Azért a blokk csere nem ilyen egyszerű, hogy találsz egyet és belerakod. A forgalmiban benne van a motorszám és műszaki vizsgánál lehet majd cummantani, ha ugyan a forgalmi ellenőrzésnél észre nem veszi a nagyon szembetűen nagyobb hűtőbordát a rendőr. Én nem rizikóznék a 150-es motorral. A szabály az szabály, és a forgalmiban feketén fehéren benne van.
csak az van h jo állapotu 25ösöket elvitték nagyrészt,meg távol is voltak,viszont van 2db 150es szinte egymás mellett,viszonylag közel,és már nem nagyon birom ki h még várjak hátha felraknak egy 25ös hirdetést.szal 7végén lesz vmi.nekem jo a 25ös is 1ébként,nem ragaszkodom 1általán a 150eshez,sőt nem is furatnám fel ha 25ös lenne,csak mondom,ami jo volt azt elvitték.de azért kösz.nem tudom mi lesz,majd 7végén kiderül
vagy nézel egy télleg 125-öst, én monnyuk ha mnár, akkor egy emzé úgyis szarér hugyér variálható, beztos meg lehet okosítan iegy 25-öst pár tizesbőlk maximum 150essé me ha pénzesgeci lennél beztos vennél valami nagymotort oszt csá, de ha mzben gondlkodsz, akkor sztem kérdezz meg emcetteseket, hogy hogyan lehet nagyobb.. azislehet belemegy a 250es blokk. és ott a szép 25ös forgalmid. sztem nyomd így. 25ccm-ér sztem nem éri meg a stressz. lehet elengednek, sőt ha cigánykodsz egy órát, akkor szinte biztos, de annyival ugysem jobb a 150es h szívjál. sztem nyomasd fel a kisebb motort.
konkrétan engem kétszer is eltíltottak.. elsőnél még semmilyen motorjogsim nem volt, csak autóra, egy 500-assal voltam, akkor fél évre tiltottak el, meg 50ezer forint. másodiknál már volt Akorl.-am, akkor egy 750essel szoptam be, akkor egy év eltíltás és sok midnen miatt lett 90ezer. egyszer sem vették el más jogsimat, még az Akorl.-atz sem, így írták: eltíltom az "a" kategoriás járművek vezetésétől, a jogosítványt nem vonom be(!) mivel nem rendelkezik ilyen kategóriú engedéllyel. Ennyi.
ehhez egy rövid történet:apám évekkel ezelőtt ittasan ment szimoval a járdán,rendőr elkapta,monta h irja alá a jegyzőkönyvet,mert így jár jobban.1 hónap mulva rendőrségtől levél,amiben leírták,h bevonják minden kategoriára,azaz smkp,B,A,C(+E)...kicsit érdekesnek találtuk a döntést,mind1.meg lett pénzbirság mellé.fellebbezett(munkájához kell B,CE) és maradt a pénzbirság,még több sem lett,jogsi pedig vissza.nem tudom h ez segít-e.
Helló !
Úgy tudom hogy ha a kategóriás jogosítványnál nagyobb motorral megy az ember annak még a B ill. minden vezetöi engedélyét elvehetik. PL. ha csak autóra vonatkozó (B-s) jogsi van és kimenne az útra emberünk egy 250-essel és elkapja a rendör, a B kategóriás jogsi is elszállhat. Igaz ez?
valaki elárulná nekem h átlagos rendőr mennyire szol ha a1-gyel 150es mz-m lesz(ami persze még mindig belefér a kilowattba)?persze tudom h rendőrfüggő,tudom h a tény a lényeg,miszerint megszegtem azt a jol kitalált szabályt(25 ccm-vel...),na de ugy mégis.elbizonytalanodtam.nem akarok se csekket,se pontokat gyűjtögetni.4db 25öst kinéztem,mind elkelt.hát marad ez valószínű.szoval bárki tud vmit ehhez fűzni,hallgatom(ill olvasom )
miért nem csinálják mint kelleten ott is europai unio .....például a a lovas szekérnek is van rendszáma bemegy jozsi bá "Pulán" a z okmányirodaába és bejelenti a szekerét kap egy sárga kis rendszám táblát pldául Pula 21 vagy Pula 44 ha meg magán rendszámot szeretné akkor fizessen többet és példa Pula Jozsef 67"
Már kaptam is választ a kérdésemre.
------------------
Tisztelt Száyer Géza!
