nálatok a biciklin nincs biztosítás? az meg hogy lehet?
egyébként a babetta is képes bicikli üzemmodra,szal ha nincs rajt biztosítás,csak mész a járdán bicikliként 10km/h-val(gondolom ez nem így működik egészen)
Én is furcsán néztem az emberekre amikor mondták hogy: Juhuu, vettem egy simsont. És annyi volt hogy kifizette és kötött rá egy biztosítást. Ennyi. Nekem hála Istennek sosem volt ilyen dolgom mert mindig fater MZ-jével, anyám babettájával és növérem biciklijével száguldoztam és ahoz nem kellett csinálnom semmi csak menni. Aztán hazamenni mert a rendör szólt hogy egyik motoron sincs biztosítás és húzzam a csíkot haza.
hát neked legyen igazad,de ismerem a csajt,hát tud bénázni is...pl így is amit kinyomtatott nekem papírt(mivel elkezdte kötni a szerződést) ott van a M. legn.össztömegbe az önsuly,szállíthato szeméynél 1,eleve az furcsa,(bár lehet h van ilyen)h egész éveset kell 1ből fizetni.kérdezte miez.mondom 125ös.erre:az segédmotor?mondom nem rendese motor.hát itt(sz.gépbe) pedig csak segédmotor meg motorkerékpár van...pfff ennek ellenére lehet h annyi
Tv. szerint kötelezően csak az ingatlannal kapcsolatos ügyleteket kell írásba foglalni. Plusz, valami rendelet alapján a gépjármű nyilvántartásba való bevezetés/változás-átvezetés miatt a járművek esetében is szükséges.
Az 50-es nem gj. nyilvántartásra kötelezett, így kötelezően nem szükséges a szóbeli megállapodás írásba foglalása.
DE! Hogyan kötnek veled kötelező biztosítást, ha nem tudod igazolni a tulajdonjogodat? Anélkül ugye nem is vehetsz részt a forgalomban. Biztosítás nélkül, illetve minden más esetben is pl. ellenőrzés,lopás, stb. szükség lehet rá.
Már miért ne kéne adásvételi?
Akkor felétek mit adnak oda a rendőrnek ha igazoltat?
Mellesleg mivel igazolod, hogy a tiéd és megvetted? Ennyi erővel 1 hét múlva megy hozzád az eladó, hogy add vissza vissza a motorját, mert az az övé! (ha pedig neki van adásvételije mástól, neked meg nincs tőle....akkor még jogosan el is vihet a motort te pedig buktad a lét)
Remélem, ezt nem gondoltad komolya....
Ha smkp-ként volt használva akkor is kell adásvételit írni? Mert pl. ha valaki vesz egy simsont ahoz nem kell adásvételi szerzödés. Vagy csak felént nem divat?
erről jut eszembe,tegnap akartam kötni biztosítást,viszem a cuccokat,vmi nevesincs biztosíto,mondja a csaj h 24ezer lesz az éves...hát nem kicsit néztem.jo értem én h semmilyen bonuszom nincs,de megijesztett azért,ennyit nem érne az mz...aztán mondom neki h az nem jo,nekem nem teccik,meg az sem,h szerinte az egész évre kell kifizetni,tehát nincs fél+negyedév.mondom neki,inkább nem kötöm.telefonálok hungáriába,mondja az ember h 8050(?)az éves,de van féléves+negyedéves is...hát majdnem lehuztak...
Ha még sosem volt rendszáma, akkor nincs forgalmi és törzskönyv sem.
Egyébként pont azt nem kell odaadnod, amit írtál. A biztosítást miért adnád oda, amikor a te nevedre szól?
Neki kell kötnie egyet a saját nevére!
