Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na akkor annyi hogy átiratom a nevemre,megcsináltatom az eredetiségvizsgát kötök rá egy biztosítást és elvileg már mehetek is vele?
Bocs hogy sokat írok még egy kérdés akkor erre már kell teljesítményadót fizetni?
A biztosításkötés az nemgond de az eredetiségvizsga annál inkább leírnád kérlek pontossabban!Előre is kössz!
Most akkor csak ennyi?És erdetiségvizsgát hol tudok csináltatni?
Szia Matska!
Részletekbe nem vesszünk el(133 oldal,fórum/chat,stb).Ha nincs kedved,energiád akkor mi a p**nak vagy itt?Én is motorozom és rendessen letettem a jogsit is.Elötte és nem közben vagy utána.Én is elitélem azt aki hamisit,csal,vagy egyéb dolgokat csinál.De nem osztom az észt nagyképüen,hanem megprobálom felvilágosittani,hogy hülyeséget csinál.Ha meg nincs energiám,vagy kedvem akkor meg egyszerüen nem reagálok a dologra.
További szép napot!
Robi
Hello Gino!
Igazad van,tiszta sor,hogy nem a csalókat kell bátorittani,illetve segitteni abban,hogy hamisitsanak,csaljanak.Nekem csak a nagyképü kioktató válaszoktól sokaltam be.Az olyan emberektől akik névtelenül,különböző fórumokon érzik magukat olyan k***ra pengének magukat,és itt nem Rád gondoltam.Köszi a hozzászólásodat!
Robi
Ha rendszámost veszel akkor csak át kell íratnod! Eredetvizsga -- biztosításkötés az interneten (biztositas.hu pl.) -- tokmányiroda
Ha külföldről hozod akkor kell a kinti forgalmija vagy annak a honos ország hatósága által hitelesített másoltat meg kinti adás-vételi vagy számla. (részletesebben megtudhatod a "motorbehozatal külföldről" topikban mert az erről szól. Olyat amit most 50-esként használnak és évek óta nincs rá fizetve a kötelező meg se próbálj venni mert nagyon nagy szívás kibogozni,hogy ki adta el kinek és hányszor, ki az utolsó hivatalos gazdája, ráadásul ha aki tőle először megvette az nem íratta át akkor még lehetetlen is a kanyar! Tehát vagy most is rendes rendszámos-törzskönyves forgalomban lévő vasat vegyél vagy hozz(hozass) külföldről.
Ja és töltsd ki az adatlapodat!
Nyuszi! Motorral?!? Szegény eb...
Ja és köszi Gino
Csak 133 oldal! Legalább ezt nézted volna meg! Tudod HA VISSZAOLVASTÁL VOLNA (ugyeugye? ez egy fórum és nem chat) akkor láthatnád, hogy egyenként és együtt is hányszor mondtuk el már töviről-hegyire az egész téma jó- és árnyoldalát. És nem írkálnál ilyet. Annyi és még több sötét emberke kérdez irtózatos ökörségeket amire egyszerűen akkor sem lehetne értelmes választ adni ha még lenne kedvünk és energiánk. Ha motorozni akarsz tedd le a jogsit. Ennyi! Amíg nem volt necces én is egy 180-as Frecciával jártam 50-esnek. De ezt is tudhatnád ha visszaolvastál volna mert már hússzor elmeséltem.

Rendben vagyunk? Van még kérdésed?
Na lenne pár kérdésem hogyha veszek egy 125-ös gépet rendszámost akkor mi kell ahoz hogy forgalomba használhassam?Kell csinálnom eredetiségvizsgát?és ezt hol lehet ott ahol műszakiztatni is?meg le is kell műszakiztatnom? biztosításkötés az bitos meg 125-ösre kell már teljesítményadót fizetni?Bocs a kérdésekért de inkább megkérdezem!
Wáháháháh

Gratulálok! Nagyon jól megfogalmaztad a lényeget!

Kellemes hétvégét mindenkinek, balesetmentes ebsétáltatást!
nnnnna,megjelent a másik űűűberokos!
robogo2!

Jól tudod mia címe a topicnak! (nem fórumnak)
De önmagában már a cím is hülyeség és szabálytalanságot takar!
Na, most ha idetéved szegény információ kereső ujjonc, akkor nem azért jön ide, hogy elmondja miszerint ő nem akar szabálytalanságot elkövetni.
Hanem épp ellenkezőleg! Valamint ehhez szeretne ötleteket, csalásokat....stb. tanácsként kapni!

Akik már "felnőttek", azok nem fognak segíteni neki a szabaálytalanságban, csalásban...stb.
Pont arra szeretné(n)k rávezetni, meggyőzni arról, hogy ezt ne csinálja!
Sikerült már pár embert "felébreszteni", meggyőzni a legális motorozásról! Akik azóta levizsgáztak és rendszámos motorjukkal vígan motoroznak.

Ha pedig ingerülten válaszol valaki, az azért is lehet, mert olyan a kérdés ill. 1-2 oldallal ezelőtt ki lett tárgyalva a dolog.
Nem kell 200 oldalt visszaolvasni, ugyanis kb. 2-3 hetente felteszik ugyanazokat a hülye kérdéseket!

Tehát nem pártolunk senkit, hogy szabálytalanságot kövessen el, legfőképp tanácsot nem adunk neki!
Mi (Matska, thebear, Gino és még pár értelmes ember, aki már belátta miről beszélünk.

Remélem sikerült összefoglalnom.....
Sziasztok!Olvasgatom itt a hozzá szólásokat.Matska,thebear!Mi a f*szért nem lehet egy normális választ adni egy kezdő fórumozónak?Ugy tudom ez a fórumnak ez a cime"125/50 kimagyarázása, KPM elkerülése".
Ha "sokkot" akarsz,kapni,illetve "bazki"-zel,miért nem a másik fórumokat látogatjátok?Bocs,de itt azt látom egyfolytában,hogy az ide tévedő esetlegesen információt kereső ujjonc illetöket,nagyképü dumával elkülditek a p***ba.Tudom,nem könnyü 200 oldalt vissza nézni és kikeresni a megfelelő infót,de ez a topic erről szól.Bocs,ha bántó voltam.
Cegény kölke, jól megkapja a magáét az "okos" felnőttektőő!
Szerintem maradj a bringázásnál.
De legalább az elszántság megvan, és VENNI akar motort.
Ő bátor és megmutatja ki a legény (gondolom indokként..fiatal a jogsihoz vagy drága a jogsi...)
És miért nem akarod letenni? ez olyan szánalmas.... vagy inkább roppant gizda nem is tom eldönteni...
Én már tanultam inkább várok egy kicsit és leteszem 125-re a jogsit
Sőt, a keletkező többlet vízgőz miatt a HC kb a 1,5-szeresére ugrik,de egy jó katalizátor ezt megemészti.
Akkor mérj meg egy ugyanolyan típusú katalizátoros autót,annak sem fog 0,00 fölé menni.
Gázautónál esetleg a SO2 kibocsájtás ami csökkenhet,meg talán a NO,az alacsonyabb égési hő miatt.(de nem vagyok kémikus )
én már nem írok semmit az ilyenekre. Olvass vissza bazdki.