Az Ön által feltett kérdésre:
Szeretném megtudni, hogy mi változott azóta az ügyben, megvalósul-e valami a rendszámozásból.
Az alábbiakban küldjük válaszunkat:
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint a segédmotoros kerékpárok rendszámoztatása még nem történt meg, de a jövőben (2 éven belül) várható. A kapcsolódó jogszabály-módosítások előkészítése folyamatban van.
A jövőben tehát a segédmotoros kerékpárokat is rendszámmal kell majd ellátni.
A változtatásokról részletes és pontos információt a későbbiekben a Gazdasági és Közlekedésügyi Minisztérium tud adni.
Elérhetőség:
Budapest, Honvéd u. 13-15 www.gkm.gov.hu
Tel: 06-1-374-2700
------------------
"A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint a segédmotoros kerékpárok rendszámoztatása még nem történt meg" Hát bazzeg, ehhez meg kelett kérdezni a minisztériumot
Mondom én, már rég meg akarták csinálni, ahogy az eurót is bevezetni.
"de a jövőben (2 éven belül) várható" 2 éve is ezt mondták
Aki akar még tökölni, az csezsegesse a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumot, nekem nem válaszoltak.
a külföldi motoroknak kényes a müszaki vizs gáztatássuk no meg a biztositás arrol ne is beszéljünk
a motoromnak az ára
a volt terepjáromnak a köteles biztositása szint e a 3 szorosa az itteni forgalomban beirt ugyanaznak
57000 az enyémnek mert külföldi 600 euro /ev az szinte 150000 ft
nem semmi
nálunk egy ilyen "szar" nem mindenkinek adatik nálunk 12 évig kihaltnak tűnt a motorozás ...97 volt egy másik gilerám az is 32 lovas és körbe álták a parkoloban mert még idommos motor is nagyon ritka volt
nálunk a ruszki motorok voltak és vannak
de egy ilyen kis motorral is bolondot csinálsz a leg jobbikal lásd IZS planéta 5 vagy például a 350 Jawa másolata amely csak 27 pacis
nézd lehet bhogy tévedek de mindkettő törvenytelen midegy hogy egy csirkét loptál vagy tiz miliot a tény egy és ugyan az ugyan ugy bűntetik de azért 50 /125 még ....... de pldául 400 as már .....kicsit "Túrros"
Úgy tudom hogy ha a kategóriás jogosítványnál nagyobb motorral megy az ember annak még a B ill. minden vezetöi engedélyét elvehetik. PL. ha csak autóra vonatkozó (B-s) jogsi van és kimenne az útra emberünk egy 250-essel és elkapja a rendör, a B kategóriás jogsi is elszállhat. Igaz ez?
------------------
Tisztelt Száyer Géza!
Az Ön által feltett kérdésre:
Szeretném megtudni, hogy mi változott azóta az ügyben, megvalósul-e valami a rendszámozásból.
Az alábbiakban küldjük válaszunkat:
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint a segédmotoros kerékpárok rendszámoztatása még nem történt meg, de a jövőben (2 éven belül) várható. A kapcsolódó jogszabály-módosítások előkészítése folyamatban van.
A jövőben tehát a segédmotoros kerékpárokat is rendszámmal kell majd ellátni.
A változtatásokról részletes és pontos információt a későbbiekben a Gazdasági és Közlekedésügyi Minisztérium tud adni.
Elérhetőség:
Budapest, Honvéd u. 13-15
www.gkm.gov.hu
Tel: 06-1-374-2700
------------------
"A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint a segédmotoros kerékpárok rendszámoztatása még nem történt meg" Hát bazzeg, ehhez meg kelett kérdezni a minisztériumot
Mondom én, már rég meg akarták csinálni, ahogy az eurót is bevezetni.
"de a jövőben (2 éven belül) várható" 2 éve is ezt mondták
Aki akar még tökölni, az csezsegesse a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumot, nekem nem válaszoltak.
a motoromnak az ára
a volt terepjáromnak a köteles biztositása szint e a 3 szorosa az itteni forgalomban beirt ugyanaznak
57000 az enyémnek mert külföldi 600 euro /ev az szinte 150000 ft
nem semmi
nálunk a ruszki motorok voltak és vannak
de egy ilyen kis motorral is bolondot csinálsz a leg jobbikal lásd IZS planéta 5 vagy például a 350 Jawa másolata amely csak 27 pacis