Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De ez nem nagy távolság, még mindig városon belül vagyunk! Smkpval meg (elvileg)40 (vagy 45? :D) a megengedett...
...de kurv@drága motorokat találhatsz az 1000ps.at -n is!
"Elég érdekes magyrázat, hogy nem tűnt fel, hogy "kétannyira" megy, mint a haveré, akinek valóban 50-es a gépe"

Úú basszus! Akkor lehet, hoyg a haver simoja is 125-ös, mert jobban megy, mint az én 50-es robcsim?!

Jóhiszeműség. E miatt nem bizonyíthatják rád, hogy "márpedig te akkoris tudtad". (Perszehogy tudta, de ezt úgysem fogja bevallani, hiszen a jóhiszeműsége miatt úgyis enyhítik a büntit)

A balesetek 2 legfőbb okozója: 1. szabálytalankodós, sebességhatárt jelentősen átlépős motoros (város: 120, kívül: 220) 2. autós... Még1x: LEHETSZ AKÁRMILYEN RUTINOS, AKKORIS HALÁLRAGÁZOLHATNAK/NEKIKENŐDHETSZ A FALNAK!
http://jarmu.slando.hu/budapes...
Hihi... a srác vagy két éve próbálja eladni
Ez már itt van Magyarországon, de nem reklámozom,hogy hol, mert ha meglesz még egy-két hétig akkor kell nekem. 550-ért+regadó van 98-as XJR-1300... Érdekel? Én nem nagyot mondani jöttem ide... És nem magánhírdetéseket nézek
Az smkp nem kimondottan országútra, nagy távolságokra lett kitalálva!
Ha 40 helyett 70-el mész, akkor is ugyanúgy történhet minden. Te is tudod.....
Lekaparom a 7-est... Akkor csak ZXR-50! Elhiszik majd a jendőj bátyik?
Ezzel egyetértek mert lassan menni veszélyes, de abszolút nem vág a témába.
Persze!

Majd itt kapsz jó kimagyarázó szövegeket! Biztos segítenek!
Ja, és ne feled a km órát 60-is beskálázni!
Meg még vehet öltönyt is mert rövidgátyóban nem illik a szerv elé járulni
Mégegykis hozzáfűznivaló:

Tegyük fel, 31évesen, több évnyi tapasztalat mellett szabálytalanul közlekedsz és balesetet okozol. A legtöbb baleset a szabálytalanságokból van, persze, ha szabályosan közlekedsz, akkoris elüthetnek a több éves tapasztalatoddal együtt! Inkább a szabályok betartatására kellene törekedni sztem, mint a ccm/le korlátozásokra.

Mégegy példa. Van egy robogóm, max speed: 60km/h, ha jónapja van. Kaposvár, 67-es út, megengedett sebesség egy adott szakaszon 70km/h. Tegyük fel, betartom a 40.et, merthát ugyebár smkp. Igenám, de jön a pistabá a renault magnum szörnyetegével, 90-el, mert ő siet, mert kell a családjának a pénz a kenyérre. Mivel viszonylag szűk és forgalmas út, ezért előzni nemtud, megállni meg már túl késő. 4 lehetőség: 1. átmegy a szemközti sávba és ott nekimegy a szembejövőnek, 2. átmegy rajtam, 3. a lehető legközelebb jön hozzám + a szembejövőkhöz és megpróbál megelőzni, persze a kamion légáramlatai beránthatnak a kamion alá, amiből valszeg a sofőr nemvesz észre semmit, mert azthiszi, hogy csak egy nagyobb kátyú volt 4. belevezeti a kamiont az árokba.

A lassú vezetés is ugyanúgy lehet veszélyes, mint a gyors, ezértis lehet egy ilyen helyzetet egy 125/50-el kiküszöbölni, mert rááll vele a forgalom ütemére és nincs belőle gond (persze nem előzgeti az autókat észnélkül). Másik meg, hogy az autósok nagyonsokszor le****ják mivan a motorossal és simán letolják az útról...
De ha megbuksz, akkor sokkal töbet fizetsz és még a motorod is elvették!

Mennyivel is leszel akkor mínuszban? Jaa, és se motorod, se jogsid, se pénzed.....
...vagy spóroljam meg azt a húszezret meg a 34e többi ktsg-et és járjak vele rendszám nélkül?
ZXR-750 220.000 +20e regadó... Van még kérdés? Ha nem lenne Gizi már venném is!
Szia Matska!

