de mindig vannak olyanok akik mindent jobban tudnak :D
van itt is már 3 napja figyelemmel kisérem és itt van ebben a topicban és nem is ilyen motorja van 125/50 . és itt szidja a népet , remélem tudja kire gondolok
ha meg zavarja akkor távozzon innen , nem kötelező ide irni...
Nekem most van meg 2. éve a 125/50es Dt-m. Csak belvárosba használtam, ritkán járok vidék részen. VOlt mikor rákérdeztek, de egyszer nem szoltak érte, nemhogy megbüntettek volna érte. Nem értem azokat az embereket akik itt osztják az észt hogy nemjó meg megbasznak emg hülye vagy járjál olyannal, ennek a topiknak az a címe hogy kimagyarázása és elkerülése. MEgszereztem A1 jogosítványom, jelenleg rendsztámozáson dolgozok, de egyátalán nincs ellenemre a /50, csak jobb a 2személy:) Ezt te döntöd el, de ha ugyis kis idöre használnád mért ne járnál vele? ELvégre nemazért vetted meg...
Üdv! Gondolom már kiveséztétek,de nem fogom végigolvasni az összes oldalt de most akarok venni egy 125ös rs-t..tökmindegy h 50esként,vagy 125ként rendszámmal,úgyis csak 50essel mehetnék,de október felé ha megvan már cnc-s tanfolyamom eltudnák menni,s el is megyek a1-es jogsira..csak addig melóba járnom kéne..s járok is motorral szal a kérdésem az lenne,hogy a közlekedő autós rendőr pl elkezd hajkurászni,vagy csak az út mellett álló xard fog leinteni? bár itt győrben kurvára nem látni rendőrőket...néha néha,de az is kocsikázik..motorosrendőrröl meg nemhallottam itt még..szal amelyik furikázik,az is lecsap rád?bár csak városba megyek,ottmeg nem sok esélye lenne..
Fejérben csak ezt az egy bontót ismerem: Horváth Motor, Polgárdi bontó (7-es főút mellett)
tel.: 20/9450-610
A helyedben azért még futnék pár kört hátha nincs veszve minden.....
Ha ideglenesen kivonatod akkor átirják,és ha elvitted müszakira akkor a vizsgalappal bemész az okmányiródába,és ott beirják a müszakit+kapsz matricát is.
azt hogy nem tudom így átiratni ezt a gárdonyi és a székesfehérvári okmányirodában mondták nekem.igen ez miatt túlléptem a 15napot és kaptam egy papírt postán hogy kivonták a forgalomból emiatt megy a szemétre a motor mert müszakira ebben az állapotban már nem lehet elvinni rá.kérlek segitsetek fejér-megyei bontó netes oldalt keresni
Sajnos bármekkora hülyeség is, de nem tudod átíratni érvényes műszaki nélkül. A gépjármű-nyilvántartásba való bejegyzés ugyanis nem keletkeztet tulajdonjogot, az a szerződés aláírásával és a motor birtokbaadásával következik be.
Viszont a tulajdonosváltás nyilvántartásban történő átvezetéséhez, új forgalmi engedély kiadásához érvényes műszaki szükségeltetik. Ez van.
És ehhez jön az adás-vételtől számított 15 napos átíratási kötelezettség, aminek nem nagyon tudsz eleget tenni ilyen esetben.
Egyszerűen a tv. csak az általános esettel foglalkozik, amikor érvényes műszakival kerül eladásra/megvételre a gép.
2003 óta van valami jogszabály ami szerint ha adott időn belül nem iratod át akkor az önkori bevonhatja a forgalmit. és nem tudom mióta de járművet forgalomból VÉGLEGESEN kivonni csak bontási igazolással vagy mivel lehet. azt h müszaki nélkül át lehet-e iratni azt nem tudom.
Én is majdnem bebuktam ezt a ideiglenes forgalomból kivonásos dolgot, de szerencsémre rendesek voltak az önkorm.-nál.
Lehet h nálad is csak ideiglenesen vonta ki a az önkor a forgalomból...
Az adásvételi szerződés megkötése után 15 napon belül át kell íratni a motort, ennek nem feltétele a műszaki vizsga érvényessége. Valószínűleg ezt a 15 napot Te nem vetted figyelembe. A régi tulaj jogosan járt el, hogy lejelentette a motort. A többi részét nem értem. Miért lenne szemétre való? Miért vonták ki a forgalomból? Szerintem ha kifutottál a 15 napból attól függetlenül még meg lehet oldani a papírmunkát, azonban bírságra számíthatsz. Mennyi idő telt el a vétel óta?
mivan akkor ha megvettem 1 motort amin nem volt müszaki és az előző tulaj hamar lejelentette hogy már nem az övé ugyebár én már nem tudom így átiratni az100!mehet a szemétre!alapból kivonták a forgalomból mert én így nemtudtam mit tenni.adtak nekem bontó telefonszámot és szívhatok
olvastam a motor-revü egyik számában Talmácsi által bemutatott és kommentált aprilia rs125-ről.ő azt írta érdemes megvenni 50ccm-esen(lefolytottan)majd késöbb kinyittatni ha lesz jogsija és ehez megfelelő gyakorlata+életkora a jogsihoz a vevőnek.miért nem lehet lefolytatni hivatalosan 1 motort és ha te hazajössz és visszaalakitod és úgy kapnak el akkor lenne jogos szopacs.különben sok embert ismerek aki 125/50-el mocizik és magán kívül mindenkivel kicseszik mert 2személyel megy vagy megtépi a csajok elött mert ő a valaki?!.ha normálisan menne nem lenne semmi hátulütője.írjatok nekem Fejér-megyei motorbontó netcimet!
Bocs,elírtam.Természetesen 50 körűl.De ezt úgy is kiiktatják.
De mondjuk az 1200-es Inazuma is 180-nál tílt.Annál többet nem megy Japán belpiacos gép.
Persze buherálni lehet az elektronikát.
de mindig vannak olyanok akik mindent jobban tudnak :D
van itt is már 3 napja figyelemmel kisérem és itt van ebben a topicban és nem is ilyen motorja van 125/50 . és itt szidja a népet , remélem tudja kire gondolok
ha meg zavarja akkor távozzon innen , nem kötelező ide irni...