Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vannak szüleid, nem?
Nincs kamu papir, nem hamisotottam semmit.. Diaknak 100K nem eros egy kicsit?
100.000, egy év eltíltás.......+ a kpm és vele járó macerák, ha van kamu papírod, akkor okirathamisízás...stb.
Szal mennyire szamithatok szerintetek?
Átverni a rendőrőket.....
Jó vicc!

Ennyire kishitűek vagytok?

Megint idézném Matska barátomat:

"Amelyik rendőr elenged, az nem nem ért hozzá vagy átverted, hanem nem akar megszopatni!"
ENNYI!
Nem érted.
Motorral hamarabb bajt lehet csinálni, mint autóval!
Autóval azért sokkal jobban van korrigálási esélye bárkinek, mint motoron.
Jo csak erted nem 50 es biztositas volt aztan aztmondom nincs rajt akkor megjobban megszopat. Szutyok robogoval jott utanam, ha nem eppen 10 el kerulgetem az embereket akkor otthagyom a pics@ba meg be is intek neki. Mennyi lesz a penzbirsag kb? Vki irta, korabban, hogy tanulokra nem szabhatnak ki. Akkor most hogy van?
Elégnagy seggfej volt a rendőr. Tisztességes akartál lenni, aztán mégis szopatnak. Ezért kell inkább átverni őket, mert akkor te tudod, hogy tenyertél, azaz idióta meg úgysem fogja föl. (sztem pénzbírság max)
De értem. Csak autóban lehet, hogy 5-en ülnek+még a másik autó, aminek nekimegy=10 halálos áldozat, motoron meg max 4, ha 2 motoros ütközik, esetleg ha kocsival, akkor kevesebb...

Kell rutin mindegyikhez, de nem az észnélküli tiltás a megoldás. Ebben az országban mindenki úgygondolkozik, hogy nekem lehessen a többieknek ne! Éppen ezért tartunk sajnos ott, ahol tartunk, pedit többre is vihette volna ez a banánköztársaság.
Na persze engem is elkaptak..

Megallitott, kerdezi rendszam? Mondom folyamatban van, en igy vettem de szeretnem rendszamoztatni. Rendszam nelkul nem vehet reszt a forgalomban, hogy gondolta ezt stb..
Mondom el kezdtem intezni (tudtam is rola neki papirt adni) de nem nagyon hatotta meg.

Jo akkor jogsi, szemelyi, lakcim kari. Ezek megvoltak 125 re. Biztositas is volt rajt szinten 125 re bar kicsit erdekesen nezett, hogy rendszam meg forgalmi nelkul, hogy adtak nekem ilyet.. Amugy kulfoldi papirjai megvoltak. Lekerdeztek, hogy lopott-e. Kerdezi adatokat, mondom tanulo, 17. Azt mondta irt egy feljelentest, atadja a veszpremieknek es 8 napon belul kuldenek vmit postan. Vegen nem engedett tovabb hanem hazakuldott.

Mire szamithatok?
Használtan igen.....

Tényleg nem érted mi a különbség AUTÓ és MOTOR között?
http://www.hasznaltauto.hu/ker...

450 paripa. Odamész, kicsengeted a lét és mehetsz. Szted érdekelni fogja a tulajt, hogy kiveszi meg? És ez csak egy a sok közül. Nemkell sokáig keresgélni a 200+LE-s autókat...
Azokat nem veszi meg!
Mert nem adják el neki! Nézz utána, hogyan lehet ilyen kocsikat vásárolni!
Ennyiből akkor az autókat is kéne korlátozni nem? Mert a rutintalan 17éves jóskapista kijön a friss jogsijával, aztán megveszi a dodge vipert, meg az enzo ferrarit. Ugyanúgy veszélyes...
Na akkor már derítsük ki a mi a frász lessz...
Ezt küldtem most el az euvonal információs portálnak.

Tisztelt Euvonal!

Az alábbi levelézst váltottuk kb. 1 éve:
-----------------------
Tisztelt Cím!
Az Ön által feltett kérdésre:
A kérdésem segédmotoros kerékpárok papírjaival kapcsolatos.
Az utóbbi időben mindenféle "mesék" keringenek arról, hogy ezeket a járműveket a közeljövőben valamilyen formában rendszámozni fogják.
Hallani olyat is, hogy 125ccm-ig kismotornak fog minősülni minden.(Ha jól tudom, van ilyen EU-s ország)
Szeretném megtudni, hogy mi a hivatalos álláspont ezzel kapcsolatban, lesz-e egyáltalán ilyesmi, vagy tervezik-e valamikor bevezetni.