Jó, hogy jössz......
Elég érdekes magyrázat, hogy nem tűnt fel, hogy "kétannyira" megy, mint a haveré, akinek valóban 50-es a gépe!
Ezt nehéz bemagyrázni, hogy te nem tudtad, nem vetted észre......

A KRESZ-ben és a jog terén a "nemtudás" nem mentesít!
szerintem ez az állapot sokáig megmarad...
pl kicsit lepukkant xt600 rendszám nélkül 200 ért is van
egy műszakis rendszámos kicsivel jobb 500
teljesítményadó kötelező stb stb megvan évi 50
erre még rá a jogsi 100
ha veszünk egy átlag fizut 80 körül akkor már érthető minden
Te mondasz nekem példát, hogy én értsem jobban?

Te olvasdtad valahol is, hogy én azt állítottam a jogosítványról, hogy az a kellő gyakorlatról, rutinról papír?
Én ilyet biztos nem írtam!

A jogosítvány arról igazolás, hogy te részt vettél egy elméleti és gyakorlati képzésen, ahol a motor kezelését és a motorkerékpárral a közúti forgalomban való részvételt megtanultad.
Tehát hivatalosan részt vehetsz a forgalomban, ahol megtanulhatsz motorozni ill, gyakorlatot szerezhetsz. (valaki ott sem )

A te példásat követve.
Ha leteszed az A korlátlant 21 évesen (akkor már részt vettél az alapképzéseken) -nem úgy, mint a B-s jogsisok, akik minden nélkül ráülhetnek egy smkp-ra..... te pedig 125-öst akarsz alájuk adni-
Ha te megveszed a Hayabusát és egyből 260-al száguldozol, akkor a te döntésed és a képeséggeiddel nem tisztába lévő cselekedet!

A jogosítvány nem erre jogosít(vány)!

Uff....
foJtott! bocsi...
Elég hozzá egy szakadt 320-as Bömbi is, hogy megöljön egy buszmegállónyi embert (lásd: Érden) de bárki bármit is mond, a tiltás nem megoldás, a renitenseket pedig lehetetlen bármiféle vizsgálattal kiszűrni mert olyankor úgyis a színész tehetség győz. Nem a szabályok túl enyhék/túl szigorúak hanem az emberek felelőtlenek. Addig fog boldogan 125/50-ezni mindenki amíg egy autós ki nem üti alóla! Bizony! Nem kell feltétlenül az illegális motorosnak hibázni, én is jól kentem jogsi nélkül is. Na akkor csőstől jön a baj! És ne álltassa magát semelyikötök, hogy ez vele nem fordulhat elő! BÁRKIVEL megeshet.
Nemmuszály ahhoz ferrari!
Egykis matek:
Németeknél 15LE a korlát mociknél B-s (!) jogsival. Egy Yamaha DT125 kb 140kg és 15LE (folytott). Vegyünk mellé egy átlagos sportautót, mondjuk 2000-es motorral és kb 160 paripával, 1300kg. 15/140=~0,0107, 160/1300=~0,123. Tehát a 2000-es autóban több LE jut egy kilóra, mint a 15 lovas motornál.
Namost rendesen elbeszéltünk egymás mellett!

Én a bizonyítást arra értettem, hogy te nemtudtad, hogy az nem 50-es. Tehát eztkell rádbizonyítania, így értettem.
Szia Gino!
Szia Mindenki!

Tudod, én már csak egyet mondok... Rááldoztam azt a két hónapot a jogsiszerzésre, hogy motorozhassak nyugodtan amíg a kedves illegality kollegák a bíróságra akarnak járni. Nekem nem hiányzott a tortúra, inkább letettem a rendszámmentes 180-ast évekkel ezelőtt. IGEN! Nekem is volt.
Nem igaz, hogy ezt sem érted!
"Veled szemben ott lesz a KPM vizsgálati jegyzőkönyv."

A KPM jegyzőkönyven az lesz, hogy ez a motor nem 50 ccm-es és nem tartozik az smkp kategóriába. Aminek a "neve" alatt részt vettél vele a közúti forgalomban.

Amiről te beszélsz, a rendőrségi jegyzőkönyvben lesz benne.
De a KPM-es az tény! Bizonyítva van ellened.