás nélkül motorozni.
Bocsi ha drasztikus voltam de addig nem tanulnak a dolgokból míg nem történt velük semmi rossz. Aki meg már esett az tudja hogy mi az a sebessg és mekkora felelöséggel jár.
Épp most vennék egy 125-ös rs-t olaszból rs 50-ként , de a haverom elrontotta a kedvem, mert állítólag 2008-tól vizsgáztatni kell az 50-eseket is , és rendszámtábla is lesz ! Ezek után mit lehet majd tenni? Kérlek segítsetek!
Előre is Köszönöm!