Az alábbiakban küldjük válaszunkat:
A Gazdasági és Közlekedésügyi Minisztérium tájékoztatása alapján az Európai Unió egyre több tagállamának mintáját követve Magyarországon is tervezik a segéd-motorkerékpárok rendszámozását. A rendszámtábla eltérő lenne a többi gépjármű rendszámától. Az változtatásokat Közúti közlekedésről szóló 1988/1. számú törvény módosításának tervezete tartalmazza, amelyet szeptemberben kíván tárgyalni az Országgyűlés, és jelenleg közigazgatási egyeztetés alatt áll. A változások várhatóan jövő évtől lépnek életbe.
Hasonlóan folyamatban van a segéd-motorkerékpár hengerűrtartalom szerinti kategorizálása, várhatóan külön vezetői engedély kiváltásához kötik majd a gépjármű használatát a jövő évtől.
A változtatásokról részletes és pontos információt a későbbiekben a Gazdasági és Közlekedésügyi Minisztérium tud adni.
Elérhetőség:
Budapest, Honvéd u. 13-15
www.gkm.gov.hu
Tel: 06-1-374-2700

Forrás: EUvonal Gazdasági és Közlekedésügyi Minisztérium
Üdvözlettel:
EUvonal
Budapest, 2006. szeptember 5.
-----------------

Még akkor írtam e-mailt a Gazdasági és Közlekedésügyi Minisztériumnak, de tőlük nem érkezett válasz. Szeretném megtudni, hogy mi változott azóta az ügyben, megvalósul-e valami a rendszámozásból.

Tisztelettel, Száyer Géza

"Köszönjük kérdését!
Munkatársaink három munkanapon belül e-mail-ben adnak választ.
További kellemes böngészést kívánunk! "

Péntekig kiderülhet.
Hol írtam ezt így le?
Nem EU szabály, hogy B jogsival vezethetsz 15kW-ig 125-öst! Az EU tagállamok kb. harmadában van csak így!
Nem is valakik terjesztik hanem az EU-s integráció része, de kis országunkban csak az árak mennek fel EU-s szintre a többi elmarad...

1106os hozzászólásomat olvassátok el, akkor azt e-maileztem, és hivatalos szervőt kaptam az infót.
Ide is leírtam még anno: http://www.motorosok.hu/forum/...

Szerintem ez olyan dolog, hogy 2006ban azt ígérték hogy 2010ben bevezeik az eurót. Nos 2006ban azt ígérték 2008ban legkésöbb rendszámozzák az 50eseket. De ez is elmerad...bezzeg a "reformok" sorra jönnek.

Ha valakit nagyon érdekel, dobok egy e-mailt az illetékes aktafaszoknak, 10helyből tán 1 még válszol is valamit.
Igen de a rutinosság sem jogosítja fel az embert járművek vezetésére, papír is kell, hogy valaki legálisan részt vegyen a forgalomban. Tapasztalatlanok, érzéketlenek, idióták mindig is lesznek és napokat lehetne erről vitatkozni. Lényeg, hogy valahol mindenkinek igaza van csak más szemszögből.
Gondoljatok már bele kicsit, hoyg jelenleg mennyi ilyen illegális 125/50-es motor van és mennyi ilyen balesetről hallottunk?! Meg a robogósok a 70-es tuninggal simán mennek 120-at, mégis az igazi nagymotorosok között van több baleset! Plusz még az, hogy többnyir a piroson még atférek/figyelmetlenség/vagánykodásokból vannak a balesetek. Ennyi erővel autóra sem adnék jogsit senkinek, mert ismerek olyat, aki beül az autóba és aztsem tudja hogykell beindítani, pedig van jogsija! A rutin az nem a jogosítványtól függ, a teljesen rutintalan ember meg valszeg félni fog úgyis az erősebb motoroktól és inkább a gyengébbet választja kezdésnek.
Szerintem nem lesz ebből semmi. Valakik terjesztik, de egyetlen hivatalos médiában sem még ráutaló jelet, nyilatkozatot sem talált senki. Addig meg felesleges erőlködni és találgatni. Minek?
Idióták vannak azok között is, akiknek megvan a nagymocira a jogsi! Példának említeném a nemrég történt mecseki motorbalesetet!
Ezzel maximálisan egyetértek. Semmi köze a smkp-nak sem az autóhoz. Lehet, hogy mikor a törvényt hozták a babetta jobban hasonlított a biciklihez, meg csak picivel ment jobban de a mostani robogók, speed motorok mégha 50ccm-esek is elég komolyat tudnak a 20 éves gépparkkal összehasonlítva és aki még nem ült motoron hamar meglepődhet. Egy motorral teljesen más közlekedni mint egy autóval. Én sem engedném.
Ha lesz valami ebből a rendszámosításból, még akkoris meglehet kerülni az egészet. Veszel 125-ös gépet, meg hozzá egy 50-es blokkot. Ha passzol az 50-es henger a 125ös blokkra, akkor nyert ügyed van, beviszed, rendszám és csá. Hameg nempasszol, akkor az egész blokkot átrakod, esetleg a motorszámot átírod rajta ugyanarra, mint a 125ös blokké.
Máskérdés, hogy így már majdnem annyinál vagy, mintha letennéd a nagymocira a jogshit
A jogsiban mennyi illeték van? Lejár a jogsi? Kell orvosi? Kell új jogosítvány? Miért kérded, hogy mi a bevétel kiesés? Az, hogy te illegalitásba menekülsz az egyéni probléma.