Egy kérdés ami az utóbbi 100 oldalon nem volt. Ha van egy eladó 125/50-es motor azon van egy biztosítás és azt adja el valakinek. A biztosításon kívül kell még odaadni valamit a vevönek? A motoron kívül
Vannak akik nemvennének, vannak akik vesznek. Különbözőek vagyunk. Én megvettem de ideiglenesen, télen lesz rendszám. Amugy ma ( nem a Dt-vel) hanem simsonnal elsőfékezgettem poénbol mert nem fog, kereszteződés közepén volt egy kis kavicsos poros rész. befogott a fék, 4. fullgázrol elvágott:S Bal lábfejem zúzódott, bal csuklom, jobb lábamon a bör lejött. Motornak nemlett baja, bár simo csak akkor kell ha a Dt-t szervizelem...
Huude vágjátok a kinti törvényeket-odakell költözni....amugy akinek nincs 125/50annak is volt(vagy több esze van..) és tudja mivel jár/mik a következmények.Akimeg csak a saját kárábol teszi az SÖTÉT Azért mert mindig megnyugtatja magát van kifogás miért jár 125/50el......
jah és akkor itt nézed meg a mocikat hogy lekapcsold
de összehasonlitod a többi unios tagállammal, azért ott frisitik a motoros törvényeket , azért mehetnek ott 125-össel is.
ha itt is bevezetnék nem lenne ebből balhé...
rendőrök közül meg sok olyan van aki nem tudja megállapitani a 125-ös mocit. legaláb is én már 2 vel taliztam
és gond nélkül továbbengedtek...
egyébként te rendőr vagy és tuod rá a választ , hogy tényleg van külön képzés hogy hogyan lehet felismerni az ilyen motorokat?
mert valaki ezzel rémizgetett
egyébként a babetta is képes bicikli üzemmodra,szal ha nincs rajt biztosítás,csak mész a járdán bicikliként 10km/h-val(gondolom ez nem így működik egészen)
Bocsesz.
Talán felétek nem divat...
Tv. szerint kötelezően csak az ingatlannal kapcsolatos ügyleteket kell írásba foglalni. Plusz, valami rendelet alapján a gépjármű nyilvántartásba való bevezetés/változás-átvezetés miatt a járművek esetében is szükséges.
Az 50-es nem gj. nyilvántartásra kötelezett, így kötelezően nem szükséges a szóbeli megállapodás írásba foglalása.
DE! Hogyan kötnek veled kötelező biztosítást, ha nem tudod igazolni a tulajdonjogodat? Anélkül ugye nem is vehetsz részt a forgalomban. Biztosítás nélkül, illetve minden más esetben is pl. ellenőrzés,lopás, stb. szükség lehet rá.
Akkor felétek mit adnak oda a rendőrnek ha igazoltat?
Mellesleg mivel igazolod, hogy a tiéd és megvetted? Ennyi erővel 1 hét múlva megy hozzád az eladó, hogy add vissza vissza a motorját, mert az az övé! (ha pedig neki van adásvételije mástól, neked meg nincs tőle....akkor még jogosan el is vihet a motort te pedig buktad a lét)
Remélem, ezt nem gondoltad komolya....
Más-más biztosítónak lehet teljesen más díjszabása!
Akár egyik sokszorosa is lehet a másiknak!
Nekem 225e lett volna az egyik biztinél az éves díjam a GSR-re!
És kötöttem 23.600-ért, A0-ást.
Egyébként pont azt nem kell odaadnod, amit írtál. A biztosítást miért adnád oda, amikor a te nevedre szól?
Neki kell kötnie egyet a saját nevére!
Adásvételi, aztán ennyi.
de nem rád nyugi ...
de összehasonlitod a többi unios tagállammal, azért ott frisitik a motoros törvényeket , azért mehetnek ott 125-össel is.
ha itt is bevezetnék nem lenne ebből balhé...
rendőrök közül meg sok olyan van aki nem tudja megállapitani a 125-ös mocit. legaláb is én már 2 vel taliztam
és gond nélkül továbbengedtek...
egyébként te rendőr vagy és tuod rá a választ , hogy tényleg van külön képzés hogy hogyan lehet felismerni az ilyen motorokat?
mert valaki ezzel rémizgetett